Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

היום אני נוסע ובא להשתלב לכביש דו סטרי.

אני פניתי ימינה,לכן הסתכלתי רק שמאלה(טעות שלי אין ספק בקטע הזה.. ) מימני באה מכונית ,למיטב זכרוני *נסעה באמצע הכביש*

באתי לבצע את הפניה ולפתע שמעתי רעש בלימה רציני. הבנאדם עצר מרחק קצר ממני (ממולי).

הקטע הוא שבגלל שהוא לא נסע בנתיב שלו -בגלל זה היה סיבה לתאונה.

השאלה אם בגלל חובתי על זכות הקדימה האם זאת אשמתי ?כי הרי הוא לא נסע בנתיב שלו ובגלל זה היה את הסיכוי לתאונה..

zwdwzl4ylnnu.jpg

תודה מראש,

דור.

פורסם

בהנחה שלא היה שם שוטר שמכווין תנועה, רמזור או תמרור, בהיותך מגיע לצומת, ללא תמרורים/רמזור/שוטר, עליך להעניק זכות קדימה לרכבים הבאים מצד ימין. במידה ואתה מעוניין לפנות שמאלה, גם לרכבים הבאים ממול. לכן, כרגע לא רלוונטי אם הוא היה במרכז הכביש, עליך להעניק לו זכות קדימה בכל מקרה. באם מדובר ביציאה מדרך כורכר או מחצרים, חלה עליך חובת מתן זכות קדימה למשתמשים בדרך הבאים מכל כיוון, כך שבכל מקרה אם הייתה תאונה, אתה היית ה"אשם".

Xbox12341

פורסם

אם הייתה שם פניה שמאלה אתה צריך לוודא שהוא לא יוצא לכיוון שלך.

בהנחה ואתה יצאת לנתיב שלך והוא היה אמור להיות בשלו זאת אשמתו שהוא לא היה בנתיב שלו.

קרה לי היום מישהו פשוט נכנס לי לנתיב בצורה מאוד מסוכנת.

פורסם

קרה לי היום מישהו פשוט נכנס לי לנתיב בצורה מאוד מסוכנת.

זה בסדר, אל תתרגש. קורה לי יומיום.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

השאלה שלך לא צריכה להיות מי אשם, כי אם זה היה נגמר בתאונה, זה לא יעזור לך לדעת שהוא אשם ולא אתה.

מה שאתה צריך לשאול, זה מה אתה היית יכול לעשות אחרת כדי להמנע מהסיטואציה הזאת, ונדמה לי שאתה כבר יודע את התשובה (ובמקרה שלא - להסתכל לכל הכיוונים לפני יציאה לצומת).

תתמקד במה שאתה צריך לעשות על הכביש כדי למנוע תאונה, גם אם זה אומר לחפות על טמטומם של אחרים.

הידיעה שהשני אשם לא תעזור לך כשאתה שוכב בבית חולים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

או שזאת השעה או שאני לא מבין משהו -

אם אני פונה ימינה - אז אני צריך להביא זכות קדימה רק לבאים משמאל, לא?

פורסם

זכות קדימה צריכים לתת (לא "להביא") לכלי רכב הנעים בנתיב אליו אתה משתלב.

גם היית פונה ימינה לרחוב חד סיטרי והיה מגיע כלי רכב משמאל - בנתיב השמאלי, לא היה נדרש ממך לתת לו זכות קדימה.

אבל, כפי שג'רמי כתב - צריך לחשוב על מניעה ולא על אשמה. כשחושבים על מניעה מגלים שהעולם אינו אידאלי, ולעיתים נהגים עושים טעויות / שטויות / עבירות, ומיותר לחלוטין לעשות תאונה כשבקלות ניתן היה למנוע אותה.

אגב, כשמתחילים לחשוב ולנהוג בגישה הזו, מעל ל- 90% מהתאונות הן נמנעות !

דני G.

מאמן נהיגה לחיים.

פורסם

ומה אם הרכב ש"נסע באמצע הכביש" היה בעיצומה של עקיפה חוקית לגמרי?

ומה אם חו"ח ילד היה מתפרץ לחצות את הכביש בדיוק באותו הרגע?

התשובה ברורה - כדי להימנע מתאונה שלך בחזית הרכב בנסיעה קדימה, הבט לאן אתה נוסע - זה בסדר, אני משתדל להזכיר את זה גם לעצמי במצבים מסויימים ;)

פורסם
ומה אם הרכב ש"נסע באמצע הכביש" היה בעיצומה של עקיפה חוקית לגמרי?

אין עקיפה חוקית לגמרי בצומת בה הכביש הוא דו סטרי.

ועדיין, אין בכך,כמובן, כדי להמעיט במה שנאמר בהודעות דלעיל בקשר לעדיפות חכמה ומניעה על להיות צודק בבית חולים.

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...