Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון פרונט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בסיירה שלי הגלגלים הקדמיים נשחקים יותר מהר מהאחוריים, ועוד עם הנעה אחורית. אין ספק שיש לכוון את הפרונט.

השאלה שלי, כיוון שידוע לי ודובר פה על כיוונים נוספים כגון toe, camber, caster היא האם יש לי צורך לכוון גם את אלה, והאם זה בכלל אפשרי אצלי ברכב ?

וכמובן, המלצה על מכון לכיוון פרונט. אני מרחובות, לא אכפת לי לנסוע צפונה או דרומה העיקר שיהיה בעל מקצוע מבין ולא תוכי.

תודה מראש.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

גרשון, לא מדובר בכיוונים נוספים אלא באופציות הכיוון עצמן.

מכון כיוון פרונט חאפרי רגיל עושה שני דברים -

1. מביא את הכיוונים לתחום המוגדר ע"י היצרן כתקין

2. ממרכז את ההגה

סעיף מס' 1 הוא הבעייתי.

שמת לב למילת המפתח המודגשת באדום?

לדוגמא - היצרן מגדיר תחום מ-0.2+ מעלות קאמבר עד 0.4- כתקין, את הטכנאי לא מעניין עם גלגל שמאל נמצא ב-0.2+ וגלגל ימין ב-0.4-, מבחינת המחשב זה מראה תחום ירוק משמע תקין.

וכן הלאה עם שאר הכיוונים...

נקודה נוספת היא שהיצרן לאו דווקא מגדיר את התחום התקין במחשבה על הביצועים האולטימטיביים, ליצרן גם חשובים דברים כמו שחיקה של הצמיגים שאל תשלה את עצמך - כיונון אגרסיבי יותר יאיץ אותה.

בקיצור, אתה יוצא מהמכון עם ההגה ממורכז אבל רחוק מאוד ממיצוי הפוטנציאל של התנהגות הרכב

לעניין הסיירה שלך.

אין לי מושג מה ניתן לכיוונון ומה לא במכונית שלך, אם תוכל לברר איזה מהפרמטרים ניתנים לכיוונון זה יהיה יעיל מאוד.

מוטי

פורסם

בסיירה\קורטינה, נושא כיוון הגלגלים הינו בעייתי היות והכיוון משתנה מהר מאוד, כמו כן יש לכוון גם גלגלים אחוריים, יש מין מכשיר כזה שנוסעים עם הגלגלים האחוריים עליו והוא מראה את האופסט.

אתה יכול לעשות בדיקה פשוטה, קח מטר מבד ותמדוד מרחק בין גלגל אחורי ימין לשמאל, תעשה שתי בדיקות, אחת בקידמת הגלגל והשנייה מאחורי הגלגל, בפינות הכי רחוקות,פשוט תמדוד מרחק בין הגלגלים ותשווה בשביל לראות אם הם פתוחים מידיי או סגורים מידיי, למעשה במדידה הזאת , בשני המצבים הוא צריך לתת לך תוצאה שווה, אם לא , זה אומר שצריך לכוון גלגלים אחוריים ואולי אף למתוח\לכווץ את השילדה.

מניסיון עם הסיירות\קורטינות, תמיד ישנה סטייה בגלגלים האחוריים לעומת הקדמיים, למה? , לא יודע אבל זה ככה ברכב הזה.

אם גם אצלך זה המצב, לך רק למומחה בתחום ולא לפרונט חאפר כי הוא יהרוס לך את הרכב = מניסיון.

פורסם

רפי, לפרונט מוטורס אני לא מתקרב לאחר העבודה הרשלנית והחסרת אחריות שהם עשו לי. אני ממש לא מבין למה אתה ממליץ עליהם. חאפרים לתפארת.

פרונט התחייה - בהחלט. בעל מקצוע שאוהב את עבודותו ומבין בה.

גרשון, כשאתה עושה כיוון פרונט במכון מקצועי בודקים לך את כל הפרמטרים ולא רק ממרכזים הגה או עושים כינוס גלגלים.

גש למכון מקצועי ושם יסדרו הכל. עלות בן 180-200 ש"ח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני הייתי ממליץ על מכון אהרון ב סגולה פתח תקווה!

הוא טיפל לי ב106 בסבלנות מהממת ממש, וגם יצא איתי לסיבוב בשטח כדי לבדוק את הכיוונים וששום דבר לא זז!

רח' צבי ברגמן 42 א.ת. סגולה

פרטים נוספים בפרטי

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אני מצטער להרוס לכם את האידיליה עם פרונט התחיה, אבל מהנסיון שלי הם פשוט עונים להגדרה של מוטי בהודעה הראשונה שלו.

אם אתם מחפשים לכוון את הפוקוסליסינג שלכם - זה אכן המקום.

אם אתם באים לבלבל לו את המוח ולבקש בקשות מוזרות - יעיפו אתכם משם לכל הרוחות.

אני נסיתי להגיע לשם עם האוטו שלי והוא לא היה מוכן בכלל לגעת באוטו [אני בב.מ.וו לא נוגע - סוף ציטוט]

בקיצור, מכון פרונט מומלץ, של בחור עם "קצת" ידע בנושא הוא מקום שנמצא בא.ת. ישן של רישון, מול הקוסמוס הענקי, לבעל המקום קוראים נתן והוא בחור יסודי להפליא, מקצוען וסבלני.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

שמעתי לאחרונה דבר מוזר לגבי פיג'ו 106 דור 2, שלא קיים כיוון פרונט באוטו הזה אלא רק כיוון גלגלים, האם זה נכון?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

באוטו דטה קיימים נתונים של קאסטר קאמבר וכ"ו ל106 GTI, לכן נשמע לי קצת מוזר שיש את הנותנים כשאין בהם צורך.

למרות שהאפשרות היחידה שעולה לי בראש לשימוש בנתונים האלה זה לאחר תאונה אם התעקם משהו או לצורך בדיקה שאכן הכל יושב במקום ואלה הנתונים ברכב עצמו.

גם לקסרה מצויינים הפרטים האלה אם אתה מתכוון לשאול אבל אולי שוב אותו הרעיון לשימוש בפרטים האלה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אתה יכול לעשות בדיקה פשוטה, קח מטר מבד ותמדוד מרחק בין גלגל אחורי ימין לשמאל, תעשה שתי בדיקות, אחת בקידמת הגלגל והשנייה מאחורי הגלגל, בפינות הכי רחוקות,פשוט תמדוד מרחק בין הגלגלים ותשווה בשביל לראות אם הם פתוחים מידיי או סגורים מידיי, למעשה במדידה הזאת , בשני המצבים הוא צריך לתת לך תוצאה שווה, אם לא , זה אומר שצריך לכוון גלגלים אחוריים ואולי אף למתוח\לכווץ את השילדה.

.

ממש לא נכון.

התוצאה לא חייבת להיות שווה יש נתוני יצרן להתכנסות.

יש סיבה לכך שמראש נותנים לרכב התכנסות חיובית או שלילית, כמו שיש סיבה לכל זוית היגוי שמגדיר היצרן מראש.

אין לי מושג איך הלכת כל כך רחוק למתיחה או כיווץ של שילדה כדבריך. בד"כ (אם ניתן ברכב המסויים) פשוט מכניסים חתיכות מתכת (שימסים) כדי לכוון.

ברכב שלא ניתן (למשל ב RSI) ניתן עי"י חימום ליישר את הסרן האחורי, כל מקרה לגופו.

רפי.

שואל ועונה, ירוחם

• תוכן חדש...