רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אתמול יצא לי לנסוע בכביש 70 לכיוון צפון. הבחנתי בשני גשרים מוזרים שסיבה לבנייתים נשגבת מבינתי - בתחילת הכביש, בקטע שבין מחלף זכרון לצומת פורדיס, בנו גשר שמחבר בין השדה שבצד שמאל לחממות שבצד ימין. בהתחלה חשבתי שמדובר בהפרדה חקלאית, אבל 800 מטר משם יש צומת על כביש ממש לא מהיר ולחקלאי האזור אין בעיה לעבור משם. בהמשך, בין תחנת הדלק של בת שלמה למחלף עין התות, יש עוד גשר שמחבר בין צלע של הר לשדה בור. חשבתי שאולי מדובר על גשר שקשור איכשהו לכביש 6, אבל בנייתו באזור כבר הושלמה. מסילת רכבת באזור לא מתוכננת בעשור הקרוב ורכבים לא יכול להשתמש בו כי הוא לא מחובר לכלום. אם מישהו יודע משהו על אחד מהגשרים האלו, אשמח לקרוא.
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
שבוע טוב , קיבלתי בדואר רשום הזמנה לקורס רענון נהיגה ( נהיגה מונעת ) אחרי מעברים כאלה ואחרים הטופס הלך לאיבוד, השאלה מה עושים? כמה זמן יש לי לגשת לקורס זה? ואיפה ניתן לעשות את זה? הבנתי שכולם אחרי 5 שנים רישיון מקבלים את הקורס ללא קשר לנקודות ודוחות.
הודעה אחרונה מאת gilzz, -
לאישתי פולקסווגן פולו TSI, שמתי לב שבחשבונית התדלוק האחרונה שלה מופיע 48.5 ליטר. סך המיכל ברכב 45 ליטר ולעולם אישתי אינה נוסעת עד הטיפה האחרונה, בדרך כלל כשהמיכל על 3/4 היא מתדלקת כ 35 ליטר. כיצד עלי להגיב, אל מי עלי לפנות?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 1 תגובות
- 730 צפיות
שלום לכולם יצא לי לשמוע שמיום שלישי הקרוב מי שרוצה לעשות תאוריה מחוייב בקורס לימוד תאוריה .זה נכון ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת -מוטי-, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כתבה שהתפרסמה ב WALLA למי שיודע ומכיר ולמי שיודע חלקית, כדאי לקרא ולהסיר ספק. לכתבה מתוך WALLA ל'
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
המכונית אמורה להוות איזושהי מחיצה ספורטיבית בין הסדרה 3, לסדרה 5 ואולי להיות תשובה לאודי A5. להמשך הכתבה: http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/274420/bmw_4_series_spied.html
הודעה אחרונה מאת AlexN, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 12 אלף צפיות
הזמנתי לפני כשלושה שבועות פנסי ל206 ANGEL EYES דרך EBAY, היום , לאחר יותר משבועים השתנה הסטטוס של החבילה וכבר לא רשום מחכה 20.9 במכס אלא שמצורף עכשיו גם טופס כדי לשחרר אותם. עכשיו יש לי כמה בעיות שאני מקווה שיש מי שידע לתת לי עצות לגביהם: המשלוח נשלח דרך שירות שליחים EMS ובאופן רגיל אמור להגיע אלי עד הדלת , אז למה הדואר דורשים עם 170 שקל לשחרר אותו מהמכס? (או 81 שקל אם אני יבוא בעצמי , איפה השירות של השליחות פה בעצם??) בעיה שניה ויותר עיקרתי - רשום לי שאני צריך אישור של משרד התחבורה, אבל לפי מה שהבנתי בטופס אני חייב להגיע פיזית לת"א. יכול להיות שיש אפשרות לקבל את האישור בהתכתבות? (אני גר בחדרה ולקחת יום חופש כדי לטפל בזה הופך את הסיפור ללא כדאי בעליל). ניסיתי …
הודעה אחרונה מאת DJ-SQUID, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
היי לכולם לכל מי שידע או לא ידע, בהמשך למסעותי המיקצועיים בעולם, היה לי העונג לעבוד מס' חודשים בסטודיו לעיצוב של פרארי במראנלו. תחום ההתמחות שלי הוא מידול תלת מימדי בתוכנה שנקראת ALIAS, תפקידי שם היה לבנות מודל של אחד מהדגמים העתידיים לצרכי ויזואלזיציה וייצור של אב טיפוס. העבודה בתוך פרארי היא מעבר לכל חלום שאי פעם חלמתי, בטח לישראלי שמגיע מהמזה"ת המיוזע. מה שחשוב מאחורי כל הסיפור הזה ושהייתי מעוניין להעביר הלאה, ששווה להשקיע במשהו שאתה מאמין בו. גם אם לא תמיד התוצאות באות בקלות, לפחות אפשר להיות שלם שניסית. לינק לכתבה מהיום בכלכליסט: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3544401,00.html לינק לאתר שלי: http://www.amirzaid.com
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
-
אז ככה , לפני כמה ימים בא אליי מישהו לראות את הרכב שלי ולעשות בדיקה, עשינו בדיקה, היא יצאה יחסית בסדר( לא היה משהו רציני)הורדתי כל שקל על כל תקלה שנמצאה בבדיקה וסיכמנו לגבי המחיר. היום לאחר מכירת הרכב צצה תקלה מסויימת ורק ביום שלישי נדע מה היא בדיוק התקלה. רציתי להתייעץ איתכם ולשאול , האם אחרי סיכום המחיר ומכירת הרכב במידה ופתאום צצה תקלה והיא עלולה להיות אולי רצינית, מצד אחד לא נעים כלפי הקונה אבל דברים יכולים לקרות ומצד שני אני לא חברה שמוכרת רכב ומביאה אחריות. אבל פה עוד פעם מגיעה המחשבה שלא מעים מהבחור שקנה את הרכב כי סך הכל הוא הראה רצינות והיה מאוד הוגן בכל הסיפור של הקניה ולא זכור לי שאני מכיר מישהו שסגר עסקה בכזאת פשטות וקלות( חברים, משפחה וכו׳..). במידה ו…
הודעה אחרונה מאת viper05, -
החלטתי לרדת עם הרכב לאילת מכרמיאל, מהי הדרך הכי קצרה חסכונית ונוחה לנסיעה ?
הודעה אחרונה מאת amir74, -
- 4 תגובות
- 728 צפיות
ו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, ח"כ כרמל שאמה-הכהן, נפגש היום עם הממונה על שוק ההון והביטוח בנושא ביטוחי החובה לאופנוענים. מצ"ב סיכום הפגישה שהעלה יו"ר הוועדה לדף הפייסבוק שלו: "בשורות טובות לרוכבים, לעדכונכם סיכום פגישה מהיום עם פרופ׳ עודד שריג, הממונה על שוק ההון והביטוח: רוכבים עד גיל 30 - 6% הנחה. עד 250 סמ״ק - 6% הנחה. השתתפות עצמית - 5% הנחה. ההנחות החל מ 1.1 ומצטברות כך שצעיר שרוכב על קטנוע עד 250 סמק ורוכש השתתפות עצמית יקבל: 6+6+5= 17% הנחה ביחס למצב הקיים. כמובן שאם הוא רוכש השתתפות עצמית בפעם הראשונה יזכה לעוד 20% הנחה מעבר ל 17%. אני מבטיח לא לשקוט על השמרים ולא לנוח על זרי הדפנה של ההישג הנוכחי וכבר פתחנו בהידברות עם האוצר לשיפור נוסף."
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ישנן כמה מצלמות חדשות בכביש החוף, העניין הוא שהן שונות. יש להן שתי עדשות ומשום מה הן פונות אל השול עם כיוון הנסיעה. כלומר, הן לא מכוונות אל הכביש כשאר המצלמות שאנו מכירים. השאלה היא איך הן מצלמות (אם בכלל) ומה? לי נראה שהן מצלמות אחרי שעברת אותן ורוב האנשים שבולמים לפני ההגעה אל המצלמה, למעשה נתפסים אח"כ כשהם מאיצים לאחר שעברו אותה. אבל זו השערה כמובן... האם יש מישהו שיודע? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם : הוריי עברו תאונה בכביש אחיסמך-לוד , ברוך השם הם בסדר פגיעות קלות , אנחנו לא יודעים מי פינה את הרכב ככל הניראה גרר בשרות המישטרה, היתקשרתי לברר היכן הרכב, לא עונים בטלפון , (מרחב רחובות ) קצת שאלות... 1 מישהו יודע איפה משאירים רכבים לאחר תאונה ? 2 תשלום על גררות יש צורך? 3 במידה והרכב גמור צריך שוב פעם לגרור ולחפש קונה גרוטאות? (מדובר בסופר לנסר 94) אם יש לכם כל מיני פרטים ומה עוד מומלץ לעשות הודה לכם
הודעה אחרונה מאת yosi775, -
- 1 תגובות
- 934 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=KcWDdd3xRgg דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת 504L, -
היום קיבלתי מייל מחברת דלק שהם מקטינים את ההנחה לסטודנטים בעלי כרטיס תדלוק מ 33 אג' ל 24 אג' . אני אישית לא מתכוון לתדלק אצלם יותר, עבור הכרטיס תדלוק הזה שילמנו בעת ההרשמה 20 ש"ח ועכשיו כשההנחה לא משמעותית זה בכלל כבר לא משתלם כי יש תחנות רבות שמציעות הנחות גדולות יותר מבלי להיות בעל כרטיס תדלוק.
הודעה אחרונה מאת אבי וקנין, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אשמח אם מישהו יצליח לזהות את הקודן הזה ויעזור לי לשנות את הקוד.. תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת nba, -
-
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
זה התחיל מהמייל ששלחתי לפרארי בבקשה לנסיעת מבחן והסוכן החביב (מאוד) מיד נענה ושאל איזה מכוניות ארצה לבדוק? מעט מחשבה וזו הרשימה שהועמדה לרשותי: *Maserati Grancabrio (בשביל הסטייל). *Ferrari California (בשביל הסאונד המחרמן). *Ferrari 458 Italia (בשביל הארד קור). לפני שבועיים היינו אמורים לבצע את נסיעת המבחן על 3 הכלות אבל בגלל אורח לא צפוי ביקשתי לדחות את ה-458 למועד אחר וקיבלתי אישור שהאורח יצטרף אלי לנסיעות המבחן ב-2 האקזוטיות הנוספות. האישור התקבל והאורח זכה לחוויה של Once in a lifetime בדמות 45 דקות של התגרזנות על כל רכב עם גג פתוח וללא מחסומים. נהנתי מאוד אבל ציפיתי כבר לקבל לידי בפעם השניה את האיטליה. שבוע שעבר היינו אמורים להפגש אבל אז המ…
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
ישנו תמרור אין כניסה המוצב על קיר של בית (ללא עמוד), ומופנה לכניסה לרחוב.האם הצבת תמרור כזו חוקית?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
סליחה אם השאלה מטופשת, אבל אני לא יודע... ברצוני לקנות רכב בקרוב ולרשום אותו במשותף על שמי וע"ש אשתי. האם זה אפשרי? ואיזו בעיות עלולות להיווצר בעתיד בגלל הרישום המשותף? אני לא מדבר על סוגיות של אם בני הזוג מחליטים להתגרש וכו' אלא בקטע של האם רישום משותף יכול למנוע הטבות שונות בעתיד שהיו מגיעות לאחד מבני הזוג לו היה רשום כבעלים יחיד ועכשיו בגלל הרישום המשותף הוא לא זכאי להם. תודה
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היום דיברתי עם נציג שעובד בחברה, והוא הציע לי אפשרות למכור את הרכב דרך תיווך, מה הכוונה? אשים את הרכב במגרש שלהם, נחליט על מחיר, וזה מה שאקבל, תוך כדי ניתן כבר לבטל את הביטוח ככה שלא יהיו הוצאות על הרכב, השאלה אם זה נראה לכם אמין? לגטימי? מישהו שמע על כך? ( הנציג הוא חבר של בחור מהעבודה שלי ככה שממעשה נוכלות אני לא פוחד כל כך). הרכב הוא גטס 2007, תודה.
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/456/%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa/%d7%94%d7%90%d7%9d-%d7%9b%d7%9a-%d7%aa%d7%a8%d7%90%d7%94-%d7%9e%d7%90%d7%96%d7%93%d7%94-6-%d7%94%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%94%3f העתיד נראה מבטיח משהו
הודעה אחרונה מאת Style, -
שדרוגים לפאביה חדשה 1 2
מאת M.B- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, בקרוב מצטרף למעגל הצ'כיות (1.4 ידנית בצבע אפור פחם גימור אמבינטה) רכב חדש ראשון שלי שההורים קונים לי מתנה לשחרור. ורציתי לבחון אפשרויות לשדרוג -ברכב מבחן שנהגתי עליו היתה מותקנת מערכת מולטימדיה כזו בקונסולה,חייב לציין שממש מגניב, הייתה מחוברת למצלמת רוורס,כוללת דיבורית BT,מסך לא רע שולטת על הרדיו של הרכב וכמובן גם GPS. הוא אמר לי שהמערכת עולה בסביבות ה5K. בשיטוט באיביי נדמה שמה שהיה מותקן שם זו המערכת הבאה http://tinyurl.com/6x6ypgp כמה יעלה לקנות את זה בארץ נניח,אחרי קבלת הרכב,כמה תעלה התקנה ואם למישהו יש ניסיון עם דבר דומה אשמח לדעת. האם אפשר להוציא את זה ולהחזיר את המערכת המקורית במידה ו..? -מצלמת/חיישני רוורס-מה עדיף להתקין מצלמה או חי…
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 0 תגובות
- 485 צפיות
שלום לכולם, אני קורא חצי סמוי בפורום כבר המון זמן, אני מעוניין לקנות מצלמה לרכב מאייבי, קראתי את השיחה שהייתה בזמנו על הקנייה המרוכזת(שבסופו של דבר לא יצאה לפועל) וראיתי היום מצלמה לקנייה דרך אייבי ורציתי לדעת האם היא נחשבת טובה והאם מישהו קנה אותה ועבד איתה? זה הקישור של הדף http://www.ebay.com/itm/Dual-Camera-HD-Vehicle-Car-DVR-Road-Dashboard-Recorder-/380370681251?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D4%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D3775656766585934882#ht_3526wt_1396 אני ישמח אם תתנו לי הצעות וחוות דעת. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת Efraim87, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
חברת כלמוביל, יבואנית יונדאי, הודיעה על הוזלת מחיר יונדאי i10 הקטנה ב-4,000 שקל. המחיר החדש: 60,000 שקל לדגם הידני http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-27779-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-i10-%D7%94%D7%95%D7%96%D7%9C%D7%94-%D7%94%D7%97%D7%9C-%D7%9E-60-000-%D7%A9%D7%A7.aspx
הודעה אחרונה מאת mazda626, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/457/%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa/EuroNCAP%3a-%d7%a1%d7%91%d7%91-%d7%9e%d7%91%d7%97%d7%a0%d7%99-%d7%a8%d7%99%d7%a1%d7%95%d7%a7-%d7%9e%d7%95%d7%a6%d7%9c%d7%97-%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%a3 הולוסטר קיבלה 5 כוכבים, יחד עם 11 מתוך 12 המכוניות שנבחנו. אבל מבט ראשוני במספרים מראה שהיא בין המכוניות הבטוחות ביותר שנבחנו, פחות או יותר ברמה של M-קלאס. הפתעה ממש נעימה.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 2 תגובות
- 492 צפיות
אני לא יודע איך למדוד את גודל צמיג כמו למשל 165/60R14 להגיד לי מה זה מספר 165 משמאל לימין עד רדיוס 14?
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה קורה אם וכאשר יש לי רישיון לאוטומט ושוטר תופס אותי נוהג על ידני מה העונש במקרה הזה ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
ברכות לקונה המעושר... רק לא הבנתי למה היא הגיע עם לקסוס RX.
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1871274 http://www.consumerreports.org/cro/index.htm למרות שקונצרן VAG הולך להיות הגדול ביותר שום רכב שלו לא מופיע ברשימות .
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 610 צפיות
למקרה שמישהו פספס, הערב הייתה תוכנית מעניינת במיוחד על המצב ביפן לאחר הצונאמי הקטלני שיצר אסון גרעיני כבד במדינה ותהיתי מה קורה לשוק הרכב היפני לאחר האסון? האם נמשך ייצור מכוניות במפעלים ביפן של החברות? במידה וכן באיזה קנה מידה וכיצד זה משפיע על שוק הרכב העולמי בהספקת רכבים ובפרט שוק הרכב הישראלי? כידוע לראשונה מזה שנים יונדאי הקוריאנית תפסה את המקום הראשון והדיחה את מאזדה מטבלת המסירות - לכן השאלה המתבקשת היא פרט לחידושים הקוריאנים בדגמים החדשים, האם האסון ביפן גם תרם להדחה של מאזדה מהמקום הראשון בטבלת המסירות וכן האטה בקצב הייצור או שמא זה קשור לעניין מקצועי-תחרותי נטו?
הודעה אחרונה מאת yochay_s,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 420 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ChaoscripT
- גולדן191
- NickName1
- SlowRide
- שביט
- yoav911gt2
- yossiaviel
- stx
- gpro
- AmitGo
- hgilad123
- דובצע