Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיסים על רכב *שכור* שמוצמד לעובד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם.

ממה שאני יודע רכב שמעביד מצמיד לעובד אמור להיחשב: למעביד- כהוצאה מוכרת שמופחתת מהמס, ולעובד- כאילו זה רווח נוסף שמחוייב במס ("שווי שימוש").

אם יש מה לדייק כאן תקנו אותי.

עכשיו שאלה שלא מצאתי עליה תשובה ברורה, וכשעשיתי חיפוש באינטרנט ובפורום כאן זה רק גרם לי להתבלבל עוד יותר.

האם יש הבדל מבחינת המיסים, של המעביד ושל העובד, בין רכב מליסינג לבין רכב שכור?

אני שואל לגבי מקרה שהרכב נרשם על שם המעביד (החברה יותר נכון), והעובד לוקח את הרכב הביתה איתו כל יום.

דבר ראשון הנה כתבה משנה שעברה באתר דה מרקר, שמציעה למקומות עבודה לשכור רכבים, כי על השכרת רכב אין שווי שימוש (תקראו בסעיף 5, הפסקה האחרונה):

http://www.themarker.com/cars/1.577071

ויש כאן אשכול ששאלו בו את השאלה שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=327755

והנה תשובה שניתנה:

אם אתה משתמש גם מעבר לשעות העבודה, כולל נסיעות מהבית אל מקום העבודה ובחזרה אזי אתה חייב במס על ההטבה שאתה מקבל כמו כל רכב ליסינג או רכב חברה

הבנתי מזה שעל רכב שכור אין שווי שימוש, אלא רק אם הוא מוצמד לעובד הביתה.

אבל מי בדיוק אמור לדעת ולמי זה אמור לשנות שהעובד לוקח את הרכב הביתה?

יכול להיות שזה פשוט משתלם בצורה כלשהי למעביד שכן יחול על העובד שווי שימוש, ולכן הוא יעדיף לדווח על "רכב מוצמד"?

איך עובדים בדיוק ההחזרים של הוצאה מוכרת למעביד, על רכבים שהוא מספק לעובדים?

אשמח אם מישהו (אחד שבאמת מבין בזה בבקשה) יעשה לי סדר בבלבול.

תודה מראש,

מאיר

פורסם

לא הסטטוס של הרכב הוא הקובע - אלא המהות.

אם נאסר על העובד לבצע נסיעות פרטיות ברכב שניתן לו ע"י המעביד זה נחשב רכב מוצמד והעובד לא משלם עליו שווי שימוש כי שווי השימוי הוא למעשה תשלום מס על שווי השימוש ברכב לצרכים פרטיים.

הרכב יכול להיות שכור, בליסינג או של המעביד - את רשויות המס זה לא ממש מעניין.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שווי שימוש ברכב צמוד משלם כל מי שמשתמש ברכב שקיבל מהמעביד לצרכיו הפרטיים לאחר שעות העבודה.

לצורך העניין אין משנה אם הרכב שכור, אפילו אם הוצמד רק ליום אחד, לפי החוק יש לשלם שווי שימוש.

בכתבה בדהמרקר מופיע מידע מוטעה ומטעה.

• תוכן חדש...