רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לפני יום הודיעו לנו שהסקודה בנמל והיום שילמנו. מתי אמור להגיע הרכב אלינו ? אמרו לנו שהם השתדלו להביא את זה עד ערב חג רק 4 ימי עסקים מתי מקבלים מספר רישוי כדי שנוכל לעשות ביטוח? אמרו לנו בסוכנו שהמשלוחים של האוקטביה אלגנס החל מיולי יהיו עם קרוז קונטרול נקווה שכך הדבר מכיון שלא רשום על זה שבום מקום אז אין לנו הבטח הרשמית. האבזור המקורי הוא דיבורית בלוטו'ס נקבה שזה לא מעכב בהרבה את הרכב.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לשם שינוי, אני חייב לשבח את מתנא שגרמו לי להתחיל את הבוקר עם חיוך. אני גר בהוד השרון, ונוסע לפ"ת כל בוקר. הפנייה שמאלה מכביש 40 לכיוון צומת ירקון (המשך של כביש 40) פקוקה ברוב הבקרים, ובשעות שאני נוסע עומדים שם בין 10 ל-15 דקות עד שמגיעים לרמזור. כל בוקר אני עומד בפקק ומשתדל לא להחנק מהעשן שיוצא לי מהאוזניים כשאני רואה את כל חותכי הפקקים שנוסעים בשוליים ונדחפים בתחילת התור ומאריכים את התור לכולם. היום השתלבו בתוך תור הממתינים ניידת אחת של מתנא + סמוייה אחת שארבו לחותכים. מיד שחלפו על פניהם נדלקו האורות, וארבעה קורבנות נעצרו על ידם, וגרמו לי להתחיל את היום עם חיוך על הפנים.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
מתחילת השנה נמכרו מספר לא מבוטל של רכבים ידניים, והמספר ימשיך לעלות. עלה בדעתי שיש נקודה שכדאי לשים לב אליה. בשנים האחרונות רוב המכוניות היו בעלות תיבת הילוכים אוטומטית, והנושא של זינוק בעליה נדחק לפינה. ברכבים ידניים ייתכן דרדור הרכב בזמן זינוק בעלייה, כמובן גם תלוי במיומנות הנהג, ולאחר שהתרגלנו להידבק מאחור לרכבים אוטומטיים, כדאי להחזיר את הנושא למודעות, כדאי לשמור על טיפה יותר מרחק בעצירה שכזו. כמו כן, גם נושא הגיר הרובוטי יצבור פופולריות בקרוב, עם כניסתה של הפוקוס החדשה. ברכבים של קבוצת VAG בהם מותקן גיר רובוטי (dsg), יש מתקן למניעת הדרדור למשך 2 שניות מרגע עזיבת דוושת הבלם. באלו עוד רכבים יש מתקן דומה, למניעת דרדור בזינוק?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4 אלף צפיות
http://www.themarker.com/cars/1.1478853 התחרות עושה את שלה
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- 0 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי רכב שירד מכביש וקיבלתי רישיון כתום שבו הרכב לא יכול לעלות לכביש יותר אלה רק לפירוק. במידה ואני מוכר את הרכב למישהו לחלקים האם אני צריך לעשות העברת בעלות? תודה..
הודעה אחרונה מאת Slavon, -
- 1 תגובות
- 857 צפיות
”זמנית ועד להודעה חדשה, בשל חוסר תקציב, לא ניתן לבצע גריטת רכב ישן” http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=316:rechev-gritat&catid=64:rishayon-rechev-c&Itemid=91
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
לא הייתי רוצה להיות באזור מפחיד ביותר. אומנם סקסו הישנה, אבל עדיין מצפים למשהו קצת יותר עמיד מקרטון..
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
כיום אני נוהג בשירוקו שנת 2009 שעלתה לכביש ב06.2009 קבוצת רכב 5. עכשיו לפי מה שקראתי אני אמור לשלם שווי שימוש של 5220 שקל בחודש. אני חושב לשדרג לשירוקו 2010 שהמחירון שלה הוא 135 אלף. עכשיו לפי מה שקראתי פה לפי השינוי בחוק אני ישלם רק 2.48 אחוז ממחירון החודשי של הרכב. זאת אומרת נכון לעכשיו 3348 ש"ח מישהו יכול לשפוך קצת אור על נושא ? נראה לי קצת מוזר שאני ישלם פחות על רכב חדש יותר שגם מאובזר יותר. תודה מראש , תבורכו.
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. שמי איתמר ואני עושה יג' הנדסאים ואני צריך להגיש פרויקט כדי לקבל את הדיפלומה שגם קשורה למכונאות רכב סוג 3 אז עם יש למשהוא פרויקט ויכול לתת לי אני מאוד אשמח תודה רבה
הודעה אחרונה מאת CLIPPER159, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 642 צפיות
שלום לכם יש לנו מזדה 5 2007 עם גיר טיפטרוניק. אני גר באזור שביציאה לכביש ראשי בינעירוני תהיה עלייה והרכב מתאמץ כי בהילוך שני הרכב לפעמים מגיע למהירות 60-70 קמ"ש ויש משאומר שזה משפיע שלילי על הגיר. מה לעשות? האם צריך במקרה כזה צריך לבחור מצב m+ בשביל שהרכב יהיה רגוע? והאם זה משפיע שלילי על צריכת דלק כאשר אני אבחר m+? ומה קורה אם אני אבחר מתחילת נסיעה מצב m+? ובמה אפשר לנצל גיר כזה?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
איך ההתנהגות של הפיאט טיפו 2.0 16V? יש כאלה בארץ? אם כן, כמה אחת כזו אמורה לעלות?
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
שלום, יותר ויותר רואים כניסה של מנועי טורבו "עירוניים" לשוק. עם טיפול מסור, כמה זמן יכול מנוע כזה לתפקד ללא תקלות מהותיות? מהי עלות של החלפת טורבו? אותה שאלה, רק למנועי טורבו מוכווני ביצועים (GTI ,STI לדוגמא). תודה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם היום, ב2011, עדין בני אדם עושים את הרוב? למישהו אולי יש סרטון? מדובר על מכוניות כמו מזדה 3, קיה פורטה, הונדה סיויק וכדומה, לא בוגאטי או פרארי ששם הרוב זה בני אדם. אפשר תשובה חד משמעית? סרטון גם מאוד יעזור.
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
הייתי היום בסניף של קל אוטו ברחוב המסגר, יש שם סיאט לאון בתצוגה וזהו בערך. אבל בכל זאת מה שמעניין הוא המחיר שהציעו לדגם TSI 1.2 ידני. המוכר טען שהמחיר הוא לכמה יחידות אחרונות ושאפשר לקבל את האוטו בצבע כסף מטלי בלבד. האוטו גם מאובזר לא רע: חישוקים קלים 16 אינץ', מראות מתקפלות חשמלית, רדיו מקורי עם USB, בקרת אקלים מפוצלת והגה מצופה עור וטלסקופי. נשמע לי כמו הצעה עדיפה בהרבה על הפוקוס הידנית או היונדאי i30.
הודעה אחרונה מאת labop, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הזמנתי גולף, וההצעת מחיר שקיבלתי מחברת הביטוח "שלמה" היתה הכי זולה ובאופן משמעותי. האם מומלץ לבטח בחברה זו ? הבנתי שזו חברת ביטוח חדשה.
הודעה אחרונה מאת Arilou, -
-
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
אהלן חברים, שמי רותם בן 23 מבאר שבע, לאלה שלא מכירים אותי... לפני כחצי שנה התחדשתי בXSI 106 מבציר 94 בעלת מנוע 1.4, צבע חדש. האוטו עם מנוע מקורי וגיל חלופי ומטפטף שלא ברור לי מאיפה הביאו. 183000 על מד היקלומטרז'. חלונות חשמל, מראות חשמל, נעילה מרכזית עם אזעקת ביפר ומרים שמשות- פשוט תענוג. תמונה מהיום הראשון בחנייה של הבית: פלסטיקה שבורה מסביב ללוח שעונים ולקונסולת המערכת ומתגי המזגן (מחפש כזו בנרות וגם תא כפפות חדש!!!!) : קניתי אותה במצב לא להיט, והחלטתי לצאת לפרוייקט (לפעמים בלית ברירה) של שחזור ושיפוץ כללי, ואם אפשר לומר יישור קו רציני. בשבוע הראשון נכנסה לטיפול, הוחלפו פילטרים ושמנים של רואיל פרפל ונוזל קירור של פרסטון. בטיפול הוחלפו הפ…
הודעה אחרונה מאת TAsraf, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 25.6 אלף צפיות
הראו עכשיו בהיום שהיה בערוץ 10, תמונה שבה רכב משטרתי מאזדה 6, חונה בחניית נכים. מהמשטרה נמסר בתגובה שמותר לחנות בחניית נכים אם לא מוצב תמרור שזו חנייה לנכים. מקום החנייה צבוע בכחול. אמיתי?!
הודעה אחרונה מאת spirit69, -
משטרת תנועה יקרה (מלשון עולה לנו הרבה כסף): הנה לכם טיפ קטן שייעשה בשבילכם ובשבילנו עבודה גדולה: שימו שוטרי תנועה סמויים במוניות שירות עירוניות או בין עירוניות עם מצלמה קטנה שתתעד את מסע האימים שחווים כל יום אלפי אנשים. לא מזמן עליתי על מונית שירות בין עירונית מתל אביב החוצה ובחיי שפחדתי. כמות עבירות התנועה שאותו נהג ביצע בנסיעה אחת לא ביצעתי כל החיים. לא מדובר על עבירות שוליות של חוסר איתות בין נתיב לנתיב אלה על עבירות חמורות ביותר כמו חציית קו הפרדה לבן, גניבת נתיבים, מעבר חד בין נתיבים כשהוא מזהה נוסעים בפוטנציה, אי שמירת מרחק כמעט תמיד, נהיגה פרועה ועצבנית תוך כדי שימוש מוגזם בצופר או בקיצור, פחד אלוהים. חלק מהנהגים מעשנים תוך כדי נסיעה וכמעט כולם מדברים בטל…
הודעה אחרונה מאת Casper, -
קיה ריו החדשה
מאת david86- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני קראתי הרבה אתרים שצריך להגיע בתחילת שנה קיה ריו הסופיר מיני, השאלה יש למשהו מוסג כמה בערך יעלה הרכב?
הודעה אחרונה מאת david86, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 724 צפיות
התמונה בה צלמה ניידת משטרה נכנסת ב"אין כניסה", ולידה ניידת חונה על חניית נכים, הופצה וקושרה אלפי פעמים באינטרנט. הנה קישור המתאר את תקציר המקרה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4125694,00.html כעת יש לצרף את תנועת המצלמות הקטנות העוברות דרך דואר ישראל בכיוון חובבי הרכב (גם אצלי - מותקן ומצלם), גם זה בזכות התנהלות מתנשאת ושקרית של שני שוטרים עלובים. אישית, ברור לי שכל עבירת תנועה של ניידת משטרה אני אעלה ליוטיוב, אם ינהגו כך גם אחרים - האם המשטרע תצטרך להתחיל לשמור על החוק, ולעבוד למעננו? האם הצייד הפך לניצוד?
הודעה אחרונה מאת XENON, -
-
טיול לברלין
מאת שועלון- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי אני נוסע בקרוב לטיול בן מספר ימים בברלין, ומעוניין להקדיש כמה שעות לטובת הנושא המוטורי מחפש תערוכת רכב מודני מעניינת. או - פעילות שכרוכה ממש בנהיגה / ספורט מוטורי. למשל - כמה שעה-שעתיים על מסלול. אשמח לקבל המלצות אם יש! אני יודע שתערוכת פרנקפורט מתקיימת בימים האלו. העניין הוא שזה דיי רחוק מברלין, מרחק נסיעה של כמה שעות טובות (500 ק"מ). אתם יודעים אם אפשר להכנס ללא תיאום מראש? כמה עולה כניסה? והאם הנסיעה מברלין לשם שווה? כי תכלס - זה יום שלם. תודה!
הודעה אחרונה מאת NoFear, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא יודע עם תמונה חדשה או ישנה אני רק ראיתי אותה עכשיו. לא אני צילמתי רק משתף. להנאתכם אחד חונה בחניית נכים ושני נכנס באין כניסה.
הודעה אחרונה מאת Sameer_tuning, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 928 צפיות
או שבמערכת דה מרקר טעו ? יש כתבה על מבצע בסקודה על דגם היטי עם 120 כ"ס http://www.themarker.com/cars/1.1478842
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/cars-magazine/articles/Article-7e880e6cffd4231006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153 כתבה מערוץ 2 תחילה של שינוי כיוון ? מתחילים לעבור לגיר ידני ,גם יבואנים יתחילו לייבא משפחתיות ידניות במחירים מפתים בקרוב.
הודעה אחרונה מאת TurboMan, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 918 צפיות
הצומת הזאת נהייתה הצומת השנואה עליי בסביבה. מאז שפתחו את מחלף זרזיר ואת הגשרים בצומת המוביל, צומת אלונים נהייתה צוואר בקבוק שלא משנה באיזה שעה תיסע בין 7:00-18:00 אתה נתקע בצומת כ15-20 דקות לכביש שאורכו כ400 מטר ושלא לדבר על שבת כאשר כולם חוזרים דרך הכביש הזה מהצפון. מתכוונים לטפל בזה בקרוב? ראיתי שהתחילו לעבוד על הרחבת הכביש זה באמת הפתרון?
הודעה אחרונה מאת שםבם, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב שאין לו טסט 5 חודשים, בחיפוש בפורום הבנתי שניתן לעשות זאת דרך משרד הרישוי ועליי לחתום על טופס שאני מודע לכך שהרכב ללא טסט. היום התקשרתי למשרד התחבורה לאמת 5678* ולטענתם לא ניתן להעביר בעלות אלא אחרי ביצוע טסט. מישהו יכול לעזור לי בנושא? האם יש אסמכתא כלשהי לכך שניתן לבצע העברת בעלות לרכב ללא טסט ברישוי? (לא מצאתי דבר באתר משרד התחבורה.
הודעה אחרונה מאת Extazi, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 908 צפיות
אני בן 18 ואני רוצה להשכיר אוטו ידני כדי שאני אוכל לתרגל קצת אחרי שנה שלא נהגתי בידני כי אני מפחד להיכנס לאוטו החדש בלי קצת ניסיון. הלכתי לשלמה סיקסט (היחידים בעיר) והם אמרו שהם משכירים רק מגיל 21, אם אבא שלי משכיר אני יכול לנהוג עליו או שזה נגד החוק,ביטוח וכו'. תודה רבה לכל העוזרים אני חייב עזרה ממש דחוף כי האוטו כבר בדרך אליי נ.ב אם זה לא אפשרי, איך עוד אני יכול להשיג אוטו ידני לשלושה ארבעה ימים?
הודעה אחרונה מאת IdanEyal, -
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה לשתף אתכם בסיפור שקרה לי היום גם כי אולי תזהרו יותר וגם כדי לשמוע רשמים וייעוץ ממי שאולי חווה דבר דומה. אני בעלים של איביזה 05...במקרה הזה שאר בפרטים לא משנים אלה רק זה שע"פ היצרן נפח מיכל הדלק הוא 45 ליטר. הסיפור הולך ככה: היום תדלקתי את רכב באותה התחנה שאני מתדלק בה 7 שנים כבר בסוף התדלוק כהרגלי אני לוקח את החשבונית ונכנס לרכב לרשום קילומטרז ולראות מה היתה צריכת הדלק. כשראיתי כמה ליטרים רשום בחשבונית קיבלתי חום...לא פחות מ-46 ליטר ומשהו... הרכב אצלי יותר משנה וחצי בכל התדלוקים שלי בחיים לא עברתי את ה-36-37 ליטר בתדלוק גם כשהנורה נדלקה פעם אחת עדיין תדלקתי פחות מ40 ליטר וזה היה נראה כאילו אני נוסע על אדים. עכישו בר…
הודעה אחרונה מאת ya_pl, -
חברים יקרים. מהקמת של המדינה ועד היום מחירי הרכבים רק עולים אנו כציבור במדינה סופגים זאת בשתיקה. בתור חברה דמוקרטית ומתוקנת אנו נדרשים לעשות משהו בנידון לא יתכן שיגזלו אותנו ואת הורינו במשך שנים, חייבים לשם לזה סוף. בקניית רכב יש רשימה גדולה של מיסים ופרמטרים שונים אשר קובעים את מחירו בארץ וזה הרבה לפני הרווח אותו גוזלים יבואני הרכב והמכס. בין הפרמטרים קיימים דמי העברה לנמל דמי הובלה דמי טיפול מכס (מופקע אצלנו בארץ 103% על רכבים חסכוניים ו113% על רכבים מזהמים יכול להגיע אפילו ל 125% על רכבים בעייתים (מבחינת הארגונים הירוקים). רוב אזרחי ישראל הם אזרחים עובדים ועובדים קשה כאן זה לא שבדיה שגם שם מי שלא עובד מקבל משכורת, גם אנחנו רוצים להנות מהחיים. כן גם מהחיים החו…
הודעה אחרונה מאת shaul777, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
הנה השרשור שננעל http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=335653&highlight=%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94+%D7%A9%D7%A0%D7%A9%D7%91%D7%A8 והנה המודעה למכירת הרכב http://www.winwin.co.il/Cars/Ads/CarsAds,3560942.aspx?Ref=a_ynet_hp
הודעה אחרונה מאת vxlan, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 250 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mcaspi
- tan tan
- פריג'י
- hans
- Itzik-b
- eliharel
- פינדר
- הרקוליטו
- flytomars
- yohai71
- Alloytoy
- Avia