Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לוי, בליל של כ"כ הרבה דברים שלא קשורים אחד לשני לא ראיתי כבר הרבה זמן.

מה לכסא שלי ולפיאט?

כשהמכוניות הסיניות יגיעו לרמה של האירופאיות והיפניות, תהיה תחרות יותר קשה לכולם, לא רק לפיאט.

לדעתך הסינים כבר היום עולים על פיאט, אבל אתה לא נהגת לא על פיאט ולא על אף רכב סיני ולכן אתה מקשקש.

שוב -

לפיאט יש היום סטנדרטים של בטיחות שלא קיימים אצל הסינים. לפיאט יש מנועים בשורה הראשונה מבחינה טכנולוגית מה שמביא צריכת דלק מצויינת וביצועים מעולים. את כל זה אין לסינים עדיין. כשיהיה להם את זה, לכל היצרנים יהיה יותר קשה.

לגבי בטיחות -

גם יפניות וקוראניות מקבלים 5 כוכבים. לכולם עושים אותו מבחן.

גם אתה כנראה לא נהגת על פיאט מודרנית. צריכת דלק אולי. ביצועים מצויינים בחלום. פיאט ומנועים בשורה הראשונה לא הולכים יחד. איזה גאון שיווק בפיאט החליט לקרוא למנוע MultiAir ופתאום אתה חי בסרט שמדובר בשיא הטכנולוגיה.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אלכס,

כל מילה בהודעה שלך, גנבת אותה ישירות מהפה שלי!

זאת בדיוק ההודעה שבאתי לרשום.

בנוסף להערה אחת, לסינים אין אלוהים מלבד אלוהים אחד, אלוהי הכסף.

הם הורגים מאות תינוקות מסביב לעולם בהכנסת מלמין למזון תינוקות (מקנה לתמיסה המוכנה מראה יותר סמיך ויותר "חלבי").

הם הורגים מאות חיות מחמד מסביב לעולם בהכנסת טרפנטין למזון (מאפשר להם להשתמש במזון מאיכות מאוד נמוכה שעבר כבר תהליכי קלקול).

הם משרים דגים באקונומיקה (מי ראה כולבוטק) כי זה מאפשר להם ליקשור כימית יותר מים לבשר הדג .

והם יורידו מהמכוניות את כל אמצעי המיגון, 5 דקות אחרי בדיקות ההתרסקות, אם זה יכניס להם עוד 2 סנט לרכב.

אם אתם חושבים שעם טויוטה זאת שערוריה, חכו לראות מה יהיה עם תעשיית הרכב הסינית.

+1

אגב, אני מצטרף לתגובות החיוביות על הבראבו. אני באמת מאמין שכיום בישראל, זוהי אחת הקניות הטובות בקבוצת המחיר שלה.

אבל כידוע, זה "פיאט" וזה גם, חס וחלילה, ידני...אז אלא אם כן התפיסה הרווחת בארצנו תפסיק להיות כל כך מרובעת\מקובעת, הם לא צפויים להצליח. (אפילו דלק מוטורס לא הצליחו למכור מאזדה לאנטיס ידנית בזמנו - ואלה יכולים למכור לך מפזר חום באוגוסט, בשיאו של גל חום :)).

לגבי האחריות, מדברים שקראתי בעיתונות הרכב הגרמנית, פיאט עוברת שיפור מתמיד בשנים האחרונות בדגש על בקרת האיכות. לכן אני לא חושב שלטעון כי מתן אחריות לאלפא\פיאט מעבר לשנתיים היא פשיטת רגל. נוסיף לזה את העובדה שבשנים ה"טובות" של קבוצת פיאט נתנו 3 שנים אחריות\250K ונוכל להסיק מכך כי מדיניות השנתיים אחריות של סמל"ת נובעת משיקולים נוספים.

באירופה אם אני לא טועה האחריות ארוכה יותר וכיוון שמדובר באותם רכבים, הדבר רק מחזק את הטענה לנ"ל.

פורסם

MultiAir הוא אכן מנוע מאוד מתקדם שעומד בשורה הראשונה מבחינה טכנולוגית.

יש להם גם תיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמד, start stop ומנועי דיזל מצויינים.

לא אמרתי שרק הם מתקדמים טכנולוגית, אלא שהם משתמשים בטכנולוגיות האלה בנוסף ל VW למשל שהיו הראשונים.

emotion of motion

פורסם
גם אתה כנראה לא נהגת על פיאט מודרנית. צריכת דלק אולי. ביצועים מצויינים בחלום. פיאט ומנועים בשורה הראשונה לא הולכים יחד. איזה גאון שיווק בפיאט החליט לקרוא למנוע MultiAir ופתאום אתה חי בסרט שמדובר בשיא הטכנולוגיה.

אין לך מושג קלוש על מה אתה מדבר, זה כבר נהיה מביך התגובות המביעות בעיקר בורות וחוסר ידע, והסתמכות על סטיגמות שזמנן עבר מזמן.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
תראה, מדובר בשאלה לא פשוטה, אם קנית נעלי נייקי מתוצרת סין אז הנצחת את ניצול הילד שעובד במפעל, אבל מצד שני נתת לו פרנסה, אז מה עדיף?

לגופו של עניין, אני בהחלט מסכים עם אלה שטוענים שתעשיית הרכב מהמזרח יעילה יותר מזו האירופאית ששורדת בזכות מיסי יבוא גבוהים יחסית וכמו גם בזכות הילה פלצנית שהדביקו לכלי הרכב האלה.

לא זיהיתי (בעוונותי הרבים) את היתרונות הדינמיים המובהקים שיש לתוצרת הזו על פני התוצרת מהמזרח (לפני 10 שנים הפער היה של שמים וארץ, היום הוא נסגר או שהפך לשולי), כן הבחנתי בפערי אמינות בינהם, אינני טוען שהמכוניות מהמזרח חפות מתקלות, אני כן טוען שישנו פער מובהק לטובת המכוניות מהמזרח.

נא לא לפתוח במלחמת עולם בעניין זה.

אתה יכול להביא תיעוד על המיסים? אני לא אומר שאתה שקרן אבל רוצה לראות את זה, אם אני משווה את ספינת הדגל של VW הגולף מול ספינת הדגל של טויוטה, הקורולה, ויש לי 130K KM על קורולה ו 25K KM על גולף 1.6 דור 6, חוץ מבגאז ומנוע יותר חזק בסל"ד ממש גבוהה, אין שום יתרון לקורולה, אפס, היא מובסת בנוחות, בידוד רעשים, ציון בטיחות, מראה פנימי, ואני מדבר על שתי מכוניות שעולות אותו הדבר בישראל (אותו מיסוי), אפשר להביא את טיעון האמינות, אבל, גולף זה רכב עם מוניטין מעולה בעצמו, ואמינות לא מוסיפה הרבה לעלויות ייצור.

פורסם

אם הבראבו יש לה נתונים כל כך טובים למה לא רואים אותה בכבישי ישראל.(אל תגיד לי שהיבואן לא רצה להביא אותה - הסיבה האמיתית - לא משתלם כלומר יש רכבים מתחרים טובים יותר).

הבראבו לא יובאה לישראל כי במשך שנים מהשקתה לא היתה גרסה עם גיר אוטומטי.

יצא לי לנהוג שבוע עם בראבו באירופה, והיא קומפקטית מצויינת. נוחה, מרווחת, שקטה, איכותית. הייתי מעדיף אותה על פני רוב הקומפקטיות המתחרות.

לגבי טויוטה, גם לדעתי בעקבות סדרת התקלות המתוקשרת של טויוטה, כל נהג אמריקאי שעושה תאונה או טעות נהיגה בטויוטה ממהר לדווח את זה כתקלה של הרכב, מתוך מטרה לזכות בכספי פיצויים מתביעות ייצוגיות. לא מזיק לנסות.

ועוד נקודה למחשבה - בזמן המצטבר שבילו אנשים בקריאה וכתיבה בשרשור הזה נהרגו מאות אנשים בעולם מתאונות דרכים.

אנשים מתעסקים כל כך הרבה בבעיה (לכאורה) מינורית ושולית, שעלולה במקרה קיצוני אולי לגרום לפציעה או מוות. מקבלים כותרות, בעלי טויוטה נוסעים פחות, הולכים לפסיכולוגים (שוב - כדי שיהיה בסיס לטיעון לפיצויים), מנסים למכור את האוטו וכו'

וכל ההתעסקות הזאת היא בזבוז זמן מוחלט, כי הסיכוי שכל אחד מהדואגים האלה יידרס בפעם הבאה שהוא יילך למכולת, או שמשאית סוררת תהפוך אותו לפנקייק בטיול המשפחתי הבא גדולה בכמה סדרי גודל מהסיכוי שתתרחש תקלה בטויוטה שלו שתגרום לתאונה.

עדיף להשקיע את הזמן ואת הדאגות בהמנעות מתאונה שגרתית, כי שם הסיכון הוא הרבה יותר מוחשי והרבה יותר גבוה מכל בעיית ריקול מתוקשרת.

תרדו מטויטה. זה לא מה שיהרוג אתכם.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

הביצועים בדגמים החדשים של פיאט אכן מצויינים! כל מה שעלייך לעשות הוא לעיין בדפי הנתונים.

לגבי המולטיאייר, לא מדובר בגימיק שיווקי אלא בפיתוח טכנולוגי אמיתי בעל משמעות מעשית. לצורך העניין אפילו מגזין הרכב הגרמני (המאוד נחשב, לפחות באירופה) http://www.auto-motor-und-sport.de שיבח את הפיתוח המולטיאייר.

נאמר אפילו כי המולטיאייר יהיה עבור מנועי הבנזין כמו המסילה המשותפת עבור מנועי הדיזל. וגם כאן מדובר בפיתוח של פיאט כאשר הפעם לפחות הם רשמו אותו כפטנט.

פורסם
אתה יכול להביא תיעוד על המיסים? אני לא אומר שאתה שקרן אבל רוצה לראות את זה, אם אני משווה את ספינת הדגל של VW הגולף מול ספינת הדגל של טויוטה, הקורולה, ויש לי 130K KM על קורולה ו 25K KM על גולף 1.6 דור 6, חוץ מבגאז ומנוע יותר חזק בסל"ד ממש גבוהה, אין שום יתרון לקורולה, אפס, היא מובסת בנוחות, בידוד רעשים, ציון בטיחות, מראה פנימי, ואני מדבר על שתי מכוניות שעולות אותו הדבר בישראל (אותו מיסוי), אפשר להביא את טיעון האמינות, אבל, גולף זה רכב עם מוניטין מעולה בעצמו, ואמינות לא מוסיפה הרבה לעלויות ייצור.

עשה ניסוי פשוט:

קח לקסוס IS שמחירה בארה"ב זהה (או קרוב מאוד) למחיר של ב.מ.וו או של מרצדס C.

עכשיו תשווה את המחיר של אותו הרכב עם אותה רמת איבזור למחירן של אותן מכוניות באירופה. תקבל פער של 15-20% לרעת הלקסוס (יקרה יותר).

הפער הזה מקורו (בעיקר) מהפרשי מיסוי.

פורסם
עשה ניסוי פשוט:

עכשיו תשווה את המחיר של אותו הרכב עם אותה רמת איבזור למחירן של אותן מכוניות באירופה. תקבל פער של 15-20% לרעת הלקסוס (יקרה יותר).

אין עם לדבר על דגמי נישה של יוקרה ופאר, וגם קשה לקבל מחיר שלהם באירטרנט כי אלה רכבים שהמיקוח עליהם גדול, בנוסף ברכבים אלה הרבה משלמים פרמייה על השם ועם כל הכבוד השם לקסוס זה לא מרצדס.

טויוטה קורולה בסיסת בבריטניה עלוה £14,463

גולף 1.2 TSI שהיא המחליפה של 1.6 עולה £15,990

פורסם

ד"א אתה השני בשרשור שטוען נחרצות למיסוי גבוה באירופה, ניסיתי לגוגל ולא הצלחתי, אשמח אם תגבה את דבריך האיזשהו לינק.

פורסם

האוריס (מקודם גם הרנאקס) מורכבת בבריטניה, אין לי ידיעה מדויקת מה המשמעות הדבר מבחינת מס, אבל להערכתי היחס אליה כאל מוצר מקומי תוצרת בריטניה.

לגבי השוק האירופי בכללותו, אני נמצא בקשר עם אנשים שמרכז חייהם באירופה, לדבריהם על כל המוצרים שמגיעים מושלמים לשוק האירופי מוטלים מיסים (מיסי הגנה?).

שים לב, להרבה יצרנים מהמזרח יש מפעלים באירופה שתכליתם (להבנתי) לעקוף את חומות המס ולהוזיל את המוצר לצרכן שביבשת הישנה.

פורסם

אין לי ספק שמוטלים מיסים, זה לגיטימי, כל מדינה מעודדת ייצור מקומי, אבל זה רחוב דו סטרי, גם VW שנמכרת בסין מיוצרת שם, לחסוך בעלות ייצור, שינוע ומיסים. אבל הטענה היתה על מיסים גבוהים כדי להרוג ייבוא, וזה לא נשמע לי אמיתי, יש הבדל גדול בין 10% מס ל100% מס, כי 10% אפשר לפתור ע"י ייצור במדינות זולות (טוקיה למשל) או התעלות באיכות, 100% אי אפשר. לכן הבאתי את ישראל שבה מחירי הגולף והקורולה זהים.

פורסם
אין לך מושג קלוש על מה אתה מדבר, זה כבר נהיה מביך התגובות המביעות בעיקר בורות וחוסר ידע, והסתמכות על סטיגמות שזמנן עבר מזמן.

ז'אק, כנראת פספסת את התגובה בה ציינתי שנהגתי 3,000 ק"מ בפיאט בראבו טורבו דיזל באירופה. כנראה גם דמיינתי את שתי מכוניות גרנדה פונטו טורבו דיזל שהיו תקולות. אה ואנחנו גם מחזיקים שני מכוניות פיאט. מסחרית ופרטית. אבל היי אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.

פורסם
עשה ניסוי פשוט:

מחזיק ביד גליון TOPGEAR חודש פברואר 2010. בתוכו מדריך מאוד מפורט למחירים ונתונים של מכוניות חדשות באנגליה. לקסוס 250IS SE 4 דלתות מחיר 23320 לי"ש, ב.מ.וו 320I ES 4 דלתות 23170 לי"ש. הלאה, C קלאס CDI 200 הזולה ביותר 23880 לי"ש. אולי A4 ? ובכן 1.8TFSI 120( כן זו החלשה עם 118 כ"ס בלבד )23915 לי"ש, זו עם 160 כ"ס ( אותו מנוע כמו בסופרב ) 25510 לי"ש. לפחות לפי אותם נתונים, נראה שדווקא ה A4 מתומחרת מאוד גבוה למרות היותה אירופית והלקסוס לא בדיוק מקופחת. אנא החכימני. 

,

פורסם
ז'אק, כנראת פספסת את התגובה בה ציינתי שנהגתי 3,000 ק"מ בפיאט בראבו טורבו דיזל באירופה. כנראה גם דמיינתי את שתי מכוניות גרנדה פונטו טורבו דיזל שהיו תקולות. אה ואנחנו גם מחזיקים שני מכוניות פיאט. מסחרית ופרטית. אבל היי אל תיתן לעובדות לבלבל אותך. כן, כן, צרפתי הכי טוב, סיטרואן רכב מעולה, עכשיו סע מפה.

אתה מחזיק טיפו בת 100 וחושב שהאיטלקים לא התקדמו מאז. אפשר לחשוב שהקורולה שנת 1990 היתה תענוג.

אתה כל הזמן זורק דברים חסרי ביסוס (כמו עם המולטיאייר) כאשר הנסיון שלך עם התוצר האירופאי היא סה"כ פיאט טיפו.

אולי כדי שתסתכל על עצמך לפני שתסיע מפה אנשים אחרים.

emotion of motion

• תוכן חדש...