Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני שוקל באם לשפר את הרכב שלי ותהיתי כמה מן ההשקעה (העצומה) תהיה מגולמת במחיר ברכב בעת המכירה?

ברור לי שאת מלוא מחיר ההשקעה הכספית, יהיה קשה לקבל בחזרה ואני מוכן לחיות עם זה.

אבל האם אתם הייתם מוכנים לשלם יותר בעבור אוטו משופר?

ועל מנת להיות יותר ספציפי, אני מדבר על הוספת מגדש טורבו (סעפות נשימה+נשיפה, מחשב מנוע, אינטרקולר, משאבת דלק, מזרקים וכל היוצא בזה), החלפת מתלים (קוילאוברים) ושיפורי בלימה (דיסקים+רפידות).

סדר גודל של פרויקט כזה יכול לעלות לפחות 40K ש"ח.... ומאד נפוץ בחו"ל... אך לא מספיק בארץ על מנת שיהיו לי פרטים על "שווי" ההשקעה.

ולסיכום... האם אתם הייתם משלמים 40K יותר על מיאטה מוגדשת?

איתן.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא:

האם אתה משקיע ברכב בשביל לקבל התמורה בחזרה בש"חים בעת המכירה או שהתמורה תהיה מהנאה בנהיגה ברכב טוב יותר?

לפי נוסח הודעתך הנך שייך לקבוצה הראשונה, זו שמחפשת את הכסף ולא את ההנאה, אי לכך סור לך מדרכך ולך קנה משחתומטית(או אל תשקיע בכלל).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

1. ככלל אצבע השקעה בשיפורים אינה מחזירה את עצמה(כספית).

2. סביר להניח שאף אחד לא ישלם לך 40 K יותר על מיאטה מוגדשת(לדעתי אפילו 20K לא)...

3. התמחור הנכון שלך צריך להיות כמה השקעה כספית באמת תשקיע? כמה תהנה מההשקעה הזו? כמה זמן אתה מתכנן להחזיק את הרכב?

אני אומר את הדברים כבעל נסיון...

יש לי בבית אופנוע ששווה כלום אבל מושקע בשיפורים יותר מ-80 K

ואני:-D

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא:

האם אתה משקיע ברכב בשביל לקבל התמורה בחזרה בש"חים בעת המכירה או שהתמורה תהיה מהנאה בנהיגה ברכב טוב יותר?

לפי נוסח הודעתך הנך שייך לקבוצה הראשונה, זו שמחפשת את הכסף ולא את ההנאה, אי לכך סור לך

מדרכך ולך קנה משחתומטית(או אל תשקיע בכלל).

אם הייתי שייך לקבוצה הראשונה, הייתי משקיע במניות, במדדי אינדקס, באיגרות חוב, בטח לא במכוניות, ובטח ובטח לא ברודסטר בארץ הקודש.

עצם העובדה שאני מוכן להשקיע כסף במוטוריקה, לא אומרת שאני מוכן לשרוף כסף. (בשביל זה יש תרומות, מיסים, יו-ניים-איט)

וכן, ירידת ערך היא שיקול כשאני קונה אוטו.

פורסם

החוק היבש אומר שעל שיפורים מקבלים החזר של בערך 50% מההוצאה.

לפי הכרות שלי עם שוק המיאטות אתה מאוד מאוד מגזים בעלויות שלך. אם יש לך את הקשרים הנכונים (ואם לא מומלץ שתשיג את הקשרים הנכונים ...) העלות תהיה זולה בהרבה.

בקשר לשאלה כמה יהיו מוכנים לשלם זה תלוי בדבר אחד - בתוצאה. אתה יכול להשקיע 40K על רכב ולקב עוד 30 סוסים ושיפורי אחיזה. בשביל זה אף אחד לא ישלם לך יותר מ 10 - 15 מעל המחירון. מהצד השני אתה יכול לשפר את המנוע של המיאטה למעל 200 סוסים עד 250. שם כבר יש סיכוי סביר שתקבל 20 מעל ... בקושי.

בקיצור חצי מהשקעה אולי תחזור, תחשוב יותר על אם אתה צריך את השיפורים הנ"ל בשבילך ...

פורסם
ירידת ערך היא שיקול כשאני קונה אוטו.
מצטער להודיעך, אך אתה לא נמצא במקום הנכון.

בקנית רכב ספורטיבי ו/או רכב להנאה מנהיגה, שיקול ירידת הערך הוא אחד האחרונים שנלקחים בחשבון.

אתה לא יכול לצפות שתקבל את השקעתך בחזרה, מאחר ואתה תמכור רכב מיושן עם מכלולים משומשים בעלי בלאי.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תשמע,את כל ההשקעה אתה לא תחזיר,אך יש פתרון אפשרי שיצמצם את ה"הפסדים",שמור את החלקים המקוריים שאתה עתיד לפרק כדי להרכיב את הקיט (סעפת פליטה,מזרקים,מחשב וכו'),כשתרצה למכור את הרכב,פרק את הקיט והרכב את החלקים המקוריים ,מכור את הרכב סטדנרטי ואת הקיט מכור בנפרד.

אני מכיר כמה חבר'ה שעשו כך,כי המון אנשים מעדיפים לרכוש רכב שלא עבר "קומבינות" שיפורים,כדי למכור מיאטה מוגדשת תצטרך למצוא את האנשים הנכונים שיסכימו לרכוש אותה,ואם בכלל יתנו לך חזרה עשירית מההשקעה.

מעבר לכך בשיטה שהצעתי לך אתה תצמצם משמעותית את ה"הפסדים" שלך.

בהצלחה.

פורסם

סליחה על החוצפה , אבל אני אישית חושב שכשאתה קונה רכב יש שני סוגים :

יפנאומטית מצויה = אדם שנוסע לעבודה = מכונית הינה ההשקעה השניה או השלישית שלו והשיקולים הם אמינות וסחירות בראש

מכונית ספורט/יוקרה = ביוקרה זה פשוט לא משנה כי אדם שקונה מרצדס ב1MIL ויודע שירד לו 15% מייד , אתה מדבר על מכונית חדשה שיורדת לו רק בשביל לקרוע את הנילון

ומכונית ספורט כל אחד יודע שישלם מחירון מלא או למעלה ויצטרך הון רק ליישר קו , וברור שלעולם לא יחזיר גם את זה .

לפי דעתי עליך להחליט כמה זמן אתה מתכנן להנות מהמכונית וללכת על כל שיפור רק אם חלוקת מחירו בשנים שווה לך . ולקחת בחשבון שלא תקבל כלום .

היה ותמצא דרך להחזיר חלק זה מתנה , אבל הלך הרוח אומר שאין לדבר על השקעה שתוחזר. אלא השקעה שבודקים אם אני מוכן לקבל X הנאה ל Y זמן במחיר Z

בברכה ושבת שלום יהודה

בברכה יהודה

פורסם

היום, כשאני מתלבט בקניית רכב, אם הייתי מוצא בשוק מיאטה (בין 2003 ל2005) עם קיט טורבו, ובמצב כללי טוב+ הייתי קונה אותה גם ב10-15 מעל מחירון..

על 40K אין בכלל מה לדבר.. :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אם אתה מתכוון להשקיע 40K, ואתה חושב למכור את הרכב, אז אל תתחיל עם זה בכלל.

אם אתה מתכוון להשקיע ברכב ,ואתה לא רואה באופק את היום שתצטרך להיפרד ממנו, וזה הרכב שאתה באמת רוצה,אז זה כבר משהו אחר.

אף אחד לא ישלם לך את מחיר ההשקעה וגם לא חצי ממנה.כך שלעשות בשביל למכור זה לא שווה, לעשות בשביל להשאיר, זה כבר משהו אחר.

פורסם
היום, כשאני מתלבט בקניית רכב, אם הייתי מוצא בשוק מיאטה (בין 2003 ל2005) עם קיט טורבו, ובמצב כללי טוב+ הייתי קונה אותה גם ב10-15 מעל מחירון..

על 40K אין בכלל מה לדבר.. :roll:

אז למה שלא תקנה אחת סטנדרטית במחירון~ (או מקסימום 2-3מעל) - ותשפר אותה כמו שאתה רוצה?

פרוייקט טורבו אישי שלך ולפי ההעדפות שלך, לא לפי העדפות של מישהו אחר.

לא עדיף?

Back to the original - NC again.

פורסם

לא כ"כ קשור לנושא , אבל האם שלדה של רכב פתוח תוכל "לקבל" על עצמה תוספת כוח כזאת? , מילא אם היה גג קשיח אבל כאן גם זה אין..

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

לי למשל, רכב משופר (מהסוג האמור) שווה פחות מאורגינאלי ! אם לא פסול לחלוטין לקניה...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אז למה שלא תקנה אחת סטנדרטית במחירון~ (או מקסימום 2-3מעל) - ותשפר אותה כמו שאתה רוצה?

פרוייקט טורבו אישי שלך ולפי ההעדפות שלך, לא לפי העדפות של מישהו אחר.

לא עדיף?

כי יותר קל לקנות מוכן מאשר להסביר לאבא למה אני צריך להוציא 40 אלף שקל על הוספת טורבו..

וגם במקרה כזה זה לשלם 40 אלף מעל מחירון.. ;)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
לי למשל, רכב משופר (מהסוג האמור) שווה פחות מאורגינאלי ! אם לא פסול לחלוטין לקניה...

זה ברור .

כי כולם חאפרים שמשפרים ב 2 שקל... :?

תהנה עם הלאנטיס .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...