רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
תכירו , זוהי משטרת ישראל כביכול שומרת על החוקים , על הסדר ו..לפעמים לא ממש בא לה להיות בסדר ולפעול לפי חוק. אחרי טיול ספונטני , ביום ראש השנה , פגשה אותנו ניידת. השוטרים , ללא תגי שם , ללא ייצוג תעודת שוטר , לא מדוגמים ובנוסף לכך מתחכמים. צפו בפעילות עויינת של משטרת ישראל. -SX57qdxKYw דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי אוודי A6 נפח מנוע 2.4 שנה 2003 רציתי לדעת איזה לחץ אוויר צריך להיות בגלגלים האחורים ואיזה בקדמים תודה רבה גיא
הודעה אחרונה מאת GUY4322, -
למרות שנתקלתי באשכול דומה בעבר התקשיתי למצוא אותו דרך "חיפוש", מחר בע"ה אני הולך למוסך של קמור בפתח תקווה לאסוף את החברה החדשה שלי, ורציתי לקבל אולי טיפ או שניים שיעזרו לי לא ליפול על שטויות קטנות, כבר שמעתי על חברים ששילמו על שירוקו 200 אלף ובחניית ביתם גילו שיש מכה בגאנט, היו פה עוד כמה סיפורים מעצבנים בפורום ואשמח אם אוכל להמנע ממצב דומה, אז מעבר לטיפ הבסיסי של לבדוק את הרכב ב10 עיניים לפני שאני חותם על קבלתו, יש עוד טיפים שתוכלו לתת לי?
הודעה אחרונה מאת AlexN, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם יש מישהו שהתנסה ברכב זה? אולי אחד מאנשי אלביט, שם לפי השמועה יש הרבה אוריסים היברידים. אני מעוניין לשמוע חוות דעת מבוססת על ניסיון אמיתי כי אני שוקל לקנות כזאת כאשר יתחילו למכור אותה לציבור. מעוניין לשמוע במיוחד על נוחות הנסיעה, רעש מנוע / כביש, צריכת דלק בתנאי נסיעה ישראלים.
הודעה אחרונה מאת Alex_b, -
זיהוי סוג רכב
מאת eli3-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רוצ הלדעת איזה רכב מופיע בתמונה ואני לא מוצא הוא נראה כלכך מוכר אבל לא עולה לי איזה סוג הוא אפילו.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 10 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
כן, אז כמו שהכותרת מרמזת איבדתי את הת.ז ביחד עם הרשיון הזמני שלי (בנוסף ל350 שקל במזומן, אבל לא מדברים על זה ) רצה מרפי ובדרך חזרה הביתה הייתה ביקורת, השוטר סימן לי לעצור בצד ועצרתי לא כ"כ ידעתי מה להגיד לו (להגיד לו שנסעתי במודע בלי מסמכים מזהים כי איבדתי אותם בדיוק לפני כמה דקות זה לא רעיון כל כך חכם אני מניח) אז הייתי קצת ראש קטן ו"שחכתי את המסמכים בבית". התגובה שלו הייתה ליסוע הביתה, להביא את המסמכים ולחזור אליו בכל מקרה בסופו של דבר העניין נסגר במסוף המשטרתי, חברה שלי הייתה איתי ברכב ויכלה לאמת את כל הפרטים אחרי שהבאתי לו את המספר ת.ז שלי רשם לי אזהרה במסוף, איחלנו אחד לשני חג שמח ודרכינו נפרדו. כמובן שלא עליתי על ההגה אחרי זה עכשיו השאלה שלי היא כזו - אני…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אני בן 18, הוצאתי רישיון לפני 5 חודשים. אני לא נוהג ברכב הרבה. לאמא ואבא שלי יש ביטוח חובה+מקיף על האוטו. האם אני יכול לנהוג באוטו בזמן שאין "ביטוח חובה-צעיר" אני לא נוסע ברדיוס של מעל ל5 ק"מ מהבית, נוסע בעיר ובסביבתה, לא יוצא לכביש המהיר או לדרך בין עירונית אחרת. ביררתי כמה יעלה לי ביטוח חובה וזה תוספת של 2000 ש"ח וזה מיותר אני נוסע אולי פעם בשבוע ולא שווה לי לבטח. קיצור אם שוטר עוצר אותי, ואני מראה לו את תעודת הביטוח של אבא שלי, אני אקבל קנס/שלילה? קראתי מלא פה בפורום לא מצאתי תשובה חד משמעית. אני נוהג מאוד זהיר, לא מתפרע על הכביש כך שאין פחד מנזי גוף או רכוש לנהגים אחרים. האוטו שלנו זה דייהו לאנס 2001 1500 סמ"ק..אם אני אבטח זה רק צד ג' …
הודעה אחרונה מאת Caeser, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
השאלה בכותרת, אבל אני אסביר בכל זאת: בד"כ במוסכים זאת הצורה שמציגים את המחירים,העבודה,החלקים,הכל. לפני מע"מ. הרי בכל מוצר או שירות אחר שאנחנו קונים, מציגים לנו ישר את המחיר המלא. יש איזה הסבר הגיוני לזה?
הודעה אחרונה מאת benjah, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, הטסט היה בתוקף, הרכב נכנס לפרויקט ארוך, הקפאתי את הרשיון (חבל על הכסף לא ? ) אני צריך להתנייד איתו למקום אחר והשהייה של עוד חודש במקום שאליו אני מגיע, אפשר לבקש רק אישור נסיעה ? זמני ל 24\48 שעות ? * חשבתי על להחזיר את הטסט, ויום אחרי להקפיא אבל זה לנסוע פעמיים למשרד רישוי (רחוק)
הודעה אחרונה מאת addicted, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חג שמח לכולם אני כרגע בהתלבטות אם לגרוט את הפייבוריט שלי שנת 94 במצב מעולה האמת , חשבתי פשוט לעבור לספורטיבית ממודל חדיש יותר . בכל מקרה הבנתי שיש כרגע בעייתיות עם תוכנית הגריטה מישהו יודע סופית מה הסטאטוס . דרך אגב הרכב שלי עוד מעט בן 18 האם הוא עומד בקריטריונים ?
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
- 0 תגובות
- 533 צפיות
מישהו אמר לי שעכשיו בחוקים החדשים אסורה אוזניית בלוטוס האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת blaster12, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, פורד פוקוס 2000 סמ"ק שנת 2008. בשיוט במהירות 120 קמ"ש בדרך ישרה ואופקית, מד הסל"ד עומד על 3000. האם אין זה סל"ד גבוה מדי עבור מנוע 2000 סמ"ק ? שנה טובה, מייק.
הודעה אחרונה מאת landy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 51 תגובות
- 17.6 אלף צפיות
תקנה חדשה של משרד התחבורה תאפשר לייבא החל מינואר 2012 מכוניות יוקרה לפי תקינה מקלה; בין המותגים שעשויים להגיע לישראל: אסטון מרטין, בנטלי ואפילו בוגאטי 21/09/11 כתב: דניאל שמיל, TheMarker בשורה לחובבי מכוניות היוקרה: החל מינואר 2012 אפשר יהיה לייבא מכוניות לפי התקינה האירופית למהדורה מוגבלת. לדף של הגה ומוטוקאר בפייסבוק באירופה קיימים שני סוגים של תקינה למכוניות חדשות. הסוג הנפוץ והמחמיר יותר הוא התקינה הרגילה, הנוגעת לרוב סוגי מכוניות הנוסעים שנמכרות באירופה. בתקינה כלולות דרישות לגבי זיהום אוויר, מיחזור חומרים במכונית והגנה על נוסעי המכונית ועל הולכי רגל במקרה דריסה. אסטון מרטין באה לעיר. תכינו 2.3 מיליון שקלים ואולם, יש מכוניות המוחרגות מ…
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 1 תגובות
- 989 צפיות
האם אחריות יצרן מכסה נזקים פנימיים בתוך הרכב מנזקי שמש, כגון, פס קישוט על הדשוו שיצא מהמקום, או התנפחות הציפוי של לחצני הרדיו, התנתקות בד כיסוי הדלק מהחום. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
רוצה לקנות סנרוף מפירוק, ולאשר, האם ניתן לעשות זאת חוקית ? האם צריך לאשר בכלל, אם כן צריכים ובכל זאת לא מאשרים, מה העבירה ? הורדה (שינוי מרכב) ? לא שאני מתכנן לעשות רק שבזמן שבו אני עושה את כל הפרוצודורה רוצה לדעת האם להרכיב ולהמשיך או לחכות עד שיהיה לי אישור ולהרכיב.
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אחותי מתחתנת בקרוב, ואמא שלי רוצה להשכיר רכב ליום אחד, האם תיהיה בעיה להשכיר רכב, בעודי נהג צעיר בן 22? לאיזו חברה הכי משתלם לפנות?
הודעה אחרונה מאת benjah, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 932 צפיות
היום סתם הסתכלתי על הרכב וראיתי שעל הפלסטיק של המספר האחורי שהיה שחור מופיע שם המוסך מספר של המוסך שטיפלתי באחרונה .בלי אישור בלי לבקש .כמה זה נהוג לעשות את זה
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
http://cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/1999-%D7%94%D7%A4%D7%98%D7%A0%D7%98-%D7%A9%D7%9C-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%99%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%9B%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%93%D7%9C%D7%AA%D7%95%D7%AA.html
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 762 צפיות
שלום. התהדרתי לא מזמן באופל קורסה חדשה, האם יש צורך בהרצה? יש לציין שבקבלת האוטו לא נאמר כלום בנושא.
הודעה אחרונה מאת Vw-golf, -
-
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן לכולם וחג שמח רציתי לשאול שאלה קטנה: "אוטודיפו" עובדת בחג (מחר)? ו"צמיגי אנטון" ביפו? ואיזה חנויות לאביזרי רכב עובדות בחג באזור המרכז/ י-ם ? ועוד שאלה (2 רכבים): מה התהליך להגדלת מידות צמיגים וג'אנטים? לדעתכם, זה בסדר אם אני אקנה 8 ג'אנטים באוטודיפו (195/55/15), ו-8 צמיגי TOYO T1R באיזשהו מקום אחר? (איפה אפשר לקנות טריים במחיר סביר)? אני יודע שכל הג'אנטים באוטודיפו הם סיניים, אבל יש להם אחריות ל-4 שנים... תודה רבה לכולם וחג שמח עוד פעם
הודעה אחרונה מאת srack, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום! שמי דניס. בן 24 אני נהג חדש, חדש בפורום וחדש אולם הרכב. קיבלתי פלסטיק לפני 10 ימים מאז טסט לא נהגתי. אחרי זמן רב של חיפוש הזמנתי את פיג'ו 107 ידני, אוניה מגיע בסוף אוקטובר. אבל רכב החלום שלי הוא פיקנטו, שאם מזמינים עכשיו, תגיע רק באוד 8-10 חודשים. אז לצערי הלכתי על פיג'ו. אם תוספות של קוברה קוד - 900 שקל, וחישן רוורס ב-1100 שקל כולל צג, ושנה נוספת של אחריות (לא רשום אל מה בדיוק) 500 שקל אחרי קריאה של תגובות על הרכב אזה בבריטניה, יש לי מין תחושה שאולי עשיתי טעות. אנשים רושמים שכבר ב-25 אלף קילומטר מתקלקל להם הקלצ' תיקון של כ-5 אלף שקל וזה לא תופס באחריות של יצרן. ולאנשים אלו יש ניסיון של נהיגה 20 שנה ומלה ידנית (כך הם רושמים) שאל…
הודעה אחרונה מאת Zerker, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 872 צפיות
ראיתי בפורום אספנות חברה שגררו לוטוס 7 ממקום למקום עם עגלה נגררת ע"י סוואנה\ספארי, הגרירה כפי שקראתי התבצעה מחיפה למרכז, השאלה שלי האם זה ניתן ברכבים חדשים ? או בכלל, יש תקנון כלשהו ?
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לפני כשנה וחצי פתחתי את השרשור הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=313331 וסיכמתי חצי שנה עם ה-C5 V6 של משפחתי. היו מספר תגובות שדיברו על התאבדות כלכלית, ירידת ערך אקספוננציאלית/אסטרונומית וכו' וכמובן עוד כמה פניני חוכמה על אמינות. יש לציין שעד כה הרכב שומר על אמינות מופתית. לכן לכבוד ראש השנה ועוד מעט כשהרכב בן שנתיים החלטתי לבדוק על מה כל המהומה ופתחתי את מחירון YAD2 ואת מחירון החדשות של מגזין אוטו מגיליון נובמבר 2009. הסיבה שלא פתחתי את מחירון לוי יצחק היא חשבון הטלפון וזכויות היוצרים. לכל הרכבים השתלתי נתונים קבועים שזהים לרכב שלי. תאריך עלייה לכביש נובמבר 09, כ-25,000 ק"מ ויד ראשונה פרטית ולהלן התוצאות מהגרוע לטוב לפי אחוזי הפס…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
שלום לכולם, לפני 3 חודשים בדיוק קיבלתי את ה206 פלוס החדשה ולצערי, אין לי נחת ממנה. הרכב הנוכחי החליף 206 1.6 ידנית, 90 כ"ס שנת 1999 אותה אהבתי מאוד ושירתה אותי נאמנה. הרכב הנוכחי מספק אותי מבחינת הכח ואני מרגיש בבית כשאני יושב בו. לעומת זאת, ב1,800 ק"מ שנגמעו בשלושת החודשים האחרונים, חוויתי לא מעט צרות, כד כדי כך שהצטערתי שמכרתי את ה206 הקודמת שלי. ב200 ק"מ הכנסתי את הרכב למוסך בפעם הראשונה בגלל בעיות התנעת בוקר, הרכב לא התניע תמיד בפעם הראשונה ובכל בוקר כאשר מתניעים, הרכב מגמגם ורועד במשך כדקה (מזכיר תקלת בית מצערת בה יש משחקים בסיבובי המנוע) הרכב הוכנס למוסךולא נמצאה בו כל בעיה. לאחר מכן הרכב הוכנס שוב על אותה תקלה ובדיקת תקלת המזגן המפורסמת. …
הודעה אחרונה מאת shahar, -
300000 איש יצאו לרחובות? אז יצאו, בטח סתם באו לראות הופעות. אחרי ההורדה הזמנית של מס הבלו באוגוסט ולמרות ירידת מחירי הנפט (ואז עלייתו בגלל איירין), החל ממחר נשלם עוד קצת על ליטר דלק, בגלל תוספת מס לא פחות ולא יותר. יאאלה, כולם לתדלק היום בלילה ו"לדפוק" את המערכת.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, יש לי שאלה לגבי מקרה ומהי הענישה במקרה כזה באופן תאורתי. אני נוסע בכביש שמותר לנסוע בו 70 כביש עירוני עם שלושה נתיבים. התנועה זורמת במהירות שלי (70 קמש) ולפני נמצא רכב המסתיר מלפניו קטנוע הרכב זז לפתע נתיב אחד שמאלה ומתגלה רוכב הקטנוע בנתיב האמצעי נוסע בערך 30 קמש. במקרה שאני נוסע במהירות המותרת בולם חזק ככל האפשר אך בכל זאת נכנס ברוכב הקטנוע והוא מת מפצעיו מי אשם, האם אני יכול לרצות מאסר בפועל במקרה זה. הכל באופן תאורתי כמובן אשמח לתשובה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת nahum123, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קניתי רכב שבעבר היה השכרה האם אני יכול לגלות עם זיפו בו את הקילומטר הרכב עלה לכביש ב 15.7.2009 ככה שהוא עד לא מזמן היה מטופל במוסך המורשה האם אני יכול לגשת אליהם ולבקש את הפרטים האלה..?למשל מה היה מספר הקילומטר בטיפול האחרון?
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
הלך לי לאיבוד הרישיון האדמה בלעה אותו , אני עדיין נהג חדש וצעיר, בן 19 תכף(בלי מלווה או משו תכף נגמר הנהג חדש)הקטע שהזמנתי את הרישיון הזמני אבל לבינתיים אני נוסע בכל זאת כי זה לא מה שימנע ממני, השאלה אם יתפסו אותי ויבקשו רישיון ואין לי מה המצב הקרייטי ביותר?וקנס זה גם קריטי בשבילי (250 שקל יום עבודהה חראם)
הודעה אחרונה מאת Citroën Visa, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול למה מכונית אוודי A6 שנים 2005-2008 מתומחרת בלוח מחירונים וביד 2 פחות מהמחירון של ב.מ.וו סדרה 5 לאותן שנים... והמכוניות הן באותה קטגוריה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת יעקב אלטר,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 250 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mcaspi
- tan tan
- פריג'י
- hans
- Itzik-b
- eliharel
- פינדר
- הרקוליטו
- flytomars
- yohai71
- Alloytoy
- Avia