Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה פיאט נותנים רק שנתיים אחריות?

אלפא אני מבין למה,כי לתת 3 שנים אחריות לאלפא זאת תהיה פשיטת רגל ליבואן,אבל פיאט עם היא כל כך איכותית.....

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו שאלה טובה.

באירופה לבראבו נותנים 5 שנות אחריות.

בארץ לרוב האירופאיות שנתיים אחריות. גם ל BMW.

emotion of motion

פורסם

לטויוטה יש בעיות ודי ברור שהן לא טופלו כיאות. מכאן ועד ה'עליהום' שעושים להם בארה"ב ישנו מרחק רב.

די ברור לי שמדובר במקהלה מתוזמרת היטב שכל תכליתה הוא לשלוח את הקונים הפוטנציאלים מהתוצרת היפנית, לרכוש את המכוניות שעדיין מייצרים בעיר הרפאים דטרויט.

כשאני קורא בכתבה הזו על קריאות בסנאט לאסור על ייבוא מכוניות מיפן, אז להערכתי מעבר לבעיות האמיתיות (שכאמור - ישנן) הרבה יותר זה פוליטיקה וכסף.

אין כאן תמימות, אין הרבה דאגה לאזרח שנילכד ב"מלכודת המוות" מתוצרת טויוטה, יש הרבה מאוד אינטרסים כלכלים שכסף רב מאחריהם.

באירופה המצב שונה למדי, התוצרת המיובאת יקרה יותר מהתוצרת המקומית בכ- 15-20% כך שבכל מיקרה יש יתרון ענק ליצרנים המקומיים, מה שמונע מהיצרנים היפנים לעשות לאירופאים את מה שעשו בארה"ב.

פורסם
לזמן יש משמעות, אי אפשר להשוות רכבים מלפני 20 שנה לרכבים היום. הסטנדרטים היום שונים לגמרי וכל היצרנים למדו משהו (אולי חוץ מלאדה).

האונו, דרך אגב, נחשבה לגאונית לזמנה.

לפיאט יש את היום הבראבו, משפחתית מצויינת. יפה, איכותית ובעלת מנועים מעולים.

אחרי שפיאט השתלטו על קרייזלר, הם כבר לא כ"כ קטנים. אם הם יצליחו להבריא את קרייזלר, הם יהיו כח בכלל לא קטן.

פיאט מומחים במכוניות קטנות, אמינות וזולות והם עומדים בסטנדרטים גבוהים של בטיחות וזיהום אויר. הסינים עדיין רחוקים מזה.

יונדאי יכולים ללמד את כולם, גם את טויוטה היום. מה הקשר אליהם עכשיו?

האונו היתה להיט רק בגלל סיבה אחת - לא היו מתחרים, ברגע שהגיעו כל המתחרים הוא עשו בית ספר לפיאט וכיום פיאט נימכרת רק משני סיבות: שמרנות אירופאית ומחיר יחסית נמוך כתוצאה ממיסוי גבוה שנועד לדכא את יבוא הרכבים מהמזרח - כלומר תנאי השוק לא הוגנים ! אולם הלחץ הוא עצום על המדינות באירופה.

אם הבראבו יש לה נתונים כל כך טובים למה לא רואים אותה בכבישי ישראל.(אל תגיד לי שהיבואן לא רצה להביא אותה - הסיבה האמיתית - לא משתלם כלומר יש רכבים מתחרים טובים יותר).

הסיכויים להבריא את קרייזלר קלושים התחרות היא אכזרית אפילו ליפנים מתחיל להיות קשה אם היצרנים הסינים, הסינים בכלל לא רחוקים הם לדעתי אפילו כבר היום עולים על פיאט.

להזכירך יש כ - 700 מיליון תושבים סיניים שעדיין עוסקים בחקלאות תנסה לחשוב מה יקרה אם הם יצטרפו למעגל העבודה ויתחילו לייצר מוצרים.

המקלדת העכבר כרטיס המחשב וכניראה גם הכיסא שאתה יושב עליו מיוצרים בסין.

כתיבת התקנים נעשית על ידי אירופה וארה"ב והם מכניסים כל מיני מיגבלות בתקנים שיהיה קשה ליצרנים האסיתיים לחדור - כן שוב חזרנו לפוליטיקה, מה לעשות כל אחד דואג לביתו (המגאן האירופית יש לה 5 כוכבי בטיחות מהאירופאים שכתבו את התקנים).אתה עדיין לא משופשף בתעשייה מספיק בשביל להבין איך מקבלים אישורים על תקנים, אירגוני התקינה הם מערכות מסורבלות ומסואבות שתפקידן בין היתר לסחוט כספים מהיצרנים ולהעסיק עוד אלפי פקידים.

יונדאי זה בהחלט כוכב עולה, הקוריאניים אנשים חרוצים, חלקם עובדים למעלה מ- 12 שעות ביום 7 ימי עבודה בשבוע בשכר נמוך ואם רצון גדול להצליח - אני מפרגן להם, מי שמתאמץ מגיע לו, זה לא האיטלקים שהולכים לישון בצהריים ומסיימים את יום העבודה מוקדם באירופה יש מקומות שעברו לארבעה ימים בשבוע, במבנה עבודה כזה אין שום סיכוי לפיאט להיות כוכב עולה רק כוכב יורד.

על מנת לשרוד פיאט צריכה לייצר רכבים בסין.

כל יום שעובר האירופאים מאבדים עשרות אלפי מישרות לטובת המיזרח.

אל תהיה תמים - העולם לא בנוי על אידיאלים (תקנים) ויש הרבה כוחות פוליטיים ששולטים בשוק.

פורסם
זו שאלה טובה.

באירופה לבראבו נותנים 5 שנות אחריות.

בארץ לרוב האירופאיות שנתיים אחריות. גם ל BMW.

למה ישר להכניס לדיון את אירופה?

אנו גרים כאן ולא באירופה ומה שקורה שם לא מעניין אותי.

שאלתי פשוטה, למה כל היפניות וקוריאנות נותנות 3 ואף יותר שנים אחריות מקיפה ואירופיות גג שנתיים.

למה הם לא מאמינים במוצר שלהם?

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

אני מסכים עם לוי. הסיכוי של פיאט להבריא את קרייזלר קלושים. אני לא מבין למה הם בחרו להיכנס למיטה חולה דווקא מתי שמצבם הפיננסי ואיכות הרכבים משתפרים.

פורסם
האונו היתה להיט רק בגלל סיבה אחת - לא היו מתחרים, ברגע שהגיעו כל המתחרים הוא עשו בית ספר לפיאט וכיום פיאט נימכרת רק משני סיבות: שמרנות אירופאית ומחיר יחסית נמוך כתוצאה ממיסוי גבוה שנועד לדכא את יבוא הרכבים מהמזרח - כלומר תנאי השוק לא הוגנים ! אולם הלחץ הוא עצום על המדינות באירופה.

אם הבראבו יש לה נתונים כל כך טובים למה לא רואים אותה בכבישי ישראל.(אל תגיד לי שהיבואן לא רצה להביא אותה - הסיבה האמיתית - לא משתלם כלומר יש רכבים מתחרים טובים יותר).

הסיכויים להבריא את קרייזלר קלושים התחרות היא אכזרית אפילו ליפנים מתחיל להיות קשה אם היצרנים הסינים, הסינים בכלל לא רחוקים הם לדעתי אפילו כבר היום עולים על פיאט.

להזכירך יש כ - 700 מיליון תושבים סיניים שעדיין עוסקים בחקלאות תנסה לחשוב מה יקרה אם הם יצטרפו למעגל העבודה ויתחילו לייצר מוצרים.

כתיבת התקנים נעשית על ידי אירופה וארה"ב והם מכניסים כל מיני מיגבלות בתקנים שיהיה קשה ליצרנים האסיתיים לחדור - כן שוב חזרנו לפוליטיקה, מה לעשות כל אחד דואג לביתו (המגאן האירופית יש לה 5 כוכבי בטיחות מהאירופאים שכתבו את התקנים).אתה עדיין לא משופשף בתעשייה מספיק בשביל להבין איך מקבלים אישורים על תקנים, אירגוני התקינה הם מערכות מסורבלות ומסואבות שתפקידן בין היתר לסחוט כספים מהיצרנים ולהעסיק עוד אלפי פקידים.

יונדאי זה בהחלט כוכב עולה, הקוריאניים אנשים חרוצים, חלקם עובדים למעלה מ- 12 שעות ביום 7 ימי עבודה בשבוע בשכר נמוך ואם רצון גדול להצליח - אני מפרגן להם, מי שמתאמץ מגיע לו, זה לא האיטלקים שהולכים לישון בצהריים ומסיימים את יום העבודה מוקדם באירופה יש מקומות שעברו לארבעה ימים בשבוע, במבנה עבודה כזה אין שום סיכוי לפיאט להיות כוכב עולה רק כוכב יורד.

אל תהיה תמים - העולם לא בנוי על אידיאלים (תקנים) ויש הרבה כוחות פוליטיים ששולטים בשוק.

12 שעות עבודה 7 ימים בשבוע זה ניצול, כן הרגלי עבודה שכאלה יניבו יותר תפוקה מ 8 שעות על 5 ימים, אבל סופם גם לגזול לך את המשרה שלך. שם יש גם מתכנתים שעובדים יותר קשה, מהנדסי בניין ותחבורה שעובדים יותר קשה, ופועלי ייצור שעובדים יותר קשה. בן אדם עובד בשביל לחיות ולא חי בשביל לעבוד.

לגופו של עניין, וצורם שהבאת את הבראבו כדוגמא, אני ממליץ לך בחום ללכת לנסיעת מבחן בבראבו, להתרשם מהאוטו, להשוות נתונים עם כל רכב אחר, אירופי או אסייתי, ותנסה לראות חבילה יותר טובה משתלמת משל הבראבו (גם מבחינת מחיר), באמת, תתחיל מנתונים יבשים, ותנסה אם תוכל לחוות את הרכב בנסיעת מבחן ותחזור עם רשמים.

פורסם
12 שעות עבודה 7 ימים בשבוע זה ניצול, כן הרגלי עבודה שכאלה יניבו יותר תפוקה מ 8 שעות על 5 ימים, אבל סופם גם לגזול לך את המשרה שלך. שם יש גם מתכנתים שעובדים יותר קשה, מהנדסי בניין ותחבורה שעובדים יותר קשה, ופועלי ייצור שעובדים יותר קשה. בן אדם עובד בשביל לחיות ולא חי בשביל לעבוד.

תראה, מדובר בשאלה לא פשוטה, אם קנית נעלי נייקי מתוצרת סין אז הנצחת את ניצול הילד שעובד במפעל, אבל מצד שני נתת לו פרנסה, אז מה עדיף?

לגופו של עניין, אני בהחלט מסכים עם אלה שטוענים שתעשיית הרכב מהמזרח יעילה יותר מזו האירופאית ששורדת בזכות מיסי יבוא גבוהים יחסית וכמו גם בזכות הילה פלצנית שהדביקו לכלי הרכב האלה.

לא זיהיתי (בעוונותי הרבים) את היתרונות הדינמיים המובהקים שיש לתוצרת הזו על פני התוצרת מהמזרח (לפני 10 שנים הפער היה של שמים וארץ, היום הוא נסגר או שהפך לשולי), כן הבחנתי בפערי אמינות בינהם, אינני טוען שהמכוניות מהמזרח חפות מתקלות, אני כן טוען שישנו פער מובהק לטובת המכוניות מהמזרח.

נא לא לפתוח במלחמת עולם בעניין זה.

פורסם

לוי, בליל של כ"כ הרבה דברים שלא קשורים אחד לשני לא ראיתי כבר הרבה זמן.

מה לכסא שלי ולפיאט?

כשהמכוניות הסיניות יגיעו לרמה של האירופאיות והיפניות, תהיה תחרות יותר קשה לכולם, לא רק לפיאט.

לדעתך הסינים כבר היום עולים על פיאט, אבל אתה לא נהגת לא על פיאט ולא על אף רכב סיני ולכן אתה מקשקש.

שוב -

לפיאט יש היום סטנדרטים של בטיחות שלא קיימים אצל הסינים. לפיאט יש מנועים בשורה הראשונה מבחינה טכנולוגית מה שמביא צריכת דלק מצויינת וביצועים מעולים. את כל זה אין לסינים עדיין. כשיהיה להם את זה, לכל היצרנים יהיה יותר קשה.

לגבי בטיחות -

גם יפניות וקוראניות מקבלים 5 כוכבים. לכולם עושים אותו מבחן.

emotion of motion

פורסם

אלכס,

כל מילה בהודעה שלך, גנבת אותה ישירות מהפה שלי!

זאת בדיוק ההודעה שבאתי לרשום.

בנוסף להערה אחת, לסינים אין אלוהים מלבד אלוהים אחד, אלוהי הכסף.

הם הורגים מאות תינוקות מסביב לעולם בהכנסת מלמין למזון תינוקות (מקנה לתמיסה המוכנה מראה יותר סמיך ויותר "חלבי").

הם הורגים מאות חיות מחמד מסביב לעולם בהכנסת טרפנטין למזון (מאפשר להם להשתמש במזון מאיכות מאוד נמוכה שעבר כבר תהליכי קלקול).

הם משרים דגים באקונומיקה (מי ראה כולבוטק) כי זה מאפשר להם ליקשור כימית יותר מים לבשר הדג .

והם יורידו מהמכוניות את כל אמצעי המיגון, 5 דקות אחרי בדיקות ההתרסקות, אם זה יכניס להם עוד 2 סנט לרכב.

אם אתם חושבים שעם טויוטה זאת שערוריה, חכו לראות מה יהיה עם תעשיית הרכב הסינית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תראה, מדובר בשאלה לא פשוטה, אם קנית נעלי נייקי מתוצרת סין אז הנצחת את ניצול הילד שעובד במפעל, אבל מצד שני נתת לו פרנסה, אז מה עדיף?

לגופו של עניין, אני בהחלט מסכים עם אלה שטוענים שתעשיית הרכב מהמזרח יעילה יותר מזו האירופאית ששורדת בזכות מיסי יבוא גבוהים יחסית וכמו גם בזכות הילה פלצנית שהדביקו לכלי הרכב האלה.

לא זיהיתי (בעוונותי הרבים) את היתרונות הדינמיים המובהקים שיש לתוצרת הזו על פני התוצרת מהמזרח (לפני 10 שנים הפער היה של שמים וארץ, היום הוא נסגר או שהפך לשולי), כן הבחנתי בפערי אמינות בינהם, אינני טוען שהמכוניות מהמזרח חפות מתקלות, אני כן טוען שישנו פער מובהק לטובת המכוניות מהמזרח.

נא לא לפתוח במלחמת עולם בעניין זה.

לתוכן דבריך, שאינו מחדש דבר, התייחסו כאן רבים וטובים ולכן אני רואה עצמי פטור מלדוש בו שוב. אבל למען השם מה פשר ההתנשאות המחויכת שבסיפא. תמיד כשאני רואה מין אוילות כזו, אני נזכר בזה שאומר לחברו : שמע אתה גם טיפש וגם מכוער אבל עזוב זה לא אישי.

פורסם

ברשותך (וברשות המנהלים כמובן) אני אענה לך סעיף סעיף

האונו המסכנה סבלה מתחרות מול רנו, סיטרואן, פיג'ו, פולקסווגן, דייהטסו, סוזוקי וסובארו. מה לעשות שהאונו נחשבה לרכב מאוד מתקדם כשהיא יצאה לאוויר העולם אי שם בתחילת שנות השמונים. אל תשכח גם את הפונטו דור ראשון שהחליפה אותה והייתה מכונית מתקדמת ואמינה.

היבואן לא רצה להביא אותה כי במחיר שהציעו לו אותה הוא לא היה מצליח למכור אותה. עכשיו כשכן מביאים אותה אז רואים כאלה על הכביש. אמנם התהליך איטי "כי פיאט זה לא אמין" למרות שמבחינת תקלות לק"מ נהיגה היא לא נופלת ממותגים אחרים

אני מנחש שלא היית בסין ולא נהגת או נסעת ברכב סיני. כשתעשה את זה תודיע לי. הסינים יהיו תחרות קשה בשביל כולם, אבל כבר היום יש שם לחצים אינפלציוניים אדירים ולחצים גדולים על המטבע שהבנק המרכזי מווסת אותו באלימות כדי להשאיר את הסינים עניים וכוח עבודה זול.

הממשל בסין מונע הגירה מהכפרים לעיר בכוונה. הם יודעים שבלי הכפרים החקלאיים סין מהר מאוד תיאלץ לייבא אוכל מה שיגרום לבעיות כלכליות.

כל הלפטופ שלי מיוצר בקוריאה. הספה מיוצרת בכפר קאסם.

ncap היא לא סוכנות ממשלתית. אמנם הממשלות תומכות בה בגלוי בגלל שבזכותם בלבד הרכבים היום בטוחים יותר. כאשר הסינים ייצרו מכוניות בטוחות הם יקבלו את אותם 5 הכוכבים. תקני זיהום האוויר נועדו בין היתר כדי שלך ולי יהיה אוויר נקי יותר, וכדי שייפלטו פחות גזי חממה.

לעבוד 12 שעות ביום, 7 ימים בשבוע זה לא עבודה זאת עבדות. אתה מוכן לעבוד ככה?

כל היצרנים צריכים לייצר בסין והודו. אלה שני השווקים הגדולים ביותר שמתפתחים הכי מהר

רוצה לדבר על דייהטסו?

עדיין אין קשר לבעית של טויוטה שמענינת אותנו כרגע, ואגב באונו (חוץ מדגם סלקטה) לא היה גיר אוטומאטי, באף אונו לא היה הגה כח ככה שאם כבה הרבה, הלך הקלאצ', או קפץ הגיר עדיין אתה יכול לבלום בבטחה בשולי הדרך.

אבל עזוב, עובדות לא מענינות אותך. (כן, גם אני יודע שסקרי האמינות מראים שטויוטה במקום הראשון. אבל אם תשים לב לסקרי האמינות במהלך השנים תראה שהארופאיות מצמצמות את הפער במהירות).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מדהים שכל הבעיות הן בארה"ב. המקום בו GM קיבלה ביס גדול מטויוטה, GM היא הממשלה והממשלה היא זו שמוצאת את כל הבעיות הקשות האלו.

פורסם
לתוכן דבריך, שאינו מחדש דבר, התייחסו כאן רבים וטובים ולכן אני רואה עצמי פטור מלדוש בו שוב. אבל למען השם מה פשר ההתנשאות המחויכת שבסיפא. תמיד כשאני רואה מין אוילות כזו, אני נזכר בזה שאומר לחברו : שמע אתה גם טיפש וגם מכוער אבל עזוב זה לא אישי.

מכיר את האמירה "הפוסל - במומו הוא פוסל"?

ניראה שהיא נכתבה בדיוק עליך.

שבת שלום.

• תוכן חדש...