Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

מישהו יודע, מה תפקידו המדוייק של מכשיר "איזי-פס" של כביש 6 ?

הרי הזיהוי של הרכב מתבצע בכל מקרה על ידי צילום מספר הרכב, ומכשיר "איזי-פס" קשור אך ורק לרכב הספציפי, ואם מעבירים אותו לרכב אחר, הוא לא עובד, והחיוב יהיה במחיר מלא ולא במחיר של מנוי.

אז שאלתי היא - מי צריך את המכשיר הזה, אם בכל מקרה הרכב מזוהה על ידי מספר רישוי?

יש לי השערה לתשובה, אני אעלה אותה בהמשך.

פורסם

בספרד בעלי המכשיר נוסעים על נתיב מיוחד, וברגע שהמנוי מזדהה, נפתח מחסום המאפשר כניסה לכביש.

אתה אומר בעצם שבישראל הכביש פתוח כל הזמן? אם כך, אז כנראה ש"דרך ארץ" משתמשים בכרטיסים האלה למדידת נתונים סטטיסטיים או משהו.

פורסם

אני יודע, שבחו"ל המכשירים האלו פותחים מחסומים.

בארץ אין שום מחסומים בכביש 6.

את כל הנתונים הסטטיסטיים אפשר לאסוף גם ללא המכשיר, כי המערכת מצלמת מספרי רישוי.

לא קלעת:-D

פורסם

ניחוש:

המכשיר מאפשר זהוי ודאי ומהיר יותר (לא צריך לפענח OCR את המספר).

מה שאולי חוסך להם במשאבי מערכת (אדם שיושב ומוודא? עומס על המעבדים? לא יודע איך זה עובד שם...) = מוזיל את הנסיעה.

פורסם

שאלה : מהם סוגי המנויים בכביש 6 ? תשובה : קיימים שני סוגי מנויים: מנוי פסקל ומנוי וידאו. מכשיר הפסקל הינו מזהה אלקטרוני חכם המותקן ברכב ומתקשר אוטומטית עם מערכת האגרה הממוחשבת. מנויי פסקל נהנים מחסכון של עד 40% מתעריף הנסיעה ללקוח מזדמן. מנויי וידאו מזוהים באמצעות צילום לוחית הרישוי, ונהנים מחסכון של עד 20% מתעריפי הנסיעה ללקוח מזדמן.

שאלה : האם בכל הרכבים הנוסעים בכביש 6 מותקן מכשיר פסקל? תשובה : ניתן לנסוע בכביש 6 גם ללא התקנת מכשיר הפסקל. במקרה כזה יזוהה הרכב באמצעות צילום לוחית הרישוי. יש לזכור כי מנויי פסקל נהנים מהתעריפים הנמוכים ביותר לנסיעה בכביש.

מהאתר של כביש 6.

יש להם מנוי וידאיו ומנוי פסקל, מנויי הפסקל מקבלים הנחה.

יכול להיות שזה פשוט יותר קל להם לבצע גביה ככה.

פורסם

מנוי איזי פס הוא מנוי מזוהה מראש ונתוניו נמסרו לדרך ארץ ע"י בעל הרכב. דרך ארץ חסכו את הצורך לברר מי בעל הרכב אל מול רשות הרישוי. החיסכון הזה שווה ערך כספי ולכן בעלי איזי-פס נהנים מתשלום מוזל יותר.

בהיבט הקומבינה - אם תעביר את המכשיר לרכב אחר, אתה תשלם לפי קריאת האיזי-פס וגם לפי קראית מס' הרכב כלומר שני חיובים על נסיעה אחת ו"לך תוכיח שאין לך אחות".

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יכול להיות שבעת זיהוי מכשיר הפסקל, מתבצע גם צילום אימות של הלוחית שמדובר אכן במנוי עצמו ולא במכשיר פסקל ש"הושאל".

פורסם
מנוי איזי פס הוא מנוי מזוהה מראש ונתוניו נמסרו לדרך ארץ ע"י בעל הרכב. דרך ארץ חסכו את הצורך לברר מי בעל הרכב אל מול רשות הרישוי. החיסכון הזה שווה ערך כספי ולכן בעלי איזי-פס נהנים מתשלום מוזל יותר.

אם נניח, אני עושה אצלם מנוי, ומוסר את הנתונים שלי: את הכתובת, את מסי כרטיס האשראי, ואת ממספר הרכב, ברגע שהרכב שלי נכנס לכביש 6, ולוחית רישוי שלו מצולמת, הם לא צריכים לברר מי בעל הרכב, הם יכולים לחייב אותי ללא שום בירורים ועיקובים.

והשאלה שלי נשארת - בשביל מה צריך את המכשיר ?

פורסם

אני חושב שזה עיניין תכנות, מאגרי מידע ואיבוד המידע.

תתאר לעצמך טבלה טבלה ענקית שבעמודה אחת מופיע מספר הרכב ובעמודות האחרות כל הפרטים של בעל הרכב, אני מתאר לעצמך כמה שורות יהיו בא? כמה זמן יקח לך למצוא פרטים על בעל מספר רכב לפי המספר של הרכב, פעולה מאוד כבדה, אפילו למחשבים.

אנחנו לא יודעים איזה פרטים הסורק של האיזי פס מקבל לאחר הסריקה, יכול להיות שהוא מעביר מספיק פרטים כדי לא לבצע את החיפוש ההוא בכלל, וגם בודק אם מספר הרכב אשר נסרק במדבקה תואם את המספר הרכב.

חסכנו עומס בשרת, חסכנו כסף :)

פורסם

עד כמה שאני יודע, ברגע שהפסקל מזוהה (יש ציפצוף) המערכת לא מצלמת את הרכב אלא אוטומטית

מוסיפה חיוב לאותה נסיעה - גם במידה והפסקל הועבר לרכב אחר (בדיקה חד-פעמית).

במידה והפסקל לא עובד/נמצא ברכב, ישנו צורך לשייך את הרכב בתמונה למנוי הפסקל - תהליך שלוקח זמן ארוך יותר.

אם שתי מכוניות בעלות פסקל נסעות באותו זמן כשבאחת מהם נמצא פסקל ובאחת לא, הרכב עם הפסקל יקבל את החיוב מוקדם יותר (יכול להיות הבדל של חודש מבחינת תשלום).

פורסם

או קי, אתה צודק.

מי שיש לו מנוי פסקל נהנה מהמחיר המוזל גם כשהמכשיר לא נמצא ברכב.

אז אתם אומרים שכל הרעיון הוא רק קיצור תהליך הפקת חשבונית וחיסכון ב"זמן מחשב" של החברה?

פורסם

המכשיר הוא אפקט פסיכולוגי.

אתה יודע שיש לך את המכשיר, אתה יודע ששילמת עליו X כסף פקדון, אתה יודע שאתה מקבל הנחה יותר גדולה בכביש 6.

כל אלו מורידים מחסום פסיכולוגי שקיים אצל חלק מהנהגים, גם אם הם לא בדיוק מודעים אליו, ברגע שהם מחליטים דרך איפה לנסוע.

במנוי וידאו אין לך מכשיר שיושב באוטו, מול העיניים, במרכז השמשה, ומזכיר לך את כביש 6 בכל רגע שאתה מול ההגה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לפי מה שאני יודע זה הולך כך:

• לקוח מזדמן- המצלמות קולטות את מספר הרישוי ומתחיל הליך בירור בעל הרכב דרך משרד הרישוי
  • לקוח וידאו- הלקוח ביצע פעולה אקטיבית ושייך את מספר הרכב שלו לפרטיו כלקוח כולל אמצעי תשלום, חוסך זמן ומתאים גם עבור חברות שרוצות לשלם על הנסיעה אך הן לא בעלות הרכב (ליסינג, השכרה, רכב בבעלות העובד וכו')
  • לקוח פסקל- המכשיר ברכב מנטרל למעשה את צילום לוחית הרישוי של הרכב מאחר ומערכת הבילינג קיבלה את נתוני תנועת הרכב בכביש 6 מהפסקל עצמו. זה חוסך להם פענוח צילומים...גם אם זה ממוחשב.

תאורתית, אפשר להעביר פסקל מרכב לרכב והחיוב ילך אל בעל הפסקל, הבעיה מתחחילה כאשר הגישרונים הקטנים של כביש 6 לא קולטים את הפסקל ואז מספר הרכב צולם, כך יהיה חיוב כפול (בהנחה שהפסקל כן נקלט ע"י גישרון צילום\חיוב מוקדם או מאוחר יותר באותה נסיעה)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...