רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום רב. הסוללות משמשות את השלט של האזעקה ברכב (מקורי, PITON). בחנויות חשמל בעיר אין את הדגם - הם לא שמעו על זה בעבר... מישהו יודע היכן אוכל למצוא כאלה ? אריאל.
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- 0 תגובות
- 830 צפיות
שלום לכם . אז כך , חבר טוב שלי גר ב ר''ג ברחוב דוד (ממש קרוב לרחוב הרצל) ועובד בחולון ברחוב המלאכה 15 , לצערו לפני כמה זמן נשלל רשיונו לתקופה ארוכה . בנוסף לכך התחבורה הציבורית מרמת גן לאיזור תעשייה של חולון גרועה ומעייפת ! לכן חשבנו שאם מישהו גר באזור ביאליק ר''ג ועובד באיזור תעשייה בחולון ויש לו רישיון , זה יכול להיות סידור מעולה שהבחור יבוא למקום מגוריו של החבר שלי , יקח אותו ברכב שלו (של החבר), יסעו יחד לרמת גן ישים את הרכב ואותו בעבודה , משם ימשיך ברגל לעבודה שלו ובערב בסיום היום יבוא יקח את החבר ואת הרכב ויחזיר אותו לביתו ומשם ימשיך ברגל לביתו . במצב כזה הנהג מקבל נסיעות חינם לעבודה שלו וחזרה (כל הוצאות הרכב על חשבונו של חברי) תוך כדי נוחות …
הודעה אחרונה מאת Emanuel5, -
שלום לכולם ושנה טובה רציתי לבשר לכם שהסתיימה בניית רכב השטח Spider On Weels רכב בבניה עצמית מליאה שילדה (למרות שאין ), בולמים, והרבה דברים שלא אזכיר אותם כי יש מחשבה לרשום אותם כפטנטים הקדמה : בקיצור הרכב מתאים את עצמו לכל תנאי השטח, עבירות 100%, אחיזה 100%, מנוע 5700 עם סופרצ'רג' הגוף נבנה בהתחלה מרכב אביר של מכבי האש ואחר כך נכנסו עליו הרבה שיפורים. בבניית הרכב השתתפו : נג'ים זאהר , חבר בפורום עאדל זאהר בסאם זאהר הם אנשי המכונאות ומביני העניין (ואני אזמין את נג'ים שיתן הסבר יותר טוב על הפרוייקט) ואני סאלם זאהר, ערכתי את הסרטון והעלאתי אותו לאינטרנט. מקווה שתהנו בצפיה ותתנו המלצות (כעת יש רכב אחר בבנייה עם מנוע סירה 7400 עם מג…
הודעה אחרונה מאת Amezo, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם לקרובת משפחה שלי נשלח מכתב מעו"ד מטעם מד"א שבשנת 2003 (שהיא הייתה בת 12 בערך) היא עברה תאונת דרכים ופונתה באמבולנס לביה"ח. במכתב רשמו שיש לה 30 ימים להסדיר את התשלום ולא הטיפול יועבר להוצל"פ. האם הביטוח של הרכב היה אמור לשלם את החוב? מה ניתן לבצע בנושא? בתודה לכולם, איתמר
הודעה אחרונה מאת Pilon, -
"רוחות מסע" - תחרות סיפורי-מסע ע"ש טל שביט
מאת Guest ורד שביט- 1 תגובות
- 861 צפיות
לקראת יום השנה הראשון למותו של טל שביט, אתם מוזמנים להגיש סיפור קצר פרי-עטכם המתאר מסע שלכם באופנוע / קטנוע / אוטו, שיהיה מועמד לתחרות נושאת-פרסים, "רוחות מסע". * הומור * דייקנות * הקפדה על הפרטים הקטנים * עושר לשוני * מקוריות * העברת המסר בצורה מעניינת * סיפור טוב לטל היו כל אלה, ועוד הרבה יותר. הוא אהב לקרוא, והוא ידע לספר סיפורים, בכתב ובעל פה. אם גם לכם יש את ה-"מה" ואת ה-"איך" - אנחנו רוצים לקרוא את זה. אז... אל "תספרו לנו סיפורים" - ספרו לנו סיפורים! לפרטים נוספים ולהגשת סיפור היכנסו לאתר התחרות: http://www.tshavit.com
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 0 תגובות
- 509 צפיות
שלום לכולם המלצה לתערוכת האמנות השלישית בסדרת "אמנות בתנועה" מתקיימת ב 25 לאוקטובר באולם תצוגה וולוו הונדה בת"א. התערוכה עסקת בתחום האקולוגיה ונקראת ECO DRIVE ויוצגו עבודות העוסקות בתחום האקולוגיה לצד רכבים בתוך אולם התצוגה. פרטים נוספים בעמוד הפייסבוק:. https://www.facebook.com/ArtInMotionTLV
הודעה אחרונה מאת cloudancer, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מה ההבדל האמיתי בינהם? זה רק העיצוב והאיבזור לא?
הודעה אחרונה מאת solo-fr, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4133048,00.html אני יודע שבמדינות אחרות קיים הנוהל שמעל 200 אין מה לצאת אחרי המכונית, ובמדינות ערב מסויימות זה מתחיל ב160. בגלל שהוכח שאין אפשרות להישאר בקשר עין עם הנהג. אבל פה זה אומר שכל מי שנעצר בממל"ז על מעל 200 יוכל להשתמש בזה. אני משוכנע שמול מכונית משטרה נכונה (כמו טויוטה קורולה) אפשר אפילו לבטל קנס על 180 ופחות. ולדעתי גם יש בזה הגיון.
הודעה אחרונה מאת Maor Bracha, -
- 10 תגובות
- 45.2 אלף צפיות
צהריים טובים, אבד לי הטופס של טסט, עדיין לא שילמתי בדואר, חוץ ממשרד הרישוי יש עוד דרך להשיג את הטופס? מכון טסטים או אינטרנט?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
הם לא הכי מחדשים אבל בכל זאת הרגשתי צורך לשתף.. משטרת התנועה מעוניינת לרכוש מערכת שתאפשר תיעוד עבירות תנועה אוטומטי בווידאו, בכל תנאי מזג האוויר והתאורה, תוך עמידות בפני ונדליזם ואפילו ירי. על הכוונת: עבירות תנועה אותן מתקשה המשטרה לאכוף כיום http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4133101,00.html יעשו הכול בשביל להוסיף עוד כמה מיליונים לקופה הציבורית!!
הודעה אחרונה מאת nahum123, -
אחריות על מנוע
מאת gnaveh- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 574 צפיות
החלפתי מנוע ברכב שלי - היבואן בעצמו התקין מנוע מייבוא, התשלום כלל מנוע + עבודה. הסתבר שהמנוע עצלן משמעותית (כמעט ואין הבדל בינו לבין המנוע הקודם, הבלוי). בבדיקות מעמיקות שנמשכו כמעט שלושה חודשים נמצא שכל האביזרים ההיקפיים תקינים פיקס, והמנוע נותן ערכי קומפרסיה נמוכים. שאלתי: האם אחריות היבואן מכסה מנוע 'נוסע', לא מעשן ולא שורף שמן בלבד - ואז לכאורה אין מחובתו להחליפו שנית, או שהיא מכסה גם ערכי קומפרסיה מקובלים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת gnaveh, -
- 1 תגובות
- 669 צפיות
בהמשך לנושא הקודם שכתבתי בנוגע לפולו יאנג שקיבלתי, אשמח לקבל את דעתכם המקצועית בשאלות הבאות - 1. מעוניין להשחיר את החלונות האחוריים. האם יש מקום מומלץ לעשות זאת? מה המגבלות בנושא? 2. יש לי כניסת MICRO SD, שבתוכה אני מעוניין לשים תוכנת IGO. האם יש פתרון כל שהוא שלא דרך החברה? 3. מעוניין להתקין חיישני רוורס\מצלמת רוורס. מה מביניהם עדיף? כמובן שהמצלמה תהיה בחיבור למערכת. כמו כן, המלצה למתקין? תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת schumi, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 774 צפיות
שלום לכולם לא מצאתי שרשורים עדכניים לכן אני שואל פה: אני בן 17 ואני רוצה להוציא רשיון C1 (רשיון ראשון). באתר משרד התחבורה כתוב שמי שמוציא רשיון C1 לפני גיל 18 מקבל בהתחלה רשיון B ורק בגיל 18 מקבל את ה C1. קישור כאן השאלה שלי היא האם אח"כ אני צריך לעשות גם רשיון B או שהC1 כבר מכסה אותו? תודה מראש לעונים, שגיא
הודעה אחרונה מאת zax, -
-
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
התחדשתי ב פולקסוואגן בורה שנת 2000 מנוע 1.6. הבוקר בדקתי ברשימה של סוגי רכב ולחץ אוויר מומלץ בצמיג בתחנת דלק, לא מופיע הדגם בורה! מעניין למה?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לציין שקראתי את כל השרשור המפורסם על צריכת הדלק ( ניוטרל או להשאיר בהילוך ) . בכל מקרה מאז שקניתי את האיביזה אני משתמש הרבה במחשב דרך של הליטר ל 100 קילומטר. ויצא לי להבחין ש: - שהאוטו בניוטרל בירידה הצריכה היא 0.6 ליטר דלק ל 100 ק"מ - שהאוטו בניוטרל בירידה + מזגן על 1 הצריכה היא 1.2 ליטר ל 100 ק"מ - " " " + מזגן על 2 הצריכה היא 1.8 ליטר ל 100 ק"מ אז עד עכשו הגיוני שהאוטו צורך יותר דלק כאשר המזגן פועל, עכשו שהאוטו בירידה על הילוך מסויים מבלי לגעת בגז ( ונגיד 1.5 - 3 סלד ) המחשב דרך מראה 0 ליטר ל 100 ק"מ שזה הגיוני לאחר שהסבירו בשרשור הקודם . השאלה שלי, והחלק המוזר בעניין, זה איך שהאוטו בירידה על הילוך (כמובן מבלי לגעת בגז) …
הודעה אחרונה מאת mohen, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לפני מספר ימים נסעתי על כביש 2 וכשהגעתי לאזור חדרה נתקלתי במצלמה שמצלמת נגד כיוון התנועה- זאת אומרת שהעדשה מכוונת לפרונט של הרכב... מה שאומר שאין זמן להתכונן ולהאט איך שרואים מרחוק את עמוד המצלמה כי היא הספיקה "לראות" אותך לפני האם מישהו נתקל במצלמה הנ"ל???
הודעה אחרונה מאת amir74, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
אני מדבר על המדבקות העגולות עם שמנוקב עליהן החודש והשנה של הטסט האם זה דו"ח וחייב להדביק אותם או שמותר לשמור אותם בתא כפפות ? אני יודע שזה דובר כבר הרבה בפורום, אבל רציתי לדעת אם נכון להיום אוקטובר 2011 יש דו"ח על נסיעה ללא המדבקה (כמובן שעם רישיון טסט תקף ועם המדבקה בתא כפפות) ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום. אני נוסע בעוד כחודשיים לטיול של שבועיים באירופה ומעוניין לשכור רכב. עד היום הייתי משכיר דרך שלמה סיקסט (הנציגה של סיקסט בארץ) בכל פעם שהייתי נוסע (ז"א ההורים משכירים כשנסעתי איתם אבל הפעם אני נוסע עם חבר ) אבל עכשיו החלטתי לנסות להכנס ישירות לאתר האינטרנט של סיקסט העולמית sixt.com. בדיקה קצרה העלתה: הבדלים במחירים (הישראלית דורשת לפעמים סכומים של 10-20 אחוז יותר, וגם אם לא אז תוספת בעבור נהג חדש שהם עושקים ממך נגד הנהלים של סיקסט הגרמנית משווים את המחיר) הבדלים בשדרוגים (הישראלית דורשת תשלום נוסף בעבור גרסת דיזל או גרסא אוטומטית במקום ידנית לרכבים כאשר בעולמית אפשרי לבקש בלי תשלום על בסיס "אם פנוי, קיבלת") הבדלים בגילאים (הישראלית דורשת לרכבים הכי …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 9 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, זהו הפורום הכי מתאים שמצאתי לשאול בו את השאלה, לכן נסו לקטול כמה שפחות.. האם בסקודה סופרב החדשה יש תאימות למוצרי אפל כגון אייפון או אייפוד? הכוונה היא, במידה וארצה להעביר שיר דרך מערכת המולטימדיה המובנית ברכב ולא דרך האייפון, האם זה יהיה אפשרי? והאם נתוני השיר (שם, אלבום, ז'אנר.. ) שמוצגים באייפון יהיו מוצגים גם במערכת הרכב המובנית? אשמח במיוחד אם גם בעלי הרכב סקודה סופרב יגיבו. תודה רבה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת Morph00, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
צולם בגרמניה:
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
חברים מה שלומכם! אני תושב הרצליה מזה 20 שנים ולמי מכם שגר בסביבה בטוח יצא לנסוע ברחוב מנחם בגין בעיר(ידוע גם בשמו הישן הבריגדה היהודית). זה הוא רחוב מאוד עמוס תנועה מכיוון שמחבר בין מערב ומזרח הרצליה ובנוסף מהווה דרך ראשית לכיוון רעננה וכפר סבא, וכן מהווה את סוף הדרך לאיילון צפון. בכל מקרה לכביש אין גדר הפרדה- אלא יש שטח הפרדה בן מספר מטרים ובו דקלים, דשא, פרחים וכן פסלים דקורטיביים במספר צורות. העניין הוא שפסלים אלה נראים לעין כאילו עשויים עץ, כאשר בפועל הם עשויים מספר מילימטרים של פלדה. לפני כ- 3 שנים קרתה ברחוב תאונה מאוד קשה (בעיקר לרכב עצמו) כאשר באורך נס הנהג לא נפגע בה (ברכב היה רק נהג באותה שעה). מה שקרה הוא שהנהג בזמן נסיעה החליק ואיבד שליטה על הרכב א…
הודעה אחרונה מאת papikian, -
-
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1866225 בהחלט נשאלו שם שאלות שגם כאן בפורום נשאלות הרבה, אבל לא זכו לתשובה רצינית, כצפוי אפשר לומר.
הודעה אחרונה מאת Alevy, -
- 0 תגובות
- 525 צפיות
האם מישהו השכיר רכב בקבוצה זו באיטליה או באירופה??,ואיזה אוטו קיבלתם?
הודעה אחרונה מאת nburrack, -
- 0 תגובות
- 559 צפיות
בוקר טוב לכולם , אשמח לדעת מבעלי ניסיון בלבד ולא לנחש בבקשה. רכשתי לא מזמן רכב עם תפוח גרירה ואינני מעוניין בו. הבנתי שלהוריד אותו זה סיפור של 2 דקות , אבל מבחינת רישומים וניירת זה כאב ראש רציני. מעבר לכך רמזו לי שזה "שינוי מבנה" ולכן כרוך בעלות של מאות שקלים והוצאת רישיון רכב חדש. ( האם גם צריך לעשות מבחן חדש ?? ) אשמח לדעת האם זה נכון ומה הדרך הנכונה לעשות זאת. תודה
הודעה אחרונה מאת Vast_27, -
מכירות רכב חדש
מאת ספי- 1 תגובות
- 749 צפיות
איפה אפשר למצוא נתוני מכירות רכבים חדשים?
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
http://www.netcarshow.com/subaru/2012-impreza/
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 814 צפיות
היי לכולם אחרי חיפוש די גדול לא מצאתי ביוטיוב שום תוצאה של הרכב הזה כל מה שזה מראה זה את 323f מישו אולי יודע איך קוראים לרכב הזה בחול כי מעניין אותי מה אפשר לעשות אם הרכב הזה בשביל לקבל רעיונות
הודעה אחרונה מאת EsPeRo, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח לקבל המלצה מאנשים שעשו.
הודעה אחרונה מאת Max206, -
- 25 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אהלן ! איך עובד העיניין של מס' הרישוי ? יש מצב לקבל אחד "קליט" בהזמנה כמו מס' טלפון או משהו? לפני חודש קניתי את הקרייזלר וכל מי שרואה אותה נדלק על המס' ומתחיל לשאול איך קיבלתי אותו (מי ישמע אני יד 1...) אז הנושא ככה עלה לי לראש . שאלה של מפגרים אני יודע ...
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איך יכול להיות שלאוטו מנוע יש שני הספקים שונים
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 295 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hans
- baer
- santiago
- דור--
- 3n
- MOTIOZ
- `Infinity
- MRobot
- GTI33
- vadimavto
- thema832
- BRAVO_SX