Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים, לי אישית אין חיבה מיוחדת לרכבי טויוטה והמותג קורולה, אבל אני רוצה להפנות את תשומת ליבכם שארגון ה-NHTSA בודק במהלך שנה אחת המון תלונות שמגיעות אליו על כשל ברכבי פורד/מזדה/VAG ועוד...הפעם כולם שמים עין רק על טויוטה.

אני חושב שאם תחפשו באתר של NHTSA ייתכן ותמצאו תלונות וחקירות על עוד ייצרנים.

איזה כייף לי :)

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חשוב להבין שהענין אינו העובדה שהתגלו כשלים במכוניות של טויוטה. ודאי שאף יצרן אינו חסין מריקולים מסוג זה, חמורים יותר או פחות. הנושא הוא מחד מערכת יחסי הציבור של טויוטה שבנתה באופן ראוי להערכה, משך שנים, את התפיסה לפיה מכוניותיה חסינות מכשלים מסוג זה, ודאי יותר מיצרנים אחרים ( את ההפנמה של התפיסה הזו אתה רואה בשירשורים האחרונים שם אתה מגלה פתאום "גיבורים" שנלחמים עד כלות על שמה הטוב של החברה ), ומאידך קיימת הטענה שעדיין נזקקת להוכחה, כי טויוטה אחרה בתגובה על הכשלים הללו.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

על חברה המייצרת רכבים יש להתרשם לאורך השנים ולא להסיק מסקנות מתקלה אחת או שניים.

רכבי טויוטה יצא להם שם של אמינות גבוהה ולא סתם.

ההשפלה שהם עברו בבית הניבחרים בארצות הברית ניגרמה כתוצאה מקינאה, תראו לי חברת רכבים אמריקאית שתעבור כזאת השפלה, הכל יטוטא מתחת לשטיח, המטרה של ההשפלה הזאת לגרום לצרכן האמריקאי לא לקנות טויוטה על מנת שהכסף לא יגיע ליפנים אלא לתעשית הרכב האמריקאית, יש כאן הרבה פוליטיקה !

אני לא טוען שאין בעיות - יש בעיות אולם הם נופחו מעבר לכל פרופורציה.

קיימים הרבה רכבים חדשים מיצרנים אחרים שיש בהם כל מיני סוגי בעיות אולם היצרן חושש לבצע ריקול עקב עלויות גבוהות וכמו כן שלא יצא לו שם רע.

בתרבות היפנית יש אנשים המתאבדים אם הם ניכשלים במשימה, ההצלחה מאוד חשובה להם.

בתרבות המערבית זה לא כך ! אם היה לו תקופה לא טובה האמריקאי ילך לשתות בירה בפאב.

אני מאמין שטויוטה יצאו מזה, היפנים מתייחסים לדברים הרבה יותר ברצינות מאשר יצרנים אירופיים או אמריקאיים ולא סתם תעשית הרכב היפנית משמשת למודל חיקוי בכל העולם.

פורסם

levy,

יש לי חבר שגר בארה"ב כבר כמה שנים טובות ושנה שעברה הוא החזיק בטויוטה קורולה. הדוושה כמעט באופן קבוע הייתה נתפסת לו.

הוא הלך למוסך של טויוטה ושם אמרו לו שאין בעיה באוטו, ויכול להיות שזה בגלל שיש לו רגליים גדולות והנעל שלו נתפסת בדוושה.

בשלב מסויים הוא הפסיק להשתמש בדוושה והיה נוסע רק עם הקרוז קונטרול, כי עם הדוושה לא הייתה לו שליטה ובמשך המון זמן הוא היה בטוח שמדובר בנעליים שלו.

אתמול כשדיברנו הוא אמר שהוא מוכר את הקורולה שלו, ומה שמפריע לו הוא בעיקר שהאשימו אותו בתקלה שהייתה באוטו וזה שבעצם הם נתנו לו לנסוע כמעט שנה עם רכב פגום שיכל לגרום לו לתאונה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
levy,

יש לי חבר שגר בארה"ב כבר כמה שנים טובות ושנה שעברה הוא החזיק בטויוטה קורולה. הדוושה כמעט באופן קבוע הייתה נתפסת לו.

הוא הלך למוסך של טויוטה ושם אמרו לו שאין בעיה באוטו, ויכול להיות שזה בגלל שיש לו רגליים גדולות והנעל שלו נתפסת בדוושה.

בשלב מסויים הוא הפסיק להשתמש בדוושה והיה נוסע רק עם הקרוז קונטרול, כי עם הדוושה לא הייתה לו שליטה ובמשך המון זמן הוא היה בטוח שמדובר בנעליים שלו.

אתמול כשדיברנו הוא אמר שהוא מוכר את הקורולה שלו, ומה שמפריע לו הוא בעיקר שהאשימו אותו בתקלה שהייתה באוטו וזה שבעצם הם נתנו לו לנסוע כמעט שנה עם רכב פגום שיכל לגרום לו לתאונה.

ראיתי שיש לך סמל של פיאט אז אספר לך סיפור על רכב פיאט אונו 1993 שקניתי בשנת 1993 חדש מהחברה ו... שכחו להרכיב בורג שתופס את הרדיאטור, קורה לא ?

נסעתי למוסך המורשה של החברה ואמרו לי אין בעיה אדון נטפל לך ברכב רק תשב בעמדת ההמתנה ותישתה קפה, היו שם 2 בחורים גם עם רכב חדש מסוג פיאט אונו, אחד הלך לו המנוע (יש לו את הרכב 3 רק חודשים) והשני יש לו בעיות בגיר, קורה לא ? חזרתי הביתה נידהם.

לאחר שנה מכרתי את הרכב ופגשתי את המוכר לאחר שנה- הרכב היה בין שנתיים, המוכר אמר לי שהוא החליף את האלטרנטור והמצבר והיה לו בעיות בקרבורטור, (הקילומטרז' של הרכב היה נמוך), קורה לא ?

מסכן מי שעבר את השנה אחריות ונופל עם התקלות הגדולות האילו (אז לא היה 5 שנות אחריות).

פורסם

מוזר, יש לי טויוטה קורולה מהדור האחרון ולא נתקלתי בשום דבר ממה שמדברים עליו (לא בלמים, לא דוושת גז ולא הגה שפונה מעצמו).

אמנם הרכב נקרא לריקול, אך שום תופעה מאלה המוזכרות בעיתונות לא קרתה או הורגשה אצלי ברכב.

כידוע לכולם, העיתונות אוהבת לנפח סיפורים על מנת ליצור עניין ורייטינג ולכן אני לא חושב שצריך לעשות מזה עניין גדול (ולא אני לא משוחד כי הרכב שלנו מליסינג ואין לי מה להגן על משהו שרכשתי).

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם
ראיתי שיש לך סמל של פיאט אז אספר לך סיפור על רכב פיאט אונו 1993 שקניתי בשנת 1993 חדש מהחברה ו... שכחו להרכיב בורג שתופס את הרדיאטור, קורה לא ?

נסעתי למוסך המורשה של החברה ואמרו לי אין בעיה אדון נטפל לך ברכב רק תשב בעמדת ההמתנה ותישתה קפה, היו שם 2 בחורים גם עם רכב חדש מסוג פיאט אונו, אחד הלך לו המנוע (יש לו את הרכב 3 רק חודשים) והשני יש לו בעיות בגיר, קורה לא ? חזרתי הביתה נידהם.

לאחר שנה מכרתי את הרכב ופגשתי את המוכר לאחר שנה- הרכב היה בין שנתיים, המוכר אמר לי שהוא החליף את האלטרנטור והמצבר והיה לו בעיות בקרבורטור, (הקילומטרז' של הרכב היה נמוך), קורה לא ?

מסכן מי שעבר את השנה אחריות ונופל עם התקלות הגדולות האילו (אז לא היה 5 שנות אחריות).

איך קשורה אונו מ 1993 לקורולה 2010?

emotion of motion

פורסם

אלכס, גנבת לי את המילים מהפה.

ספציפית אצל החבר שלי הרכב עבר המון המון המון קילומטרים לפני שזה קרה אצלו. הבחור אוהב לטייל וכל הזדמנות שיש לו הוא נוסע למדינות שכנות ואף רחוק יותר.

יכול להיות שיש קשר ויכול להיות שלא.

פורסם

כיבוי של הרכב ברכב ידני (וחסר הגה כח) כמו פיאט אונו הוא לא תקלה מסכנת חיים.

(הבלמים עובדים כרגיל במקרה כזה, וגם ההיגוי).

לפחות היית מביא תקלות דומות עם התנהלות דומה של יצרנים אחרים מהתקופה האחרונה ולא ארוע שקרה לך לפני 17-18 שנה.

פורסם
כיבוי של הרכב ברכב ידני (וחסר הגה כח) כמו פיאט אונו הוא לא תקלה מסכנת חיים.

(הבלמים עובדים כרגיל במקרה כזה, וגם ההיגוי).

לפחות היית מביא תקלות דומות עם התנהלות דומה של יצרנים אחרים מהתקופה האחרונה ולא ארוע שקרה לך לפני 17-18 שנה.

אתה עדיין לא הבנת את הפואנטה אתה ניתקע ולא מתקדם.

לזמן אין משמעות - זה לא משנה אם זה קרה לפני שנה או לפני 30 שנה.

חוץ מזה מאיפה אתה יודע - אולי הבחור עם הבעיה עם הגיר ההילוך היה קופץ לו וכאשר הוא היה יוצא לעקיפה ההילוך היה קופץ והוא היה מאבד שליטה על הרכב ומתנגש במעקה בטיחות ונהרג.

כיבוי מנוע ברכב אוטומטי בפיתאומיות כן יכולה לגרום למוות - אין לך בלמים וגם לא כח בהגה - תנסה ללחוץ על הדוושת בלמים שמנוע לא מונע ותיראה שקשה לעצור.

אל תהיה תמים העולם הוא לא שחור לבן.

אנשים נהרגים יום יום מתקלות פשוטות.

ולגבי אמינות רכבים - פיאט לא נימצאים ברמת האמינות של טויוטה וגם לא בכמות המכירות (עכשיו תספר לי שיש לך פיאט ואתה לא ניכנס למוסך ויש לך חבר בפ"ת שגם הוא מרוצה ואני אספר לך שיש ניתוחים סטטיסטייים (עובדות) של עשרות מליוני רכבים של טויוטה מול מיליוני רכבים של פיאט והאמינות של טויוטה עולה עליהם בהרבה).

לפיאט אין אפילו רכב משפחתי שמתחרה בעולם המשפחתיות.

מבלי לפגוע - פיאט זה מותג קטן מול טויוטה אפילו יונדאי שהוא קוריאני יכולים ללמד אותם איך לייצר רכבים פרטיים ולמכור, ומצב פיאט יהיה עוד יותר גרוע עוד שנים ספורות כאשר הסינים יכנסו בצורה מאסיבית אז כבר פיאט תהיה על סף פשיטת רגל או תעלם לחלוטין. (או שיקרה לה מה שקרה לוולוו שהיא נימכרה לסינים).

פורסם

לזמן יש משמעות, אי אפשר להשוות רכבים מלפני 20 שנה לרכבים היום. הסטנדרטים היום שונים לגמרי וכל היצרנים למדו משהו (אולי חוץ מלאדה).

האונו, דרך אגב, נחשבה לגאונית לזמנה.

לפיאט יש את היום הבראבו, משפחתית מצויינת. יפה, איכותית ובעלת מנועים מעולים.

אחרי שפיאט השתלטו על קרייזלר, הם כבר לא כ"כ קטנים. אם הם יצליחו להבריא את קרייזלר, הם יהיו כח בכלל לא קטן.

פיאט מומחים במכוניות קטנות, אמינות וזולות והם עומדים בסטנדרטים גבוהים של בטיחות וזיהום אויר. הסינים עדיין רחוקים מזה.

יונדאי יכולים ללמד את כולם, גם את טויוטה היום. מה הקשר אליהם עכשיו?

emotion of motion

פורסם

רוב האנשים שמשבחים את הבראבו מקסימום ראו תמונות ברשת. לפני שנתיים משפחתי השכירה את הבראבו במשך חודש באירופה. נסענו ברכב מעל 3,000 ק"מ ברחבי איטליה ואוסטריה. הרכב בסדר ותו לא. בראבו לא מרגישה זולה כמו הרכבים קודמים של פיאט זה כן, אבל מעבר לזה מכונית בינונית לחלוטין. פלסטיק באיכות סבירה. קונסולה המרכזית זולה להחריד. מחוגים בלוח השעונים נראים זולים. ריפודים באיכות סבירה. מנוע טורבו דיזל בסדר ודי חסכוני אבל לא משהו שגרם לנו להגיד "וואו". בסופו של דבר הרכב נסע בלי תקלות והיה בסדר, אבל זה ממש לא הרכב המדהים שעושים ממנו בפורום. שנה שעברה השכרנו גרנדה פונטו דיזל וזה היה פשוט זוועה. רכב ראשון מקולקל הוחזר לחברת השכרה. רכב שני מקולקל הוחזר לחברת השכרה. רכב שלישי נסע אבל לא משהו בכלל. לפיאט יש עוד הרבה מה ללמוד. פיאט מצליחים באירופה כי הם פשוט זולים.

• תוכן חדש...