Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בחברה הישראלית יותר מידי שכבות - לא סתם קוראים לתהליך של קבלת עולה חדש לארץ "כור היתוך" - זה מושג פסיכולוגי עתיק יומין.

"קיבוץ גלויות" ומה לא - זו באמת פצצה מתקתקת...

תיקח בחשבון גם שהתופעות האלו מחריפות כשאנחנו על הכביש והסיבה לזה היא בחקר המוח האנושי - מתברר שכאשר אנחנו לא מסוגלים לראות הבאות פנים אחד של השני היות ואנחנו נוהגים ומביטים בעיקר קדימה וקשה להתרכז במהירות שכזו...

אנחנו לא מסוגלים לזהות סימני אדיבות, כניעה, סלחנות, הדדיות ובאופן אוטומטי מפרשים הכל כפעולות אגרסיביות - מחקר שנעשה ע"י חוקרים והובא בערוץ 8 בתכנית על הפנים האנושיות כאשר המנחה הוא ג'ון קליז האגדי מחבורת מונטי פייט'ון (ואליזבת הרלי אלוהים ישמור כדוגמנית פנים). וזה מחריף את התוצאה עד כדי אקסטרים - זה גם מה שמסביר תופעה שנקראת road rage

בקיצור - אפילו אלוהים לא יעזור לנו כאן עד אשר המשטרה תתחיל לתפקד באמת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקטע של הגיר הידני והבעיה שאתה עלול להתקע במקום שכוח אל ולא תהיה לך אפשרות להניע את הרכב חוץ מאשר דחיפה וניצול של הקלאץ' ליצירת סטארט למנוע הוא נכון והוא באמת סיבה היסטורית וטכנית לבחירת רכב ידני.

היום גם בארץ וגם באירופה כשיש שירותי חילוץ כל כך נפוצים וכל כך נגישים זו כבר סיבה שלדעתי רק נהגים מנוסים יזכרו לה חסד.

אבל זה נכון.

ולגבי תרבות נהיגה - כן, זה גם חלק מהעניין וגם זה, כאן בארץ, לא קיים!

החינוך של ההורים הישראלים שמלמד את הילד שהוא "הכי טוב בעולם" וגם "הכי יפה" מוביל אותנו לגיהנום מסוג אחר שכל אחד כאן חושב שמגיע לו יותר מהאחר וכל אחד כאן מיוחד - מה שנוצר זה ציבור של "מיוחדים" שאין להם לא סבלנות ולא אדיבות ולא סלחנות כלפי איש מלבד עצמם - על הכביש רואים את זה בצורה החריפה ביותר - יום יום, דקה דקה.

נוסיף לזה כמובן את הסטרס של שוק העבודה הישראלי שהוא פשוט חולה בנפשו מיד אחרי השוק היפני (עובדים גם 20 שעות ביממה וחברה - אני עובד בצורה צמודה עם יפנים - זו העבודה שלי - בואו לא נכנס לכאן) ואל תחשבו שאמריקאים עובדים קל יותר (בטח שלא הזרים...)

נוסיף לזה את המצב הבטחוני ונוסיף לזה את המצב הכלכלי של השכבות הבינוניות ומטה שרק הולך ומדרדר

מה מקבלים? - נכון, אתם לא רוצים עוד שציבור שלם כזה יסע על רכב ידני - קלאץ' ברקס קלאץ' ברקס, ניוטרל ראשון ניוטרל ראשון - אנשים ימותו פה!

:-D

שמע ,אני מכיר מצוין את שכבות החברה הישראלית מתוקף תפקידי , יש מאות אלפים שמתגוררים בפרברי יוקרה ,מעולם לא עבדו קשה ,ואינם יודעים מהי עבודה קשה ודוקא בפרברים אלו כולם על אוטומט .

בודדים שהם מבוגרים מחפשים גיר רגיל , אין בכלל למה להשוות ,אצל הצעירים יש מעט יותר ,אבל הרוב על אוטומט.

פורסם

הקטע של הגיר הידני והבעיה שאתה עלול להתקע במקום שכוח אל ולא תהיה לך אפשרות להניע את הרכב חוץ מאשר דחיפה וניצול של הקלאץ' ליצירת סטארט למנוע הוא נכון והוא באמת סיבה היסטורית וטכנית לבחירת רכב ידני.

היום גם בארץ וגם באירופה כשיש שירותי חילוץ כל כך נפוצים וכל כך נגישים זו כבר סיבה שלדעתי רק נהגים מנוסים יזכרו לה חסד.

אבל זה נכון.

ולגבי תרבות נהיגה - כן, זה גם חלק מהעניין וגם זה, כאן בארץ, לא קיים!

החינוך של ההורים הישראלים שמלמד את הילד שהוא "הכי טוב בעולם" וגם "הכי יפה" מוביל אותנו לגיהנום מסוג אחר שכל אחד כאן חושב שמגיע לו יותר מהאחר וכל אחד כאן מיוחד - מה שנוצר זה ציבור של "מיוחדים" שאין להם לא סבלנות ולא אדיבות ולא סלחנות כלפי איש מלבד עצמם - על הכביש רואים את זה בצורה החריפה ביותר - יום יום, דקה דקה.

נוסיף לזה כמובן את הסטרס של שוק העבודה הישראלי שהוא פשוט חולה בנפשו מיד אחרי השוק היפני (עובדים גם 20 שעות ביממה וחברה - אני עובד בצורה צמודה עם יפנים - זו העבודה שלי - בואו לא נכנס לכאן) ואל תחשבו שאמריקאים עובדים קל יותר (בטח שלא הזרים...)

נוסיף לזה את המצב הבטחוני ונוסיף לזה את המצב הכלכלי של השכבות הבינוניות ומטה שרק הולך ומדרדר

מה מקבלים? - נכון, אתם לא רוצים עוד שציבור שלם כזה יסע על רכב ידני - קלאץ' ברקס קלאץ' ברקס, ניוטרל ראשון ניוטרל ראשון - אנשים ימותו פה!

:-D

הסטרטר ושרותי החילוץ ,כמו גם העדר ישראלים מפינות חשוכות (הערבים שם במקומם), הם ברמה גבוהה מאוד ,חוץ מזה תמיד יש איתות מקדים לסטרטר לא תקין .

זו לא הסיבה .

פורסם
אם היתה כאן תרבות מוטורית הרוב היו נוהגים כאן על ידנית מזמן.

אם היתה כאן תרבות מוטורית היו כאן מפעלי רכב שמייצרים בייצור מקומי ולא היינו משלמים 140% מס על רכב.

אנחנו אכן מאוד מושפעים מארה"ב אבל לא בכל מה שקשור לנהיגה ברכבים - אין קשר כמעט בין הרכבים ונפחי המנוע שאנחנו נוהגים בהם לעומת האמריקאים - להפך הוא הנכון - האמריקאים היום מאוד מושפעים משוק הרכב האירופאי והם כבר מודעים היטב למשבר הדלק.

אם כבר מבחינת נפחי מנוע אנחנו הרבה יותר קרובים לשוק האירופאי מאשר לשווקים האמריקאים אוסטרליים.

לשוק הרכב האוסטרלי יש גם מותגים משלו, יש להם טופ-גיר משלהם...

זה נובע מכמה וכמה גורמים - אם בארץ רכב ידני היה עולה פחות מרכב אוטומטי בהפרש משמעותי - אתה היית רואה כאן הרבה יותר רכבים ידניים.

אם היתה לך כאן תחבורה ציבורית נורמאלית שלא לדבר על תחבורה ציבורית בשבת אתה היית רואה כאן הרבה פחות רכבים באופן גורף ללא קשר לסוג הגיר.

זה ממש כיף לחכות לקו 1 של דן שהוא אחד הקווים הכי פעילים - 20 דקות!!! וזה בתנאי שלא מגיע לך אוטובוס מלא ופוסח עליך וזה בתנאי שהנהג פשוט החליט שמתאים לו להגיע היום בזמן לעבודה...

זה ממש כיף לעלות על קו 5 ולא לתהות לעצמך אם אתה תתפוצץ...

זה ממש כיף שאם אין לך רכב משלך אז ביום שבת אתה מקורקע כי לעובדיה יוסף כואבת השערה הימנית בביצה השמאלית שאתה מחלל את הקודש... בו זמנית אתה משלם לציבור שהולך אחריו משכורת מיניום חודשית רק מהמיסים שהטילו עליך וגם אתה מגן עליהם בגוף שלך שלוש שנים כשאתה משרת בצבא ויוצא ממנו ולא מקבל כ-ל-ו-ם בתמורה ועוד צריך לחזור לשם עד גיל 45...

לפחות יש לנו את הנוחות של גיר אוטומטי :lol:

ספר לי פעם אחת שאבין ,מהי תרבות מוטורית ?

כמה אחוז מהציבור מעניין אותו תרבות שכזו ?

הרוב המוחץ רוצה להגיע למטרה ,איזו תרבות בראש שלו ?

פורסם
איזה צורך?

אני לא קונה את זה.

פקקים זה לא המצאה ישראלית, תל אביב זה פיקניק לעומת רומא ולונדון, ושם בכ"ז הרוב המכריע נוסע על גירים ידניים.

אתה צודק. פקקים זה לא תירוץ.

לפניי כשנתיים שביקרתי בפריז, נתקענו בפקק עצום בכיכר הנצחון עם האוטובוס, אני לא מגזים, משהו כמו שעה, וכולם עם רכבים ידניים כמעט! כולל אוטובוסים, אפילו שהיו מדובר באוטובוס תיירים די חדיש, מאובזר ואיכותי, הוא היה ידני!

האירופאים פשוט קונים מכוניות לפי הצרכים שלהם, אתה יכול לראות שם משפחה של שני הורים וילד נוסעים ברכב של 3 דלתות, ובכלל רוב המכוניות האירופאיות הן 3/5 דלתות או סטיישן, כי זה הכי יעיל והכי פרקטי.

רק בארץ שלנו בנאדם שחי לבד צריך מאזדה 3 משלו (ואני מדבר על מקרים ממוצעים, לא על אנשים גבוהים או משהו, שיבושם להם, אבל בזבוז כסף מבחינתי), זה לא ריאלי וזה בזבוז כסף.

את האמת? לאוטומט יש את היתרונות שלו, אבל אני אומר את האמת - יש בי געגועים ורצון עז לנהוג על ידני. הייתי שמח אם הגטס שלי היה ידני, ולא, ממש לא אכפת לי מצריכת הדלק שלו, אלא מההנאה והשליטה שהייתי מקבל בנהיגה שלי.

נכון שבאוטומט אין זינוקים בעלייה, האוטו לא מתדרדר, יד ימין ורגל שמאל פנויות לחלוטין והוא מאפשר לנו לשלוט יותר באוטו ומוריד מאיתנו את ההתעסקות בהילוכים, אבל הוא גורם לי לשעמום אטומי בזמן הנהיגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...