Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חרם על יבואני הרכב!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון אני אף פעם לא טענתי שלא, אני גם חושב שצריך לנקוט צעדים חריגים יותר בכדי להזיז עניינים.

אש שורפת הכל היא לא מופנית לכיוון אחד, כשמנסים לשלוט בה מכינים ביצה מקושקשת שלא שולטים בה משנים את פני המדינה.

במחאה לגיטימית שבה ציבור יוצא כנגד גופים מסחריים או ממשלתיים הדרישה של הציבור (וחייבת להיות דרישה, אי אפשר פשוט לירוק אש לכל כיוון) צריכה להיות רפורמה או או התחלה של משא ומתן.

איך תתחיל מחאה כשהדרישה מתקיימת בימים אלה במסגרת גיבוש המלצות לשינויים בשוק הרכב בועדת זליכה?

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צורם לי לראות שנאת אנשים רק כי יש להם כסף.

זה שיש לו כסף אומר שאסור לו להתלונן על יוקר המחייה?למה?כי יש לו כסף?כי הוא עובד קשה ?הוא לא אומר שהחיים שלו רעים ומבקש שתרחמו עליו הוא אומר שיוקר המחייה פה גבוהה מאוד ביחס לשכר הממוצע ושם דגש על תחום הרכב..

מזה התגובות האלו של אתה קונה שירוקו ומתלונן שרע לך?אז מה?גם אני קניתי רכב במעל 200K זה אומר שאין לי זכות להתלונן על העובדה שיקר פה במדינה?מזה התגובות המפגרות האלו על הבית של ההורים של דפני ליף?!!?אם אנשים ישארו לגור אצל ההורים איזה דור עתיד יגדל לנו פה?הבית הזה לא שלה וגם אם היה שלה יש לה את הזכות המלאה להגיד שמחירי הדיור והחיים פה בארץ הם יקרים כי העובדה הזו פשוט נכונה!

יש לי בית שעולה מיליון וחצי יש לי רכב שעולה מעל 200K ואני עדיין מתלונן שהמחירים פה במדינה שלנו יקרים הרבה יותר ביחס למדינות אחרות..אז צריך להרביץ לי עכשיו ?

המחירים לא מתאזנים רק בגלל הצרות עין הזו..מחירי המחייה צריכים להיות שווים לגובה המשכורת ואז אנשים נורמליים יוכלו לחיות כמו שצריך ואנשים ""עשירים"" יוכלו לחיות טוב קצת יותר,מה הבעיה עם זה?

גם אם תקחו היום זוג צעיר שהתחתן וכל אחד מההורים שם בצד לקראת היום הזה של ילדיו לכל אחד 700K(מצב אבסורדי שכמעט ולא קיים) קרי שלזוג נשוי צעיר ישנם 1.4 מיליון להתחיל את החיים וזה מסתכם בבית ורכב באיזורים נורמליים וזה מה שנקרא זוג שהתבסס והתחיל טוב,אך עם זאת קחו עכשיו את המשכורת של הזוג הזה ותגידו לו לגדל ילדים לשלם חשבונות וכן הלאה..לא מספיק קשה להגיע למצב שאתה קונה בית ורכב במידה ונפל מזלך וזכית בלוטו/מצאת כספת של בנק/ההורים שלך נפטרו וקיבלת ירושה שמנה אז עכשיו צריך להחזיק את זה עם משכורת שאינה תואמת בעליל את יוקר המחייה.

תפסיקו עם הקנאה ועם הצרות עין הזו הבעיה של המדינה שלנו היא לא האנשים שיש ביכולתם .

לפותח השרשור-האש כלפיך מעט מובנת לי כי אתה לא מתנסח כיאות ולקראת סוף ההודעה זה כבר הפך להיות לא מובן כמו כן ההודעה הייתה מעט כתובה בטון עם שמץ של התנשאות מעבר לעובדה שחוץ מהכותרת הכל לא ממש היה ברור.

אני גם לא מתנסח הכי טוב שבעולם(בטח לא עם סימני פיסוק) אבל בהחלט אפשר לקבל משמעות אחרת מן ההודעה.

כמובן שהצדק אתך וזכותו של כל אחד להתלונן על מחירי מוצרים, גם אם הוא עשיר מופלג. בדיוק באותו אופן בו כמובן מותר לקונה של ארנקון מתוצרת לואי ויטון, פראדה או קוואלי להתלונן שבשדרה החמישית היא תשלם חצי מאשר בחנות בכיכר המדינה. כשר, לגיטימי ומה שתרצה, אלא שאם אתה מצוי בהווי של המאיונים העליונים, אתה ודאי יודע שהתאגדות לצרכי מחאה ציבורית כלשהיא, אינה בדיוק ענין שבשיגרה שם.

פורסם
לפי דעתי מחירי הרכב בישראל לא ירדו לעולם בצורה משמעותית.

איך אתה יכול לכתוב כזה דבר, כאשר כל שרשור שני בפורום זה מבצע הנחה על עוד מכונית מיני או סופר מיני?

המדינה לא תוותר על ההכנסה ממיסים בלי שיגיעו ממקור אחר.

זה נכון, אבל אל תשכח שבניגוד למה שאתה כותב כאן...

כל מי שעיסוקו ברכב לא יתן למהלך כזה לקרות: יבואנים מחזיקים מלאי בארץ - פתאם ערכו ירד בעשרות אחוזים?

שום מהלך לא ייקרה "פתאום".

התקווה היא הורדת מתח רווחים של היבואנים, כמו שרואים בחודשים האחרונים במכוניות הקטנטנות ופה ושם בקומפקטיות ומשפחתיות. אפילו ב.מ.וו. כבר אפשר לרכוש בפחות מ-200,000...

חבל שזה לא מצליח להצחיק אותי.

חבל שלא קראת את מה נכתב כבר בשרשור, כי היתה התייחסות לרווחי יבואני הרכב.

דלק מוטורס, יבואן מוצלח, מרווחיה בין 10% ל-12% על מחזור המכירות שלה.

זה רווח מוגזם?

יש לך בכלל דרך להוריד את מתח הרווחים של יבואן?

הנה עוד דעה של מישהו שמכיר את התחום. זה לא אומר שהכל נכון, אבל לפחות הבעת הדעה היא לעניין:

http://www.themarker.com/cars/1.1472808

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מדינת ישראל אלופה במינוי וועדות שהמלצותיהם לא מיושמות והם מונחות במגירות ומעלות אבק.

מסכים אני לרוב דעותיו של בועז סופר בייחוד לעצה בסוף בו הוא ממליץ שלא לירות לכל הכיוונים ללא הבחנה.

וכפי שכתבתי בשרשור אחר בנושא, ענף הרכב נוגע גם ליצרניות הרכב הבינלאומיות, שלא ישמחו שינהלו להם את עינייניהם, בניגוד לענף הבניה או הסלולר שאנו עוסקים בשחקנים מקומיים בלבד, ולכן יש לממשלה יכולת השפעה.

וצודק פותח השרשור המס על המכוניות גבוה. מה הפתרון שלך??? הורדת מיסים !! מהיכן יבוא הכסף שלא ייגבה ממיסים על הרכב??

אחת האפשרויות להפסיק למממן חרדים אולי?? גביית מיסים יותר גבוהה מכל משתמטי המיסים??

תיהנה מהשירוקו ושיתפוצצו הקנאים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אפשר לחשוב שפותח השירשור או כל מי שקונה רכב ב 150k הוא איזה מיליונר , ואז נישאלת השאלה עיי כמה

חברים כאן ( שאולי אין להם תקציב לרכב כזה ואולי גם לחצי מזה ) איך הוא מעיז לדבר בכלל כשהוא יכול

להרשות לעצמו לרכוש רכב בסכום שכזה ?

אז אני אומר :

אולי אותו בן אדם חסך 10 שנים ? אולי הוא קונה את הרכב כאשר הוא מחליף רכב קיים ומוסיף חצי מהסכום ? אולי הוא רוכש בהלוואה לכמה שנים את חלומו ? אולי קיבל מתנה או ירושה ?

כלומר מה אנשים קופצים כאן כאילו שפותח השירשור הוא איזה אוליגרך שקנה BMW סדרה 7 , ומתלונן....

הפורום הזה מגוון באנשים מכל הגילאים , כאשר יש כאן חברים צעירים מאד שחלומם הוא רכב ב 50k ויש מבוגרים

יותר שעבדו 10 שנים ויותר וחסכו וברשותם רכב קיים ורוצים להתקדם , זה לא הופך אותם למליונרים.

בגדול , ולמי שרואה את התמונה הרחבה , מחירי הרכב לצרכן בארץ הם כפולים ויותר מכל מדינה בגלובוס , ועל

כך מתלונן פותח השירשור , שאולי לא התנסח כראוי , אך זוהי כוונתו .

ברור שלא רק יבואני הרכב אשמים במצב כמו שקבלני הבניין לא אשמים במחיר הדיור , וכמו שבעלי תחנות הדלק

לא אשמים במחירי הבנזין . לדעתי האשמה העיקרית רובצת על הממשלה שגובה מיסים אסטרונומיים כי הצרכן

הישראלי פראייר במלא מובן המילה , כאשר כל אימת שמעלים מחירים בכל המגזרים במשק הוא פשוט ממשיך

לשלם ולשתוק .

הסיפור של המחאה הנוכחית הוא שהמחירים ויוקר המחייה האמירו עד למצב שאותם אנשי מעמד הבניים הגיעו

למצב שעם משכורת משותפת של כ 20,000 שח בחודש ומעלה כבר לא מספיקה , וחבל שלא חשבו על המחאה

הזו לפני 5-7 שנים כשכל שני וחמישי עלו המחירים במשק .

כתב פה אחד החברים בביקורת על פותח השירשור על כך שאנשים חולמים על סוזוקי אלטו , ואיך הוא מעיז לדבר

כשיש לו תקציב לשירוקו , אז אני יכול לומר שמי שהגשמת החלום שלו הוא לרכוש סוזוקי אלטו שזה ה Entry Level של המכוניות חי בבועה אישית , ואין זה מעיד על הכלל.

מי שקונה רכב ב 150k פלוס מינוס ומתלונן על רמת הגימור ברכב , ויש לו זמן לשתף חברים בפורום הזה , אננו מליונר

ואפילו לא מתקרב לזה

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

אנחנו לא ניכנס לעוד דיון על יוקר המחייה הכללי.

יש לזה שרשור ייעודי באוף, והיו עוד מספיק דיונים בעניין.

בהתייחס לשירוקו של פותח השרשור כדוגמא בלבד, מבחינת האינטרסים של המדינה, ובכפוף לשינויים שניתן לבצע בטווח הקרוב, הטיפול בעלות רכבים המשמשים לתחבורה בסיסית, הוא בראש סדר העדיפויות. ההוזלה המצופה צריכה להתמקד ברכבים מהסיגמנט המשפחתי ומטה. זה לא אומר שמימון הוזלה כזו צריך לבוא על חשבון ייקור רכבים יקרים יותר (כלומר, הורדת מס על רכבים זולים וייקור היקרים).

עוד נתון מאוד מעניין הוא לדעת כמה הצרכן הישראלי צורך פחות דלק עקב התייקרותו. בסופו של דבר, המעבר מרכבים יקרים ובזבזניים יותר, לקטנים וחסכניים, הוא אינטרס של המדינה. האם יכול להיות שלייקור הדלק יש השפעה חיובית על שוק הרכב והדלק?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בגדול , ולמי שרואה את התמונה הרחבה , מחירי הרכב לצרכן בארץ הם כפולים ויותר מכל מדינה בגלובוס , ועל

כך מתלונן פותח השירשור , שאולי לא התנסח כראוי , אך זוהי כוונתו .

אז התמונה הרחבה שלך צרה והנתיב שלה עובר בין ישראל לארה"ב.

בדוק כמה תעלה לך מכונית גרמנית בתאילנד ו\או סינגפור ותחזור אלינו.

בוא נחסוך לך קצת, פורשה קאיימן עולה בסינגפור כ250 אלף דולר אמריקני.

פורסם

אז מה זה אומר בדיוק , שנלך לפי סינגפור או תיאלנד?

אם לא הבנת, התמונה הרחבה שאני מדבר עליה כוללת את רוב מדינות העולם המודרניות והמתוקנות.

ידידי , בארה"ב , אנגליה ובאירופה מחירי הרכבים הם חצי ממחירם בישראל (וזה לא חדש לאף אחד ) אם לא פחות !

יתרה מכך , בחלקי החילוף השערוריה היא כפולה ומכופלת כאשר בארץ הם עולים פי 2-5 ממחירם בנייכר !

ואני מדבר על רוב מדינות העולם , ששם לא מחפשים איך לדפוק את האזרח בכל דרך אפשרית.....

אז בבקשה ממך , אל תחפש לי איזו מדינה או שתיים שבהם נהוגה שיטת המיסוי הישראלית.

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

כן וכמה מרויחים בסינגפור.

נמאס לי מכל ההשוואות מחירים לעולם.

הבעיה בישראל שמשווים מחירים לאירופה (כמו הדלק) שוכחים שהמשכורת באירופה הרבה יותר גבוהה.

וזה לא רק ברכבים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני לא מבין למה אנחנו צריכים להצביע רק על בעיה אחת כשיש כל כך הרבה בעיות.

אם אנחנו מתלוננים על המיסים הגבוהים לשכירים, המיסים הגבוהים לעצמאים, מוצרי צריכה בסיסיים, חשמל,דלק, רכבים, מכשירי חשמל, מים , בתים, גנים ומוסדות חינוך, ריביות מרקיעות שחקים של הבנקים בהלוואות ומשכנתאות וזאת רק תחילת הרשימה.

איך אנחנו אמורים לבחור רק משהו אחד להתמקד עליו בדרישה לתיקונו כשיש כל כך הרבה מה לתקן?

הרי סדר העדיפות שלי הוא לא סדר העדיפות של האחר..

מה אנחנו אשמים שהמדינה והגופים האחראיים לא מנעו או לפחות מזערו באופן משמעותי את הנזק שנגרם ונצבר במהלך כל השנים.

מדוע אדם נקרא "בזבזן" או "לא חלק מהמחאה" ברגע שרכש רכב מעל 120K או דירה ב 1.5M ש"ח . אף אחד לא אמר שכל מי שרוכש הוא רוכש מכספו הפרטי . יש הלוואות. עדיין מישהו צריך לשלם את כל זה!

פתאום זה פינוק לצאת לנופש? פתאום זה עשיר מדי לקנות רכב חדש? הרגילו אותנו להכי נמוך ומישהו עכשיו שקנה משהו חדש זה מוציא אותו מהקבוצה ה"עממית". אני לא יודע מה אתכם אבל אני קניתי מאזדה 3 08 1.6 ליטר לפני כחצי שנה ב 80K ש"ח .

בזמן שבדקתי באינטרנט על ייבוא מחו"ל על הרכב המדובר עם אותו שנתון והדגם הכי יקר 2.0 ליטר + כל התוספות האפשריות סביב ה 12K דולר. דהיינו כ 40K ש"ח שזה חצי מחיר. לא זכור לי שגידלתי עץ מזומנים בחצר. כך שתלונתו של פותח השירשור היא אמיתית נכונה ובאה ממקום שנוגע לכולנו. אז לצורך העניין הבחור שקנה חדש במידה ונפנטז שהורידו מחירים הוא יוכל בעתיד לקנות רכב ב שעולה 200K אבל אחרים יוכלו לקנות רכב של 100K ואלו שקנו ב 20K יקנו רכב של 40K כולם מרוויחים. למה לא מגיע לנו להנות מזה? אנחנו לא עובדים מספיק קשה? לא נטחנים בעבודה מבוקר ועד לילה?

שיהיה ברור. הכל בשליטתנו. כולם יכולים לדרוש מה שהם רוצים אם לא נשלם הם יכולים רק לקפוץ. וכשיכנסו להפסדים נגלה עולם חדש. עולם של אפשרויות חדשות. הכל במרחק מעשים מאיתנו. אבל הכי נוח הפורום

פורסם

אינני בקיא במחירי פורשה בארץ אך אני לא חושב שיש פורשה בסיסית בפחות מ250$.

לבחור שהגיב להודעה שלי אני מסכים איתך שהמחאה הזו לא תמיד בראש מעיינם של אלו שיש ביכולתם(לא רק העשירים באמת) אך תסכים איתי שיש כאלו שזה גם מפריע להם ולא דווקא בגלל מחירים כבדים של מותגים שמוגדרים כלוקסוס אלה פשוט מפריע להם כי הם רואים את השכנים שלהם אותי ואותך ואת מוישה שכן נפגעים?

ההכללות האלו והיציאה הזו נגד מי שכן יש לו כסף מרתיעה עוד יותר אנשים כאלו מלהיות מעורבים במחאה כי הם מרגישים שהאש מופנת אליהם,כשאתה בעלים של רשת מזון ומתפרנס בכבוד מדברים שבנית והשגת בזיעת אפך ואתה רואה פירמידה עם התמונה שלך באמצע מחאה של מאות אלפים עם כיתוב מגעיל איך זה גורם לך להרגיש?ולמה?מה עשית לא בסדר?יש שרשרת כל כך ארוכה של גזירות קופון עד שזה מגיע לצרכן יש כל כך הרבה הוצאות מסביב שפשוט נח לנו להיות אטומים לכל התהליך ולתלות רק את מי שעומד בסופו את מי שקנינו ממנו.

הבעיה לא טמונה רק פה הבעיה ממשיכה לכיוון המדינה שלנו שלא מעודדת את המשק של מסבסדת מספיק שלא מייצרת תחרות והכי חשוב שהיא קושרת קשרי עם חלק מאותם אנשי עסקים ומעודדת את גדילתם בעוד שאנשי עסקים אחרים שלא הולכים איתה יד ביד נעצרים ע"י הממונה על ההגבלים העסקיים.

אז אני בתור אחד מהאנשים שהיו בפירמידה ההיא לא הייתי רוצה להתעניין ובטח שלא לקחת חלק במחאה הזו.

אני אצטט משפט שקיבלתי ממישהו שגר בארץ ועושה עסקים גם בחו"ל שמראה אולי קצת על הרגשות שיש להם לגבי כל מה שקורה

"שבת שלום מX YZ אי של שלווה יציבות והרבה אהבה לעסקים ..." ההמשך לא רלוונטי.

בכל מקרה אני לא אכנס למחאת יוקר המחייה כי פאלו ביקש זאת ואני מכבד אותו אבל אציין ואומר שכמעט כל מחאה שאנו נעלה תכנס תחת קטגוריית יוקר המחייה ולכן כמעט תמיד הן יהיו קשורות זו בזה ויהיה בלתי נמנע להכנס לזה.

שורה התחתונה אומרת שכמו הרבה דברים במדינה הזו מחירי הרכב אינם תואמים את המשכורות במשק ויש לכל אחד זכות לומר את זה בין אם הוא עשיר מבוסס או עני כי את מה שנכון כל אחד יכול לומר,האם יש משהו לעשות בעניין?בשביל זה יש לנו ממשלה בעקרון שתייצר פתרונות ,בהעדר האנשים הנכונים בממשלה לייצר פתרונות אלו האפשרויות שלנו מעטות אם מבטלים כל צעד אגרסיבי כזה או אחר.

פורסם

וצודק פותח השרשור המס על המכוניות גבוה. מה הפתרון שלך??? הורדת מיסים !! מהיכן יבוא הכסף שלא ייגבה ממיסים על הרכב??

אחת האפשרויות להפסיק למממן חרדים אולי?? גביית מיסים יותר גבוהה מכל משתמטי המיסים??

תיהנה מהשירוקו ושיתפוצצו הקנאים.

ישה - אתה תמים ברמות.

אם המיסוי על רכב ירד, אז המדינה תגבה אותו ממך וממני דרך מיסים חדשים שיוטלו - כמו מס ירושה.

מדובר במשחק סכום אפס.

עוד נתון מאוד מעניין הוא לדעת כמה הצרכן הישראלי צורך פחות דלק עקב התייקרותו. בסופו של דבר, המעבר מרכבים יקרים ובזבזניים יותר, לקטנים וחסכניים, הוא אינטרס של המדינה. האם יכול להיות שלייקור הדלק יש השפעה חיובית על שוק הרכב והדלק?

בנקודה הזו אני חולק על דעתך.

למדינה יש אינטרס ברור בצריכה מוגברת של בנזין, כשהמס מהווה יותר מ - 50% ממחיר הדלק לצרכן, כשהמדינה סובלת מעודף מט"ח - יש לממשלה אינטרס ברור בבזבוז בנזין גדול ככול הניתן.

פורסם

דורקי אם היית קורא את הודעתי היית מבין שאני ותמימות לא הולכים יד ביד.

מכיוון שלא ניתן לבצע חלופה למס הנוכחי הרי מדובר בקשקוש מוחלט,ורק חיכיתי לראות אולי לפותח השרשור שמתלונן ובצדק על המיסוי הגבוה יש פתרון , פרט לאש .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני לא מבין למה אנחנו צריכים להצביע רק על בעיה אחת כשיש כל כך הרבה בעיות.

אם אנחנו מתלוננים על המיסים הגבוהים לשכירים, המיסים הגבוהים לעצמאים, מוצרי צריכה בסיסיים, חשמל,דלק, רכבים, מכשירי חשמל, מים , בתים, גנים ומוסדות חינוך, ריביות מרקיעות שחקים של הבנקים בהלוואות ומשכנתאות וזאת רק תחילת הרשימה.

איך אנחנו אמורים לבחור רק משהו אחד להתמקד עליו בדרישה לתיקונו כשיש כל כך הרבה מה לתקן?

הרי סדר העדיפות שלי הוא לא סדר העדיפות של האחר..

מה אנחנו אשמים שהמדינה והגופים האחראיים לא מנעו או לפחות מזערו באופן משמעותי את הנזק שנגרם ונצבר במהלך כל השנים.

מדוע אדם נקרא "בזבזן" או "לא חלק מהמחאה" ברגע שרכש רכב מעל 120K או דירה ב 1.5M ש"ח . אף אחד לא אמר שכל מי שרוכש הוא רוכש מכספו הפרטי . יש הלוואות. עדיין מישהו צריך לשלם את כל זה!

פתאום זה פינוק לצאת לנופש? פתאום זה עשיר מדי לקנות רכב חדש? הרגילו אותנו להכי נמוך ומישהו עכשיו שקנה משהו חדש זה מוציא אותו מהקבוצה ה"עממית". אני לא יודע מה אתכם אבל אני קניתי מאזדה 3 08 1.6 ליטר לפני כחצי שנה ב 80K ש"ח .

בזמן שבדקתי באינטרנט על ייבוא מחו"ל על הרכב המדובר עם אותו שנתון והדגם הכי יקר 2.0 ליטר + כל התוספות האפשריות סביב ה 12K דולר. דהיינו כ 40K ש"ח שזה חצי מחיר. לא זכור לי שגידלתי עץ מזומנים בחצר. כך שתלונתו של פותח השירשור היא אמיתית נכונה ובאה ממקום שנוגע לכולנו. אז לצורך העניין הבחור שקנה חדש במידה ונפנטז שהורידו מחירים הוא יוכל בעתיד לקנות רכב ב שעולה 200K אבל אחרים יוכלו לקנות רכב של 100K ואלו שקנו ב 20K יקנו רכב של 40K כולם מרוויחים. למה לא מגיע לנו להנות מזה? אנחנו לא עובדים מספיק קשה? לא נטחנים בעבודה מבוקר ועד לילה?

שיהיה ברור. הכל בשליטתנו. כולם יכולים לדרוש מה שהם רוצים אם לא נשלם הם יכולים רק לקפוץ. וכשיכנסו להפסדים נגלה עולם חדש. עולם של אפשרויות חדשות. הכל במרחק מעשים מאיתנו. אבל הכי נוח הפורום

הוצאת את המילים מהפה !!!

מעניין מה יש לכל החכמים להגיד עכשו...

אוטו-מאניה :-)

• תוכן חדש...