Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, ח"כ כרמל שאמה-הכהן, נפגש היום עם הממונה על שוק ההון והביטוח בנושא ביטוחי החובה לאופנוענים.

מצ"ב סיכום הפגישה שהעלה יו"ר הוועדה לדף הפייסבוק שלו:

"בשורות טובות לרוכבים, לעדכונכם סיכום פגישה מהיום עם פרופ׳ עודד שריג, הממונה על שוק ההון והביטוח:

רוכבים עד גיל 30 - 6% הנחה.

עד 250 סמ״ק - 6% הנחה.

השתתפות עצמית - 5% הנחה.

ההנחות החל מ 1.1 ומצטברות כך שצעיר שרוכב על קטנוע עד 250 סמק ורוכש השתתפות עצמית יקבל:

6+6+5= 17% הנחה ביחס למצב הקיים. כמובן שאם הוא רוכש השתתפות עצמית בפעם הראשונה יזכה לעוד 20% הנחה מעבר ל 17%.

אני מבטיח לא לשקוט על השמרים ולא לנוח על זרי הדפנה של ההישג הנוכחי וכבר פתחנו בהידברות עם האוצר לשיפור נוסף."

פורסם

אתה יודע מה "ההשתפות העצמית" הזו אומרת? זאת אומרת שאתה מתחייב לכך שבתמורה להנחה שאתה מקבל בפוליסת הביטוח אתה מתחייב לוותר על X שקלים בפיצויים ל הביטוח. אם אינני טועה, אתה מקבל פיצויים רק מ 20 אלף שח ומעלה. כלומר, לאדם נגרמה תאונה וסכום הנזקים הגיע ל 15 אלף ש"ח שזה כולל העידרויות מהעבודה, כאב וכיוצא בזה אין לו אפשרות לקבל את זה בחזרה. שווה להפסיד סכום שכזה בעבור כמה מאות שקלים בודדות בתור הנחה בפוליסת הביטוח? ממש לא. במידה וחס וחלילה מתרחשת תאונה ואי אפשר לתבוע את הסכום הנ"ל בשביל לכסות את ההפסד הזה תצטרך מעל ל 20 שנים ל ביטוח עם הנחה בכדי לכסות את ההפרש. שווה? לא נראה לי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה ממש לא נכון.

מה שההשתתפות העצמית הזו אומרת זה שהפוליסה של ביטוח החובה מכסה את כל ההוצאות הרפואיות של התובע.

במידה ונוספות על הוצאות אלו, פיצוי בגיל סבל וכאב הרי שמהסכום שיקבע, יקבל התובע 25 אלף ש"ח פחות מסעיף זה ובנוסף בגין 7 ימי העבודה הראשונים שיופסדו בגיל הפציעה לא ישולמו תמלוגים. (פחות קריטי למי שהוא שכיר כי יש ימי מחלה אבל למי שהוא עצמאי זה חשוב מאוד).

בכל מקרה גם היום ה"הנחה" שמקבלים בגין ההשתתפות העצמית היא 1000 ש"ח - סכום משמעותי מאוד.

אצלי למשל זה היה הבדל בין 3700 לחובה עם השתתפות עצמית ל-4700 ש"ח לבלי השתתפות שכזו.

בסופו של דבר עשיתי את הביטוח היקר אבל כל אחד עם השיקול שלו.

פורסם

אייל, תודה רבה שהבהרת את הנקודה. לפי דברייך אפשר להבין שחלילה במקרה תאונה, בשביל לחסוף 1000 שח בדמי פוליסת הביטוח הרוכב הפסיד 25 שנים של נהיגה בטוחה. כלומר, בגלל שהוא הפסיד 25 אלף שח יקח לו מעכשיו 25 שנים של 1000 שח הנחה בפוליסה בכדי להחזיר את הכסף שהוא הפסיד מסכום הפיצוי. זה נראה לך שווה? רק אם יש לך אמונה גמורה בעצמך שאתה רוכב סופר דופר זהיר.

דרך אגב, אם הבנתי נכון מדובר על 6 אחוזי הנחה לגיל מתחת ל 30 שנים. נו אז מה הטימטום כאן? במקום לצפר את הנהגים היותר מבוגרים ובוגרים (לא יעזור לאף אחד זו עובדה, ככל שעולם בגיל רוכבים ונוהגים יותר זהיר) מצפרים את הרוכבים היותר צעירים והפחות מיומנים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...