Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה טובה, אני לא ממש יודע, ייתכן בכדי לרווח בין ה- E קופה ל- CL (אל תשכח שלב.מ.וו אין את הבעיה של דגם גדול יותר).

לגבי הפרשי הגודל, זו דוגמה מצויינת להראות למה סדרה 6 ו- E קלאס אינן מתחרות. סדרה 6 גדולה אולי רק במעט מ- E קופה החדשה, אבל צריך לזכור שסדרה 6 כבר וותיקה מאוד (הוצגה ב- 2003) ואם לוקחים בחשבון את הגידול הקבוע בממדים מדור לדור - אז הנה מכונית שהוצגה שש שנים אחרי ולכאורה אמורה הייתה להיות גדולה יותר ועדיין פחותה ממנה במימדים.

אגב, כל התחום הזה של מדיניות הצגת מתחרות לדגמי חברות מתחרות וכו' הוא מאוד מרתק. לפעמים בשיחות עם נציגי היצרניות אם במסיבות עיתונאים בארץ או תערוכות והשקות בחו"ל זה הדבר הכי מרתק שעולה לשיחה, ודווקא שם אתה יכול לשמוע תשובות מפתיעות, מהסוג שאתה תופס את הראש ואומר "וואלה, איך לא חשבתי על זה".

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שאלה טובה, אני לא ממש יודע, ייתכן בכדי לרווח בין ה- E קופה ל- CL (אל תשכח שלב.מ.וו אין את הבעיה של דגם גדול יותר).

לגבי הפרשי הגודל, זו דוגמה מצויינת להראות למה סדרה 6 ו- E קלאס אינן מתחרות. סדרה 6 גדולה אולי רק במעט מ- E קופה החדשה, אבל צריך לזכור שסדרה 6 כבר וותיקה מאוד (הוצגה ב- 2003) ואם לוקחים בחשבון את הגידול הקבוע בממדים מדור לדור - אז הנה מכונית שהוצגה שש שנים אחרי ולכאורה אמורה הייתה להיות גדולה יותר ועדיין פחותה ממנה במימדים.

אגב, כל התחום הזה של מדיניות הצגת מתחרות לדגמי חברות מתחרות וכו' הוא מאוד מרתק. לפעמים בשיחות עם נציגי היצרניות אם במסיבות עיתונאים בארץ או תערוכות והשקות בחו"ל זה הדבר הכי מרתק שעולה לשיחה, ודווקא שם אתה יכול לשמוע תשובות מפתיעות, מהסוג שאתה תופס את הראש ואומר "וואלה, איך לא חשבתי על זה".

הצגת זוית מעניינת שלא חשבתי עליה (cl-e class) .

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם

ה E קופה היא מחליפת ה CLK. מיצוב ה CLK כבר לא רלוונטי.

יש לי כמה תוספות (מהרהורי ליבי, לא מדע מדוייק) לרשימה של itsik170 , למקומות בהם אין 3 מתחרות:

A2\ אין מתחרה\ אין מתחרה

אין מתחרה\מיני\ אין מתחרה

S3 \סדרה 1בגרסאות החזקות\אין מתחרה

A3 קבריו \ סדרה 1 קבריו \ אין מתחרה

M קופה \ TT בגירסאות החזקות\ אין מתחרה

S8 \אין מתחרה \ S63AMG

למרצדס יש הכי הרבה מכוניות ללא מתחרות של שתי היצרניות האחרות: B קלאס, R קלאס, CLS, GL וכמובן מסחריות, אוטובוסים ומשאיות.

מישהו פעם שם פה מודעה של ב.מ.וו. עם תמונה של סמיטריילר של מרצדס עמוס מכוניות ב.מ.וו. עם הכיתוב "מי אמר שמרצדס לא מביאה דברים טובים?".

bababen כתב:

מרצדס לצורך העניין ביצעה מספר ניסויים כאלו בעיקר במחצית הראשונה של שנות ה- 2000 כמו עם ה- C ספורט-קופה (זו עם התחת הגבוה והחלון האחורי הדו-מפלסי) שהייתה אגב סוג של תגובה מאוחרת לב.מ.וו קומפקט. .. וכן ה- R קלאס.

ניסויים? אולי במכוניות קונספט. קשה לי להאמין שמרצדס תעשה ניסויים בדגמים שמשווקים מסחרית ושלא תורמות לתדמיתה (בניגוד לדוגמה ההפוכה שבה יתכן שמשווקת מכונית יוקרה תחת מותג עממי כמקדמת תדמית ולא רק לשם רווח, למשל פולקסווגן פייטון).

ה C קופה היא לדעתי אחת היציאות המוצלחות של מרצדס ואני מחפש כזו בנרות. כמו ה CLK, היא מכונית קופה שמבוססת על ה C ועולה (במודלים 2005-2006) בסביבות 40% פחות, ללא הצדקה אמיתית לטעמי. היא אכן יצאה כתשובה לקומפקט של ב.מ.וו. ולדעתי יפה בהרבה. משום מה היא לא נפוצה, לפחות במדינות בהן הייתי - ולא ברור לי מדוע לאור המחיר הנוטה לשפיות והביקורות הטובות על התנהגות הכביש.

R קלאס דווקא ראיתי לא מעט בארה"ב, בעיקר בקרב מוניות ושאטלים בניו-יורק.

פורסם

יש את הפרסומת הזו גם באנגלית בשרשור תמונות וסרטים מצחיקים.

יש גם כמה פרסומת שבהם ב.מ.וו יורדת על אאודי בסגנון "ברכות לאאודי על זכייתה בתואר מכונית השנה בדרום אפריקה, ממכונית השנה שנבחרה שנה שביעית ברציפות לטובה בכל אירופה (עם תמונה של 530)"

פורסם

יש גם כמה פרסומת שבהם ב.מ.וו יורדת על אאודי בסגנון "ברכות לאאודי על זכייתה בתואר מכונית השנה בדרום אפריקה, ממכונית השנה שנבחרה שנה שביעית ברציפות לטובה בכל אירופה (עם תמונה של 530)"

יש בארה"ב תחרות פרסומות אגרסיבית בין אאודי וב.מ.וו שנרגעה קצת בחודשים האחרונים אך טרם הסתיימה :-P.

פורסם

כל הדגמים האלה שמרצדס/במוו/אאודי עכשיו מוציאות זה בעצם ניסיון למצוא עוד נישה ריווחית כמו הCLS ,זה בערך כמו לזרוק כמה חצים ולקוות שאחד מהם יפגע כמו שעשו עם הCLS.

פורסם
קופה הבאה שאאודי תוציא אם כבר תהיה האאודי R4 שנכנסת במשבצת בין הR8 לTT ותתחרה בבוקסטר,קיימן ,Z4 וכו, אם אאודי מתכננת A7 קופה 2 דלתות אז היא תגיע רק עוד שנה שנה וחצי, בד"כ יודעים כבר משהו כמו חצי שנה לפני ההשקה מה יהיה.

הR4 היא בכלל לא במרכב קופה.

גם ככה יש לנו עוד כמה חודשים טובים עד שתושק הA7 עם ה4 דלתות.

וכמו שבד"כ קורה, במכוניות כאלה לא משיקים את כל התצורות מרכב במכה אחת.

ככה שככל הנראה כמה חודשים אח"כ נראה את גרסאת ה2 דלתות,

ואז כמה חודשים אח"כ נראה את גרסאת ה2 דלתות קבריולט.

ובאיזה שהוא שלב, אם זה באמת יקרה, נראה גם את ה4 דלתות קבריולט.

יש לי כמה תוספות (מהרהורי ליבי, לא מדע מדוייק) לרשימה של itsik170 , למקומות בהם אין 3 מתחרות:

A2\ אין מתחרה\ אין מתחרה

אין מתחרה\מיני\ אין מתחרה

א- כבר שנים שאודי לא מייצרים את הA2.

ב- רק השבוע אודי השיקו רשמית את הA1 שמתחרה במיני קופר.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

איזה היצע מנועים יש בדיוק למיני קופר?

מנוע 1.4 חלש (מיני ONE) , מנוע 1.6 סביר (במיני קופר), מנוע 1.6 דיזל (כנדרש מכל רכב שנמכר באירופה) ומנוע 1.6 עם טורבו (במיני קופר S)

הA1 מגיעה עם מנועי 1.2TSI, 1.4TSI ו2 מנועי 1.6 דיזל (90 ו-105 כ"ס).

בהמשך תגיע גרסאת ה"S1" שתהיה לא פחות חזקה מהקופר S (ועם המנוע 1.4TSI שמגיע הישר מהפולוGTI - כנראה שאפילו יותר..).

איפה ההבדל הגדול? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
עשיתי נסיעת מבחן לא מזמן על ה- G37 סדאן. הרכב באמת חזק (איך לא עם 320 כ"ס ונתון של 5.8 למאה)

אבל הרכב קטן (כמו הסידרה - 3). ואגב, אם רוצים קצת פינוק ובוחרים בדגם ה- GT ועוד קצת תוספות, המחיר מזנק ל - 350K קצת הרבה לטעמי עבור ניסאן משודרגת.

ה-G37 סדאן יותר מרווחת מהסדרה 3. בהשוואה לאודי, היא די באמצע בין ה-A4 ל-A6.

• תוכן חדש...