Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חרם על יבואני הרכב!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנסיון לחבור למחאת האוהלים, זו כבר באמת בדיחה.

מסכים לכתוב אבל, זו בדיחה בדיוק כמו הטענה של הגב' ליף - שלהוריה יש בית מכובד מאוד בכפר שמריהו - שאין לה איפה לגור... :shock:

אגב, החרם הזה דינו להיכשל ולו בשל עובדת יסוד אחת , שכ- 70% מרכישות הרכב החדש הן לחברות הליסינג והן מה לעשות - לא יקטינו ביקושים ולא יצטרפו אל החרם.

אם נצא מנקודת הנחה שהחרם ישיג הצלחה מסחררת של הקטנה ב- 10% אצל הפרטיים, אזי מדובר בסה"כ בירידה של 3% במכירות וזה אפילו לא "רעד בקצה הכנף" שלהם, במיוחד אם מביאים בחשבון שרכב איננו קוטג' וחיי המדף שלו הם "קצת" יותר משבוע...

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה לא רק מחירי המכוניות מלבד זאת המדינה צריכה לדאוג שיהיו לך דרכים רבות להגיע למקום מסויים בצורה המהירה ביותר אני דווקא חושב שיותר מכוניות יעודדו אנשים לנסוע בתחבורה ציבורית בדיוק כמו בארה"ב ובריטניה.

הכבישים שם באמת סתומים ומה שקורה בפועל הוא שאנשים מתחילים לנסוע בתחבורה ציבורית.

אני לא יודע באיזה מקום יצא לך לבקר בבריטניה ובארה''ב הברית , אבל אני חייב להוסיף:

ארה''ב :[ברוקלין] נסיעה באוטובוס , התשלום במטבעות של 25 סנט בלבד , נסיעה עולה 1.5 דולר , בשביל לשלם על הנסיעה אתה צריך לפרוט את הכסף, וזה עוד היכן שיש אוטובוסים , כאשר שהיתי בלוג איילנד הצטרכתי לנסוע 25 דקות רק בשביל להגיע לרכבת שתקח אותי למרכז .

כאחד ששהה תקופה של כמעט שבועיים במדינת ניו יורק , אני יכול להגיד לך שהיא העתק מדיוק של ישראל היום בכול הקשור לתחבורה ציבורית , היא פשוט לא קיימת !

בבריטניה לעומת זאת :[לונדון] יש לך מס [כרטיסיה שאתה חייב לקנות] על מנת שתוכל לנסוע במרכז העיר בזמן לחץ , אך להבדיל מישראל וארה''ב התחבורה הציבורית במרכז [ לונדון והפרברים ] מצויינת ונגישה לכול .

ארה''ב מעודדת רכישה של מכוניות , וככה גם בישראל , באנגליה הגישה היא אירופית ומשכילה יותר אשר שמה דגש על תחבורה ציבורית.

הערה : אני לא יודע אם מישהו שם לב לעובדהשכבישי ישראל מתמלאים עד אין סוף , וגישה של בואו נשתמש עד שלא נוכל להשתמש יותר לדעתי פשוט חסרת אחריות וטיפשית [אך לצערנו מייצגת את מרבית אזרחי ישראל ].

פורסם

מחירי הרכב הגבוהים אינם רק מדיניות של מיסוי. המיסוי כמובן לא עוזר, אך יש בעיות כבדות אחרות.

בישראל יש בעיה קשה של חברות הליסינג שמקבלות את הרכב במחיר זול משמעותית על חשבון השוק הפרטי וגם על חשבון המשתמש ומדפיסות כסף בין לבין. ההגבלה הראשונה צריכה להיות בין היבואנים לליסנג ולקבוע שהאפליה (במחיר) אסורה. כמובן, גם להפריד מיזוגים בין יבואנים לחברות ליסינג אם קיימים. אחרי זה כל המשחק ישתנה (זליכה מתכנן זאת אגב).

לגבי ה"גזל", רווח הוא כמובן לא גזל. יש יבואנים כמו יוניון מוטורס שהולכים על חבל דק מאוד, ועדיין החבר'ה קונים כי אנשים אוהבים את הערך המוסף שבטויוטה (שיכול להיות ששווה את זה שיורידו לי את המזגן המפוצל אבל אני אמכור את הרכב בדקה ובלי להפסיד עשרות אלפים לא ?). מי שלא מתאים לו יכול לרכוש רכבים אחרים "מאובזרים" ולהתקע איתם אחרי זה במכירה וגם שיגיע הקונה למכור מתחת למחירון. כל אחד ושיקוליו.

לדעתי פותח השרשור דווקא מייצג טוב מאוד את רוב אנשי האוהלים- זה לא שאני נזקק אני פשוט רוצה כמו של השכן (למה שבכסף שקונים מרצדס אני אקנה רק שירוקו?). (בלי להכליל, יש חלק שמצוקתם אמיתית)

פורסם
למה תמיד אתם חייבים להיות יפי נפש

עדיף מלהיות מכוער נפש.

הבנאדם מדגיש בעיה שקיימת פה במדינה

הבעיה כל כך מודגשת, שאני לא מצליח להבין מהי...

אחוז הרווח של היבואנים?

המיסוי?

חוסר באבזור?

העובדה שאין מחיר אחיד בשוק?

לא ברור לא על מה ועל מי פותח השרשור מתאונן, ואיך חרם צרכנים פותר זאת.

יש כיום וועדה ברשות אדם רציני, זליכה, שבוחנת את הסוגיות. היו מספר דיונים רציניים ועניניים בעניין בפורום, כולל קישורים למאמרים שבוחנים את סוגית שוק הרכב בארץ (גם מעבר למחיר המכונית עצמה).

אני מציע לקרוא שרשורים אלו, לפני שפותחים במאמר מפוזר ולא ברור.

לגבי הצעדים הנדרשים, בו נחכה לוועדה ונראה מסקנותיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בישראל יש בעיה קשה של חברות הליסינג שמקבלות את הרכב במחיר זול משמעותית על חשבון השוק הפרטי וגם על חשבון המשתמש ומדפיסות כסף בין לבין. ההגבלה הראשונה צריכה להיות בין היבואנים לליסנג ולקבוע שהאפליה (במחיר) אסורה.

מה אנחנו, מדינה קומיניסטית?

בקרה על מחיר... בחייאת.

מה, הארה"ב אין ליסינג? מישהו מפקח על הליסינג?

הבעיה היתה (ואולי עודנה) הטבת המס המגולמת בשווי השימוש לרכב, שהופכת קניית רכב ע"י חברה לשימוש עובדיה לכדאית כלכלית. זו ההטבה שיצרה את שוק הליסינג ויצרה שוק מלאכותי ומעוות (אולי עודנה, כי אין לי מושג מה נשתנה). העובדה היא ששוק הרכב נעשה עשיר ותחרותי יותר עם העלאת שווי השימוש (וכבר כתבתי על זה הרבה).

האם מספיק, לא יודע, לא בדקתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם תקרא חלק מהדברים שרשמתי אתה תבין לבד מה דעתי על פיקוח מחירים ו\או סוציאליזם ו\או הגבלת השוק בכל דרך שהיא.

(רמז, אני לא תומך נלהב, בלשון המעטה).

לא צריך להיות קומוניסטים בשביל להפעיל פיקוח, ראה חברות הסלולר שעומדות מול רגולציה ופיקוח חסרי תקדים . שגוף כל כך חזק ומשפיע לרעה על התחרות בשוק אז כן, הוא ראוי לרגולציה. מדובר בענינים שיגבירו תחרות ו"קפיטליסטיות" ולא להפך.

פורסם

אם אני לא טועה מחירי הרכב הגבוהים והמיסוי שתורם להם זו מדיניות של הממשלה מהתקופה שעוד ייצרו בארץ כרמל סוסיתא.

המיסוי הגבוה נועד להגן על היצרנים המקומיים מייבוא זול, מאז זרמו הרבה מים רעילים בקישון, הפסיקו את ייצור הרכב בארץ אבל המס הגבוה נותר כי התרגלנו אליו.

הדרך היחידה להוריד מחירים בארץ כמו שכבר הוכח בחודשים האחרונים היא חרם.

החרם על תנובה גרם לחברים שם להזיע ופתאום הם "גילו" שאפשר להרוויח גם אם מגדילים את האריזות ב 10% בלי תוספת כסף.

אפשר להרוויח גם אם מחיר הקוטג' לצרכן הוא כ 5.5 ש"ח ולא קרוב ל 8.

מצד אחד, אני מבין לליבו של פותח השרשור ולא משנה עכשיו אם הוא קונה שירוקו פיאט פונטו או סוזוקי אלטו.

אין סיבה שתוספות צנועות שעולות פרוטות ליבואנים יתגלגלו לצרכן כתוספת של עשרות אלפי ש"ח במחיר הסופי של הרכב.

מצד שני, כל עוד יש אנשים בעלי יכולת שימשיכו לשלם עליהם לא תהיה הוזלת מחירים, כפי שלא היו הוזלות מחירים בשוק החלב עד לא מזמן. הקמעונאים מורידים מחירים רק כאשר הביקוש יורד, וכל עוד עם ישראל ימשיך לשתות קפה לאטה ב 20 ש"ח בבתי קפה למרות שכל מה שיש בפנים זו אבקה עם מים רותחים וקצת חלב (שביננו, לא עולים יותר מ 1 ש"ח) המחיר ימשיך להיות 20 ש"ח.

אם עם ישראל יחליט שכל "מרתון מכירות" יהיה מרתון החרמות, אז אולי נגיע למצב שהמחירים יירדו באמת. רנו הורידו באוגוסט את מחירי כל הרכבים ב 10% ועדיין הרוויחו, אז הם יכולים להוריד אותם כל השנה ועדיין להרוויח (פחות, כמו הקוטג').

אם הציבור יחליט במרתון מכירות הקרוב של יבואן X או Y שלא נכנסים לאולמות התצוגה ניחוש שלי שנראה פרסום "לרגל ההצלחה המבצע נמשך ..."

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

פותח השרשור, יש לך במקרה דירת 4 חדרים חדשה ואתה מתלונן על יוקר המחייה גם?

תסלח לי על הביטוי אבל... WTF?!

אתה קונה שירוקו חדשה ב-160K ואז עוד מעיז לבוא ולהציע חרם?! אתה בעצמך תרמת למה שאתה מתלונן נגדו!

מה אני אגיד לך, ליבי יוצא אליך. איך זה הגיוני לקבל תאורה זבל ומערכת זבל בשירוקו חדשה... פשוט נשבר הלב.

אולי בראש השנה נארגן לך מבצע התרמה.

פשוט חוצפה!

פורסם
מחירי הרכב הגבוהים אינם רק מדיניות של מיסוי. המיסוי כמובן לא עוזר, אך יש בעיות כבדות אחרות.

בישראל יש בעיה קשה של חברות הליסינג שמקבלות את הרכב במחיר זול משמעותית על חשבון השוק הפרטי וגם על חשבון המשתמש ומדפיסות כסף בין לבין. ההגבלה הראשונה צריכה להיות בין היבואנים לליסנג ולקבוע שהאפליה (במחיר) אסורה. כמובן, גם להפריד מיזוגים בין יבואנים לחברות ליסינג אם קיימים. אחרי זה כל המשחק ישתנה (זליכה מתכנן זאת אגב).

לגבי ה"גזל", רווח הוא כמובן לא גזל. יש יבואנים כמו יוניון מוטורס שהולכים על חבל דק מאוד, ועדיין החבר'ה קונים כי אנשים אוהבים את הערך המוסף שבטויוטה (שיכול להיות ששווה את זה שיורידו לי את המזגן המפוצל אבל אני אמכור את הרכב בדקה ובלי להפסיד עשרות אלפים לא ?). מי שלא מתאים לו יכול לרכוש רכבים אחרים "מאובזרים" ולהתקע איתם אחרי זה במכירה וגם שיגיע הקונה למכור מתחת למחירון. כל אחד ושיקוליו.

לדעתי פותח השרשור דווקא מייצג טוב מאוד את רוב אנשי האוהלים- זה לא שאני נזקק אני פשוט רוצה כמו של השכן (למה שבכסף שקונים מרצדס אני אקנה רק שירוקו?). (בלי להכליל, יש חלק שמצוקתם אמיתית)

מכוניות בארץ היו יקרות עוד לפני שמישהו ידע כאן לאיית את המילה ליסינג. ולא שהליסינג הוא ברכה גדולה, אפילו לא למשתמשים בו, אבל אסור לשכוח את תרומתו להצערת גיל המכוניות בארץ. כמובן שכפיית מחיר אחיד לכלי רכב הנמכרים לשוק הפרטי וללקוחות אחרים, אינה מעשית, אבל קביעת קריטריונים לתיפעול כלי רכב כאלו באופן שינטרל את הבעיות שציינתי אפשרית. ואנשי האהלים להבנתי לא היגיעו לשם בגלל ה"דשא של השכן" כפי שאתה מרמז אלא מסיבות אחרות לגמרי. מחירים גבוהים של מכוניות חדשות, בין מרצדס, בין שירוקו, בין סוזוקי אלטו, אינן חלק מהן, אפילו לא אסוציאטיבית.

פורסם

סבבה, כאות מחאה אני נשאר עם האקסנט שנת 2000 שלי, נשבע לך שעד סוף המחאה לא אקנה רכב חדש. :-D

בכל אופן, זה נכון שהמכוניות החדשות לא זולות, אך איכשהו רובם נוהגים ברכב עד גיל 3 בליסינג ואחר כך אלה שלא מקבלים רכב בליסינג קונים את הרכבים האלה של הליסינג, לעתים גם ב-40,000 ש"ח, כך שגם הם יחסית על רכב מודרני.

תוזיל עוד בשקל אחד ואין יותר לאן לזוז בכביש.

ראבאק, על הקטנוע כבר צפוף לי לנסוע, על הקטנוע!

נהיה פשוט סיוט מכמות המכוניות הענקית על הכביש, זה יותר מידי מכוניות למעט מידי אזורי אוכלוסיה צפופים.

אז לצערי אומר שאני נגד הוזלת מחירי המכוניות, דעתי הכנה בלבד.

אגב נ.ב: לקנות שירוקו ולהתלונן על המחיר שלה זה בדיוק כמו לומר "אם אין לחם, תאכלו עוגות".

וכיוון שאתה צורם לרוב האנשים, אנחנו שלא יכולים לקנות משפחתית קומפקטית חדשה אפילו, אז לא ילכו אחרייך.

מנהיג צריך לבוא בגובה העיניים.

אופנוען

פורסם
Balakai,

אותי שכנעת! לא אקנה שירוקו. מבטיח.

מצטרף למחאה, מבטיח לא לקנות שירוקו לפחות בשבוע הקרוב :-)

לעניין התחבורה הציבורית:

אני דווקא חושב שיותר מכוניות יעודדו אנשים לנסוע בתחבורה ציבורית בדיוק כמו בארה"ב ובריטניה.

הכבישים שם באמת סתומים ומה שקורה בפועל הוא שאנשים מתחילים לנסוע בתחבורה ציבורית

אתה רציני?

ההצעה שלך היא לעשות חרם עד שיורידו מחירים והרבה אנשים יוכלו להרשות לעצמם רכבים, הכבישים יהיו אפילו יותר פקוקים מהיום עד שנגיע למצב שאנשים יתחילו לוותר על הרכבים לטובת תחבורה ציבורית?

ולעניין ה"גזל":

כמו שציינו מעלי רוב הנתונים מראים שהיבואנים אחרי כל ההוצאות עובדים על רווחים של 10-25%, אני לא יודע במה אתה עוסק אבל אלה רווחים הגיניים על גבול הנמוכים. להוריד את זה משמעותי כמעט בלתי אפשרי.

והנקודה האחרונה, אם היית מתעדכן בנושא ולא רץ לצעוק סתם היית מחכה לסוף דצמבר אז יוגשו מסקנות ועדת זליכה להגברת התחרותיות בענף.

פורסם

לפותח השרשור, אתה צודק, מחירי הרכבים בארץ יקרים עד גיחוח, אבל לכתוב שקנית שירוקו כאשר לא מעט אנשים (ואני בינהם) לא יודעים איך יצליחו לחסוך די כסף לרכוש סוזוקי אלטו (הכי זול בארץ, או בקירוב), זה קצת לירות לעצמך ברגל.

אני לא אקנה רכב חדש בארץ מפאת מחירו, תקראו לזה חרם? ממש לא, אני לא מנסה לפגוע ביבואני הרכב, אך באותה הזדמנות אני לא מחוייב לדאוג שיהיו להם רווחים.

התופעה של הפשטת רכבים (לעיתים עד צורך בהזמנה מיוחדת שכן אפילו היצרן לא מעוניין לייצר מכוניות כאלה ערומות) ואז ביצוע התקנות מקומיות מעלה בי חלחלה וגורמת לאמינות החשמל של הרכב לשאוף לאפס.

סתם דוגמא לסבר את האוזן: היה מבצע בקליפורניה לפני כ7-8 שנים, שברולט אוואו בגרסתה הבכירה (לא נראה לי שקיימת כזאת בארץ), SLT אם אינני טועה (הכל חשמל, שליטה מההגה על הכל, חישוקים קלים ושאר ההפתעות) עלתה דאז 9,000 דולר (חדשה מהחברה), כאשר בשביל גרסת הבסיס, המופשטת מכל טוב, בארץ עלתה כמעט פי 3.

נראה לכם הגיוני לרכוש? אם כן, שיהיה לכם בהצלחה, אם לא, אל תרכשו, אולי הירידה במכירות תגרום גם ליבואנים להתדפק על דלת הממשלה בבקשה להפחתת המיסים (אחרי הכל, הממשלה עושה חבילות נאות ביותר מהתחום).

אני לא יודע באיזה מקום יצא לך לבקר בבריטניה ובארה''ב הברית , אבל אני חייב להוסיף:

ארה''ב :[ברוקלין] נסיעה באוטובוס , התשלום במטבעות של 25 סנט בלבד , נסיעה עולה 1.5 דולר , בשביל לשלם על הנסיעה אתה צריך לפרוט את הכסף, וזה עוד היכן שיש אוטובוסים , כאשר שהיתי בלוג איילנד הצטרכתי לנסוע 25 דקות רק בשביל להגיע לרכבת שתקח אותי למרכז .

כאחד ששהה תקופה של כמעט שבועיים במדינת ניו יורק , אני יכול להגיד לך שהיא העתק מדיוק של ישראל היום בכול הקשור לתחבורה ציבורית , היא פשוט לא קיימת !

ארה''ב מעודדת רכישה של מכוניות , וככה גם בישראל , באנגליה הגישה היא אירופית ומשכילה יותר אשר שמה דגש על תחבורה ציבורית.

אלוהים יודע באיזה ניו יורק ביקרת ועוד שבועיים שלמים! נסחפת עד כדי צורך באישפוז או בדיקת מערכות כללית! העתק מדוייק של ישראל?!? מאיפה הבאת את זה?!? ועוד עם כל השבועיים ניסיון שלך שם...

תמשיך לחלום שבארץ נתקרב ליעילות התחבורה הציבורית של ניו-יורק, האפיפיור יתגייר לפני שבהעברת כרטיס אחד תוכל לעשות שימוש גם ברכבת וגם באוטובוס בארץ.

1. ניתן לקנות כרטיסיה (פלא טכנולוגי, ממש פריצת דרך) ואז אתה לא צריך לשלם ב"רבעים" (25 סנט) וניתן להטעין אותה כמה שתרצה ללא עלות נוספת (רב שימושיות, לא כמו בארץ, אין צורך לזרוק ולייצר עוד זבל)

2. אמנם הייתי רק כמה חודשים ולא שבועיים כמוך, אבל כפי שזכור לי, לא היה מצב בו נאלצתי ללכת יותר מבלוק אחד בכדי להגיע לרכבת או אוטובוס (נחש מה? גרתי בברוקלין, לא שכנתי זמנית).

3. למי שלא מכיר, לאחר שהעברת את כרטיסיה באוטובוס, אתה יכול בחצי שעה הקרובה לעלות על הרכבת ללא תשלום נוסף (אתה מעביר את הכרטיסיה גם ברכבת, אך לא יורד לך כסף) ולהיפך (נסיעה ברכבת ויש לך חצי שעה לעלות על אוטובוס ללא תשלום).

4. שלא נדבר על תוכנית הגריטה של אמריקה, כאשר על הרכב הישן אתה מקבל 3,000 דולר, יש לך קצת יותר מה לעשות עם הכסף (שליש ממחירו של רכב קטן)...

אל תשמיץ תרבויות שיש לך רק מה ללמוד מהם!

כבר חתמתי...

פורסם

חרם על כל יבואני הרכב לא יצליח.חרם על יבואן אחד יכול לגרום להורדת מחירים.

ואני לא חושב שהורדת מחירי הרכבים החדשים תעלה את מספר המכוניות על הכביש, מפני שאף אחד לא יהפוך לאספן מכוניות, ויקנה עוד רכב שיהיה בבית.חוץ מזה, גם מכוניות משומשות יוזלו כתוצאה מכך, עד כדי כך שיהיו רכבים שלא כדאי להחזיק, וכך גיל המכוניות, שעלה לאחרונה, יהי צעיר יותר.

הבעייה היא שעוד לא הבנתי מפותח הנושא, אם הוא מתקומם נגד הרווחים הגבוהים של היבואנים, או נגד המיסים שהממשלה גובה.

בכל מקרה אני גם לא ייקנה בחודש הקרוב רכב חדש.יש לי בארנק רק כסף קטן.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

שימו לב שאף אחד לא ממש הראה שרווחי היבואנים גבוהים באופן חריג. אם הם לא חריגים - הטענה היחידה יכולה להיות כנגד המדינה. במצב כזה כל ה"מחאה" הזו מתרוקנת מתוכנה.

לפותח השרשור: אם אתה באמת רוצה להעביר מסר או לסחוף אחריך אנשים, טענות כמו "קניתי רכב ספורט די מוחצן ולא זול ולא נתנו לי קסנון" לא יהיו אלה שיביאו אותך למטרה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...