Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חרם על יבואני הרכב!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנאדם רוצה לקנות רכב, יש לו תקציב 160 אלף והוא רוצה משהו טוב, מה פתחתם עליו עיניים שהוא לא בסדר? הוא צודק ב100% שהמדינה הזו גוזלת את האנשים, היבואנים מייבאים רכבי סוג ב' ומוכרים אותם לנו ביוקר. וכן יש לו זכות לדבר - הוא לא קונה אוטו יוקרה כמו פרארי או בוגאטי, אלא אוטו רגיל. ונכון הדלק יקר וגם הרכב יקר, בקרוב כולם ירכבו על אופניים?

אם אקנה מכונית לא אשקיע יותר מ80אלף שקל לאוטו חדש, אבל זה אני.

ואני אישית לא רוצה לקנות רכב חדש שהמדינה לא תקבל את המיסים וגם היבואן שלא ירוויח עליי הון מופרז.

חתימה בהשהיה

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אישית, אני חושב שהגזמתם כש"יצאתם" על פותח הנושא הנ"ל.

אני נמצא עכשיו במוסקבה, ונחשו מה? הכל נראה לי פה הגיוני מבחינת מיסוי על רכבים ובכלל, כמו שצריך להיות בעולם המודרני!

יש לי פה מרצדס E CLASS של קרוב משפחה שאני נוהג עליה ולפי מה שהוא אומר זה מקביל לקניה ואחזקה בארץ של מזדה 6 / שירוקו.

אז למה פותח השרשור לא יכול באמת להנות מהמרצדס? לי יש עוד שבועיים להנות ממנה פה במוסקבה... :roll:

אנשים בישראל מתלהבים כשמציאים להם ב-130K פאקינג פורד פוקוס מצ'וקמקת ואשכרה רצים וקונים!

זה נראה לי פשוט לעשות את החישוב של "כמה משכורות ממוצעות מקנות לי משפחתית חדשה".

למה אנשים פה לא משווים עם מדינות מפותחות?! וממשיכים לקנות.... :brickwall:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לא נראה לי שהבנתם ממש את מה שהביא לרובנו עצבים בשרשור הזה.

אין ספק שאנחנו מקבלים חרא של תמורה בשביל מה שאנחנו משלמים על רכב. פה אין ויכוח!

מה שהפריע לי לפחות זה גם לא שהוא קונה רכב שעולה 160K (כי אני דווקא מפרגן מאוד!), אלא זה שהרכב הזה נחשב לטוב מאוד בכמעט כל פרמטר, ורוב העולם היה רוצה את הרכב הזה, אבל פותח השרשור עדיין מתלונן כאילו שהרכב הוא זבל.

לא אכפת לי אם מישהו גר בקיסריה בוילה או בפחון, הזכות לרצות שינוי היא לגיטימית באותה מידה בדיוק.

ההבדל הוא שאי אפשר לבוא ולהתלונן על זה שאין לך מרצדס במקום שירוקו, כששני הרכבים נמצאים ממש ממש רחוק מהישג היד של כמעט כל האוכלוסיה.

אם מישהו יבוא וייתן לי שירוקו, אני לא אפתח את הפה לרגע להתלונן (והיו לי כמה מרצדסים בחיי!)

יש תלונות ויש תלונות.

במקרה הזה התלונה לא ממש רגישה כלפי רוב האוכלוסיה.

לגיטימי אולי להשמיע אותה בקרב אנשים עם יכולת כלכלית דומה אבל בפורום ציבורי עם אנשים מכל הסוגים?

זה סתם נשמע כמו "אוי אוי אוי".

אני לא מנסה לקטול פה אף אחד ברמה האישית, אז אל תוציאו אותי כאילו שאני השטן בהתגלמותו.

פורסם
הבנאדם רוצה לקנות רכב, יש לו תקציב 160 אלף והוא רוצה משהו טוב, מה פתחתם עליו עיניים שהוא לא בסדר?

זה לא רק מה שהוא רוצה. הוא רוצה להוביל מחאה חברתית/כלכלית, כי האבזור שהוא מקבל עבור 160 אלף ש"ח לא מספק.

לגיטימי?!

לגיטימי!

מהותי?!

אה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אישית, אני חושב שהגזמתם כש"יצאתם" על פותח הנושא הנ"ל.

אני נמצא עכשיו במוסקבה, ונחשו מה? הכל נראה לי פה הגיוני מבחינת מיסוי על רכבים ובכלל, כמו שצריך להיות בעולם המודרני!

יש לי פה מרצדס E CLASS של קרוב משפחה שאני נוהג עליה ולפי מה שהוא אומר זה מקביל לקניה ואחזקה בארץ של מזדה 6 / שירוקו.

אז למה פותח השרשור לא יכול באמת להנות מהמרצדס? לי יש עוד שבועיים להנות ממנה פה במוסקבה... :roll:

אנשים בישראל מתלהבים כשמציאים להם ב-130K פאקינג פורד פוקוס מצ'וקמקת ואשכרה רצים וקונים!

זה נראה לי פשוט לעשות את החישוב של "כמה משכורות ממוצעות מקנות לי משפחתית חדשה".

למה אנשים פה לא משווים עם מדינות מפותחות?! וממשיכים לקנות.... :brickwall:

אני מסכים איתך, וזה באמת הפתרון. יקר לכם? המחיר מוגזם? פשוט לא לקנות ואז המחירים ירדו.

הבעיה נגד פותח השרשור, שהוא מטיף למה שכתבתי למעלה, אבל באותו זמן קונה רכב חדש! ולא איזה סוזוקי אלטו, אלא פאקינג שירוקו!

זה בדיוק כמו שאני אטיף לאנשים לא ללכת לקנות בחנות X כי המחירים שם חסרי בושה, ובדיוק באותו זמן אני אקנה את המוצר היקר ביותר שיש לחנות להציע.

פשוט אבסורדי.

פורסם

ואני אישית לא רוצה לקנות רכב חדש שהמדינה לא תקבל את המיסים וגם היבואן שלא ירוויח עליי הון מופרז.

המיסים מגולמים בשווי הרכב כך שאתה כן משלם את המיסים.

אמנם פותח השרשור מציג את זה בצורה כזו שפשוט מבקשת שיתייחסו אליו בזלזול אבל הוא צודק באופן מלא. אם עם ישראל היה מחליט שהוא לא קונה רכב חדש עכשיו חצי שנה ויהי מה משהו היה משתנה. או שהיבואנים היו מצמצמים את הרווח שהם לוקחים, או שהמסים היו יורדים, או גם וגם. אני מצידי הייתי מצטרף לכזה חרם גם לשנתיים.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

זה בדיוק כמו שאני אטיף לאנשים לא ללכת לקנות בחנות X כי המחירים שם חסרי בושה, ובדיוק באותו זמן אני אקנה את המוצר היקר ביותר שיש לחנות להציע.

פשוט אבסורדי.

אתה טועה. דבר ראשון ייתכן שלפותח השרשור יש תקציב להרבה יותר מזה והוא מחליט להסתפק ברכב צנוע יחסית ליכולות שלו. דבר שני - כשבן אדם אומר משהו נכון הוא אומר משהו נכון, ולא משנה אם הוא עצמו לא מהווה דוגמא אישית. אם רופא מעשן היה אומר לך שהעישון מזיק היית מתייחס לזה בזלזול ?

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
פורסם
המיסים מגולמים בשווי הרכב כך שאתה כן משלם את המיסים.

אני מצידי הייתי מצטרף לכזה חרם גם לשנתיים.

+1 גם אני!

אולי באמת כדאי שניצור או נגבש איזה עמדה בנושא הזה וניצור "פקק" בענף הזה.

ד"א ממש בטעות קרה הדבר בנושא הדו-גלגלי. בעקבות יוקר הביטוח. אנשים הפסיקו לרכוש דו-גלגלי ויבואנים פשוט נתקעו עם כלים. אז רכבים יש הרבה יותר מדו-גלגלי כך שאם יבואני הרכב יתקעו המאסה הרבה יותר גדולה ואפקטיבית.

ניצור מחאת רכבים - לא קונים רכבים חדשים מהחברה, לא קונים רכבים כלל. ניצור פקק. מגרשים עמוסים ויבואנים מבואסים. נתחיל בתקופה של חצי שנה.

אתה טועה. דבר ראשון ייתכן שלפותח השרשור יש תקציב להרבה יותר מזה והוא מחליט להסתפק ברכב צנוע יחסית ליכולות שלו. דבר שני - כשבן אדם אומר משהו נכון הוא אומר משהו נכון, ולא משנה אם הוא עצמו לא מהווה דוגמא אישית. אם רופא מעשן היה אומר לך שהעישון מזיק היית מתייחס לזה בזלזול ?

דוגמא מצויינת..

כולנו ניזוקים מהחזירות של המדינה ולא משנה לאזה שכבת אוכלסייה אתה שייך. זה לא אומר שאם לו יהיה יותר כסף יכאב לו פחות.

אלא אם הוא מולטי-מליונר ואז זה באמת כבר לא מורגש. אבל זה לא המצב.

פורסם

אתה משווה תפוחים לתפוזים.

עישון זו התמכרות, והרבה אנשים לא מצליחים לאגור מספיק כוח בשביל לצאת מזה למרות שהם רוצים. אז נכון שגם יש קונים עם הפרעת קנייה כפייתית אבל משום מה לא ניראה לי שכאן זה הסיפור.

ודבר שני- כן, יהיה לי בכול מקרה קשה לקחת ברצינות רופא מעשן שאומר לי לא לעשן, ואם אני אגלה שאין לו שום בעיה להפסיק לעשן והוא מעשן בשביל הכיף נטו, אז בכלל אני לא אקח אותו ברצינות.

אין מה לעשות, לדבר אפשר עד מחר, בסופו של דבר, המעשים שלך הם אלו שקובעים.

פורסם

מעשים ? אז אם ככה אני נודר נדר שלא לקנות רכב חדש מהחברה בשלוש שנים הקרובות\עד לירידות מחירים ריאליות של 25%.

פורסם

עופר, זה בדיוק הכיוון שכולם צריכים ללכת בו.

כל-כך קשה להתאפק ולא לקנות אוטו חדש? יש לכם כסף מיותר, תסעו לחו"ל...

אנשים פה רק מדברים ובסוף הולכים וקונים, וממציאים לעצמם כל מיני תירוצים על "למה לקנות חדש זה לא לצאת פראייר", תעשו לי טובה...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אף אחד לא מקנא או לא מפרגן לבחור עם השירוקו.

אבל, וזה אבל גדול, טענה בדבר "איזה חרא יקר פה, 160K קונים לי רק שירוקו" היא בדיחה וחוצפה.

למה? לא בגלל שלאדם עם ממון אסור להתלונן. בגלל שלתלונה כזו אין זכות קיום עקב העובדה שלא ברור היכן יעבור הגבול. באותה מידה אדם בארה"ב יכול להתלונן שב100K $ הוא קונה רק 911 S ולא GT3.

התלונה הלגיטימית (בערך) שהחלה את המחאה זה "על לחיות בכבוד". נראה לי שאפשר לחיות בכבוד גם עם מזדה 3. אפילו דפני ליף הוציאה את המרצע מהשק ודיווחה שהיא מרוויחה 8000 שח אבל זה לא מספיק לה לגור במרכז תל אביב ולסיגריות. כי הרי ידוע שלגור במרכז תל אביב בענן של עשן כי את סטלנית והפאב השכונתי שאת אוהבת קרוב, וכמובן שצריך גם סיגריות, הם אלמנטים של כבוד.

פורסם
אף אחד לא מקנא או לא מפרגן לבחור עם השירוקו.

אבל, וזה אבל גדול, טענה בדבר "איזה חרא יקר פה, 160K קונים לי רק שירוקו" היא בדיחה וחוצפה.

למה? לא בגלל שלאדם עם ממון אסור להתלונן. בגלל שלתלונה כזו אין זכות קיום עקב העובדה שלא ברור היכן יעבור הגבול. באותה מידה אדם בארה"ב יכול להתלונן שב100K $ הוא קונה רק 911 S ולא GT3.

התלונה הלגיטימית (בערך) שהחלה את המחאה זה "על לחיות בכבוד". נראה לי שאפשר לחיות בכבוד גם עם מזדה 3. אפילו דפני ליף הוציאה את המרצע מהשק ודיווחה שהיא מרוויחה 8000 שח אבל זה לא מספיק לה לגור במרכז תל אביב ולסיגריות. כי הרי ידוע שלגור במרכז תל אביב בענן של עשן כי את סטלנית והפאב השכונתי שאת אוהבת קרוב, וכמובן שצריך גם סיגריות, הם אלמנטים של כבוד.

חבל שאתה חושב ומרגיש ככה. כואב לי על אנשים כמוך

• תוכן חדש...