רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,581 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 627 צפיות
שלום אני לא יודע איך קוראים לזה,יש איזה חלק שמתחבר על הנבה אם אני לא טועה והחלק הזה אמור להוציא קצת את הגלגלים בחוץ,מי שיודע איך קוראים לזה אני אשמח אם יגיד לי,והיכן ניתן לקנות את זה? והאם זה גורם לבעיות,או שזה רק מוסיף ליופי חיצוני בלבד. ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
צילצולים במנוע
מאת צחי101- 3 תגובות
- 757 צפיות
שלום יש לי מאזדה לאנטיס 98 לפעמים הבעליה אני שומע צילצולים קלים מהמנוע ממה זה נובע??
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הפורד פוקוס החדשה, נראית ממש טוב בתמונות וכנראה תראה גם במציאות, האם למישהוא יש מושג מתי היא אמורה להגיע לארץ בכדי שאוכל לתכנן את החלפת הליסינג הבאה ? הנה קישור לתמונות: http://www.fordvehicles.com/cars/focus/2012/gallery/photos/
הודעה אחרונה מאת S^M, -
היי חבר'ה, היום נכנסתי לראות מכוניות למכירה ביד 2, בגלל שאני כבר רוצה להחליף את האוטו. יש לי אותו 4 שנים ובא לי לשנות קצת. אז נכנסתי לאתר יד 2, חיפשתי סתם בשביל לראות סיאט איביזה, ולתדהמתי כל כך הרבה אנשים מוכרים את הסיאט איביזה החדשה שרק עתה רכשו אותה. מה הבעיה עם האוטו הזה? איך הגיוני שכל כך הרבה אנשים אחרי 10 אלף קילומטר נסיעה על האוטו מחליטים למכור אותו? משהו פה מריח לי לא טוב. בבקשה עזרו לי להבין מה הבעיה באוטו הזה?
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
ראיתי סופרב RS ? 1 2
מאת almog12345-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
היום ראיתי סקודה סופרב RS חדשה, יכול להיות ? לא ידעתי שמשווקים פה דבר כזה, הג'נטים היו שונים, והיה כתוב RS באדום כזה מאחור. איזה דגם הרכב הזה ? מה יש בו ?
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כי אני חוץ משלט לא מצאתי כלום. לא בשביל הרכב שלי ,סתם רציתי לראות את המקום.
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- 1 תגובות
- 810 צפיות
מדובר במאזדה לנטיס שנת 97 מנוע 1800 GLX מחיר מחירון יצחק לוי כמה הוא? כי ביד 2 הוא 20,500 ואני יודע שזה לא ממש משקף ואף גבוה. תודה!
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האלפא של ברטונה, או להיפך ? סדנת העיצוב האיטלקית הוותיקה, שנרכשה זה מכבר על-ידי קונצרן פיאט, תחשוף בתערוכת ז'נבה הקרובה מכונית תצוגה חדשה. כמו תמיד בברטונה - העיצוב יהיה מקורי במיוחד תערוכה ז'נבה מתקרבת, והמציגים השונים עוסקים במלוא המרץ בהכנת הקהל. כך למשל חופשת סדנת העיצוב ברטונה, מבכירות סדנאות העיצוב כבר עשרות שנים, תחשוף בתערוכת ז'נבה הקרובה מכונית תצוגה במדי אלפא רומיאו, תחת השם "פנדיון" (Pandion - סוג של עוף דורס). להזכירכם, קונצרן פיאט המחזיק במותג אלפא, רכש בשנה שעברה את ברטונה. אלא שלמרות שמועות אשר גרסו כי הסדנה תעסוק בעיקר בהתאמת דגמי הקונצרן האיטלקי למותג קרייזלר שנרכש רק לאחרונה, הרי שגם אלפא יוצאת (עדיין) נשכרת. ברטונה - הטוענים כי עצבו עוד בעבר…
הודעה אחרונה מאת blackice, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
אם תשאלו את מפקד משטרת התנועה בדרום, הרי ש-17 ההרוגים מתחילת השנה הם "צירוף מקרים רע". בשיחה עם ynet האשים סנ"צ איסקוביץ': "אין לנו בעיה של תשתיות, הבעיה היא אנושית. נהגים עושים דברים שמנוגדים לחוק". "אין עליה בכמות התאונות הקטלניות, אלא עליה במספר ההרוגים", אמר איסקוביץ'. לדבריו, הגורם האנושי הוא הבעיה. "אין לנו בעיה של תשתיות הבעיה היא אנושית. הנהגים שלנו אינם די עירניים למה שנעשה בשטח, אינם נוסעים על פי כללי הזהירות ולא נוסעים עם חגורות. נהגים עושים דברים שמנוגדים לחוק ולנורמות", האשים. סנ"צ איסקוביץ' הוסיף ואמר כי על אף שהמשטרה נוקטת יד קשה כלפי עברייני תנועה, נראה כי ייאלצו לאכוף את החוק בצורה נוקשה יותר. "אנחנו לא נוקטים בוותרנות כאשר מדובר בעברייני…
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז ככה אחרי שנעקצתי ב6 נקודות (דווקא לא על מהירות) כל נקודה נוספת היא קריטית, כעת מכיוון שרגל ימין שלי כבדה משמעותית מרגל שמאל החלטתי להתמגן ע"י קניית ולנטיין ומשבש לייזר. ולנטיין: 1) להבנתי הולנטין עלה סביב ה3K בארץ עם אחריות ו2K מאיביי ללא אחריות, האם כך הדבר? 2) אני נוסע באודי A3 שנת 2001 והבנתי שיש בעיה עם מיקום הגלאי ספציפית באודי? 3) מה בערך העלויות של גלאי יד שניה והאם החסכון לא מוצדק על פני קניית חדש? 4) הבנתי שבקרוב יכנסו מצלמות חדשות שהגלאי לא יוכל לזהות האם זה באמת ככה? כי אם כן אין בשביל מה לקנות אותו. ועכשיו למשבש, מכיוון שהולנטין יזהיר אותי מדבורה ומולטונובה אני צריך משהו שיבלבל את הגמד הכחול בשול הכביש עם אקדח הלייזר: 1) מה הוא המש…
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
האם מישהו יודע במה חגורה בעלת 3 נקודות בטוחה יותר מחגורה בעלת 2 נקודות?
הודעה אחרונה מאת VAG., -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לי פיאט בראבו שנת 98 אוטומטית. לאוטו יש מצב ICE מה שזה עושה בעצם הוא גרום לאוטו להתחיל נסיעה בהילוך שני. האם בפקק בקצב איטי ברקס גז עד 20 קמ"ש מצב התחלת נסיעה בהילוך שני (מצב ICE) : יעזור בחיסכון? יגרום נזק לגיר בטווח הארוך? אם אני עושה את זה קבוע בפקק? יגרום בלי לגיר להתחיל נסיעה בהילוך שני? יגרום נזק לעוד מכלולים? מה אתם אומרים? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת invent, -
-
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, רציתי לברר את התהליך עם תיקון הרכב לאחר תאונה מישהו פגע בי ברכב אני פונה לצד ג' שלו כדי שישלמו את הנזק עכשיו השאלה היא: האם אני צריך לתקן את הנזק לקחת שמאי ורק אחר כך לפנות לביטוח שלו? או שאפשרי לפנות לביטוח שלו על סמך הצעת מחיר מהמוסך ואז לקבל את אישורם ורק אז לפנות לשמאי ולתקן את הרכב לאחר שהם אישרו שהם אכן מכירים בתאונה? כי הבעיה היא שהעלות שדורשים ממני במוסך היא 7000 ש"ח להוסיף לזה עלות שמאי אין לי יכולת לשלם סכום כזה כרגע האם קודם לתיקון מקבלים את אישור חברת הביטוח? תודה
הודעה אחרונה מאת k1235, -
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הבחנתי במחיר המצחיק של הפונטיאק ביבוא אישי שהוא עומד על בסביבות 170 אלף שקל ביבוא אישי של רכב זה שנתון 2009 עם כ5000,6000 ק"מ. היתי מעוניין לדעת מה לגבי אחריות,האם ניתנת אחריות על הרכב למשך תקופה מסוימת או קילומטראז מסוים,סביר להניח שהשאלה נשמעת שאלה מצחיקה אבל אני לא מבין כל כך בכל מה שקשור ליבוא אישי וחיפשתי באינטרנט תשובות אך לא מצאתי. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת AVI93, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
טוב אז ככה, לפני מס' חודשים נדלקה בקורולה של ההורים נורה שלא ידענו בדיוק מה היא מסמנת, אצל חבר שלי בקורולה שנתון מתחת הנורה הזאת דלוקה קבוע, וכשהם היו במוסך אמרו להם שזה סתם בעיה במחשב רכב ולא צריך לדאוג. אצלנו לעומת זאת אמרו שזה שמן מהול, וצריך לנסוע עד שיגמר הדלק למלא חדש ולראות אם זה נכבה, אני חושב שזה נכבה או שבמוסך כיבו לנו את זה. בפונטו שלי ושל אחי, 2002, גם כן נדלקה המנורה הזאת, אני לא יודע מה נסגר עם זה בסוף אבל היא גם כן נכבתה. יום שישי האחרון נסעתי בפונטו, פתאום נדלקה המנורה, בלי שמילאתי דלק או משהו ככה שאני לא יודע אם זה דלק מהול, האוטו לא השמיע רעש מוזר, והוא נסע בסדר, התקשרתי לאחי והוא אמר לי לנסוע עם זה ככה ולא לדאוג. (הוא יסע או כבר נסע אני ל…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שכנה שלי פגעה ברכב חונה כשיצאה מחנייה.שני הרכבים נפגעו (שלה הושבת)וכמו כן היא ושתי הבנות שלה נפגעו בצורה קלה ונזקקו לטיפול.מכיוון שהיה לה ביטוח צד ג' היא הפעילה אותו ושילמה השתתפות עצמית. אחרי כמה שבועות,היא קיבלה הזמנה למשפט,על גרימת נזק,ונהיגה בחוסר זהירות. לטענתה,_התאונה התרחשה מכיוון שהרכב שבו פגעה חנה באדום לבן בצורה שמנעה ממנה יציאה נוחה מהחנייה,ו_לכן אירעה הפגיעה. השאלה היא,_מדוע המשטרה תובעת אותה על גרימת נזק למרות שהרכב היה מבוטח? כמו כן,_האם לעובדה שהרכב הנפגע חנה שלא כחוק_יכולה להיות השפעה על מידת הענישה כלפיה? ועוד דבר,_היא פנתה לעו"ד שייצג אותה במשפט,_והעו"ד ביקש סכום של 6000 ש"ח._האם מדובר בסכום סביר בתיק מסוג זה?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 25 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
ביום ראשון שעבר (אחרי שכל הלילה היה גשם) הרכב לא הניע בבוקר. בגלל שהייתי בלחץ מהמילואים וגם היה פורים הלכתי למוסך מורשה, בערך ב2 דקות עבודה הוא החליף לי את הכויל (סליל הצתה) והרכב כמו חדש, מניע בשנייה. כשהגעתי לתשלום הופתעתי כשהוא אמר לי 1400 ש"ח, שאלתי אותו איך זה יכול להיות, והנ"ל הסביר לי 1100 חלק מקורי, 100 עבודה, 200 מע"מ. אם זה המחיר - זה המחיר, שתקתי שילמתי והלכתי. לאחר מכן כשחזרתי מהמילואים הלכתי למוסך לא מורשה ושאלתי אותו כמה יעלה חלק מקורי כולל הרכבה, מנחשים מה התשובה? 250 ש"ח! בדגש לחלק מקורי! אין איזה משהו שאפשר לעשות על כזאת גנבה? יש לי קבלה והכול...
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 3 תגובות
- 750 צפיות
http://www.mako.co.il/news-channel2/Economy-Newcast/Article-9208475c6394721004.htm&Partner=rss
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
- 2 תגובות
- 679 צפיות
שלום לכולם אני מחפש סטטיסטיקה של תאונות והרוגים בערך משנים 1990-2000 ושל שנת 2007 ומעלה. יש לי ויכוח עם מישהו, הוא אומר שלמרות כל התיחכומים, ABS,esp, כריות אוויר, ההנדסה עצמה של הרכב כמו אזורי קריסה וכד', לא משפיעה כ"כ במציאות, וזה סתם עוד גימיק שמנסים למכור, כי ABS ו ESP נועדו לתקן טעויות אנוש של נהגים שמתפרעים ועושים שטויות. אז אני מחפש לעשות אחד לאחד, כמה הרוגים ביחס לתאונות היו פעם והיום, אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 889 צפיות
סוגית הפנסים נראית לי תמוהה. לא ניתן לאמץ בישראל את התקינה האמריקאית לפנסים? מה, השיטה בארה"ב אינה טובה מספיק בשביל ישראל? http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3395629,00.html
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לא יודע מאיפה להתחיל אחרי תערוכה כזאת, חוויה של פעם בחיים(או שלא ). קבוצת VAG שלטה באירוע ביד רמה, החל מהדוכנים הכי גדולים וכלה בכל מיני רכבים שהם נתנו לנותני שירות כמו RIEGER K&W, ציפיתי מטויוטה ליותר בתור היצרנית מספר 1 בעולם(כרגע) ובטח ובטח אחרי פרשת הדוושות, פשוט מדהים לראות איך על כל רכב של VAG יש מציג/ה שיושבים ומסבירים לך על הרכב ואפילו נותנים לך לקפל את הגג לבפנים ועל הרכבים של טויוטה פשוט אין מציגים בכלל חוץ מבחטיבת היוקרה שלהם LEXUS. בכלל כל היצרנים האירופאים פשוט הפציצו בתערוכה הזאת, החל אלפא רומיאו עם הדגמים המדהימים שלהם, BMW ומרצדס שהדוכנים שלהם לא היו הכי גדולים אבל היו הכי מאורגנים מבחינת הקהל - חילקו שם כל מה שלקוח יכול לבקש. פחות לא חשוב זה ה…
הודעה אחרונה מאת Go_car, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3857618,00.html
הודעה אחרונה מאת א פ, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לא מצליחים להלחם בתאונות הדרכים? אין שום בעיה, במקום בתאונות הדרכים נילחם במיספרים! http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3859528,00.html
הודעה אחרונה מאת netanel_b, -
-
- 6 תגובות
- 987 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3860542,00.html
הודעה אחרונה מאת avi333, -
- 7 תגובות
- 978 צפיות
בחיפושים אחר דיבורית BT לרכב (אמרו לי שהיא עדיפה מרגילה רק בגלל תהליך ההתקנה המייגע של הרגילה), שמתי לב שדיבורית BT עולה פי 2 מאוזניית BT שמתחברת לפלאפון. והשאלה שלי היא - מה בעצם אמור למנוע ממני מלקנות במחיר זול בחצי, אוזנית BT שתשמש בדיוק כמו דיבורית ותהיה ניידת גם מחוץ לאוטו? אולי יש משהו שאני לא יודע? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת netanel_b, -
- 0 תגובות
- 991 צפיות
חדש-חדש-חדש הצטרפו עכשיו !
הודעה אחרונה מאת גבי29, -
רכב צבאי ניסה לבצע עקיפה, חצה קו הפרדה רציף, נכנס במשאית שהגיע מולו ולאחר מכן פגע בעוד שתי מכוניות נוספות. מפתיע נהג הרכב האשם נשאר בחיים. לא רק שהוא חצה קו הפרדה רציף הוא יצא לעקיפה ברכב שמוגבל ל-100 קמ"ש (למיטב זכרוני). פשוט רוצח. אין מילה אחרת לתאר אותו. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3859255,00.html
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. (אני מקווה שההודעה במקום.. אני חדש כאן ) אחרי שמועות על הנורברגרינג הישראלי ולאחר חיפושים ארוכים בפורום והאינטרנט, לא הצלחתי למצוא את המיקום של הכביש המדובר. מישהו יכול לשלוח לי בפרטי או לפרסם כאן את מספר הכביש? תודה רבה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת dabab, -
-
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום. אני מחפש כמה חלקים לאיסוזו טרופר בניהם איינג'ל אייז, פנסים שקופים מאחור ומגני רוח. אשמח לכל פיסת מידע. המשך יום נעים.
הודעה אחרונה מאת Clutch, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אבי רכש אלפא רומאו 159 האם תוכלו להפנות אותי למידע על הרכב ? תודה .
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 398 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- 3n
- llaavvii
- סולל הדרך
- ברווז
- fatboy1340
- flytomars
- Night Driver
- Jacko123
- איציק נ.
- dinnnn
- PYA
- gpm11