רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
כולכם זוכרים את השרשור שפתחתי בנוגע לחברת ישראלימו, והS2000 המושכרת עם המנוע ששבק חיים. הסיפור מיגנט קהל גולשים רחב, שהתעניין, הגיב, צפה בדריכות לבאות, וגם למד דבר או שניים בנוגע למנועי הונדה, OVERREV, והכדאיות או אי הכדאיות שבהשכרת רכב כזה או אחר מחברה כזו או אחרת אם בכלל עם פתוח השרשור ובחלוף זמן מסויים, חברת ישראלימו החליטו להגיש תביעה ע"ס 173,000 ש"ח , כשהנתבע הראשון בתיק הוא עבדכם הנאמן, והנתבע השני - חברת מאיר בע"מ (הונדה) אני נתבעתי על גרימת נזק (מנוע, ירידת ערך, ומשך הזמן שהרכב שהה ללא השכרה) + 100 אלף ש"ח תביעת לשון הרע בגין הפרסומים בפורום וחברת מאיר נדרשו לעמוד באחריות ולשלם על החלפת המנוע כל הצדדים הסכימו לישיבת גישור בישיבת הג…
הודעה אחרונה מאת gargamel1, -
- 0 תגובות
- 465 צפיות
התקציב בסביבות 25000 מתלבט מה עדיף לקנות מבין השניים מדובר רק באוטומט ואם 307 אז מנוע 2000 יש דעות ניסיון שלמישהו או המלצות?
הודעה אחרונה מאת mr_turbo, -
- 2 תגובות
- 783 צפיות
האם קיימים נושאים בעניין מהו מנוע טורבו - חסרונותיו/יתרונותיו - אופן הטיפול בו - מה עושים/מה לא עושים - למה צריך לשים לב - תחזוקת המנוע וכו'.. חיפשתי ברחבי הפורום אך ללא הצלחה , אולי מישהו יודע היכן אוכל לקרוא ולהעשיר קצת את הידע בעניין? (כמובן באופן בסיסי בלבד כך שאל תשלחו אותי לקורסים וכו' ) תודה רבה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת proxima, -
לצערי הרב פעם 3 בכמה חודשים שגונבים לרכבים מהשכונה שלי ג'אנטים . פעם קודמת זאת הייתה מאזדה 3 2008, הונדה אקורד חדשה ועכשיו מאזדה 3 ספיריט חדשה. אם כי הפעם נאסף מעט מידע אודות החשוד. אתמול חזרתי סביב השעה 3 לפנות בוקר לביתי וקלטתי ליד אותו רכב מאזדה ג'יפ מסוג BMW X5 לבן מהדגם הקודם (2004-05) חונה והבגאז' שלו פתוח. הבעלים עמד מאחורי הדלת האחורית כך שאי אפשר לראות אותו בברור. חשוב לציין שהרכב לא מתגורר בבניין. לצערי הרכב לא העלה אצלי חשד ולא רשמתי שום מספר. למחרת בבוקר באותו מקום בו הוא חנה עמדה המאזדה על לבנים. המקרה אירע בקרית מוצקין. חשוב להפיק שני לקחים מרכזיים מהאירוע הנ"ל: 1) במידה ואתם רואים רכב שאתם לא מכירים בבניין שלכם/רחוב מבצע כל מיני פעולות בשעות…
הודעה אחרונה מאת דניאל לוי, -
שלום. קראתי מספר דברים שנכתבו בפורום על כיסוים חיצונים לרכב ודי הלכתי לאיבוד בנושא. אני מחפש כיסוי חיצוני לפונטיאק שלי שיגן טוב מהגשם שקרב ובא. ראיתי מספר כיסוים באוטו דיפו של אמריקן אייגל,הדר רוזן,פוגל. אחד מהם לפחות מצטיין בחדירת מים לתוך הרכב ביום גשום? תודה.
הודעה אחרונה מאת renault5, -
אני רוכש עכשיו סקודה פאביה יד שנייה 2010 TSI Sport נהג אחד צעיר מתחת לגיל 21 ושני נהגים בוגרים ללא תביעות ביטוח כמה לדעתכם אמור לעלות לי? הציעו לי דרך "חבר" בחברת איילון מחיר הזוי של 10 אלף שקל למקיף!!!
הודעה אחרונה מאת yossi126, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לאלו שקנו את הקליאו 1.2, איפה קיבלתם את ההצעה הכי טובה? (לא כולל ביטוח לעובדי מדינה) מקיף+חובה. איך חברת הביטוח של קרסו ? תודה מראש, בוריס.
הודעה אחרונה מאת bbakshan, -
בלנו מחליקה 1 2
מאת jesus987-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי חברים, יש לי בלנו שנת 97. הרכב תקין לגמרי זוג צמיגים קדמיים הוחלפו לאוטו לפני כשבועיים (Dunlop) והיום האוטו החליק 180 מעלות באמצע פניה. נסעתי לאט (בערך 15 10 קמ"ש בפניה) והיה מים על הכביש אבל האוטו החליק לגמרי ואיבדתי שליטה. מה יכול לגרום להחלקה הזאת חוץ מהצמיגים? ואיך אפשר למנוע אותה. הרבה מכוניות נסעו בכביש הזה ואף אחד מהם לא החליק... זה מוזר לי. אשמח ליעוץ תודה
הודעה אחרונה מאת Alon_A, -
-
סיימתי את 100 ק"מ הראשונים בפאביה החדשה שלי. ב100 ק"מ האלה צריכת דלק הממוצעת עומדת על 7.4 ליטר ל 100 ק"מ, כאשר 80% היו בנסיעה העירונית ו-20% בנסיעה בינעירונית. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת talev86, -
קטנוע נטוש
מאת shtunz- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים, פשפשתי קצת בנבכי הפורום בנוגע לסוגיית רכבים נטושים והבנתי שבהחלט יש מה לעשות ברמת הרכב הנטוש כמפגע. השאלה שלי היא שונה, בסמוך לבית שלי ישנו קטנוע שכבר זמן רב, סביבות החצי שנה, פשוט לא מש ממקומו. השאלה שלי היא פשוטה - האם ניתן לדרוש עלייו בעלות בשלב כזה או אחר ? ואם כן באיזו דרך ? בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת shtunz, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, הבורה נמכרה למשפחה אך הבן אדם רוצה להשים מגנזיום על הרכב. האם "ג'אנטים מגנזיום מקוריים מאיביזה 2003-2008" יתאימו לרכב ? בברכה, נתי
הודעה אחרונה מאת natio2, -
- 0 תגובות
- 747 צפיות
נפתחו עיניי, אני שומע את הצלצול שעון המעורר שלי, שניה לאחר שכיביתי אותו, הבנתי שחזרתי למציאות, וקולט שהחלום לא היה בלילה, אלה התחיל ממש לאחר שמחת חיי, החתונה של אחותי... ב2 בלילה ביום שלישי חבר בא לאסוף אותי מהחתונה, לאחר שנפרדתי מכולם, הכולל בכי וצחוק מהפרידה מהמשפחה מצרפת, נכנסתי לרכב בהרגשה חצויה, מצד אחד אני הולך להגשים חלום , מצד שני אני מוותר על 4 ימים עם המשפחה שלא הייתה מאוחדת בכמות כזאת מאז הולדתי . אז יצאתי עם הרגשה טובה ורעה באותו זמן. הגעתי לשדה ומרוב הלחץ קלטתי ששכחתי את הארנק שלי בחתונה , הייתי צריך לחזור את כל הדרך , ושוב לחזור, הגעתי לשדה שוב , נפרד מחבר שלקח אותי ונכנס לתוך האולם, עדיין לחוץ שאולי לא אעבור את הבטחון בגלל העודף ריח אלכוהול מהפה, אז פש…
הודעה אחרונה מאת yohann, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 13 אלף צפיות
אהלן כולם. ממה שאני יודע רכב שמעביד מצמיד לעובד אמור להיחשב: למעביד- כהוצאה מוכרת שמופחתת מהמס, ולעובד- כאילו זה רווח נוסף שמחוייב במס ("שווי שימוש"). אם יש מה לדייק כאן תקנו אותי. עכשיו שאלה שלא מצאתי עליה תשובה ברורה, וכשעשיתי חיפוש באינטרנט ובפורום כאן זה רק גרם לי להתבלבל עוד יותר. האם יש הבדל מבחינת המיסים, של המעביד ושל העובד, בין רכב מליסינג לבין רכב שכור? אני שואל לגבי מקרה שהרכב נרשם על שם המעביד (החברה יותר נכון), והעובד לוקח את הרכב הביתה איתו כל יום. דבר ראשון הנה כתבה משנה שעברה באתר דה מרקר, שמציעה למקומות עבודה לשכור רכבים, כי על השכרת רכב אין שווי שימוש (תקראו בסעיף 5, הפסקה האחרונה): http://www.themarker.com/cars/1.577071 ויש כ…
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://wheels.blogs.nytimes.com/2011/10/26/transmission-woes-addressed-by-ford-but-too-late-for-consumer-reports/ מקווה שבישראל הם מעדכנים את התוכנה לפני המסירה... היו גם בעיות עם מסך המגע - אם יש פה מישהו שכבר רכש רכב כזה, כלומר פוקוס עם התיבה החדשה ו/או מסך המגע, אשמח לשמוע התרשמויות אישית... תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז שלום לכולם(אני חדש פה ככה שאין לי מושג אם הנושא מתאים לפורום הזה אז סליחה מראש) אז ככה עשיתי רישיון על גיר אוטומט ועברתי טסט והכל ואני עם מלווה (עוד חודש נגמר) אבל אני לא ידעתי בהתחלה שאם אני עושה ידני אז זה גם אוטומט וסיפרו לי על זה בערך בשיעור 28 ככה שזה כבר בעייה להחליף ואני לא ממש אוהב לנסוע על אוטומט כי זה משעמם אותי אז רציתי לשאול כמה שאלות: 1. אם עכשיו אני מתחיל ללמוד על ידני וניגש לטסט אני צריך לחכות עוד 3 חודשיים מלווה ? או שזה ממשיך לי מהמלווה של האוטומט 2.כמה שיעורים אני יצטרך בשביל ללמוד לנסוע טוב בהיכולים ולשלוט עליהם בצורה טובה ומספיקה בשביל לעבור טסט ? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת The-Driver, -
הונדה אקורד V6 ? 1 2
מאת spun24- 16 תגובות
- 11 אלף צפיות
היי, יצא לי לראות הונדה ממש נדירה ברחוב. היא נראית ככה שנת 2000-2001 רק מאחורה היה כתוב V6 והפנסים של הרכב מקדימה ממש יפים קטנים כאלו. נראה לי שזו אקורד אמריקאית שאין בארץ רק בייבוא אישי?? יש למישהו מושג איך הדגם של הרכב הזה נקרא ולמה אני מתכוון? ניסיתי לחפש ביד 2 אבל יש רק משנים יותר חדשות, ועם פנסים גדולים ורכב שנראה יותר גדול.
הודעה אחרונה מאת spun24, -
לפני שנתיים ביצע פחח בכפר הירוק דפיקה בתא המטען שלי. מים מילאו את תא המטען. הוא ביצע תיקונים אך - מים ממשיכים לחדור לתא. נזק נגרם לרכב.. מה לעשות? האם יש דרך לתבוע אותו?
הודעה אחרונה מאת rafagav, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם , רציתי לדעת מאיפה אני אוכל לרכוש שטיח לתא המטען ? מכיוון שכאשר רכשתי את הרכב זה לא היה קיים ולא ייחסתי לזה חשיבות . בתא המטען נמצא רק דיקט כזה שמחסה את הגלגל הרזרבי . האם אפשר לרכוש את זה במגרשי חלפים ? ומה בערך אמורה להיות העלות של שטיח זה ? תודה מראש לעוזרים .
הודעה אחרונה מאת DAn-BP 1.8, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שברולט קפטיבה היא מכונית עם הורים קוריאניים וסמל אמריקאי שבכלל מיועדת בראש ובראשונה לשוק האירופאי. היא הוצגה לראשונה בשנת 2006 והייתה לאחת המכוניות הראשונות שבשרו על השינוי שעברה שברולט העולמית, כשהחליפה את המכוניות הקוריאניות הנחותות במכוניות חדשות ומודרניות. בשנה שעברה עברה מתיחת פנים וזכתה למנוע דיזל חדש ותיבת הילוכים אוטומטית עם שישה הילוכים. אז מה זה בעצם אומר? שברולט קפטיבה - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לכל חברי הפורום ערב טוב, יש לי חבר שנמצא כרגע בארצות הברית ויכול לקנות מגבים מקוריים(!) שמתאימים לרנו מגאן שנת 2005 במחיר טוב. הכוונה לא למגבים הרגילים אלא איך שהם נקראים - AERO FLAT. האם מגבים אלה יתאימו גם לרנו מגאן 2 שנת 2006? מבחינת רוחב כל מגב זה מתאים - האם יש לבצע עוד בדיקה כלשהיא לפני שאני אגיד לו לקנות או לא? אשמח לכל עזרה בנושא.
הודעה אחרונה מאת Heisenberg, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי בהמשך לשירשור המצויין הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=392181 שבו הפיבוריט היה המצלמה הזאת (dvr 037): http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120683596008&ssPageName=ADME:X:AAQ:US:1123 רציתי לשאול את דעתכם לגבי המצלמה הזאת: http://www.ebay.com/itm/Dual-Camera-HD-Vehicle-Car-DVR-Road-Dashboard-Recorder-/380370681251?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item588fdbfda3 פה יש עוד: http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=Dual+Camera+Vehicle+&_sacat=0&_dmpt=Cell_Phones&_odkw=Dual+Camera&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313 נראה שהיא מצלמת גם מקדימה וגם מאחורה (מהראי עד החלק האחורי של הא…
הודעה אחרונה מאת עמי555, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן. טוב אז אני בן 16 וחצי, ויש לי כמה שאלות בנוגע ללימוד נהיגה. 1. מתי נכנס החוק שצריך ללמוד תיאוריה בקורס? 2. באיזה גיל אני יכול לגשת לתיאוריה (רכב)? 3. במידה ובבדיקת ראיה (של הטופס ירוק) מתברר שאני כן צריך משקפיים, מה עושים? 4. האם זה טוב לעשות שיעורי נהיגה כפולים (ידני)? טוב זה כל השאלות שלי, אשמח לתשובה מהירה ככל האפשר. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת hagai349, -
דיטייל לג׳יפ
מאת yaron_z- 2 תגובות
- 734 צפיות
יש למישהו המלצה למקום שמבצע דיטייל ברמת על לרכב באיזור פרדס חנה והסביבה?
הודעה אחרונה מאת יעקב אלטר, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
שלום רב, ביום חמישי האחרון הייתי צריך להגיע לת"א. בד"כ איני נוסע עם רכב אלא עם תחבורה ציבורית אך הפעם הייתי קצת לחוץ בזמן והחלטתי לנסוע עם רכבי. במשך קרוב ל-20 דקות חיפשתי חנייה ועד שמצאתי והצלחתי להדחק איכשהו לחנייה הפצפונת שמצאתי הגיח פקח חנייה ואמר לי שזה רחוב שאחרי השעה חמש בערב רק לבעלי תו עירייה מותר להחנות שם ושלח אותי לחניון 2 רחובות משם. הגעתי לחניון וכמובן שהיה מלא ולא מאוייש. לבסוף החניתי ברחוב אוסישקין על כחול לבן ומרוב לחץ של זמן שחכתי לבדוק מה התמרור מורה בתחילת הרחוב (החניתי באמצע הרחוב), הפעלתי פנגו והלכתי לדרכי, כשחזרתי ראיתי דו"ח על השימשה ומבדיקה של התמרור בתחילת הרחוב גם על רחוב זה חל חובת המצאות מדבקת עירייה לאחר השעה חמש. האם ניתן להמיר …
הודעה אחרונה מאת eranoosh, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני כבר חודש עובד על בדיקת צריכת דלק בסופר לנסר, ממלא פול - נוסע עד שאוזל המיכל ועושה את החישוב הרגיל יצא להשוות בין נסיעות שהם נטו בתוך העיר (מכיל דלק הספיק לשבועיים נסיעות עירוניות) ונסיעות שהם 90% בין עירוניות אני עושה את הקו קריית גת - רחובות 5 פעמים בשבוע (מדובר בכ-86 ק"מ הלוך ושוב) ונסיעה מהבית לעבודה 5 פעמים בשבוע באותו יום (מדובר בכ-4-5 ק"מ הלוך ושוב) לפי החישובים בשבוע לימודים-עבודה מדובר בצריכה של 1:13.9 עד ל1:14.5, באותם שבועיים שעשיתי נסיעות עירוניות היה בשבועיים של סוכות לעבודה, יצאה צריכה עירונית של 1:8.5, ובסוף שבוע האחרון נסיעה לאשקלון הלוך ושוב. בשבוע לימודים יוצא לי לעשות כ-450 ק"מ ובסוף השבוע בתידלוק, יוצא 31-32 ליטר. עכשיו …
הודעה אחרונה מאת yosi775, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עוד יבואן שמכניס צמיגים לא מאושרים http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4090722,00.html מה שמוזר לי שאיך נותנים לטריילר להשתמש בצמיגים כאלה - שמרחק העצירה שלו יגדל עוד יותר? אנשים תתרחקו מצמיגים סינים
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 0 תגובות
- 736 צפיות
שבוע טוב לכולם! אני לא יודע אם זה המקום הנכון אבל מקווה מאוד שכן.. אשמח לקבל עזרה לגבי נורות HID d2s שמורכב על פולו gti 2000.. נשרפה לי נורה אחת ואין לי מושג מה לעשות מאיפה להביא ומה מקורי ולא מקורי. תודה!
הודעה אחרונה מאת avi shalom, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב, אני עומד לרכוש רכב יד שניה מאדם פרטי. הבדיקות שאני מתכנן הם בעצם הכנסה לבדיקה במכון, לאחר מכן לקחת את הטופס בדיקה של המכון אשר בו גם מוטבע מספר השילדה וכו'... ללכת עם הבנאדם למשרד הרישוי ולהוציא טופס (לא יודע איך קוראים לו) שמאשר שאכן מספר השילדה תואם לאוטו שיש לו (אשמח אם תגידו לי איזה טופס זה או מה אני אמור לבקש מהם). האם משרד הרישוי גם יכול להגיד אם קיימים שיעבודים או עיקולים או כל דבר שיכול לסכל את המכירה? ובסופו של תהליך, הולך לסניף דואר מרכזי ועושה את הבדיקה של ה-99 שקל של המשכונות או משהו..... ורק בהנחה וכל אלה יוצאים בסדר (וכמובן שהבדיקה בסדר) -> לוקח את הרכב. שכחתי משהו ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 778 צפיות
כשנתקלתי במודעה זו ישר עלה בראשי בטח זה יעניין כמה קוראים, אני יודע שהרוב כבר ידוע שזה דברים שניתן לקבל עליהם דו"ח אבל תמיד טוב לדעת קצת פירוט. http://cars.walla.co.il/?w=/4734/1871469
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני צריך לסיים צביעה לגאנטים . אני צריך מהחברה פוטושופ על התמונה הזאת:בקיצור במקום שהליפ יהיה ניקל אני רוצה או צבע אלומיניום מאט או אפור עכבר טיטאניום נוטה לשחור אני יודע שסיבכתי את העניינים . ועוד דבר אם ניתן שהכוורת תיהיה בשחור מאט במקום מבריק תודה רבה לכל העוזרים אני ינסה למצוא את שתי הצבעים כדי להקל למי שלא הבין Uploaded with ImageShack.us זה הליפ אלומיניום מאט: Uploaded with ImageShack.us זה הצבע טיטניום שממנו אני צריך לעשות גם ליפ: Uploaded with ImageShack.us
הודעה אחרונה מאת אלירן27,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 172 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- garicho
- GKME
- sperial
- roeecohen01
- yoni162
- laviil
- AUDIO KING
- hans
- yuvalsa
- levy
- ofralon