Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על אגזוז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הייתי היום במוסך עקב רעשים מוזרים של האוטו..(פג'ו 205 פוראבר 98')

אמרו לי שהאגזוז שבור ורצוי להחליף אותו משתי סיבות -

1. זה מרעיש בנסיעה

2. זה גורם לאוטו לצרוך יותר דלק

נראה לי קצת לא הגיוני שהאגזוז קשור איכשהו לצריכת דלק... באמת יש קשר או שמורחים אותי ?

ויש עוד סיבות להחליף את האגזוז או שלהוציא 450 שקל על אגזוז חדש יהיה בזבוז ?

תודה מראש

פורסם

להחליף

סביר להניח שהאגזוז נשבר בחיבור של אחד הדודים, ועכשיו במקום שהגזים יפלטו באופן חופשי אל האוויר, הם נפלטים באמצע הרכב, וחודרים אל תא הנוסעים...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אוקיי תודה,

אבל האם יש קשר בין אגזוז שבור לבין צריכת דלק מוגברת של הרכב ?

ואיך אפשר לבדוק שאכן האגזוז שבור? מבחוץ הוא נראה תקין (לפחות בעיניי.. אני לא מבין בזה כלום)

ומה יכולים להיות הגורמים לשבר/סדק וכו' באגזוז?

עכשיו במוסך אמרו לי שחדש עולה בסביבות 450 ש"ח.. זה מחיר הגיוני ?

פורסם

מעל דפי הפורום לא נדע,אך אם לא נראה לך שישנו צורך להחליף אגזוז ,פנה לעוד מקום לאבחון,הצעת מחיר,אם תציין מהיכן אתה אני בטוח שידעו להכווין אותך למקום אמין באזורך.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

רעש במערכת הפליטה יכול לנבוע משחרור כלשהו של אחד הצנורות, המערכת לא מורכבת מיחידה אחת, וגם אם כן, תמיד יש נקודת חיבור אחת לפחות, לכן, יש מצב שהשתחרר בורג, הדבר קרה לי עם קטנועים ומכוניות, דרך הפורום כמובן שלא ניתן לקבוע מה יש לעשות, מה שבטוח, אם האגזוז שבור, להחליפו, והדבר עשוי לפגוע גם בצריכת הדלק, אם כי לא באופן משמעותי מאוד עד כמה שידוע לי.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אין סיבה שזה יגרום לתצרוכת דלק מוגברת, אלא להפך.

למנוע יותר קל לשחרר את גזי הפליטה. קח לדוגמה את האגזוזים המשופרים, הם גדולים יותר וללא דודים שמקשים על הפליטה.

זה די פשוט לאבחן את מקום בריחת הגזים. פשוט תתכופף כשהמנוע מונע ותוכל לשמוע את זה. כמו כן תבדוק את החיבורים של הסעפות - יכול להיות שרק הברגים השתחררו.

פורסם

בטבריה אני לא מכיר,אך אם אתה מזדמן לחיפה ישנו בעל מקצוע,מעולה אשר יוכל לאבחן את הבעיה גם ללא תשלום,ובאם תצתרך תיקון אני מבטיח לך שהמחיר יהיה הוגן.אם תרצה אשלח לך את הכתובת.

לא מסכים עם כותב ההודעה מעלי-חור באגזוז יכול לגרום לירידה בסחיבה,וכתוצאה מזאת לצריכת דלק מוגברת.אין קשר למפלטים משופרים שבנויים בשיטה אחרת,ולרוב אלו עם הזרימה החופשית מוסיפים יותר רעש,ואפקט פסיכולוגי,מאשר כוחות סוס.

פורסם

נקודה נוספת:

אם מדובר בדוד ישן, יתכן שהתפתחו בתוכו רקבונות שסותמים את המעברים שבתוכו ומקשים על פליטת הגזים, דבר שגורם למנוע להתאמץ ובסופו של דבר לצרוך יותר דלק.

כשאצלי הוחלף דוד (החלפתי ממש לפני הטסט), נורא עניין אותי לראות מה קורה בתוך הדוד שפורק. לקחתי פטיש ודפקתי עליו כמה פעמים. להפתעתי הוא החל להתפורר כמו לחמניה שיצאה מהתנור ומהחור שנפער בו החלה לצאת אבקה מוזרה שהיא בעצם המתכת שהיתה בפנים ונרקבה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

להחליף דוד זה לא סיפור כ"כ גדול,לא צריך להחליף בשבילו את כל האגזוז,ישנם חלקים שאפשר פשוט להוריד ולרתך,וכל הסיפור נע בין 250-300 ש"ח

פורסם
נקודה נוספת:

אם מדובר בדוד ישן, יתכן שהתפתחו בתוכו רקבונות שסותמים את המעברים שבתוכו ומקשים על פליטת הגזים, דבר שגורם למנוע להתאמץ ובסופו של דבר לצרוך יותר דלק.

כשאצלי הוחלף דוד (החלפתי ממש לפני הטסט), נורא עניין אותי לראות מה קורה בתוך הדוד שפורק. לקחתי פטיש ודפקתי עליו כמה פעמים. להפתעתי הוא החל להתפורר כמו לחמניה שיצאה מהתנור ומהחור שנפער בו החלה לצאת אבקה מוזרה שהיא בעצם המתכת שהיתה בפנים ונרקבה.

בקשר לתופעה הזו, ישנה שיטה שעובדת טוב באופנועים ובטרקטורונים, אולי זה יתאים גם לרכב.

מפרקים את האגזוז ופשוט שורפים אותו- (עושים ממש מדורה ושמים אותו בתוכה)

לאחר השריפה משאירים אותו שיתקרר ולאחר הקירור דופקים בו קלות עם מברג/פטיש/כל כלי אחר

ומוציאים את כל הליכלוך

לאחר מכן מרכיבים חזרה את האגזוז- והופה!, האגזוז נקי והגזים נפלטים בצורה חופשית יותר.

שוב, לא ניסיתי ולא ידוע לי שמישהו ניסה זאת במכוניות

פשוט נראה לי שהעיקרון זהה

כמובן שבעל מקצוע יגיד לך הכי טוב מה לעשות/להחליף

לילה טוב, עוז (ozio)

איטלקיות שובבות שעושות בלאגן :lol:

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

• תוכן חדש...