Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא יודע על מה אתה מדבר.

בתמונה ששמת יש את הגרסה המונעת בפלוטוניום. אתה רוצה את זאת עם מר היתוך :-D.

בכל מקרה, דלוריאן זה בעיה, כי אי אפשר לעשות לה פחחות.

"ai motoare capul doare"

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתם רוצים לדעת איזה גדג'טים יהיו ברכבים של מחר? תסתכלו היום על מכונית משפחתית יפנית ממוצעת (לא 1.6-אוטומט-לנטיכס שיש בארץ, אלא כאלה שנמכרות עם הגה ימני לשוק יפני פנימי)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
שיכין קפוצ'ינו על הבוקר , ואיזה קרואסון חם וטרי קטנטן , ככה להתחיל את הבוקר בסבבה :wink:

לגבי הקרואסון - תהיה בעיית טריות . לעומת זאת קפה זה בהחלט בר ביצוע . כמובן היופי כאן שזה יהיה קיים במכוניות עממיות .

אלה דברים שרק רכב קונספט צרפתי מסוגל לעשות :wink:

פורסם

אתם רוצים לדעת איזה גדג'טים יהיו ברכבים של מחר? תסתכלו היום על מכונית משפחתית יפנית ממוצעת (לא 1.6-אוטומט-לנטיכס שיש בארץ, אלא כאלה שנמכרות עם הגה ימני לשוק יפני פנימי)

אכן אכן , הרבה של המכוניות בארץ יחסית מאוד נמוכה למדינות מתקדמות .

מי שהיה בעוד מקומות בעולם יכול היה לראות את זה בברור .

המכוניות המוכרות ביותר בארץ הם מאזדה 3,323 . טויוטה קורולה ,סובארו אימפרזה , כמובן שיש עוד בולטות אבל זה מה שעלה לי ככה בראש , הרמה של המכוניות האלה בעולם כמו ארה"ב אירופה וכו' ממש ממש פשוטות (גם שהם מגיעות בגרסא הרבה יותר מפותחת) הם עדיין נחשבות למכונית +- ולא יותר .

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

עוד רעיון למכונית של מחורתיים.

העניין שמשאבים בכדור הארץ כל הזמן אוזלים, נפט, מתכות וכו'. ייצור של מכוניות דורש השקעה כה גדולה של חומרים, חלקם הנכבד לא חוזרים ביחזור.

במקום לזרוק מכוניות ישנות להרקב ולמזבלות, אני ממליץ לשפץ אותן ולשפר לסטנדרטים של היום וסטנדרטים של העתיד מבחינת זיהום אויר ומנוע.

מעבר לזה, שכל המנועים של מכוניות יהיו חשמליים. למה לא מימן? כי מכונית צורכת מאות אלפי ליטרים של אויר בנסיעה (למשאל, מנוע 2 ליטר ממוצע על 6000סל"ד צורך כ-10K ליטר אויר בדקה!) וגם מימן בסופו של דבר מורכב ממים שכל הזמן אוזלים ואוכלוסייה בעולם גודלת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המים לא אוזלים. רק בארץ יש בצורות. כמות המים בעולם קבועה (או לפחות משתנה כל כך מעט, שזה ממש ממש לא משנה), ובכל מקרה, ברגע שאה שורף מימן אתה יוצר מים. גם החמצן לא אוזל, ובכל מקרה, כשאתה מייצר מימן אתה יוצר גם חמצן בכמות ששוה בדיוק לכמות החמצן שצריך כדי לשרוף אותו. בכל מקרה, אין שום בעיה עם מימן, פרט לעובדה שאחסון מימן עשוי להיות מסוכן, אבל עובדים על פתרונות גם לזה (זו, אגב, הסיבה היחידה שאין לנו מכוניות שפועלות על מימן כבר היום).

"ai motoare capul doare"

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אלכס שלום

כנראה הבנת לא נכון את הפיתוח של BMW. אי אפשר להניע על מים וזאת מפני שהמים הם כבר התוצר של שרפת/חמצון המימן כלומר האנרגיית מצב שלהם נמוכה מהאנרגיה של סך המרכיבים שלהם (חמצן ומימן בנפרד). מה שכן אפשרי וקיים למעשה במכוניות קונספט (הונדה אם רני לא טועה) ובקרוב גם במטוס קונספט הוא "תא דלק" או "תא חשמל". בתא שכזה מחברים מימן עם חמצן אבל לא בשרפה (שהיא מהירה עד כדי פיצוץ ופולטת הרבה חום) אלא באופן מבוקר כך שהתוצר האנרגטי הוא חשמל (ולא הדף וחום) והתוצר הכימי הוא כמובן מים שנפלטים החוצה.

החוכמה או המכשלה בסיפור היא מהיכן לספק את המימן. אפשר לאצור אותו במקומות מסויימים בעולם שם הוא נפלט מבטן האדמה אך סביר יותר להניח שכאשר הדרישה תגבר פשוט "יחשמלו" מים בתחנות כוח ויפרקו אותם למרכיבים שלהם דהיינו למימן וחמצן.

איש חכם או אישה חכמה ישאלו מה הרווח אם משקיעים את אותה אנרגיה בתחנת הכוח רק על מנת לקבל אותה בחזרה במכונית?

ובכן, על פליטת המזהמים של תחנת כוח יותר קל לשלוט (לא מספיק להוסיף תוסף ולקוות לעבור טסט) ובצד של המכוניות (הווה אומר במרכז העיר) אכן לא יפלטו מזהמים, רק מים, ומנועי החשמל שקטים וגם זו ברכה סביבתית.

פורסם
אני הייתי רוצה רכב שכל החלקים הפנימיים שלו אטומים למים ועשויים מאיזשהו חומר עמיד למים.

ככה, כשרוצים לשטוף את האוטו פשוט מכניסים אותו למכונה או שפותחים את הדלתות ומשפריצים על הכל עם צינור, בדיוק כמו החלק החיצוני.

בנוסף הייתי עושה עיצוב אטום (למשל כיסאות בלי מקום מתחתם) בשביל שלא יהיו מצבים שבהם נופל שקל או המפתחות ואי אפשר להוציא אותם. שהכל יהיה פראקטי באמת.

קוראים לזה ג'יפ

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מכוניות המימן עובדות על מים מלוחים (מי ים-למי שרוצה) ולכן אפילו בארץ אין זו בעיה, ישנו הים התיכון ויש ים נוסף באילת (שכרגע ברח לי השם).

ממלאים מיכל מים מלוחים תא הדלק משם הוא עובר דרך שורה של כל מיני תהליכים ומשם הוא מתפרק בצורה כלשהי והופך לחמצן ומימן.

במימן ממשיך בדרכו אל המנוע והחמצן הופך בחזרה למים או יוצא מהאגזוז.

הבעיה בדבר הזה כרגע הוא העניין שדרוש די הרבה מימן כדי להביא את הרכב למרחק לא ארוך. מכשול נוסף הוא הגודל שלו, הוא תופס כלכך הרבה מקום שפשוט אי אפשר לשים אותו בתא מנוע של מכונית אלה רק בתוך השלדה (לא כלכך בטיחותי) ולכן כרגע אין מכוניות מימן.

מכשלה נוספת שכקראתי עליה לא מזמן היא בעית התנעה מתחת לכמה מעלות וגם מעל 37 אי אפשר להתניע אותו (או משהו כזה).

אני מאמין שבתוך כמה שנים יפתרו כל הבעיות הללו (רק בשלוש שנים האחרונות נפתרו המון בעיות) ובתוך 15 שנים הן יהיו המכוניות שיסעו בעולם.

אני הייתי רוצה שברכב שלי תיהיה נוחות צרפתית, שגעון של סיטרואן ישנות,אמינות יפנית,כוח אמריקאי וצריכת דלק קטנה.

שמכוניות העתיד יהיו כמו פעם, פשוטות,משוגעות על כל הראש ויפות כמו שכל אחד יכול רק לפנטז! זה מה שאני רוצה.

פורסם

ממש לא. מכוניות מימן פועלות על מימן. מכונית לא יכולה לפעול על מים. את המימן מפיקים ממים, שמים אותו במכונית, הוא נשרף והופך חזרה למים.

הבעיה באחסון מימן היא לא מקום, אלא בטיחות. בתוך השלדה של הרכב יש הרבה פחות מקום מבמיכל דלק, ובכל מקרה, ניתן לתכנן מכונית עם מיכלים גדולים במיוחד. הבעיה היא, שהמימן יכול לברוח מהמיכל ולהדלק, וגם לזה יש פתרון, הוא פשוט מאוד יקר.

"ai motoare capul doare"

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מכונית שיכולה לטוס.

אם אין אז, משהו 4X4 ששוקל הרבה פחות מטונה ועם לפחות איזה 300 קילוואט.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

"טייס אוטומטי"

רוב מערכות המשנה הדרושות לזה כבר קיימות היום: GPS,קרוז קונטרול,מערכת שמירת מרחק,זיהוי סטייה,אפילו מערכות מזהות תמרורים

שילוב וחידוד של כל המערכות האלה יצור לנו "טייס אוטומטי" אמיתי שיכול להביא אותנו בצורה בטוחה ממקום למקום כשאנחנו עייפים\שתויים או סתם לא בא לנו לנהוג.

V5

פורסם

אני רוצה שיסללו מחדש את כל הכבישים לרמה גבוהה. שיהיה קוד תמרורים בכל העולם שהמכוניות יודעות לזהות.

שהרכבים יתקשרו עם רמזורים ולא יתנו לך להגיע לאור אדום ב90 קמ"ש אלה יעצרו אוטומאטית בבטחה במקרה שאתה לא מגיב.

שזווית הגלגול תהיה יותר גדולה (אפילו 90 מעלות) וכך יהיה יותר נוח להחנות.

אגב, לדעתי יש בעיה בטיחותית עם מכוניות שקטות במיוחד - בימנו אנו עוד רגילים לשמוע מכונית מתקרבת אפילו בלי להסתכל, אם המכוניות יהיו שקטות במיוחד נוכל לשכוח מללמד את הילדים "להסתכל שמאל ימין להקשיב ורק אז לחצות".

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

• תוכן חדש...