Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם היתה כאן תרבות מוטורית הרוב היו נוהגים כאן על ידנית מזמן.

אם היתה כאן תרבות מוטורית היו כאן מפעלי רכב שמייצרים בייצור מקומי ולא היינו משלמים 140% מס על רכב.

אנחנו אכן מאוד מושפעים מארה"ב אבל לא בכל מה שקשור לנהיגה ברכבים - אין קשר כמעט בין הרכבים ונפחי המנוע שאנחנו נוהגים בהם לעומת האמריקאים - להפך הוא הנכון - האמריקאים היום מאוד מושפעים משוק הרכב האירופאי והם כבר מודעים היטב למשבר הדלק.

אם כבר מבחינת נפחי מנוע אנחנו הרבה יותר קרובים לשוק האירופאי מאשר לשווקים האמריקאים אוסטרליים.

לשוק הרכב האוסטרלי יש גם מותגים משלו, יש להם טופ-גיר משלהם...

זה נובע מכמה וכמה גורמים - אם בארץ רכב ידני היה עולה פחות מרכב אוטומטי בהפרש משמעותי - אתה היית רואה כאן הרבה יותר רכבים ידניים.

אם היתה לך כאן תחבורה ציבורית נורמאלית שלא לדבר על תחבורה ציבורית בשבת אתה היית רואה כאן הרבה פחות רכבים באופן גורף ללא קשר לסוג הגיר.

זה ממש כיף לחכות לקו 1 של דן שהוא אחד הקווים הכי פעילים - 20 דקות!!! וזה בתנאי שלא מגיע לך אוטובוס מלא ופוסח עליך וזה בתנאי שהנהג פשוט החליט שמתאים לו להגיע היום בזמן לעבודה...

זה ממש כיף לעלות על קו 5 ולא לתהות לעצמך אם אתה תתפוצץ...

זה ממש כיף שאם אין לך רכב משלך אז ביום שבת אתה מקורקע כי לעובדיה יוסף כואבת השערה הימנית בביצה השמאלית שאתה מחלל את הקודש... בו זמנית אתה משלם לציבור שהולך אחריו משכורת מיניום חודשית רק מהמיסים שהטילו עליך וגם אתה מגן עליהם בגוף שלך שלוש שנים כשאתה משרת בצבא ויוצא ממנו ולא מקבל כ-ל-ו-ם בתמורה ועוד צריך לחזור לשם עד גיל 45...

לפחות יש לנו את הנוחות של גיר אוטומטי :lol:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין קשר לתרבות מוטורית יש קשר אחד ויחיד, בשעה 8 בבוקר ממרכז העיר בנתניה עד ליציאה של פולג כ20 דק' - חצי שעה מלווה בפקקים איומים כשזו נסיעה שאורכת ביום פנוי כ10 דקות , זה הפתרון לשאלה של פותח הת'רד

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
אני לא מבין מה הקשר בין תרבות מוטורית לגיר ידני. שיא הרצינות.

כנראה שאתה נוהג בגיר אוטומט... :-D ברכב 1.6 ליטר שהדבר הכי "מגניב" בו זה שהרדיו דיסק שלו מנגן MP3

ושלא תבין אותי לא נכון - זה גם המצב שלי, טוב הרכב השני עם 2 ליטר ו150 כוחות סוס אבל מעבר לזה אין בו שום דבר שקשור לחווית נהיגה או לתרבות מוטורית כלשהיא

תרבות מוטורית זה תוואי התנהגות של ציבור מסויים כלפי שוק התחבורה המקומי שלו.

אם אתה לוקח שווקים אירופאיים ואתה רואה שהם ברובם נוסעים על רכבים מסוג מסויים בגלל מודעות גבוהה יחסית לסביבה שלהם, תוך כדי זה שהם משתמשים בכל אמצעי אחר שעומד לרשותם כמו תחבורה ציבורית, אפניים וגם תוך כדי זה יש להם ספורט מוטורי ממוסד ומאורגן כהלכה - תוסיף על כך ארצות שיש להם מפעלי ייצור ובכלל תעשיית רכב מקומית והנה יש לך תרבות מוטורית.

מה יש לנו כאן בארץ? עדר של משפחטומטיות? יש לנו מפעל אחד לייצור כלי רכב אזרחי? יש לנו ספורט מוטורי מאורגן היטב? רק לאחרונה נתקבל האישור בכלל... כמות תאונות הדרכים בשנה גדולה במאות אחוזים מנפגעי הטרור, פשע, אסונות ביחד!

יש לנו כאן כבישים שתוכננו ע"י מהנדסים שהיכולת המוחית שלהם לא מאתגרת אוטיסט בן 10... ותחבורה ציבורית ששולחת את רוב מי שמשתמש בה לקופות החולים עם שקיות הקאה.

איזה תרבות מוטורית ריבונו של עולם? יש לנו כאן מערב פרוע.

העיר בת-ים עד היום משלמת על מצוקת החניה שלה בגלל שאת רוב הבניינים העתיקים שלה בנו על הקרע בלי חניות מקורות בכלל.. וזו עיר גוש מרכז... אני לא מדבר איתך על דרום עכו...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בחלומות שלי רכב 1600 אוטומט. בינתיים אני נוהג בגרוטאה איטלקית ידנית עם מנוע 1.4 שלא סוחב ושותה דלק כמו משאית. בקרוב I10/C1/SPARK/PICANTO

אני מתקשה להבין את הגדרה של תרבות מוטורית. אני גם לא מבין מה כל כך חוויה בהחלפת הילוכים ולמה אדם שמעדיף ידני נחשב לעליון מבחינה תרבותית מוטורית. אני למשל מעוניין לקנות ידני רק בגלל הפער העצום במחיר. אם הפער היה זניח לא הייתה בכלל התלבטות. אני לא חושב שזה הופך אותי לאדם פחות מתורבת מוטורית או אדם שלא נהנה מנהיגה במכונית.

פורסם

כי אני מוכן להשבע שמרצדס או במוו סדרה 7 ידניות זה עדיין אחד משיאי הקדמה הטכנולוגית בתחום הרכב והחברה נוהגים שם בהן ברכבים ברמה הזאת כשהגיר הוא ידני.

החל מW220 אין ב- קלאס גיר ידני, כנ"ל גם BMW סדרה 7 E65 ומעלה. עידן הידני נגמר במכוניות האלו.

ואני לא מדבר על אמריקאים שמכונית עם גיר אוטומטי נעשה מחזה נפוץ בערך מאמצע שנות ה-60', שלא לדבר על היום חוץ מדגמים ספורטיביים.

אוטומט יותר טוב בהכל מנהג רגיל. כמה שמנוע גדול יותר, ירידה בהספק או עליית צריכת הדלק זניחים יותר.

מישהו אמר מקלארן SLR 722?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בחלומות שלי רכב 1600 אוטומט. בינתיים אני נוהג בגרוטאה איטלקית ידנית עם מנוע 1.4 שלא סוחב ושותה דלק כמו משאית. בקרוב I10/C1/SPARK/PICANTO

אני מתקשה להבין את הגדרה של תרבות מוטורית. אני גם לא מבין מה כל כך חוויה בהחלפת הילוכים ולמה אדם שמעדיף ידני נחשב לעליון מבחינה תרבותית מוטורית. אני למשל מעוניין לקנות ידני רק בגלל הפער העצום במחיר. אם הפער היה זניח לא הייתה בכלל התלבטות. אני לא חושב שזה הופך אותי לאדם פחות מתורבת מוטורית או אדם שלא נהנה מנהיגה במכונית.

אהבתי את התשובה :-D

לפחות אתה לא נוהג במשפחתומתית - אני יכול לאמר לך שהפיאסטה 89 1.1 ליטר שהיתה לי היא עד היום אחד הרכבים המשעשים יותר והיה לה גם אופי לעומת רוב הרכבים שנהגתי עליהם עד היום וזה כולל אינפיניטי G35X שלפני שאתה עובר את ה90 מייל לשעה הרכב הזה פשוט מ-ש-ע-מ-ם כמו כל משפחטומטית אחרת!!!

הרכב הכי מדליק ומגניב שנהגתי עליו עד היום מסתכם בסופו של דבר במנוע 1 ליטר של טויוטה AYGO וכמובן במקביל אליו סובארו אימפרזה STI של בן דוד של אשתי ששופרה ל630 כוחות סוס... (אחרי זה המנוע מהר מאוד החזיר את נשמתו לבורא).

לגבי תרבות מוטורית אני מבין את כוונתך אבל אתה צריך להבין שזה חלק מהתמונה הכוללת ולא רק - זה משהו שנגרם גם כמוצר לוואי.

תרבות מוטורית זה לא רק באיזה רכב אתה נוהג אלא למה אתה נוהג ברכב הזה ואיך הגעת לזה שאתה נוהג ברכב הזה - זה מעורב באופן ישיר בכלכלה, במודעות לסביבה, במאפיינים סביבתיים ובנסיבות.

צביפר - תיקח את מה שרשמתי רק כדוגמא - יש רכבים ידניים עם כל הפינוקים בפנים גם כן.

עריכה - לזכר הימים הטובים ההם :) כן כן - אני צבעתי אותה למצב הזה ואני התקנתי בה את המערכת ואת הצופר שעשה "MOO" - פיאסטה פרה:

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=userpictures.asp&uid=583

Pioneer TS-X150

פורסם
נראה לי מוזר הקטע הזה... אני מחפש הונדות באתרי אינטרנט ורוב ההונדות ובכלל המכוניות הן אוטומט...

תמיד חשבתי שרוב ההונדות צריכות להיות גיר.. ספורטיביות......

(הונדות שנת 96+-)

כאן בארצנו הקטנה והיפה זוחלים רוב הזמן ,אחרי יום עבודה אין כבר כוח למטלות נוספות .

לפעמים האישה רוצה ת'אוטו ונוח לה רק ללחוץ ,די בצדק ,כל היום עסוקה במטלות הבית ,רק הידית המחורבנת הזו זה מה שחסר לה...והפעלת רגל שמאל ,הרי נוח יותר לשים את השמאלית על הדש בורד ולשוחח בנייד .

פורסם

יש בארץ גורם נוסף שמשפיע, ערך המכירה של הרכב הוא שיקול משמעותי בבחירתו. בנגוד לאירופה שבה רככב מאבד את רוב ערכו תוך 2-3 שנים מרכישתו בארץ בשלב זה הוא מאבד סביב 40% בלבד, ומכירת רכב ישן מהווה מקור כספי חשוב במימון רכישת רכב חדש. אף אחד לא רוצה להתקע עם רכב שקשה למכור. לפני כ-9 שנים היה לי נסיון שגרם לי להחליט שלא ארכוש יותר רכב ידני: לקח לי יותר מחודשיים להפטר מרכב שנחשב פופולרי - אימפרזה ידנית. מדובר ברכב שמהרבה בחינות נהניתי לנהוג בו (מבחינות אחרות לא נהניתי - המוסך שבו טופל כנראה סחט ממני לא מעט תמורת עבודה מיותרת), המילה "ידנית" גרמה לניתוק 99% משיחות הטלפון בעניינו.

מעבר לכך - השיקול של הטיפוס הלא טכני במשפחה הוא שיקול משמעותי. במקרה שלי מדובר באשתי, אשר למרות למעלה מ-20 שנות נהיגה בידניות בלי שום בעיה, כיום לא מוכנה לשמוע על תיבה ידנית ואפילו לא על רובוטית. לטעמה, לאחר יום עבודה מפרך היא זקוקה לרכב שיוביל אתה הביתה בדרך הנוחה ביותר, ואחד התנאים הוא העדר צורך להתעסק בהילוכים.

לגבי ההגדרה של "תרבות מוטורית" - לא טרחתי לחפש הגדרה פורמלית של המושג, ואני לא בטוח שיש הגדרה כזו המקובלת באופן נרחב. מכל מקום - מבחינתי האישית תרבות מוטורית היא קודם כל התנהגות בכביש שבה מקיימים את החוק ככתבו וכלשונו, מתחשבים בשותפים לדרך גם אם הרכב שלהם אינו BMW שחור ולא מרגישים "פראייער" כאשר נותנים למישהו זכות קדימה. וזו גם תחזוקה נכונה של הרכב השומרת את בטיחותו. מהירות נהיגה מכסימלית 110 או 140 קמ"ש לא משנה הרבה, אבל אם הנהג הישראלי היה מקיים את הסעיפים הראשונים אין לי ספק שרבות מהמגבלות המוטלות כיום בנהיגה היו מוסרות, היינו נהנים לנהוג (או לפחות מתעייפים פחות) וגם מספר הנפגעים בכבישים היה פוחת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני יכול להצביע על הסיבה שבאירופה רוב הרכבים נמכרים בגיר ידני כי אני נמצא שם המון והסבירו לי את זה והסיבה היא פשוטה - חורף.

שהכבישים חלקים מגשם, קרח ואפילו שלג קשה מאוד להתחיל נסיעה בהילוך ראשון כי הצמיגים מחליקים מהכוח הגדול של ההילוך הראשון אז הם מתחילים בשני ואפילו בשלישי שהמצב ממש רע ואז הם מצליחים לאחוז בכביש בתחילת נסיעה.

- אז יקפצו כל החכמים ויגידו שבאוטומט אפשר להעביר לשני אבל אז הרכב עדיין מתחיל נסיעה בראשון, עובר לשני ולא עולה למעלה וגם בחלק מן הרכבים אם המנוע מגיע לקו האדום של הסלד הוא למרות זאת יעלה לשלישי. יש מעט מאוד רכבים אוטומטיים, כמו איסוזו דימקס למשל, שיש להם כפתור 2nd Start שמאפשר התחלת נסיעה בשני.

לעומת זאת רכבים עם טיפטרוניק (רובם, לא כולם) מאפשרים התחלת נסיעה בשני, אבל לא יותר מזה, ולכן הם גם תופסים חלק מהשוק באירופה יחד עם הרובוטים וכל רכבי הידני עם 2 תיבות הילוכים (הילוכי הגה מעצבנים כאלה).

לדעתי אם לאירופאים לא היתה את בעיית החורף הם היו עוברים כמו בארץ ובשאר העולם לרכבים אוטומטיים שהם פשוט נוחים למשתמש הפשוט שבסך הכל רוצה לקום בבוקר לאוטו שיסיע אותו לעבודה בנוחות ולא להתחיל להתעסק עם קלאטצ' והילוכים ובמיוחד בפקקים ובנסיעה עירונית. קחו בחשבון גם שמכיוון שישנו אחוז מסויים ולא מבוטל של אנשים שלא למדו נהיגה ידנית או שלא מסתדרים עם זה טוב (כמו הרבה נשים) הבן-אדם שקונה רכב וחושב גם למכור אותו מתישהו (בדרך כלל אחרי 3-4 שנים) פותח לעצמו שוק יותר רחב עם רכב אוטומט וזה גם שיקול בדיוק כמו כל האנשים שקונים רכב לבן כי זה פרקטי (ומכוער) וקל למכור אותו.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

אם זה ההסבר - איך אתה מסביר את העובדה שהאמריקאים והקנדים, שיש להם חורף לא פחות קשה מהצפון ומרכז אירופי, מעדיפים אוטומטיות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קשה לי לומר כי אני לא נמצא שם הרבה כמו שאני נמצא באירופה אבל בארה"ב יש הסבר הגיוני פשוט. כל פרייבט מגיע עם גלגלים של ג'יפ ורכבים כבדים עם גלגלים גדולים יכולים בתיאוריה לקחת על השלג אבל אני באמת שלא יודע. באירופה אני פשוט נתקל בזה כל הזמן וכל הנהגים שם אומרים לי שזאת התשובה, וניסיתי גם בעצמי שנהגתי שם וזה נכון. אני מאמין שבארה"ב גם קצת יותר מסודרים בהיבט של פינוי שלג מכבישים מה שאני יכול לומר לך בוודאות שבאירופה זה ברדק - אם אתה לא נמצא בעיר הגדולה לא יפלסו את השלג ואם אין לך רכב מתאים או שרשראות לצמיגים (שאי אפשר לסוע איתם יותר מ30 קמ"ש ואפשר רק על השלג) אתה תיתקע בבית...

שווה לשאול את האמריקאים או הקנדים מה הם עושים

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

גיר אוטומטי בלי בעיה יודע להתחיל לנסוע בהילוך שני (תלוי מגיר). היום עם מערכות בקרת משיכה, ESP, גירים משוכללים עם מחשב - אין שום סיבה לקנות רכב עם גיר ידני כדי להתחיל לנסוע בהילוך שני.

גם באמריקה וקנדה לא חסר שלג וקרח, הם מסתדרים יופי עם גיר אוטומטי כבר מאצע שנות ה-60.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הקטע של הגיר הידני והבעיה שאתה עלול להתקע במקום שכוח אל ולא תהיה לך אפשרות להניע את הרכב חוץ מאשר דחיפה וניצול של הקלאץ' ליצירת סטארט למנוע הוא נכון והוא באמת סיבה היסטורית וטכנית לבחירת רכב ידני.

היום גם בארץ וגם באירופה כשיש שירותי חילוץ כל כך נפוצים וכל כך נגישים זו כבר סיבה שלדעתי רק נהגים מנוסים יזכרו לה חסד.

אבל זה נכון.

ולגבי תרבות נהיגה - כן, זה גם חלק מהעניין וגם זה, כאן בארץ, לא קיים!

החינוך של ההורים הישראלים שמלמד את הילד שהוא "הכי טוב בעולם" וגם "הכי יפה" מוביל אותנו לגיהנום מסוג אחר שכל אחד כאן חושב שמגיע לו יותר מהאחר וכל אחד כאן מיוחד - מה שנוצר זה ציבור של "מיוחדים" שאין להם לא סבלנות ולא אדיבות ולא סלחנות כלפי איש מלבד עצמם - על הכביש רואים את זה בצורה החריפה ביותר - יום יום, דקה דקה.

נוסיף לזה כמובן את הסטרס של שוק העבודה הישראלי שהוא פשוט חולה בנפשו מיד אחרי השוק היפני (עובדים גם 20 שעות ביממה וחברה - אני עובד בצורה צמודה עם יפנים - זו העבודה שלי - בואו לא נכנס לכאן) ואל תחשבו שאמריקאים עובדים קל יותר (בטח שלא הזרים...)

נוסיף לזה את המצב הבטחוני ונוסיף לזה את המצב הכלכלי של השכבות הבינוניות ומטה שרק הולך ומדרדר

מה מקבלים? - נכון, אתם לא רוצים עוד שציבור שלם כזה יסע על רכב ידני - קלאץ' ברקס קלאץ' ברקס, ניוטרל ראשון ניוטרל ראשון - אנשים ימותו פה! :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

אז אם כבר בסטרס עסקינן בוא נחזור רגע למזג אויר (שאני פשוט לא סובל :))... תיקח את הישראלי העצבני, שים אותו בפקק עם ישראליים עצבניים אחרים וכל מה שהזכרת ותוסיף למשוואה חמסין ארצישראלי טיפוסי - זה לא תרבות נהיגה, זאת פצצת אטום

• תוכן חדש...