Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שחלק מהמורשים עושים בחינם,תבדוק במורשה של היצרן שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם מי ישמע איזה חורף יש פה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בדיקות החורף הללו תמיד הצטיירו בעיני ככלי שיווקי לדחוף לנהג הדואג דברים שהוא לא צריך. האם אני טועה?

לא טועה, אבל גם לא צודק - מה שנקרא, בתחום האפור :).

אם אתה קצת חושש ממצב הרכב לפני החורף ובנוסף, חושש ממחיר הבדיקה, אז הרי זהו פיתרון מצויין.

פורסם

גם לי ניראה שאפשר לבדוק בבית:

1-בדיקת צמיגים.

2-אורות.

3-וישרים.

4-מערכת מיזוג/חימום.

5-למלא נוזל שמשות אם צריך.

אם יש מערכת ABS אפשר לבדוק במקום ריק שהיא אכן פועלת.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בדיקות החורף הללו תמיד הצטיירו בעיני ככלי שיווקי לדחוף לנהג הדואג דברים שהוא לא צריך. האם אני טועה?

לא רק בענייך אני גם חושב שהם מביאים אותך

ואומרים לך הרבה דברים שאין טעם או נכונות להחליף.

בד"כ מוסכי החברה מחפשים רק להרוויח מוסכים פרטיים שאתה מכיר כאמינים

מאנשים ששמעת עלייהם הכי מוצלחים.

הבובה למכירה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=447140

קליקליק.

פורסם

1-בדיקת צמיגים.

2-אורות.

3-וישרים.

4-מערכת מיזוג/חימום.

אכן, ונהג שאיכפת לו מהרכב שלו והבטיחות שלו, עושה את הבדיקות האלה כל הזמן ולא צריך "בדיקת חורף" מיוחדת. נהג כזה בדרך כלל יודע אם הצמיגים שלו בסדר, שם לב אם יש לו בעיה באורות, יודע מתי הוא צריך להחליף וישרים וכו' וכו'.

פורסם

אם נהג יודע שהכל בסדר עם האוטו שלו, אין לו מה לפחד. בד"כ יש מבצעים של בדיקות חורף/ קיץ ומקבלים כל מיני דברים מהמוסכים.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
אכן, ונהג שאיכפת לו מהרכב שלו והבטיחות שלו, עושה את הבדיקות האלה כל הזמן ולא צריך "בדיקת חורף" מיוחדת. נהג כזה בדרך כלל יודע אם הצמיגים שלו בסדר, שם לב אם יש לו בעיה באורות, יודע מתי הוא צריך להחליף וישרים וכו' וכו'.

1-בדיקת צמיגים.

2-אורות.

3-וישרים.

4-מערכת מיזוג/חימום.

נכון מאוד!

מיותר ללכת למוסך בשביל זה

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

נכון שיש בדיקת רכב בטסט פעם בשנה , נכון שחלק ניכר מהכותבים פה מתחזקים היטב את רכבם ומסוגלים/מבצעים בעצמם

בדיקות חיוניות להבטחת מצבו הבטיחותי של הרכב, אבל , וכאן בא אבל גדול :

1. רב הנהגים אינם שייכים לקטגורייה הנ"ל.

2. אני מבחין באחזקה לקוייה של מעל חצי מהרכבים בכביש - להמחשה , נסו לראות בלילה כמה כלי רכב עם מערכות תאורה לקויות.

אני נתקל גם הרבה ברכבים חדשים בני כשנה +/- עם לקויים משמעותיים. (למעשה , כלי רכב חדשים יבדקו פעם ראשונה

בטסט רק לאחר שנתיים על הכביש).

3. מי יכול/מבצע בדיקת רפידות בלמים ופירוק גלגלים , הרמה על ליפט לבדיקת מערכת מתלים/היגוי ?

נכון שבדיקת חינם במוסך מורשה נובעת לא רק מ"צדיקות" והמוסך מקווה למצוא ו/או לדחוף ליקויים/תיקונים.

אם אתה מכיר וסומך על המוסך - רק הרווחת . תמיד כמובן צריך להפעיל שיקול דעת וצרכנות נבונה לאחר האיבחון חינם.

בקיצור , כדאי לבצע לכולם , רצוי במקום עליו סומכים.

פורסם
נכון שיש בדיקת רכב בטסט פעם בשנה , נכון שחלק ניכר מהכותבים פה מתחזקים היטב את רכבם ומסוגלים/מבצעים בעצמם

בדיקות חיוניות להבטחת מצבו הבטיחותי של הרכב, אבל , וכאן בא אבל גדול :

1. רב הנהגים אינם שייכים לקטגורייה הנ"ל.

2. אני מבחין באחזקה לקוייה של מעל חצי מהרכבים בכביש - להמחשה , נסו לראות בלילה כמה כלי רכב עם מערכות תאורה לקויות.

אני נתקל גם הרבה ברכבים חדשים בני כשנה +/- עם לקויים משמעותיים. (למעשה , כלי רכב חדשים יבדקו פעם ראשונה

בטסט רק לאחר שנתיים על הכביש).

3. מי יכול/מבצע בדיקת רפידות בלמים ופירוק גלגלים , הרמה על ליפט לבדיקת מערכת מתלים/היגוי ?

נכון שבדיקת חינם במוסך מורשה נובעת לא רק מ"צדיקות" והמוסך מקווה למצוא ו/או לדחוף ליקויים/תיקונים.

אם אתה מכיר וסומך על המוסך - רק הרווחת . תמיד כמובן צריך להפעיל שיקול דעת וצרכנות נבונה לאחר האיבחון חינם.

בקיצור , כדאי לבצע לכולם , רצוי במקום עליו סומכים.

הנקודה כאן של "מקום עליו סומכים" היא הבעייתית משהו.

כמו שהרוב הם נהגים שלא עושים בדיקות מקדימות לרכב לפני כל נסיעה, כך גם אחוז אנשים שממש סומך על המוסך שלו.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

לגבי סעיף 3 ,כשרכב נכנס לטיפול אז גם בודקים כאלה דברים.

• תוכן חדש...