רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב. אני ביררתי באזור מגורי לגבי התקנת אזעקת רכב רב בריח. ברשותי אזעקת רכב ישנה שכבר בקושי קולטת אז החלטתי להחליפה למשהו יותר איכותי וטוב. נתנו לי הצעת מחיר לאזעקת ביפר רב בריח במחיר של 700 שקלים כולל התקנה המחיר הוא סביר וטוב? והאם האעזקה עצמה יש לה חיישן נפח פנימי וחיצוני גם כן? אני מתכון מספיק מישהו ישען על האוטו או יסתובב קרוב לרכב בחניה והאעזקה תודיע לי על כך בשלט? תודה שי.
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום חברים, ברכב ישנם שטיחים מבד,אני מעוניין בשטיחים מגומי (במידה וקיימים). לא הצלחתי למצוא דרך גוגל. האם אתם מכירים חנות במרכז הארץ בה אוכל לרכוש את השטיחונים הנ"ל ? תודה
הודעה אחרונה מאת kingarik11, -
-
- 1 תגובות
- 948 צפיות
חברי הפורום שלום רב אני מחפש מכון לבדיקת רכב בחיפה נאמר לי ללכת לקומפיוטסט ורציתי לדעת כמה הם אמינים לעומת מ.מ.מ? אשמח לעזרה תודה
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
שלום, איני כתב הרכב ולא מתיימר להיות אחד כזה – נא להתחשב. מקווה שהמידע יהיה שימושי למי ששוקל לקנות את הרכב . לפני שנתיים קניתי סיטרואן ג'מפי 2007 כרכב משפחתי ל4 ילדים ונסיעות של 30 אלף ק"מ בשנה. היו על הפרק כמה אופציות, אבל מרחב פנים, שימושיות וחיסכון בהוצאות דלק הכריעו לטובת הג'מפי. זאת הפעם השנייה שאני משתמש ברכב מסחרי כרכב משפחתי (לפני כן היתה לי קנגו DCI ). החיפוש אחרי ג'מפי עם נתונים טובים לקח 4 חודשים ולבסוף נמצאה אחת ב "לובינסקי טרייד" , בת 3 וקצת, עם 95 אלף ק"מ. שימושיות – 9 מקומות ישיבה, שמתוכם 8 יכולים לשמש אנשים בוגרים (רק המושב האמצעי בשורה הקדמית מתאימה לילד\בוגר קצר רגליים). גם כאשר כל המושבים תפוסים, יש בגאז', לא גדול, אבל מ…
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול שאלה שאולי מישהו פה ידע לענות עליה... אם יש מישהו שהוא אינו אזרח ישראלי. (דרכון זר) הוא חי בארץ כבר שנתיים וחצי ובעל תעודת תושב ארעי ובקרוב יקבל תעודת תושב קבע. הוא אינו יקבל ואינו מעוניין לקבל אזרחות ישראלית כיוון שאז הוא יאבד את האזרחות המקורית שלו. האם הוא יכול להביא רכב ביבוא אישי מכל שנה ולהיות פטור ממיסי הרכב? (ז"א לשלם את עלות הקנייה של הרכב+המשלוח וזהו?) או שהעניין של תושב ארעי\קבע הוא כמו כל תושב אחר? תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 3 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
התחדשתי ביונדאי וולסטר ויש כמה דברים שאין לי מושג מה הם במחשב הדרך. קיבלתי דיסק שמסביר על הרכב אבל לא כתוב כלום על מה שעושות האפשרויות האלו . תודה רבה לעוזרים. http://imageshack.us/photo/my-images/822/dsc00197df.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/233/dsc00198t.jpg/ כפתור ה active eco http://imageshack.us/photo/my-images/695/dsc00199qd.jpg/
הודעה אחרונה מאת eviatar99, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, האם אתם מכירים אתר שמכיל נתוני האצה של מכוניות כמו נגיד 0-100 80-120 וכו'? כי חיפשתי ולא מצאתי תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת system_x, -
שיטת גניבה חדשה מבית משרד האוצר בשיתוף משרד התחבורה (או: דירוג בטיחות לרכבים בארץ) 1 2 3
מאת The Phoenix-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 32 תגובות
- 6 אלף צפיות
היום התפרסמה כתבה במוסף "ממון" של 'ידיעות אחרונות' על דירוג בטיחות חדשני במסגרת עדכון הטבות המס. לא אלאה את משתמשי הפורום אך בגדול יקבע ציון בטיחות שינוע בין 1-9 . רכב עם 4 כריות אוויר או פחות יקבל ציון 1 רכב עם 6 כריות אוויר ומעלה יקבל ציון 2 ציונים גבוהים יותר ניתן להשיג ע"י הימצאות אחת מהמערכות הבאות ברכב - -בקרת סטייה מן הנתיב (2 נקודות) - ניטור מרחק מלפנים (2 נקודות) - זיהוי כלי רכב בשטחים מתים (1 נקודות) - בקרת שיוט מסתגלת (1 נקודות) - זיהוי הולכי רגל (1 נקודות) - מערכת עזר לבלם (1 נקודות) - מצלמות רוורס (חצי נקודה) - חיישני לחץ אוויר (חצי נקודה) משמעות ההחלטה (עפ"י דבריו של אודי עציון):" בתקופה של לחצים תקציביים, קשה לראות את המדינה מ…
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
האם מחירון של מאזדה 6 משנת 2010 הולך לרדת בתחילת השנה ? . או שזה לפי כמות הזמן שהרכב על הכביש ?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 1 תגובות
- 896 צפיות
שלום מחר 8 בבוקר אני הולך לבצע בדיקת רכב לפני קנייה הרכב הינו סובארו B3 סדאן 2010 מנוע 1500 הייתי רוצה לדעת איזה תהליכים יש לעשות עוד בלי שום קשר לבדיקת קנייה (למשל רכב מעוקל איפה בודקים וכל הדברים שאני ייצא בראש שקט) תודה למי שיוכל לעזור
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מישהו יודע על פנצ'ריה בירושלים שפתוחה במוצש?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לטעמי? אחד הדברים היפים שראיתי אפילו בטיחותי אם תשאלו אותי, רואים יותר טוב את הרכב. קצת מזכיר את האאודי של וויל סמית' מהסרט "אני, רובוט". שבת שלום חברים.
הודעה אחרונה מאת Virus, -
-
נתחיל בזה שלא באתי להשמיץ אף אחד ומטרת המידע שאני שופך פה הוא להתריע ברבים כדי שתלמדו מניסיוני הרע. הרכב 2005 DYNAMIC בעלת גיר רציף נקנה בתחילת שנת 2011 כשהמחירון היה 31 אלף וכעבור 9 חודשים הרכב ירד ב5,000 ₪ במחירון ל-26 אלף. הרכב עבר השקעה של 7,000 ₪. ב-22.09.11 פרסמתי את הפונטו למכירה במחיר מחירון ובמטרה שלא להתגמש למרות פגיעת קצה השילדה ברכב מכיוון שהרכב הושקע בהמון כסף. מחיר המחירון היה 27,200 לאחר שקלול. לא הייתי לחוץ למכור את הרכב בכלל כי כבר קניתי את הרכב המחליף ויכולתי להרשות לעצמי למצוא קונה במחיר סביר ללא לחץ כלכלי. למחרת הפרסום הגיעו זוג מחיפה שהציעו 21 אלף אך לא מכרתי כי הסכום היה נראה לי מגוחך לעומת ההשקעה ברכב. כמובן שהתקשרו המחנכים למיניהם שכמעט צעקו …
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ביישוב שבו אני מתגורר חונה בלב שכונת מגורים משאית סמי-טריילר של חברת "תעבורה". המנוול חונה בקביעות בתוך תחום צומת, כאשר הרכב עומד על מעבר חציה נגד כיוון התנועה. בשל היות הרחוב צר יחסית, הוא גם חונה על המדרכה כך שהיא חסומה באופן מוחלט. אחרי תקופה ארוכה שבה אני עובר ליידו ומצקצק בלשון, היום החלטתי לגלות אזרחות טובה ולדווח למשטרה על המפגע. זה היה בסביבות השעה 09:30. מסרתי ליומנאית פרטים מלאים על הרכב: מספר רישוי, כתובת, סימנים מזהים - הכל, וקיבלתי הבטחה שהעניין יטופל במהרה. שבתי הביתה כעבור מספר שעות, וכשיצאתי שוב גיליתי שהכולירע עדיין ניצב במקומו, לא זז מילימטר וגם לא קיבל דו"ח. התקשרתי שוב למשטרה ושאלתי מה קורה עם התלונה שלי. אמרו שישלחו ניידת, וליתר בטחון לקחו ש…
הודעה אחרונה מאת IsraelR, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הפעם לא ראיתי את זה בהמוני פירסומי הפייסבוק אבל הנה עוד תמונה שפורסמה על ידי משטרת ישראל, וכרגיל, זה היה מתנדב. http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/297656_279753458713430_113257552029689_1037403_601696019_n.jpg
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מועדון הצרכנות "הוט" עתר לבית המשפט המחוזי בתל-אביב בבקשה להוצאת צו מניעה זמני נגד כוונת חברת "דלק ישראל" להפחית את ההנחה שהיא מעניקה לחבריו במחיר הבנזין מ-39 אגורות לליטר ל-23 אגורות בלבד. מועדון הוט הוא מועדון צרכנות המונה 140 אלף חברים. ע"פ בדיקת כמות הבנזין שרכשו חברי המועדון בתחנות "דלק ישראל" הכפילה עצמה פי ארבע מדי חודש ממועד חתימת ההסכם.
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
משהו לא ברור לי, ויש לי הרגשה שאני הולך להכנס חזק במשרד התחבורה. 1) אני צריך לעשות רענון נהיגה, לכשקיבלתי את המכתב הרמתי טלפון ואמרו לי שאין רענונים בגלל בעיות עם המכרזים וכו' (זה היה לפני כחצי שנה), להבנתי היום כבר אפשר לעשות את הרענון נהיגה אבל לא קיבלתי מכתב נוסף שמציין זאת, במקרה חבר אמר לי שהוא הולך לעשות את הרענון. 2) קיבלתי חידוש רשיון בעלות של 475 ש"ח. אלא אם כן מחזיקים קמבודי במשרה מלאה שמגלף את הרישיון שלי משנהב, אני לא מצליח להבין למה צריך לשלם כ"כ הרבה כסף. מה גם שהוצאתי רישיון נהיגה לאופנוע לפי חודשיים ושילמתי רק 28 ש"ח על הרישיון. אם אני יגיע למצב שלא יהיה לי רישיון בתוקף, אני יכנס במשרד התחבורה בוודאות. ולכן לפני כן אני אשמח לעצות בנושא, שתי ה…
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
מישהו יודע מה ההבדל בין יונדאי i20 inspire לבין i20 inspire GLI? אני לא מצאתי משהו באתרים או אפילו באתר יצרן..
הודעה אחרונה מאת nba, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי פיאט סקודו (שזה בעצם ג'מפי), חצי סגור. 6 מקומות, נהג + 5. וכך מופיע גם ברשיון הרכב. שניים ליד הנהג ו-3 בספסל שאחריו. אני רוצה להחליף את הספסל הזה בספסל של טרנספורטר שיש בו 4 מקומות כולל חגורות. האם זה מותר? ומה הפרוצדורה?
הודעה אחרונה מאת aRegularNickname, -
מצלמת מהירות
מאת amitm5- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם! האם מצלמת מהירות עובדת גם לנתיב הנגדי של הכביש? כשחזרתי מהרצליה לכביש 4 לכיוון גבעת שמואל ישנה מצלמת מהירות לכיוון הנגדי, המצלמה לפתע הראתה פלאש... יכול להיות שזה למכונית שהייתה לכיוון הנגדי, כי אני לא נסעתי במהירות מופרזת. אני רק רוצה להיות בטוח שהמצלמות לא עובדות לכיוון הנגדי של הנתיב. תודה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 832 צפיות
בשעה טובה הפולו נמכרה היום.מדובר בפולו עלייה כתבתי לא מעט בפורום- למי שרוצה חומר רקע (שיבצע חיפוש על היוזר שלי)הרכב נדרש על ידי למשימות שאינן מאפיינות בדרך כלל רכבים בגילו: נסענו יחד 71.5 אלף ק"ממ בשנתיים- נסועה כפולה ויתר ממה שהחברה האלה עושים בדרך כלל. האמינות הפתיעה מאוד- לא היתה אפילו תקיעה אחת מכל סוג שהוא. עלויות: תיקונים ובלאי לתקופה: 12דלק לתקופה: 31200ביטוחים וטסט לתקופה:7400 אבדן ערך לתקופה: 18000סך הכל: 96 אגורות לק"מ עלות שימוש ברכב.הרכב טופל על ידי בתשומת לב והשקעה אך עדיין אותות השימוש מופיעות יותר ויותר: חלון נהג לא תקין, שלטים שהפסיקו לעבוד, מנגנון פתיחה דלת אחרוית שהתקלקל. בינתיים רק בעיות קטנות ומעצבנות.ערכתי בדיקת קנייה אחת לקונה פרטי אצל חוסאם בעפולה …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
כביש ערד מצדה 1 2
מאת kingikra- 22 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום, היום ביקרתי בכביש. הייתי עם עוד חבר עם רכב ספורטיבי. פשוט תענוג. יש כמה קטעים עוורים (עליה ומיד לאחריה ירידה. לא ניתן לדעת מה מתחבא מאחורי. במקרה הטוב סיבוב מסוכן ובמקרה הרע גמל, בדואי או סתם רכב תקוע) אבל בסה"כ כביש כייפי מאוד. במקרה יצא לנו גם לנסוע בכביש ערד סדום. לדעתי כביש אפילו יותר טוב. יש בו יותר סיבובים שבצידם תהום אבל הכביש חדש יותר ובנוי טוב יותר. אח"כ קפצנו למנחת הידוע בערד. קראתי פה אתמול פוסט ישן שחברים פה כתבו שהוא סגור למבקרים ושיש שם בתי ספר לטיסה. אולי דיברו על מנחת אחר אבל במנחת הזה בבוקר לא היה כלב. אח"כ הגיעו בדואים ברכבים, ברגל ועל אופניים. בסה"כ טיול מהנה מאוד.
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
- 1 תגובות
- 761 צפיות
שלום. אני נוסע בתחילת ינואר לגרמניה ומשכיר מסיקסט גרמניה רכב מקבוצה שיש בה אופציה לקבל VW פאסאט או אופל אינסיגניה. שאלתי, אני נוסע בתשיעי לחודש, האם בתאריך כזה חברות השכרה גדולות כבר מחזיקות רכבים מדגמי 2012? מתי בכלל יוצאים דגמי רכב חדשים בחו"ל? תודה!
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הפעם התנסיתי ב-2 מכוניות מעניינות כשלעצמן אך שונות בתכליתן. המסלול היה שונה הפעם, הרבה יותר קצר מפעמים קודמות בגלל אילוצים שלי, מזג האויר היה נעים ויבש. נתחיל עם המכונית הראשונה: ASTON MARTIN VANTAGE S. אני מראש אתנצל, למעט תמונה מטושטשת מבפנים יש רק 3 תמונות מבחוץ ועוד הקלטת סאונד במהלך הנהיגה (הם היו מאוד נוקשים במדיניות ה"אסור לצלם!!!"). מבחוץ: לטעמי המכונית נראית מצויין, כנפיים קדמיות ואחוריות רחבות עם גוף יחסית צר באיזור הדלתות משלים מראה מאוד אגרסיבי ומוחצן של המכונית ויחד עם זאת הכל זורם בהרמוניה ומיד מדברים שמדובר באסטון, אין מקום להתבלבל. השילוב עם הצבע הכחול של המכונית הנבחנת השלים חבילה מאוד סקסית שאני אישית מאוד אוהב. מבפני…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
סקודה חושפת את הראפיד - פאביה סדאן שתיוצר בהודו לשוק המקומי. המנועים יהיו דיזל ובנזין בנפח 1.6 ל' ושניהם בהספק של 103 כ"ס. http://www.youtube.com/watch?v=WKHA15HYmP8&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. גם פג'ו הציגו את ה-308 במרכב סדאן. הנ"ל מיועדת לשוק הסיני וגם תיוצר שם. המנועים יהיו 1.6 ל' עם 106 כ"ס ו-2 ל' עם 147 כ"ס. http://carscoop.blogspot.com/2011/10/peugeot-launches-new-308-sedan-in-china.html אני חושב שמדובר בשתי מכוניות יפות, שהיו מצליחות בארץ. מי לא זוכר את ההצלחה של הפולו/קורדובה/פאביה סדאן/סטיישן בארץ (עם דגש על הפו…
הודעה אחרונה מאת S^M, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, עברתי תאונה עם הרכב ועכשיו אני בדילמה איפה לתקן את הרכב. מבחינת המוסכים שנותנים לי לתקן בהם ישנם מוסכים הסדר שבהם השתתפות עצמית 800 ש"ח וישנם מוסכים שאינם הסדר כגון המוסך המרכזי של הרכב שלי שהוא עולה 1100 ש"ח. לא יודע מה לעשות, האם ישנו הבדל בחלקים? במוסך המרכזי אקבל אולי חלקים יותר טובים? הרכב גם לא ישן כ"כ, שנת 2008. מצורף רשימת המוסכים שבהם אוכל לתקן את הרכב. משהו מכיר? יכול להמליץ על אחד המוסכים? או שבכלל עדיף לשלם עוד 300 שקל לתוספת למוסך המרכזי שלא בהסדר . תודה מראש על העזרה, צריך לסדר את זה עד מחר בבוקר אודה לכם על תשובתכם המהירה.
הודעה אחרונה מאת matanfr, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איך מזהים טויוטה קורולה SUN וקורולה GLI ?
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני נהג בעל כמעט שנה רשיון, אני בן 22 ואני נהג צעיר + חדש . מכרתי את האוטו שלי ואני צריך השבוע אוטו לירושלים. יש איזשהי חברת השכרה שתשכיר לי אוטו גם אם זה במחיר טיפה יקר ? תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הי, האם צריך להחזיק את המסמכים המקוריים (בעלות,ביטוח,רישיון רכב) באוטו או שאפשר להחזיק עותק מצולם (והמקור נשאר בבית)? תודה!
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
השבוע הייתי מוזמן לאירוע של חבר, שהוא בין היתר בין הבכירים בחברת ההשכרה ליסינג שלמה SIXT ולכן הרכבים האלה נתפסו שם, בין היתר האופל מריבה עם פתיחת דלתות שונה והיונדאי IX55. התצפית השנייה היא מבית כלמוביל יונדאי מיצובישי שכן יצא להיות בתוך המתחם החברה שיושב בראש העין, ולכן שני הרכבים הבאים תפסו את עיני והם יונדאי IX20 ומיצובישי I-MIEV עם רישוי ישראלי. אם תשאלו אותי הרכבים האלה יכולים מאוד להצליח בשוק הליסינג, נראה מה יהיה עם התמחור והמפרט שלהם בארץ. להלן התמונות
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 283 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- mottis
- urich
- hans
- Shaike.Zam
- יובל .מ.
- yuvalsa
- amosbmw
- epiphone
- sperial
- פינדר
- SlowRide