Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לא מזמן קורולה 99 אוטומטית ורציתי להבין איך להשתמש נכון בתיבת ההילוכים (עד עכשיו הייתי רגיל לידני :roll: ).

מדובר בתיבת 4 הילוכים.

אם אני לוחץ על כפתור הoverdrive off אני מגביל את התיבה לשלושה הילוכים.

בהילוך 2 אני מגביל את התיבה לשני הילוכים.

בהילוך L אני מגביל את התיבה להילוך הראשון.

(תקנו אותי אם אני טועה...).

השאלה היא בעצם: איך אני משתמש במידע הזה נכון כדי לקבל את צריכת הדלק והתנהגות הכביש הטובה ביותר שאפשר מהרכב? (חוץ מנניח להוריד הילוכים כדי לבצע בלימת מנוע...).

בנוסף, מדובר ברכב הראשון בבעלותי אז כל טיפ על מה כדי או לא כדי לעשות\מה כדי להחזיק באוטו וכ"ו יתקבל בברכה.

פורסם

להוריד הילוכים בשביל בלימת מנוע - רק בירידות ארוכות, לא סתם כך. שימושים אחרים של המהלכים השונים הם לעליות ממושכות, עקיפות, נהיגה ספורטיבית ויש כאלו שאוהבים גם לנהוג בעיר כשהרכב מקובע בהילוך שני או שלישי. אני לא בטוח עד כמה האופציה האחרונה חוסכת דלק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני אנצל את השירשור ,

לגביי ירידות ארוכות בגיר 4 הילוכים,

למה להוריד לשלישי?

והאם אפשר להוריד ל3 גם כשאני על 100?

אין לי רישיון על ידני, לכן השאלות התמוהות :roll:

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם
אני אנצל את השירשור ,

לגביי ירידות ארוכות בגיר 4 הילוכים,

למה להוריד לשלישי?

והאם אפשר להוריד ל3 גם כשאני על 100?

אין לי רישיון על ידני, לכן השאלות התמוהות :roll:

בשלישי הסל"ד יהיה יותר גבוה ולכן המנוע יתנגד יותר לסיבוב - ככה במקום להחזיק את הברקס לכל אורך הירידה ולגמור את הירידה בלי ברקסים (עקב חימום יתר) המנוע ימנע מהרכב "לטוס".

אפשר להתחיל עם ידית הילוכים מוגבלת לשלישי ולהאיץ ל100, אם הסל"ד לא גבוה מדי אז אפשר להוריד ב100 לשלישי. אבל צריך לוודא שברכב שלך מותר להוריד הילוך בזמן נסיעה, ואני חושב שכדאי גם לשחרר את הגז בזמן ההורדה. בכל מקרה אני לא חושב שיש כביש של 100 שיש בו ירידות שיצריכו הורדת הילוך, בדרך כלל זה רק בכבישים איטיים יותר.

פורסם

נטלוזי,

אפשר להוריד לשלישי גם ב100. העניין הוא שספציפית אצלך באוטו הגיר יודע היטב בעצמו מה צריך לעשות. הגיר נמנע מלהעלות הילוך כשלא נוגעים בגז (בניגוד לגיר אוטומטי "רגיל"). האיצי במתינות למהירות הרצויה והורידי את הרגל מהגז. השתמשי במעצור קלות במידת הצורך, והגיר יעשה את העבודה.

Miraz,

נסה לרדת לים המלח, למשל דרך מעלה אדומים. יש בארץ כמה וכמה כבישים כאלו...

פורסם

אנחנו לא במירוץ פה. נטלוזי, את תמיד יכולה לרדת למהירות שמתאימה להילוך שלישי, להכניס את ההילוך ולתת לכוח הכבידה לעשות את שלו עד שהמנוע מתחיל לבלום.

Way down the lane away, Living for another day

פורסם

תעשה לעצמך טובה וסע על D וזהו.

כל משחק כזה או אחר הוא מיותר אלא אם אתה בירידות / עליות לירושלים וגם זה אין לך יותר מדיי מה להתעסק לא תמיד כדאי אם יודעים איך לבלום בצורה נכונה.

מבחינת שמירה על התיבה (במידה וכמובן היא תקינה כבר עכשיו (החלקות בגיר וכו') זה להחליף אולי שמן גיר (לא את כולו בפעם אחת) לבדוק בכלל שיש מספיק שמן גיר ומה הצבע שלו לפני ההחלפה.

ולא לקרוע את הרכב בכללי כדי לא להעמיס על התיבה (קיק-דאונים למיניהם).

פורסם

בכול הזמן שהיה לנו רכב אוטומטי לא השתמשתי ב מצב L, מצב 2 מיועד אם הרכב עמוס ואתה מתחיל לנסוע בעליה ארוכה יחסית ולא צריך לפתח מהירות.

ה overdrive ,תשים כשאתה מירידה ארוכה ולשם בלימת מנוע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל משחק כזה או אחר הוא מיותר אלא אם אתה בירידות / עליות לירושלים וגם זה אין לך יותר מדיי מה להתעסק לא תמיד כדאי אם יודעים איך לבלום בצורה נכונה.

מבחינת שמירה על התיבה (במידה וכמובן היא תקינה כבר עכשיו (החלקות בגיר וכו') זה להחליף אולי שמן גיר (לא את כולו בפעם אחת) לבדוק בכלל שיש מספיק שמן גיר ומה הצבע שלו לפני ההחלפה.

+1000

A3

K04 Inside

פורסם

שאלה קטנה שקשורה ברכב אוטומטי שניתן לשלוט בו בהילוכים (ספורט): נניח ואני במצב ספורט ואני עומד ברמזור. הרמזור מתחלף לירוק ואני לוחץ חזק על הגז. האם זה בריא להעלות את ההילוכים בכל הזדמנות שתהיה לי וכך לחסוך במשיכת הילוכים מיותרת?

במקום למשוך הילוכים במצב ספורט - לשמור על סל"ד נמוך וחיסכון בדלק?

פורסם
לחיצה חזקה על הגז וחסכון בדלק הם לא חברים טובים. לא הבנתי את השאלה!

הלחיצה החזקה על הגז קשורה בעלייה מהירה של הסל"ד. אך מה יקרה אם אהיה במצב ספורט ואעביר הילוכים לגבוה ביותר הכי מהר שהתיבה מסוגלת? (לדוגמא, התיבה לא תתן לי להגיע להילוך רביעי כשאני נוסע על 20 קמ"ש)

פורסם
הלחיצה החזקה על הגז קשורה בעלייה מהירה של הסל"ד. אך מה יקרה אם אהיה במצב ספורט ואעביר הילוכים לגבוה ביותר הכי מהר שהתיבה מסוגלת? (לדוגמא, התיבה לא תתן לי להגיע להילוך רביעי כשאני נוסע על 20 קמ"ש)

תהרוס את המנוע + תבזבז דלק פי המון מאשר אם היית מושך את ההילוכים כדי להגיע לאותה המהירות הסופית.

כל מה שקובע את הצריכה זה הזמן שאתה לוחץ על הגז וכמה אתה לוחץ. אם תעביר הילוך בסל"ד נמוך במצערת מלאה יקח לך הרבה יותר זמן להגיע למהירות שרצית.

ומצב טיפטרוניק/רובוטי/איך שתקרא לו לא קשור למצב "ספורט" שכן מצב "ספורט" שאתה מדבר עליו הוא שינוי האופי של ההעברה האוטומטית.

פורסם

לגמרי

• תוכן חדש...