רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
סקודה חושפת את הראפיד - פאביה סדאן שתיוצר בהודו לשוק המקומי. המנועים יהיו דיזל ובנזין בנפח 1.6 ל' ושניהם בהספק של 103 כ"ס. http://www.youtube.com/watch?v=WKHA15HYmP8&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. גם פג'ו הציגו את ה-308 במרכב סדאן. הנ"ל מיועדת לשוק הסיני וגם תיוצר שם. המנועים יהיו 1.6 ל' עם 106 כ"ס ו-2 ל' עם 147 כ"ס. http://carscoop.blogspot.com/2011/10/peugeot-launches-new-308-sedan-in-china.html אני חושב שמדובר בשתי מכוניות יפות, שהיו מצליחות בארץ. מי לא זוכר את ההצלחה של הפולו/קורדובה/פאביה סדאן/סטיישן בארץ (עם דגש על הפו…
הודעה אחרונה מאת S^M, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, עברתי תאונה עם הרכב ועכשיו אני בדילמה איפה לתקן את הרכב. מבחינת המוסכים שנותנים לי לתקן בהם ישנם מוסכים הסדר שבהם השתתפות עצמית 800 ש"ח וישנם מוסכים שאינם הסדר כגון המוסך המרכזי של הרכב שלי שהוא עולה 1100 ש"ח. לא יודע מה לעשות, האם ישנו הבדל בחלקים? במוסך המרכזי אקבל אולי חלקים יותר טובים? הרכב גם לא ישן כ"כ, שנת 2008. מצורף רשימת המוסכים שבהם אוכל לתקן את הרכב. משהו מכיר? יכול להמליץ על אחד המוסכים? או שבכלל עדיף לשלם עוד 300 שקל לתוספת למוסך המרכזי שלא בהסדר . תודה מראש על העזרה, צריך לסדר את זה עד מחר בבוקר אודה לכם על תשובתכם המהירה.
הודעה אחרונה מאת matanfr, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איך מזהים טויוטה קורולה SUN וקורולה GLI ?
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני נהג בעל כמעט שנה רשיון, אני בן 22 ואני נהג צעיר + חדש . מכרתי את האוטו שלי ואני צריך השבוע אוטו לירושלים. יש איזשהי חברת השכרה שתשכיר לי אוטו גם אם זה במחיר טיפה יקר ? תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הי, האם צריך להחזיק את המסמכים המקוריים (בעלות,ביטוח,רישיון רכב) באוטו או שאפשר להחזיק עותק מצולם (והמקור נשאר בבית)? תודה!
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
השבוע הייתי מוזמן לאירוע של חבר, שהוא בין היתר בין הבכירים בחברת ההשכרה ליסינג שלמה SIXT ולכן הרכבים האלה נתפסו שם, בין היתר האופל מריבה עם פתיחת דלתות שונה והיונדאי IX55. התצפית השנייה היא מבית כלמוביל יונדאי מיצובישי שכן יצא להיות בתוך המתחם החברה שיושב בראש העין, ולכן שני הרכבים הבאים תפסו את עיני והם יונדאי IX20 ומיצובישי I-MIEV עם רישוי ישראלי. אם תשאלו אותי הרכבים האלה יכולים מאוד להצליח בשוק הליסינג, נראה מה יהיה עם התמחור והמפרט שלהם בארץ. להלן התמונות
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הבנתי מהכתבה הזאת: http://www.iga.org.il/drivers/prepare_for_winter.asp שיש מוסכים שמבצעים את הביקורת חינם , היכן ניתן לבצע באזור המרכז ? .
הודעה אחרונה מאת bnsagi, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, ברשותי איביזה שנת 2005(5 דלתות), ומשום מה אינני מוצא בשום מקום מגיני רוח לרכב. אשמח לקבל הפניה למישהו שיש לו ורכש בעבר ויפנה אותי, או כל אחד שיודע היכן ניתן למצוא. תודה רבה ! ערן.
הודעה אחרונה מאת yanivd7, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
בשביל שיהיה לאנשים בארץ כסף לקנות פרארי 458 לעובדים שלהם הוציאו את זה. מכונית שמיועדת כרגע לשוק ההודי במחיר $5,496 ,מנוע 813 סמק 55 כס.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני כחודשיים קניתי רכב אוטומאט ראשון (מגאן 2008), עד כה נהגתי 16 שנה ברכבים ידניים, איתם תמיד יכולתי להרגיש את המנוע ולשחק איתו באופן ישיר, גם לצורך ביצועים וגם לצורך חיסכון. השאלות הראשונות אולי קצת מפגרות אבל נובעות מחוסר היכרות עם תיבות אוטו': 1. להעביר ל N בהמצע נסיעה וחזרה ל D (נגיד ירידות ארוכות, או רמזור אדום) זה משהו שמזיק לתיבה? האם יש איזשהו חיסכון במהלך זה או סתם שריטה שלי? 2. האם התיבה "לומדת" ומתאימה עצמה לסגנון נהיגה? לגבי צריכת דלק, אני נוהג די רגוע. מוציא מהאוטו ביו 1:13 משולב עד 1:16.5 בין עירוני, תמיד סביב 2500 סל"ד (-+200). אבל יש משהו שמשגע אותי, במחשב יש חישוב של צריכת דלק בזמן אמת. בידני הקשר בין מהירות/סל"ד/לחיצה על דוושה היה לי…
הודעה אחרונה מאת glmn180, -
-
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
במסגרת מסע התענוגות המוטורי בו פצחתי היום זכיתי לקבל לידי את 2 המכוניות הנ"ל. כמו בפעם קודמת גם היום המבחנים בוצעו באותם כבישים, מזג האויר היה נעים ויבש (תודה לאחראי לכך, זה הגיע אחרי שבוע גשום). מבחוץ: 2 המכוניות מגיעות במבנה קבריולט כאשר הפרארי מצויידת בגג קשיח ואילו המזראטי בגג רך. בגלל הצורך לאכסן את הגג הקשיח הפרארי מאוד גבוהה בחלק האחורי ולי אישית זה קצת הורס את העיצוב שעושה לה ישבן קצת מגושם, פרט לזה המכונית מציגה את הקוים האגרסיביים הרגילים של פרארי עם חרטום נמוך וקוים שריריים. העיצוב של המזראטי לטעמי יותר זורם והרמוני עם חזית שנמתחת הרחק לפנים עם "לוע" גדולה לתובת נשימת המנוע והעיצוב האגרסיבי. בסעיף זה המזראטי לוקחת. מבפנים: המזראטי מרגיש…
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
ראיתי היום BMW X6 , צבועה שחור מט. תשמעו זה פשוט מחזה אדיר. כמה נוכחות... כמה יופי.. המט רק מוסיף ליופי ולרושם האדיר שהיא יוצרת. ולמעשה (לא רוצה להישמע הדיוט) זאת הפעם הראשונה שראיתי מט. אגב הרכב נראה כמו הרכב הזה: פשוט אדיר.
הודעה אחרונה מאת י.ל1, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
למי שיש אפשרות להשתמש בכרטיס חבר ומעוניין באחד מדגמי אופל אז יש הנחה. אופל קורסה ידני Essenti עם מנוע 1400 ו-100 כ"ס עולה 76,460 אלף ש"ח. Enjoy עם מנוע 1400 ו-100 כ"ס עולה 89,990 אלף ש"ח שניהם מגיעים עם קודן, מרימי שמשות וחיישני נסיעה לאחור. לא כולל אגרת רישוי. אסטרה 1600 אוטומט Essentia עם 115 כ"ס 111,490 אלף ש"ח אסטרה 1600 אוטומט Enjoy עם 115 כ"ס 114,490 אלף ש"ח אסטרה 1600 אוטומט סטיישן Sport Tourer Enjoy 118,490 אלף ש"ח בכולם יש קודן מרימי שמשות וחיישני נסיעה לאחורה. לא כולל אגרת רישוי אסטרה 1400 טורבו אוטומט Turbo Enjoy עם 140 כ"ס 119,990 אלף ש"ח הרכב מגיע עם קודן מרימי שמשות וחיישני נסיעה לאחור. לא כולל אגרת רישוי אינסיגני…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אף פעם לא שמעתי מהרכב צפצוף כלשהו בנעילה וכדומה. ניסיתי לצלצל לפלאפון שבתוך הרכב כשהוא נעול ולא קרה כלום - כשברכב הקודם שלי זה היה מפעיל את האזעקה ועכשיו (אין לי מושג איך לא חשבתי על זה בעבר) נעלתי את עצמי בתוך הרכב ושום פעולה לא שינתה כלום. הדבר היחיד ששמתי לב זה שהמפתח לא מסתובב - גם אחרי שפתחתי אותו מהשלט. אז הרכב מגיע ללא אזעקה קולית כלל ? הרי החוק של האזעקות יכנס ב2013 אז למה מעכשיו להפסיק ? עכשיו כל אחד יוכל לשבור לך את חלון הרכב כדי לקחת במבה שהוא ראה בפנים?
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
חברים מה שלומכם! לפני כמה ימים צילמתי את התמונה הזאת בשכונת הרצליה ב' ליד מכון הכושר דינאמיק שבהרצליה. במטרה להדגיש עד כמה הדבר מרגיז, מסביב לצמד חמד הזה היה שפע של חנייה חינם- ואני מדבר על מגרש חנייה ריק לגמריי המיועד לכ-60 מקומות חנייה לטובת "בריכת נורדאו" אשר רוקנו בשבוע שעבר בגלל שהחורף בפתח. ולמרות העובדה ששני אלה יכלו להחנות ישר, באלכסון או על שתי, שלוש או ארבע חניות בבת אחת- במה הם בחרו? ניחשתם נכון! להחנות אחד בתוך השני ואפילו לא לטרוח להזיז את הרכב שלא לדבר על להשאיר פתק התנצלות עם פרטים. נ.ב. סביר להניח שרק אחד מהם הוא המטומטם והשני הזיל דמעות, אבל מכיוון שאני לא יודע מי זה מי, מבחינתי שניהם מטומטמים הנה תמונה:
הודעה אחרונה מאת Boris002, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אם רכב נכנס בי מאחורה מה עדיף? א. לשחרר את הברקס ולתת לרכב לעוף קדימה וכך למתן את עוצמת הפגיעה אך להתסכן בצליפת שוט? ב. ללחוץ על הברקס חזק ולא לתת לרכב לעוף קדימה ככל הניתן ואז אולי העוצמת פגיעה והזעזוע יותר משמעותי?
-
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אז הזמנתי את הפוביה החדשה 2011 1.4 ידנית, בטופס ההזמנה ראיתי שאני מקבל איתה אמובלייזר ואיתורון, בשיחתי עם נציג המכירות הוא טען שמקבלים גם קודן, השאלה שלי היא האם אתם חושבים שהוא אמור לתת לי תוספת קודן ללא תשלום? יש עוד תוספות שאני אמור לדרוש? כאמור רק בוצעה הזמנה ללא שום התחייבות מבחינתי.
הודעה אחרונה מאת UoUo, -
פולקסוואגן ג'טה בניגוד לטרנד של הוזלת מחירים השוטפת את השוק, צ'מפיון מפנקת אותנו ברכב משפחתי במחיר של רכב פרמיום.
הודעה אחרונה מאת חי_על_הצד, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 895 צפיות
שלום, רכשתי רכב מצ'מפיון מוטורס לפני 7 שנים. רק היום כשאני מנסה למכור את הרכב הסתבר לי שנפלו מספר טעויות ברשיון הרכב. למשל: שם הדגם ומספר הדגם שגויים. רציתי לשאול האם מישהו יודע לאיזה משרד רישוי ניגשים על מנת לתקן את המעוות. האם למשרד רישוי מחוזי או שניתן גם במקומיים ? יש בידיי מכתב מהיבואן המאשר את השינוי בדגם. מקווה שמישהו ניתקל בתופעה ויוכל לעזור... תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 4 עוקבים
- 22 תגובות
- 19.7 אלף צפיות
שלום אני צריך לעשות טסט לאוטו מחר וכרגע אין לי ביטוח. אני יכול להכנס בכלל לעמדה? תודה רון
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
נסעתי בכביש בין-עירוני שהמהירות המותרת היא 90 על 129 לפי רובה הלייזר של השוטר לאחר הפחתה 124, קיבלתי קנס של 800 שקל בגין נהיגה במהירות מופרזת עכשיו לשאלתי, יש את האתר הזה של המשטרה : http://ecom.gov.il/Voucher/PoliceInputPage.aspx?vid=232&lng=he&err=0# אני כותב בו את מספר הודעת תשלום הקנס ומופיע לי "לא נמצאו פרטי תשלום המתאימים לנתוני הזיהוי " השאלה היא כזאת : יכול להיות שהשוטר לא הגיש את הקנס שכתב לי למשטרה? כיוון שבדו"ח עצמו בשם הפרטי ובמספר תעודת הזאת הוא כתב את הפרטים של אבא שלי כי לא היה עליי את הרשיון שלי ומחק שם ותיקן לשם שלי ומספר שלי (זה תיקני?) תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 0 תגובות
- 854 צפיות
זכור לי שהייתה תקופה ארוכה שבה צמתים מרכזיים היו מוארים באורות קטנים על הכביש עצמו. (בשוליים בכתום והנתיבים בלבן). זה היה נראה ממש טוב, וממש עוזר, מישהו יודע למה הורידו את זה? אני זוכר בוודאות שזה היה קיים בצומת מורשה ובצומת השרון.
הודעה אחרונה מאת Niro Levy, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
כמה תעוזה היו צריכים אנשי השיווק של יונדאי לפני שהוציאו את הוולוסטר הזו לשוק. לך תסביר ללקוח הממוצע את הרעיון שמאחורי העיצוב המוזר - לא קופה, לא האצ'בק. ארבע דלתות ולא סדאן. מערכת CarsForum הייתה מהראשונות בארץ שלקחה את הוולוסטר לנסיעת מבחן. אחרי יומיים ארוכים בכבישי ישראל אנחנו בהחלט יכולים לסכם - ליונדאי וולוסטר יש את כל מה שצריך כדי להפוך ללהיט, גם אם התנהגות הכביש שלה אינה ספורטיבית במיוחד. מבחן דרך ליונדאי ולוסטר
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כמה רכבים "נחמדים" שעיניי תפסו
הודעה אחרונה מאת sronis, -
מיני צוללת
מאת TheOne23-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לתוך אקווריום ענקי מדובר במסע פרסום חדש לקידום מכירות הCOUNTRYMAN של מיני, צולם בפארק המים של דובאי. Qjehonz2Sjc דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. השלב המתבקש הבא, סדרה 3 במצפה התת ימי באילת.
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר שלי גר בארה"ב הוא בעל כמה רכבי ספורט ואופנוע (BMW M5 2010, BMW 650, C65 AMG...וקוואסקי נינגה ZX6R) אשמח להעלות תמונות של הכלים שלו אם תרצו. כל שבת מתארגנים שם קבוצה של מכוניות ואופנועים ועושים טיולים אך השבת האחרונה היתה אחרת...קבלו את ה E-TRON בכבישי ארה"ב
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קניתי לא מזמן קורולה 99 אוטומטית ורציתי להבין איך להשתמש נכון בתיבת ההילוכים (עד עכשיו הייתי רגיל לידני ). מדובר בתיבת 4 הילוכים. אם אני לוחץ על כפתור הoverdrive off אני מגביל את התיבה לשלושה הילוכים. בהילוך 2 אני מגביל את התיבה לשני הילוכים. בהילוך L אני מגביל את התיבה להילוך הראשון. (תקנו אותי אם אני טועה...). השאלה היא בעצם: איך אני משתמש במידע הזה נכון כדי לקבל את צריכת הדלק והתנהגות הכביש הטובה ביותר שאפשר מהרכב? (חוץ מנניח להוריד הילוכים כדי לבצע בלימת מנוע...). בנוסף, מדובר ברכב הראשון בבעלותי אז כל טיפ על מה כדי או לא כדי לעשות\מה כדי להחזיק באוטו וכ"ו יתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת Pintos, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי, ביקשו ממני (מגרש טרייד אין) שאביא להם צ'ק בנקאי כך שאם אני רוצה לשלם בתשלומים אז זה יהיה מול הבנק. אמרו לי שלא עושים העברת בעלות עד שכל הסכום אצלם.. ככה זה באמת נהוג? (רכב ראשון שלי)..
-
חברים אולי זה רק אני, אבל נראה לי שהחברה משברולט עשו קצת "עבודת שטח" ב VAG . בקיצור חבל על המילים...הנה התמונות של שתי המכוניות, מצד אחד שברולט סוניק ומצד שני פולקסווגן פולו. הדמיון מקרי? האמנם?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
האדון, בן של יהודי ניצול שואה שעשה הון לא קטן, הוא חובב מוטוריקה גדול והחליט שהוא רוצה מסלול בבייתו, וכך עשה. תהנו: http://jalopnik.com/5849231/in-his-front-yard-this-man-built-americas-largest-private-racetrack
הודעה אחרונה מאת raz2000, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 250 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mcaspi
- tan tan
- פריג'י
- hans
- Itzik-b
- eliharel
- פינדר
- הרקוליטו
- flytomars
- yohai71
- Alloytoy
- Avia