רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,581 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 829 צפיות
שלום, האם לדעתכם שימוש בגז במקום בבנזין היה יכול למנוע מוות משריפה במכונית? לפי מיטב ידיעתי מיכל הגז הרבה יותר קשיח ומסוגל לסבול מכות מבלי להתבקע לעומת מיכל הדלק שעשוי פח יחסית דק. אשמח לשמוע את דעתכם!
הודעה אחרונה מאת gil_a, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, עצר אותי שוטר (אקדח לייזר) במקום המסומן עד 70, במהירות של 101, הוא פסל לי במקום את הרישיון וזימן אותי לשימוע מחר... הקטע דרך הוא בעליה בדיוק לאחר ירידה הוא החנה את הניידת שלו מאחורי שיחים בצד הדרך והוא ממש קפץ לכביש בשביל לתפוס רכבים (אני יודע שזה לא מצדיק את העניין אבל כולם נוסעים שם על 90 כי הרוב לא מאטים לפני העליה הזאת) בכל אופן יש איזשהם טיפים לפני השימוע? הוא קבע לי משפט לנובמבר. כל עזרה תתקבל בברכה...
הודעה אחרונה מאת א פ, -
- 2 תגובות
- 636 צפיות
שלום , הוצאתי רישיון לרכב (B) בתאריך 13.10.08 ולאחר כשנה ומשהו הוצאתי גם רישיון על אופנוע (A1) , רציתי לדעת אם מתי שנגמר לי הנהג חדש ברכב , אם גם באופנוע נגמר לי הנהג חדש?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 7 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום רב. אני קיבלתי פסילה לפני 10 חודשים לשנה. אכשיו איני הפקדתי את הרישיון ושנת הפסילה עומדת להיגמר. רק אתמול אני הבנתי שאם אינך מפקיד את רישיון הנהיגה הפסילה לא ניכנסת לתוקף. מה אני יכול לעשות אכשיו??? תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כרגע נודע לי כי ההרכב פסק רף חדש לאכיפה באמצעות הינשוף - 400 מיקרוגרם לליטר אוויר נשוף. הפרטים בקרוב
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לפני כמה שבועות אבא שלי סיפר לי שפתאום לא הצליח לנטרל את האזעקה. הוא כבר חשב שהסוללה בשלט שלו חלשה כשהבחין ברכב שחנה לידו ובו כמה צעירים בדואים שרק הסתכלו עליו, מה הוא הולך לעשות. הוא המשיך לנסות ולנסות ללחוץ את הקוד, עד שבסוף האזעקה נוטרלה והוא נסע. כשהוא סיפר לי את זה לא ייחסתי לזה חשיבות, חשבתי בטח זה סתם צירוף מקרים. אגב, הסוללה שלו הייתה בסדר גמור ובמקום אחר השלט עבד כמו שעון. היום קרה לי מקרה דומה, עשיתי קניות בביג באר-שבע ואני תמיד חונה במרחק יחסית מהחנות, היכן שהחניה פנויה. כשחזרתי לאוטו, חנה לידו טנדר טויוטה ובוא גם-כן כמה צעירים בדואים. אני מנסה לנטרל את האזעקה עם השלט שלי ואין שום תגובה למרות שהסוללה שלי תקינה בוודאות. פתאום אני קולט שהבדואים מסתכלים עליי,…
הודעה אחרונה מאת Spring2005, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
ערב טוב, מישהו יודע, מה תפקידו המדוייק של מכשיר "איזי-פס" של כביש 6 ? הרי הזיהוי של הרכב מתבצע בכל מקרה על ידי צילום מספר הרכב, ומכשיר "איזי-פס" קשור אך ורק לרכב הספציפי, ואם מעבירים אותו לרכב אחר, הוא לא עובד, והחיוב יהיה במחיר מלא ולא במחיר של מנוי. אז שאלתי היא - מי צריך את המכשיר הזה, אם בכל מקרה הרכב מזוהה על ידי מספר רישוי? יש לי השערה לתשובה, אני אעלה אותה בהמשך.
הודעה אחרונה מאת green monster, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 25.8 אלף צפיות
צהרים טובים, אתמול נשרפה לי הנורה הראשית ברכב נגשתי היום להחליף אותה בחנות לחלפי רכב ובקשתי כבר להחליף גם את הנורה של האור ערפל קדמי הוא לא הצליח להחליף ושלח אותי לחשמלאי רכב. החשמלאי ניסה הרבה הרבה זמן (מדובר בסטרואן קסרה שזה קצת מורכב להגיע לנורה) בסופו של דבר בלי להתבלבל דרש ממני 120 ש"ח! מוגזם? יש לציין שהוא עבד ע"ז בערך רבע שעה! משהו יודע על מקום באיזור המרכז שיודע להתעסק עם סיטרואן? כל פעם יש לי את אותו סרט שאנשים לא יודעים להחליף בה נורה.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היום חיכתה לי מתנה ליד הדלת של הבית . גובה של חברת מילגם שפועלת מטעם ערית קרית מוצקין ברשותו טופס שמורה לי לשלם מייד ! הקנס המקורי 100 שח + 65 ריבית ופיגורים הוצאות גביה 745 שח!!! סכום שערוריתי חברה מה ניתן לעשות ? יובל
הודעה אחרונה מאת viper05, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 11.3 אלף צפיות
אני מחפש ג'ריקן לדלק דומה לזו שבתמונה (לא צריך להיות זהה). איפה אפשר לקנות (ירושלים והמרכז) במחיר טוב?
הודעה אחרונה מאת d300, -
-
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4 אלף צפיות
עכשיו הלכתי לאסוף את אחי מתחנת המשטרה בנתניה, תוך כדי שאני מחכה לו אני רואה שמגיעה פיג'ו 306 לבנה עם צמיגים רחבים ,מנורות הקסנון, אגזוז זרימה חופשי וחלונות שחורים בכול הרכב ,פתאום אני רואה שהנהג הוא שוטר על מדים עם רכב בעל שיפוריים לא חוקיים, אמרתי בסדר פתאום מגיעה מאזדה 3 עם חצאיות, חלונות שחורים גם מנורות הקסנון והכול וגם שם בעל הרכב הוא שוטר עם מדים, פשוט לא האמנתי. שוטרים כאלו יעצרו מישהו עם שיפורים לא חוקיים יורידו לו תרכב *** תרכב = את הרכב, בכתיבה של ערסים ***מהכביש אבל הרכב שלהם מוגן בגלל ששום שוטר לא יוריד רכב של שוטר אחר. רק במשטרת ישראל...
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
- 2 תגובות
- 808 צפיות
מדוע אין בישראל אפשרות לקבל פרטי רכב לפני רכישה? למשל - תאונות. האם העניין נעוץ במשרד הרישוי? חברות הביטוח? צנעת הפרט? ידוע לי שבארה"ב הדבר קיים ירון
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 940 צפיות
שלום, אשמח לדעת על צורת הסידור של לוחיות הרישוי.. למה ניידות משטרה אזרחיות רבות נגמרות ב51? למה לכל רכבי המיצובישי לנסר יש סיומת 02, וללוחית הקדמית, את האות (מ) במקום (ת) של תו התקן. למה לדגמי הסופר לנסר סיומת 20? והאם ישנם עוד סיומות, או מבנים אחרים בעלי משמעויות? (שמעתי בעבר על 15/00 ללוחיות רישוי מדיניות) המון תודה. שי
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום וברכה, חברת ביטוח של צד ג' מסרבת לשלם עבור ירידת ערך בטענה שהרכב מעל 9 שנים. מכירים דבר כזה? זה חוקי?
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 2 תגובות
- 836 צפיות
היי פורום, עברה שנה מאז שקניתי רכב והחלטתי לעשות קורס נהיגה מתקדמת . הכיוון הוא כנראה הקורס "נהג ספורטיבי" שמציע DanyG (דיברתי איתו וההצעה נשמעת לא רע בכלל). התהיה היא האם לעשות את הקורס (6 שעות סה"כ) בבת אחת או לחלק אותו ל-3 שעות ושני מפגשים. היתרונות של פעמיים ברורים- פחות עייפות, זמן הפקחת לקחים מפעם אחת לשניה כו'. מצד שני, "נשרף" זמן מיותר בהגעה ויותר קשה לפנות 2 ימי שישי (אמצע שבוע זה בעייה מבחינת עבודה). מישהו עשה את הקורס הנ"ל? אשמח לשמוע רשמים עם דגש על חלוקה לשני מפגשים או לא. תודה,
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 1 תגובות
- 972 צפיות
טרקטור של העירייה פגע ברכבי החונה, במהלך ביצוע עבודות. כמו כן פתחו את הדלת והזיזו לי את האוטו כ-5 מטרים קדימה. צילמתי הכל כולל את הקבלן. איך אני מתלונן ותובע לתקן את הנזק? תודה.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 67 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
ארגון ה-NHTSA בודק עשרות תלונות על תקלה במנגנון ההיגוי החשמלי בטויוטה קורולה- המכונית סוטה הצידה במהירות מעל 65-קמ"ש בפתומיות. עוד מכה ליצרנית הרכב הגדולה בעולם? אירגון ה-NHTSA האמריקני בודק כ-80 תלונות שהתקבלו במשרדיו לפיהן נהגים איבדו שליטה כיוונית על מכוניות מדגם טויוטה קורולה מהשנתיים האחרונות (2009-2010) בגלל כשל במערכת ההיגוי החשמלית בגינה המכונית "בורחת" שמאלה או ימינה באופן פתאומי במהירות של 65 קמ"ש ומעלה. טיוטה העולמית טרם הגיבה באופן מסודר לנושא. וואלה!רכב
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- 4 תגובות
- 823 צפיות
אז ככה. אני רוצה עכשיו להוציא רישיון לאוטו. כרגע יש לי רישיון רק על אופנוע.. (a2) ויש לי כמה שאלות. א. ליפני כשנה וקצת. שהוצאתי רישיון a2 הרופאה רשמה לי בטופס ירוק שלכחתי רטלין. ואחרי זה מישרד הרישוי דרשו שאני יביא לאם אישור מהרופאה. שזה היה ליפני הרבה זמן או משהוא כזה. הבאתי להם אישור והשארתי את הטופס הירוק והאישור של הרופאה 3 שבועות במישרד הרישוי עד שקיבלתי אישור. עכשיו זה ממש דחוף לי ואני לא יכול לחכות 3 שבועות. האים אני יכול ללכת לרופא פרטי שימלא את הטופס ולא יכתוב את זה? או שזה מופיע לאם במחשב שקיבלתי אישור ואני לא יצתרך לחכות? ב. רישיון לאוטו טופס על טרקטורון אני יודע. אבל על כל טרקטורון? הבנתי שהוא טופס רק אחרי המלווה זה נכון? תודה רבה רבה לעוזרים…
הודעה אחרונה מאת ido11, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הדביקו לי על השמשה לפני יותר מי 3 חודשים. ב"מקרה"איבדתי את המסמך. לא נשלח בדואר. לא חובה לשלם לפי החוק?
הודעה אחרונה מאת natco, -
ה- 330 וה - 335 קטנות יותר ומתחרות לדעתי ב- C קלאס. לסידרה - 5 אין מכונית קופה. ה- 5GT החדשה אולי? כחובב ב.מ.וו מושבע, נדלקתי על ה- E350 קופה של מרצדס, מה עושים?
הודעה אחרונה מאת gershon17, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://carscoop.blogspot.com/2010/03/this-ain-joke-russia-lada-to-sponsor.html
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 768 צפיות
לפני כמה חודשים בזמן שאכלתי עם חבר באחת המסעדות ברמת החייל הרכב שלי חנה בחניה צמודה לילו באיזור הג'פניקה למי שמכיר. בזמן שהרכב שלי עמד בחניה חוקית ולא חסמה שום דרך או גישה נכנסה בו המשאית שפרקה סחורה לילו, משאית של חברת "פזמוביל". לאחר שהגעתי לרכב ראיתי פתק על השמשה ובו היה רשום נהג משאית ילו נכנס לך ברכב מאחורה והיה רשום לי מספר המשאית ומספר הטלפון של הבחור שהשאיר את הפתק, לאחר שראיתי את הפגיעה צלצלתי לבנאדם שהשאיר לי את הפתק,דיברתי איתו והוא אישר את מה שקרה ולאחר מכן ישר נכנסתי לחנות "ילו" הצמודה לאירוע ושאלתי את המוכר אם בטווח השעה האחרונה היה שם נהג משאית של ילו וגם הוא אישר את מה שקרה. בכל אופן לאחר המקרה צלצלתי לחברת פזמוביל סיפרתי להם על המקרה והם העדיפו להתע…
הודעה אחרונה מאת elad tzadok, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 16 אלף צפיות
אב הבית של הבניין בו אני עובד השתגע לגמרי והתחיל להדביק מדבקות "אין חניה" על מכוניות למרות שהמקום שחניתי בו היה כשר למהדרין. ואיפה אפשר להשיג כאלה מדבקות? נראה כמה הוא יהנה אחרי שהאוטו שלו יהיה מלא במדבקות כאלה... חוצפה כזאת כבר לא ראיתי הרבה זמן. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
שלום לפעמים נדמה שעולם הרכב (והעולם בכלל, אבל זה לא קשור) הגיע לרוויה מסויימת, ואין עוד מה להמציא, אלא רק לשכלל (ולמזער) את הקיים.הרכב (שלי לא... אני מדבר ברמת העיקרון) יודע למדוד מרחקים, להאט אם צריך ועוד מעט נוכל לשלוח אותו למכולת. רציתי להעלות לדיון רעיונות (לא דמיוניים!) שאולי ייושמו במכוניות עוד 30 שנה. הנה למשל שני דברים שהייתי רוצה אצלי באוטו: 1. מערכת נוספת של שמשות כהות לחלוטין, שתמוקם בצמוד לקיימות ובלחיצת כפתור תהפוך את הרכב למקום סגור לגמרי. 2. מנגנון שיקפל את מערכת ההגה ויהפוך אותה לשולחן עבודה. אני מקווה שהבנתם את הרעיון: רעיונות שימושיים שנולדו מתוך צורך, ובלי להכנס לצד הטכני של הביצוע. נשאיר את זה למהנדסים.
הודעה אחרונה מאת בעל ג'ימני, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני שעה עשיתי תחרות עם טויוטה אבנסיס שנת 2001, אני נהגתי במאזדה 6 של חבר שנת 2005 שהנפח שלה הוא 2000 התחלנו את התחרות הכל טוב ויפה פתאום אני שומע פריקת לחץ מהאבנסיס היריבה האבנסיס ניצחה את המאזדה אבל לא כל כך בהרבה אולי 2-3 מטר שנעצרנו שאלתי את בעל האבנסיס אם האוטו שלו טורבו הוא אמר שלא אז אמרתי לו ששמעתי פריקת לחץ והוא אמר שהוא הוסיף לו פורק לחץ, כדי להתקיל אותו שאלתי אותו כמה עלה הפורק לחץ הוא אמר לי 1300 ש"ח האם זה הגיוני או שהדגם של האבנסיס עם טורבו?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי, היום אני נוסע ובא להשתלב לכביש דו סטרי. אני פניתי ימינה,לכן הסתכלתי רק שמאלה(טעות שלי אין ספק בקטע הזה.. ) מימני באה מכונית ,למיטב זכרוני *נסעה באמצע הכביש* באתי לבצע את הפניה ולפתע שמעתי רעש בלימה רציני. הבנאדם עצר מרחק קצר ממני (ממולי). הקטע הוא שבגלל שהוא לא נסע בנתיב שלו -בגלל זה היה סיבה לתאונה. השאלה אם בגלל חובתי על זכות הקדימה האם זאת אשמתי ?כי הרי הוא לא נסע בנתיב שלו ובגלל זה היה את הסיכוי לתאונה.. תודה מראש, דור.
הודעה אחרונה מאת D.liven, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קניתי במוו 316 שנת 85 מנוע 1.8 והיא תוחנת דלק בצורות מטורפות האים מישהו יודע מה הממוצע של צריכת הדלק לדגם זה? היא אוכלת לי בערך 22 ליטר ל 100 ק"מ האים זה יכול להיות ???? או שיש לי בעיה במנוע
הודעה אחרונה מאת Bmwmaloi, -
פיאט גנרדה פונטו
מאת AVRI- 1 תגובות
- 711 צפיות
שלום, ברצוני לרכש פיאט גנרדה פונטו 2008 ידנית, הייתי רוצה לדעת אם יש לכם קצת ידע על הרכב הזה? שנסעתי על של חבר הרגשתי כאילו שהידית של הקלאץ שבורה (הפלסיק על הדוושא) האם זה ככה הקלאץ? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת לאון, -
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מכירים את הכביש מצ'ק-פוסט לכוון הקריות? ממש בסוף הגשר של צ'ק פוסט יש רמזור עם נתיב אחד לכוון קריות, ועוד רמזור של תחבורה ציבורית.אני תמיד נוסע בנתיב הרגיל ואני רואה הרבה מכוניות נוסעות על הנתיב של התחבורה ציבורית כשיש עומס(ושתי הרמזורים משתנים באותו זמן). זה מותר? כי אני מרגיש פראייר שאני מחכה בנתיב הזה ומתחלפים 4 פעמים הרמזורים לירוק ורק אז אני עובד תצומת.אז מותר לנסוע שם? כי תמיד שאני באמצע הרמזור מחכה מחכה וכמה מכוניות באות בנתיב של התחבורה ציבורית ועובר תרמזור מהר מאוד.
הודעה אחרונה מאת bublik1, -
עבירת מהירות
מאת `Daemon- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שבת שלום לכולם, אני שואל את השאלה הבאה לטובת חבר שלי שנתפס אמש בגין עבירת מהירות, אשמח לקבל טיפים מבעלי ניסיון. אם כך, אמש חבר שלי נהג בכביש ז'בוטינסקי ת"א לכיוון רמת-גן, באיזור הבורסה עצרה אותו ניידת בטענה שנסע מעל למהירות המותרת, כששאל כמה נסע, השוטרת אמרה לו 91 קמ"ש, ולאחר הפחתה 86 קמ"ש. בהמשך אותו המפגש הנהג עבר בדיקת אלכוהול ע"י הינשוף, והתוצאה יצאה תקינה. בסיום הדברים קיבל הבחור דו"ח, זימון למשפט, רשיונו נלקח ממנו וקיבל רישיון זמני ליומיים. הייתי שמח לדעת מה התהליך מכאן והלאה, מה העונשים הצפויים במשפט (מהקל ביותר ועד לחמור ביותר, כמו-כן מה סביר להניח שיקרה), האם יש צורך בעורך-דין, טיפים למשפט, האם היותו חייל יכולה לעזור לו. ובקיצור, אשמח לקבל כל פרט שיכול לעז…
הודעה אחרונה מאת JUVEnivTUS,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 398 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- 3n
- llaavvii
- סולל הדרך
- ברווז
- fatboy1340
- flytomars
- Night Driver
- Jacko123
- איציק נ.
- dinnnn
- PYA
- gpm11