Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל על בזבוז הדלק וזיהום האוויר. מדברים פה במדינה כל כך הרבה על בעיית זיהום האוויר ומחסור באנרגיה

אבל רוב היבואנים לא מייבאים מכוניות עם גיר ידני שברוב המקרים הוא חסכוני ב כ 10 אחוז

(לא בהשוואה לרובוטים DSG וכו').

פשוט חבל

לדעתי הנהיגה בגיר ידני יותר בטוחה - הנהג הרבה יותר עירני לנהיגה

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסיבה העיקרית לכך היא שאנחנו חיים במדינת גוש-דן

קרוב ל80 אחוז מאוכלוסיית הארץ הזו או גרה במרכז או עובדת במרכז או שניהם יחדיו - זה הופך את הגוש המרכזי של המדינה הזו לפקק אחד גדול וגם את כל כבישי הגישה אל הגוש הזה.

זה גם מסביר את הרצון או אפילו את הצורך בעצם לעבור לרכב אוטומטי.

אני למשל מחזיק שני רכבים אטומטיים משתי סיבות -

אני סובל מכתף דלקתית עקב פציעות של ספורט תחרותי בשני העשורים הראשונים לחיי (כיום בתחילת העשור הרביעי - שנות השלושים במילים אחרות) ולכן נהיגה ממושכת ברכב ידני מעוררת את אותן הבעיות - אני מבלה לפחות שעה ביום על הכביש אז אין מצב לידני.

והסיבה השניה - האשה לא רוצה ידני ואז זה אומר שאם אני קונה רכב אחד ידני - אני זה שכל הזמן ינהג בו - לא ולא...

ולזה שמעליי - לא מסכים איתך - אפשר לאמר בדיוק את ההפך - דווקא בגלל שההתעסקות במכלולי הרכב נחסכת ממכן ברכב אוטומטי אתה הרבה יותר פנוי לתת תשומת לב למה שקורה בכביש, שלא לדבר על זינוקים בעליה ושאר חולירות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
הסיבה העיקרית לכך היא שאנחנו חיים במדינת גוש-דן

קרוב ל80 אחוז מאוכלוסיית הארץ הזו או גרה במרכז או עובדת במרכז או שניהם יחדיו - זה הופך את הגוש המרכזי של המדינה הזו לפקק אחד גדול וגם את כל כבישי הגישה אל הגוש הזה.

זה גם מסביר את הרצון או אפילו את הצורך בעצם לעבור לרכב אוטומטי.

איזה צורך?

אני לא קונה את זה.

פקקים זה לא המצאה ישראלית, תל אביב זה פיקניק לעומת רומא ולונדון, ושם בכ"ז הרוב המכריע נוסע על גירים ידניים.

V5

פורסם

תוסיף למה שרשמתי למעלה גם תרבות נהיגה והרגלים שרק מגבירים את זה.

אבל ההשוואה שלך בין לונדון ורומא היא לא נכונה - כי לונדון לא סובלת מהתופעה שתל אביב והערים השכנות לה שהן ממש צמודות לה פיזית לעומת המבנה של אנגליה ושל צרפת או כל מדינה אחרת באירופה.

אל תשכח להבדיל אלף הבדלות בין מדינה אירופאית מתוקנת בה ניתן להגיע בתחבורה הציבורית לכל חור בהמתנה של 2 עד 4 דקות בין קו לקו.

המצב ברוב הערים הגדולות באירופה הוא שרוב האוכלוסייה בכלל משתמשת בתחבורה הציבורית.

מעבר לכך המודעות לסביבה ירוקה שם ה-ר-ב-ה יותר גבוהה מאצלנו וגם מדיניות החסכון שלהם באופן כללי הרבה יותר גבוהה מאשר אצלינו.

אבל - אם היית לוקח להם את התחבורה הציבורית הזו - בייחוד לא מפעיל אותה בסופי שבוע.

אם היית מוריד להם בקצת את המודעות לסביבה.

מהעומס שהיה נוצר שם לאט לאט אתה היית רואה איך רכבים אוטומטיים היו נכנסים שם כמו גדולים לאופנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא מבין מה הקשר בין גיר אוטומט לעצלנות? היום גיר אוטומט זה סטנדרט ל 90% מהאנשים שהרכב הוא בראש ובראשונה אמצעי להעביר אותם מנקודה א' לנקודה ב' בצורה הנוחה והמהירה ביותר האפשרית. אוטומט זה חלק מהנוחות ומההתקדמות הטכנולוגית... זה בערך כמו לשאול למה טסים היום רק במטוסי סילון הרי מטוס עם מנוע בוכנה הוא בוודאי חסכוני יותר בדלק (בכוונה דוגמא מוקצנת)...

גם אם היו מציעים יותר גירים רגילים לשוק, כמה אנשים באמת אתם חושבים היו קונים גיר רגיל? הרי 90% מהנשים שנוהגות לא יסכימו בכלל לנהוג על גיר רגיל כשידוע שהאוטומט הוא רק מעבר לפינה...

ואין קשר לגוש דן או פקקים אני נוהג בעיקר בתוך באר שבע, בד"כ נסיעה איטית אבל לא יותר מידי פקקים... תחזירו אותי לגיר רגיל ואני ארגיש כאילו שזה עונש לנהוג... אני מבין את אלו שמחפשים גיר רגיל בשביל הספורטיביות ואולי כי הם "נהגים בנשמה" אבל מדובר על קבוצה קטנה יחסית.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לא מבין מה הקשר בין גיר אוטומט לעצלנות? היום גיר אוטומט זה סטנדרט ל 90% מהאנשים שהרכב הוא בראש ובראשונה אמצעי להעביר אותם מנקודה א' לנקודה ב' בצורה הנוחה והמהירה ביותר האפשרית. אוטומט זה חלק מהנוחות ומההתקדמות הטכנולוגית... זה בערך כמו לשאול למה טסים היום רק במטוסי סילון הרי מטוס עם מנוע בוכנה הוא בוודאי חסכוני יותר בדלק (בכוונה דוגמא מוקצנת)...

גם אם היו מציעים יותר גירים רגילים לשוק, כמה אנשים באמת אתם חושבים היו קונים גיר רגיל? הרי 90% מהנשים שנוהגות לא יסכימו בכלל לנהוג על גיר רגיל כשידוע שהאוטומט הוא רק מעבר לפינה...

ואין קשר לגוש דן או פקקים אני נוהג בעיקר בתוך באר שבע, בד"כ נסיעה איטית אבל לא יותר מידי פקקים... תחזירו אותי לגיר רגיל ואני ארגיש כאילו שזה עונש לנהוג... אני מבין את אלו שמחפשים גיר רגיל בשביל הספורטיביות ואולי כי הם "נהגים בנשמה" אבל מדובר על קבוצה קטנה יחסית.

צודק.

אני גם מוותר על בקרת האקלים...המזגן....החלונות החשמליים...הנעילה המרכזית...הפתיחה החשמלית של תא המטען ומכסה תא הדלק...מערכת השמע המשוכללת....מערכות תגבור הבלימה ומניעת ההחלקה....בלמי הדיסק...מפשיר האדים...

פורסם

יוני

היית פעם באחת הארצות של האיחוד האירופאי?

היית פעם באוקראינה? (שלא לדבר על רוסיה בפרט מוסקבה)

כי אני מוכן להשבע שמרצדס או במוו סדרה 7 ידניות זה עדיין אחד משיאי הקדמה הטכנולוגית בתחום הרכב והחברה נוהגים שם בהן ברכבים ברמה הזאת כשהגיר הוא ידני.

מזארטי ידנית - אוי, איזה חוסר קדמה.

רוב הרכבים שהם נוהגים שם הם רכבים בני יומינו ואפילו יש להם דגמים שאנחנו רק יכולים להזיל עליהם ריר.

יוון היית? כל הרכבים שם ידניים - ראיתי שם מגאן קופה חדשה שבארץ פשוט לא מוכרים! - כמה חבל :-(

---------- אתה רוצה קדמה טכנולוגית?

---------- אתה רוצה ירוק?

למה שלא תנסה להתקין תא דלק ברכב שלך ולהפוך אותו להיברידי? - גנרטור HHO עולה סה"כ 250 דולר כולל משלוח ואתה אפילו יכול לקבל ספר הוראות מלא איך להתקין אותו בצורה בטיחותית ולדאוג שהמימן יהיה לפי דרישה בלבד וגם שהוא יתחיל לעבוד רק כאשר המנוע של הרכב מסתובב - תרשום ביוטיוב

my car runs on water

hho generator

טכנולוגיה שקיימת כבר משנות ה60 ורשומה כפטנט של נאסא אבל הממשלות שלנו ואיליי ההון מעקבים את הטכנולוגיה בתירוץ של בעיות בטיחותיות ליישם אותה ברכב (בולשיט...)

אם באמת היינו רוצים להיות כל כך ירוקים כבר היינו מזמן!

האמת לאמיתה היא שהאירופיים עדיין חיים בחינוך כלכלי הרבה יותר מתקצמן מאתנו + יש להם תחבורה ציבורית טובה + למרות מה שאתה מפרש כפקקים הצפיפות אצלם עדיין לא מגיע לרמה הנוראית של מדינת ישראל בה אנשים בוחרים לחיות במרכז בגלל המון סיבות מוצדקות ביניהן בטחון, קרבה להורים, ריכוז אזורי תעסוקה ועוד ועוד.

אנחנו לא מדינת עולם שלישי אבל אנחנו ללא ספק סוג של רפובליקת בננות, מערב פרוע.

Pioneer TS-X150

פורסם
הגיר במכוניות מרוץ הוא חצי אוטומטי ... זה אומר שהן לא ספורטיביות?

החצי הזה בסדר, אבל מדובר כאן על החצי השני... :wink:

לא על הענין של החלפת הילוכים ממוכנת / רובוטית, שזה באמת נחמד מאד ואכן מותקן גם ברכבי מירוץ; אלא על הצד השלילי של ה"אוטומאטיות" לסוגיהן, כלומר:

1. ממיר כוח ("torque converter") שמנתק את המנוע מהגלגלים ומונע כל אפשרות של שליטה מדוייקת בהם.

2. העברת הילוכים עצמאית בהתאם לעצמת הלחיצה על דוושת התאוצה, מה שמונע אפשרות של נסיעה בהילוך נמוך ללא מאמץ, או נסיעה במאמץ מירבי בהילוך גבוה.

נכון שהתיבות בעלות כפתורי "+-" פותרות את הבעיה השניה, אבל הראשונה בעינה עומדת.

ובאיזה מכונית מירוץ לכביש יש הילוכים כאלה, למעט בכאילו-מירוץ המכונה "נאסקר"?

דני

פורסם

אל תשכחו גם שאצלנו הכל הפוך!

רכב עם גיר ידני הוא זול יותר משמעותית מרכב עם גיר אוטומט.

רק בארץ שלנו בגלל שגיר ידני הוא "משהו מיוחד" - יבואנים בקושי יורדיו מחיר או אולי אפילו יעלו את המחיר במקרה של רכב ספורטיבי בשביל לקבל גיר ידני.

באירופה לקנות רכב עם גיר אוטומט משמע להוסיף כסף.

אם אתם הייתם חיים בארץ בה אתם יכולים בקלות להתנייד מהבית שלכם למקום העבודה שלכם בתחבורה ציבורית נוחה (שגם עובדת בשבת - 24/7) - בשביל נסיעות בסופשבוע הייתם משקיעים עוד כסף על הגיר? לא בטוח...

Pioneer TS-X150

פורסם
יוני

היית פעם באחת הארצות של האיחוד האירופאי?

היית פעם באוקראינה? (שלא לדבר על רוסיה בפרט מוסקבה)

כי אני מוכן להשבע שמרצדס או במוו סדרה 7 ידניות זה עדיין אחד משיאי הקדמה הטכנולוגית בתחום הרכב והחברה נוהגים שם בהן ברכבים ברמה הזאת כשהגיר הוא ידני.

מזארטי ידנית - אוי, איזה חוסר קדמה.

רוב הרכבים שהם נוהגים שם הם רכבים בני יומינו ואפילו יש להם דגמים שאנחנו רק יכולים להזיל עליהם ריר.

יוון היית? כל הרכבים שם ידניים - ראיתי שם מגאן קופה חדשה שבארץ פשוט לא מוכרים! - כמה חבל :-(

לא יצא לי לבקר באירופה לא.

בגדול אני חושב שיש מילה אחת פשוטה כדי לסכם את כל הענין הזה - תכלית. מה התכלית של הרכב? אני מניח שלמרות שאנחנו נוטים לחשוב לפעמים להפך, רוב האנשים בסופו של דבר מחזיקים רכב שמתאים לצרכיהם, פחות או יותר. מה למשל ממוצע הילדים למשפחה באירופה? אין לי ממש מושג אבל אני בטוח שפחות מבארץ... אז אני מבין את האיטלקי עם ילד וכלב שמעדיף לנהוג על פיאט 500 חדשה במקום רכב משפחתי, כנ" לגבי גרמני על גולף דיזל ידנית. באירופה הסולר הרבה יותר מקובל, ורכבי סולר בד"כ באים בגרסאות ידניות כי הן מראש מיועדות להמון ק"מ והחיסכון בדלק הופך להיות משמעותי.

אצלנו בארץ זה לא עובד... אני לא דוגמא כי יש לי 4 ילדים לפני גיל 31 (and that's it...) אבל גם אצל אנשים שמביאים ילדים בצורה יותר מתונה מקובל על 2-3 לפחות, עכשיו תחשיב כיסאות בטיחות, מקום לעגלות, קניות וכו' וכו' ותראה שלרוב הישראלים פשוט לא יתאים להחזיק פונטו ידנית... גם הנשים פה נוהגות, הרבה פעמים בתוך פקקים וערים צפופות עם ילדים ברכב ובוא תנסה לשכנע את אשתי שגיר רגיל יחסוך לה 200-300 דלק בחודש על ה 1000 ק"מ שהרכב שלי נוסע בממוצע... כמובן שאם הייתי נוסע נניח 30K בשנה אז במקום הבהמה האמריקאית 6 מקומות שאני מחזיק היום הייתי כנראה משכנע את עצמי שפיאט מולטיפלה 6 מקומות זה רכב ראוי וקונה אחת דיזל ידנית. כולנו עושים trade-offs בכל תחום בחיים, גיר אוטומט הוא אחד מהם.

אם הייתה לי אפשרות להחזיק רכב שני בעיקר בשבילי למשל הייתי כנראה מחפש איזה רכב ידני וחסכוני מאוד, סתם כדי לקצץ מה שאפשר בהוצאות הממילא גדולות על 2 רכבים...

אין לי שום צל של ספק שגיר רגיל הוא יותר חסכוני, נותן תאוצה טובה יותר, הרבה יותר אמין ומהנה יותר לנהיגה. החיסרון היחיד שלו זה שהוא פשוט לא אוטומט... כמו חלונות ידניים או מראות רק שבגיר מדובר בפעולות שאתה מבצע כל 2 שניות ובמיוחד קריטי לנוחות בנהיגה בפקק... אז כמובן שיש את אלה שבינינו שזה לא מפריע להם, אבל זה כמו שאני אגיד שאין לי בעיה לטפס כל פעם 6 קומות אז מבחינתי אפשר לבטל את המעלית של הבנין ולחסוך בהוצאות האחזקה... אבל האם זה באמת שווה את זה או מתאים לכולם?

---------- אתה רוצה קדמה טכנולוגית?

---------- אתה רוצה ירוק?

למה שלא תנסה להתקין תא דלק ברכב שלך ולהפוך אותו להיברידי? - גנרטור HHO עולה סה"כ 250 דולר כולל משלוח ואתה אפילו יכול לקבל ספר הוראות מלא איך להתקין אותו בצורה בטיחותית ולדאוג שהמימן יהיה לפי דרישה בלבד וגם שהוא יתחיל לעבוד רק כאשר המנוע של הרכב מסתובב - תרשום ביוטיוב

my car runs on water

hho generator

טכנולוגיה שקיימת כבר משנות ה60 ורשומה כפטנט של נאסא אבל הממשלות שלנו ואיליי ההון מעקבים את הטכנולוגיה בתירוץ של בעיות בטיחותיות ליישם אותה ברכב (בולשיט...)

אם באמת היינו רוצים להיות כל כך ירוקים כבר היינו מזמן!

האמת לאמיתה היא שהאירופיים עדיין חיים בחינוך כלכלי הרבה יותר מתקצמן מאתנו + יש להם תחבורה ציבורית טובה + למרות מה שאתה מפרש כפקקים הצפיפות אצלם עדיין לא מגיע לרמה הנוראית של מדינת ישראל בה אנשים בוחרים לחיות במרכז בגלל המון סיבות מוצדקות ביניהן בטחון, קרבה להורים, ריכוז אזורי תעסוקה ועוד ועוד.

הכל נכון - לדעתי אם זה היה חושב למדינה ממש החיסכון בדלק ובזיהום האויר של הגיר ידני ביחס לאוטומט, היו פשוט מציעים הנחה של 25% נניח על מס לרכב בקניית גיר ידני... או אז היית פתאום רואה אלפי מאזדות (כמובן שכל שוק הליסינג) ידניות במקום אוטומטיות... הכל ענין של מה רוצים אבל כנראה שהקטע הזה לא חשוב מספיק לממשלה ובעקיפין גם לנו בתור אזרחים (אם זה היה ממש חשוב מישהו כבר היה מעלה הצעת חוק כזו...)

אנחנו לא מדינת עולם שלישי אבל אנחנו ללא ספק סוג של רפובליקת בננות, מערב פרוע.

מערב פרוע זה מסודר למה שהולך אצלנו... מדינה מערבית שמתנהלת במנטליות ערבית, זה מה שיש כאן.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לגבי איטליה באופן ספציפי

רוב הכבישים שם מאוד מאוד צרים - זו אחת הסיבות שאתה רואה שם המון מכוניות קטנות כמו הפיאט 500 - אני יודע שזה נשמע מגוחך אבל זו אמת לאמיתה.

Pioneer TS-X150

פורסם

למרות שמדובר בת'רד בן יותר מ5 שנים, כשהלכתי השבוע לחפש רכב במגרשי סוחרים, הסתכלו עלי כאילו אני איזה עוף מוזר כשהתעקשתי אך ורק על ידניות, בכל אופן מדובר גם בהתנהלות של יבואן, לך למכשירי תנועה ותנסה להביא סוזוקי סוויפ או SX4 עם גיר רגיל, יש יותר סיכוי שתמצא מזארטי על כבישי ארצינו לפני שזה יקרה. וזה לא רק אצלם זה אצל עוד יבואניות, כנראה שזה מה שהעדר שיושב בציון דורש, והיבואנים הם בסך הכל מביאים את מה שכול םרוצים.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

מבחינת היבואנים זה עניין של רווחיות -

טויוטה למשל - בדגם האחרון של קורולה אתה יכול גם להזמין עם גיר ידני... אבל זו צריכה להיות בהזמנה מראש כי להחזיק מלאי של כאלו פשוט לא משתלם להם.

היום בד"כ מי שקונה גיר ידני, בארץ כמובן - זה יהיה רכב ספורט או רכב ספורטיבי או רכב ממש ממש זול כגון C1.

אפרופו - עוד משהו לגבי אירופה וילודה

בצ'כיה יש בעיה של ממש למשל - אחוז הילודה שם הוא מאוד נמוך וזה היות והצעירים שם מאוד משכילים וחלקם הגדול פשוט לא מעוניין בהבאת ילדים - הם דווקא מעוניינים יותר להנות מהחיים של עצמם.

זה אמיתי לגמרי למי שתוהה לעצמו - אחת הבעיות שלהם שם זה שקופות הגמל שלהם קורסות היות ואין מספיק כוח עבודה מקומי בשביל לשלם מיסים - חלק גדול משוק העבודה שלהם מתבסס בכלל על עובדים זרים.

אז זה גם חלק מהסיבות ללמה אנשים קונים שם רכבים קטנים יותר בין אם ידניים או אוטומטיים... זו גם אחת הסיבות שבאות משם יותר שחקניות פורנו מכל ארץ אחרת בעולם (מעבר לגנים המדהימים של העמים הסלביים) כי הן לא מולידות ילדים והגוף שלהן נשמר :)

Pioneer TS-X150

פורסם
תוסיף למה שרשמתי למעלה גם תרבות נהיגה והרגלים שרק מגבירים את זה.

אבל ההשוואה שלך בין לונדון ורומא היא לא נכונה - כי לונדון לא סובלת מהתופעה שתל אביב והערים השכנות לה שהן ממש צמודות לה פיזית לעומת המבנה של אנגליה ושל צרפת או כל מדינה אחרת באירופה.

אל תשכח להבדיל אלף הבדלות בין מדינה אירופאית מתוקנת בה ניתן להגיע בתחבורה הציבורית לכל חור בהמתנה של 2 עד 4 דקות בין קו לקו.

המצב ברוב הערים הגדולות באירופה הוא שרוב האוכלוסייה בכלל משתמשת בתחבורה הציבורית.

מעבר לכך המודעות לסביבה ירוקה שם ה-ר-ב-ה יותר גבוהה מאצלנו וגם מדיניות החסכון שלהם באופן כללי הרבה יותר גבוהה מאשר אצלינו.

אבל - אם היית לוקח להם את התחבורה הציבורית הזו - בייחוד לא מפעיל אותה בסופי שבוע.

אם היית מוריד להם בקצת את המודעות לסביבה.

מהעומס שהיה נוצר שם לאט לאט אתה היית רואה איך רכבים אוטומטיים היו נכנסים שם כמו גדולים לאופנה.

אל דאגה ידידי,

לונדון גדולה כמו תל-אביב רמת גן פתח תקווה,גבעתיים,הרצליה,רעננה,רמת השרון,הוד השרון נתניה,חולון ובת ים (באמת שהצירוף של נתניה חולון בית ים ביחד הוא מיקרי :)...)

פשוט בישראל יש מטרופולין אחת אמיתי שנקרא גוש-דן-השרון.

וכן גם בלונדון על הM25 או M40 יש פקקים ענקיים! למרות השימוש המיסבי בתחבורה ציבורית,שאגב אינו נגרם כתוצאה מחוסר רצון לעמוד בפקקים,אלה בגלל חוסר החנייה,וגביית 8 לירות על כניסה למרכז העיר.

אוטומט זה פשוט עניין של תרבות מוטורית,ארה"ב ישראל אוסטרליה ואסיה,חובבות אוטומט

Porsche 944 turbo

פורסם
אוטומט זה פשוט עניין של תרבות מוטורית,ארה"ב ישראל אוסטרליה ואסיה,חובבות אוטומט

ישראל מאוד מושפעת מהאמרקאים לפי דעתי וזהו.

• תוכן חדש...