Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חרם על יבואני הרכב!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם תקרא חלק מהדברים שרשמתי אתה תבין לבד מה דעתי על פיקוח מחירים ו\או סוציאליזם ו\או הגבלת השוק בכל דרך שהיא.

(רמז, אני לא תומך נלהב, בלשון המעטה).

לא צריך להיות קומוניסטים בשביל להפעיל פיקוח, ראה חברות הסלולר שעומדות מול רגולציה ופיקוח חסרי תקדים . שגוף כל כך חזק ומשפיע לרעה על התחרות בשוק אז כן, הוא ראוי לרגולציה. מדובר בענינים שיגבירו תחרות ו"קפיטליסטיות" ולא להפך.

אתה לא יכול להשוות את שוק הסלולר לשוק הרכב, מהרבה סיבות, אבל גם בשוק הסלולר לא מגבילים מחירים. מגבילים את היכולת לגבות עבור שירותים כאלו ואחרים ו/או מגבילים את היכולת של חברות שונות להחזיק באלמנטים שונים של שרשרת האספקה במקביל.

במילים אחרות, יוצרים תחרות, לא קובעים מחיר יעד (פתרון רע בכל מצב, להוציא מצרכי יסוד).

שימו לב שאף אחד לא ממש הראה שרווחי היבואנים גבוהים באופן חריג. אם הם לא חריגים - הטענה היחידה יכולה להיות כנגד המדינה. במצב כזה כל ה"מחאה" הזו מתרוקנת מתוכנה.

האמת היא שבשוק לא יעיל אפשר להראות רווחיות לא טובה, רק בגלל חוסר יעילות של החברות הפועלות בשוק (משום שאין להן סיבה להתייעל). התחרות לא רק מורידה מחירים, היא מהווה זרז להתייעלות. יש דוגמאות לשווקים בהם כניסה של תחרות לא רק שלא פגעה בשחקנים הקיימים, אלא אפילו הגדילה את הרווח שלהם, כי כל השוק גדל (כניסת פפסי לארץ זו דוגמא אחת שזכורה לי).

בכל מקרה, קבעו וועדה לבדיקת שוק הרכב. נחייה ונראה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהמשך לדבריו של Z4, אכן יש בעיה קשה של הליסינג, שהופך את כל תחום הרכב לבעייתי ויקר.

הסיבה היא העדר תחרות בגללו, וייקור המכוניות, החלפים, ושירותי המוסך ללקוח הפרטי.

בזה מנסים להלחם, וזליכה הצהיר שזה אחד הדברים שברצונם לפתור. מה יצא מזה בסוף? אולוהים יודע.

בקשר לטענותיו של פותח השרשור, חלקן מוצדקות וחלקן לא, ואני לא מבין מה קשור איזה רכב יש לו, או איזה

רכב הוא רוצה לקנות, לזכות שלו להביע מחאה על ענף הרכב והיבואנים.

אם יש לי כסף למרצדס זה אומר שאני פראייר? שאני צריך לשלם פי 1.5 מהמחיר שלה, או לשלם מחירים

מגוחכים על החלפים והטיפולים שלה? לא חושב, ואני בטוח שגם אתם לא חושבים ככה.

חרם במקרה הזה לא יכול להתקיים, וגם אם יתקיים, לא יעבוד, שוב בעיקר בגלל רכישות הליסינג שהן חלק

הארי של השוק.

המטרה צריכה להיות הגברת התחרות ללקוח הפרטי, וזו כבר משימה מאוד קשה, ויש שאומרים שהיא כמעט

בלתי אפשרית.

פורסם

כן,גם אם יש לך כסף לקנות מרצדס,ברגע ששילמתי פי 2 או יותר אתה יוצא פראייר ביחס למדינות אחרות בעולם כי במדינה אחרת אתה תשלם פחות ותקבל יותר,למרות שזה לא יזיז לך לחשבון הבנק כי יש לך את הכסף והיכולת להרשות לעצמך ולעמוד בהוצאות האחרות על הרכב.

מי שיכול לעמוד בהוצאות של זה לא יתלונן על ההתייקרויות של הדלק ושאר ההוצאות ,למה? כי יש לו והוא יכול לחיות עם זה.

פורסם
מי שיכול לעמוד בהוצאות של זה לא יתלונן על ההתייקרויות של הדלק ושאר ההוצאות ,למה? כי יש לו והוא יכול לחיות עם זה.

נדמה לך.

מי שיש לו יודע היטב לעשות חשבון שאלמלא כן הוא לא היה מגיע לאן שהגיע...

פורסם
כן,גם אם יש לך כסף לקנות מרצדס,ברגע ששילמתי פי 2 או יותר אתה יוצא פראייר ביחס למדינות אחרות בעולם כי במדינה אחרת אתה תשלם פחות ותקבל יותר,למרות שזה לא יזיז לך לחשבון הבנק כי יש לך את הכסף והיכולת להרשות לעצמך ולעמוד בהוצאות האחרות על הרכב.

תתפלא, אבל להם מזיז יותר ממך. בגלל זה הם כאלה.

והכוונה שתשלם פי 1.5 מהמחיר שצריך להיות אחרי מיסים. למה היבוא האישי פורח? כי אותם עשירים לא מוכנים לשלם ליבואן הרשמי

את העמלה השמנה שהוא גוזר עליהם, ולכן אנחנו רואים יותר ויותר הורדות מחיר ושחיקה ברווח של פלחי היוקרה.

לעשירים אולי יש כסף והמחיה היומיומית ממש לא מטרידה אותם, אבל פראיירים זה הדבר האחרון שאתה יכול להגיד עליהם.

פורסם

אתם פשוט לא מבינים את המצב נכון.

נכון להיום בשביל לקנות רכב במזומן בן אדם צריך לעבוד שנתיים בלי להוציא שקל.

ורק אז אולי יוכל לקנות רכב זול באיזור ה - 100,000 ש"ח (חדש כמובן).

במדינות מערביות כגון ארה"ב בריטניה אדם מרוויח בשנה סכומים כגון של 30,000 דולר במקרה הגרוע ביותר.

כלומר בשנה אחת הוא יכול לרכוש אחלה רכבים.

ופה בישראל אתם יכולים לרכוש מקסימום פולו למה שמשפחה לא תוכל לרכוש רכב משפחתי חדש מהחברה במחיר נורמאלי למה לשדוד?

עכשיו אני יסביר את המצב זה לא משנה כלפי מי מופנית האש העיקר שהיא תתחיל מה הכוונה? אם לא נרכוש רכבים המדינה תפסיד הייבואן יפסיד ואנחנו נתחיל להרוויח.

אם למשהו יש עוד הערות מענות בנוגע לשירוקו אתם מוזמנים להשאיר לי אותן בפרטי.

פורסם
אתה לא יכול להשוות את שוק הסלולר לשוק הרכב, מהרבה סיבות, אבל גם בשוק הסלולר לא מגבילים מחירים. מגבילים את היכולת לגבות עבור שירותים כאלו ואחרים ו/או מגבילים את היכולת של חברות שונות להחזיק באלמנטים שונים של שרשרת האספקה במקביל.

במילים אחרות, יוצרים תחרות, לא קובעים מחיר יעד (פתרון רע בכל מצב, להוציא מצרכי יסוד).

בדיוק.לזה התכוונתי. הפרדת המיזוג האנכי בין הליסינג ליבואן. לגבי הגבלת המחיר כמובן שלא מגבילים\קובעים את המחיר, המדינה לא רוצה, לא יכולה, לא ראוי ואסור שתהיה פתאום מומחית למחירי מכוניות ותקבע את המחיר. אפליית מחירים היא לא קביעת מחיר, היא התערבות די קיצונית במצב שהאפליה לא לגיטימית ופוגעת בכל השוק כמו כאן. אם יגידו להם למכור במחיר אחיד לכולם ו\או לתת הנחות מקובלות במשק. לדוגמא המחיר הוא X, תקנה 10 מכוניות תקבל X-Y ולא כמו עכשיו המחיר לחברות הליסינג בלבד הוא X ובשביל לממן את זה (כי זה נמוך) נמכור לשאר בX כפול 2. זה כמובן יגביר את התחרות כי כל יבואן יהיה חייב לאזן בין המחירים הנמוכים לגבוהים ונגיע לאמצע פחות דלתא מסוימת שיקבלו חברות הליסינג שקונות מאות ואלפי מכוניות.

נכון להיום בשביל לקנות רכב במזומן בן אדם צריך לעבוד שנתיים בלי להוציא שקל.

ורק אז אולי יוכל לקנות רכב זול באיזור ה - 100,000 ש"ח (חדש כמובן).

במדינות מערביות כגון ארה"ב בריטניה אדם מרוויח בשנה סכומים כגון של 30,000 דולר במקרה הגרוע ביותר.

כלומר בשנה אחת הוא יכול לרכוש אחלה רכבים.

ופה בישראל אתם יכולים לרכוש מקסימום פולו למה שמשפחה לא תוכל לרכוש רכב משפחתי חדש מהחברה במחיר נורמאלי למה לשדוד?

עכשיו אני יסביר את המצב זה לא משנה כלפי מי מופנית האש העיקר שהיא תתחיל מה הכוונה? אם לא נרכוש רכבים המדינה תפסיד הייבואן יפסיד ואנחנו נתחיל להרוויח.

אם למשהו יש עוד הערות מענות בנוגע לשירוקו אתם מוזמנים להשאיר לי אותן בפרטי.

שוב אתה מוכיח כמה אתה דומה לאנשי המחאה. אתה לא יודע איך. לא אכפת לך איך. לא אכפת לך "למי תופנה האש" העיקר שאתה תקבל מרצדס בזול ועכשיו ומצידך שכל המדינה תקפוץ.

פורסם
בדיוק.לזה התכוונתי. הפרדת המיזוג האנכי בין הליסינג ליבואן. לגבי הגבלת המחיר כמובן שלא מגבילים\קובעים את המחיר, המדינה לא רוצה, לא יכולה, לא ראוי ואסור שתהיה פתאום מומחית למחירי מכוניות ותקבע את המחיר. אפליית מחירים היא לא קביעת מחיר, היא התערבות די קיצונית במצב שהאפליה לא לגיטימית ופוגעת בכל השוק כמו כאן. אם יגידו להם למכור במחיר אחיד לכולם ו\או לתת הנחות מקובלות במשק. לדוגמא המחיר הוא X, תקנה 10 מכוניות תקבל X-Y ולא כמו עכשיו המחיר לחברות הליסינג בלבד הוא X ובשביל לממן את זה (כי זה נמוך) נמכור לשאר בX כפול 2. זה כמובן יגביר את התחרות כי כל יבואן יהיה חייב לאזן בין המחירים הנמוכים לגבוהים ונגיע לאמצע פחות דלתא מסוימת שיקבלו חברות הליסינג שקונות מאות ואלפי מכוניות.

שוב אתה מוכיח כמה אתה דומה לאנשי המחאה. אתה לא יודע איך. לא אכפת לך איך. לא אכפת לך "למי תופנה האש" העיקר שאתה תקבל מרצדס בזול ועכשיו ומצידך שכל המדינה תקפוץ.

נכון אני אף פעם לא טענתי שלא, אני גם חושב שצריך לנקוט צעדים חריגים יותר בכדי להזיז עניינים.

אש שורפת הכל היא לא מופנית לכיוון אחד, כשמנסים לשלוט בה מכינים ביצה מקושקשת שלא שולטים בה משנים את פני המדינה.

פורסם

אני מסתייג מהמילה "נכון" כשהיא מגיעה ממך בהקשר למה שכתבתי. אני לא בעד שום צעד דרסטי פרט לצעדים מקובלים במסגרת ההגבלים העסקיים של ביבי ושטייניץ שאתה וחבריך אוהבים לשנוא.

דבריך דברי הבל. מוטב שלא תכתוב אותם כלל.

פורסם
בדיוק.לזה התכוונתי. הפרדת המיזוג האנכי בין הליסינג ליבואן.

אבל לאילו יבואנים יש חברת ליסינג?

דווקא לקטנים יותר...

אנחנו מבינים את המצב מסויים. בינתיים הועלו תגובות ענייניות, ואתה לא הגבת אליהן.

אפילו לא התייחסת לטענה, הלא נכונה שלך, שמחיר המכוניות עלה מאז קום המדינה...

פורסם

בגלל זה כתבתי "אם קיימים". הפרדת מיזוגים היא דרך מקובלת להתמודדות עם חוסר תחרות בשוק. אם אין מקום להפרדת מיזוגים, זה יבחן פרטנית. אם זה לא הצעד הנכון יבחנו צעדים אחרים.

פורסם
אבל לאילו יבואנים יש חברת ליסינג?

דווקא לקטנים יותר...

אנחנו מבינים את המצב מסויים. בינתיים הועלו תגובות ענייניות, ואתה לא הגבת אליהן.

אפילו לא התייחסת לטענה, הלא נכונה שלך, שמחיר המכוניות עלה מאז קום המדינה...

אתה טענת שהיא לא נכונה גלובס דווקא חושב אחרת, אם רק הייתי מוצא את הכתבה.

מלבד זאת זה לא רלוונטי אין צורך לשלם מס חמצן או מס על כל דבר באחוז מפוצץ של 113%.

זה לא מעניין אותי לאילו יבואנים יש ליסינג ולאיזה לא זה גם לא רלוונטי.

אנחנו משלמים למעלה מכפול וכמעט אפילו שילוש של מחיר הרכב זה לא נראה לך הזוי?

וכשאתה כותב תגובות ענייניות אתה מדבר על תגובות בנוגע לרכב שרכשתי או לטענה שמגיעה עם עלבון?

א

אני מסתייג מהמילה "נכון" כשהיא מגיעה ממך בהקשר למה שכתבתי. אני לא בעד שום צעד דרסטי פרט לצעדים מקובלים במסגרת ההגבלים העסקיים של ביבי ושטייניץ שאתה וחבריך אוהבים לשנוא.

דבריך דברי הבל. מוטב שלא תכתוב אותם כלל.

אני כתבתי נכון למשפט האחרון בוא אמרת שאני דומה לחברי מחאת האוהלים.

ולמען הסר ספק אין לי מילה רעה להגיד על ההגבלים העסקיים של ביבי ושטייניץ.

פורסם

לפי דעתי מחירי הרכב בישראל לא ירדו לעולם בצורה משמעותית.

המדינה לא תוותר על ההכנסה ממיסים בלי שיגיעו ממקור אחר.

כל מי שעיסוקו ברכב לא יתן למהלך כזה לקרות: יבואנים מחזיקים מלאי בארץ - פתאם ערכו ירד בעשרות אחוזים?

חברות שלהן ציי רכב- יאבדו ביום אחד עשרות אחוזים משוויין, ערך הנכס יקטן משמעותית ויש לזה השלכות נילוות רבות.

חברות ביטוח מתמחרות פוליסה לפי שווי מסויים. מה יעשו אם נניח ששלמתי עבור שירוקו לפי שווי 160,000 ופתאם הפוליסה מכסה רק 100,000 ? יחזירו כסף למבוטחים?

ועמישראל שמקדש את "שווי שוק" - יסכים שביום אחד האוטו שלו יהיה שווה כמה עשרות אלפי ש"ח פחות, כי הורדה תשתקף מבעוד מועד במחירי המשומשות. אפילו אם רכב חדיש יותר יעלה פחות. אל תהיו נאיביים. אוי למפלגה שתיזום צעד כזה.

בואו לא נשכח שבעלי המאה קובעים, ויקבעו, לא הצעירים ואלו שמתקשים לרכוש רכב בכמה עשרות אלפי ש"ח.

מסיבות אלו ואחרות - לא תהיה אף פעם הפחתת מיסים משמעותית. לדעתי הסיבות נכונות גם למחירי הדיור.

התקווה היא הורדת מתח רווחים של היבואנים, כמו שרואים בחודשים האחרונים במכוניות הקטנטנות ופה ושם בקומפקטיות ומשפחתיות. אפילו ב.מ.וו. כבר אפשר לרכוש בפחות מ-200,000...

חבל שזה לא מצליח להצחיק אותי.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

צורם לי לראות שנאת אנשים רק כי יש להם כסף.

זה שיש לו כסף אומר שאסור לו להתלונן על יוקר המחייה?למה?כי יש לו כסף?כי הוא עובד קשה ?הוא לא אומר שהחיים שלו רעים ומבקש שתרחמו עליו הוא אומר שיוקר המחייה פה גבוהה מאוד ביחס לשכר הממוצע ושם דגש על תחום הרכב..

מזה התגובות האלו של אתה קונה שירוקו ומתלונן שרע לך?אז מה?גם אני קניתי רכב במעל 200K זה אומר שאין לי זכות להתלונן על העובדה שיקר פה במדינה?מזה התגובות המפגרות האלו על הבית של ההורים של דפני ליף?!!?אם אנשים ישארו לגור אצל ההורים איזה דור עתיד יגדל לנו פה?הבית הזה לא שלה וגם אם היה שלה יש לה את הזכות המלאה להגיד שמחירי הדיור והחיים פה בארץ הם יקרים כי העובדה הזו פשוט נכונה!

יש לי בית שעולה מיליון וחצי יש לי רכב שעולה מעל 200K ואני עדיין מתלונן שהמחירים פה במדינה שלנו יקרים הרבה יותר ביחס למדינות אחרות..אז צריך להרביץ לי עכשיו ?

המחירים לא מתאזנים רק בגלל הצרות עין הזו..מחירי המחייה צריכים להיות שווים לגובה המשכורת ואז אנשים נורמליים יוכלו לחיות כמו שצריך ואנשים ""עשירים"" יוכלו לחיות טוב קצת יותר,מה הבעיה עם זה?

גם אם תקחו היום זוג צעיר שהתחתן וכל אחד מההורים שם בצד לקראת היום הזה של ילדיו לכל אחד 700K(מצב אבסורדי שכמעט ולא קיים) קרי שלזוג נשוי צעיר ישנם 1.4 מיליון להתחיל את החיים וזה מסתכם בבית ורכב באיזורים נורמליים וזה מה שנקרא זוג שהתבסס והתחיל טוב,אך עם זאת קחו עכשיו את המשכורת של הזוג הזה ותגידו לו לגדל ילדים לשלם חשבונות וכן הלאה..לא מספיק קשה להגיע למצב שאתה קונה בית ורכב במידה ונפל מזלך וזכית בלוטו/מצאת כספת של בנק/ההורים שלך נפטרו וקיבלת ירושה שמנה אז עכשיו צריך להחזיק את זה עם משכורת שאינה תואמת בעליל את יוקר המחייה.

תפסיקו עם הקנאה ועם הצרות עין הזו הבעיה של המדינה שלנו היא לא האנשים שיש ביכולתם .

לפותח השרשור-האש כלפיך מעט מובנת לי כי אתה לא מתנסח כיאות ולקראת סוף ההודעה זה כבר הפך להיות לא מובן כמו כן ההודעה הייתה מעט כתובה בטון עם שמץ של התנשאות מעבר לעובדה שחוץ מהכותרת הכל לא ממש היה ברור.

אני גם לא מתנסח הכי טוב שבעולם(בטח לא עם סימני פיסוק) אבל בהחלט אפשר לקבל משמעות אחרת מן ההודעה.

פורסם
זה לא מעניין אותי לאילו יבואנים יש ליסינג ולאיזה לא זה גם לא רלוונטי.

אנחנו משלמים למעלה מכפול וכמעט אפילו שילוש של מחיר הרכב זה לא נראה לך הזוי?

זה מאוד רלוונטי לשאלה האם הטיפול המובנה בשוק הרכב מחייב לשלול חיבור אנכי בין שחקנים בשוק.

זה שזה לא מעניין אותך רק מוכיח את הנקודה שאני ואחרים מעלים, בשביל לטעון טענה רצינית, צריך להבין על מה מדברים...:roll:

וכשאתה כותב תגובות ענייניות אתה מדבר על תגובות בנוגע לרכב שרכשתי או לטענה שמגיעה עם עלבון?

אני מתכוון לטענות שמועלות נגד הפשטנות שבה אתה מנתח את המצב ומציע פתרון.

זה בכלל לא משנה למה רכבים עולים יקר והאם זה "הזוי" (או כל סופרלטיב אחר). השאלה היא מה אפשר לעשות בנידון, במסגרת הכלים והיכולות הקיימות.

אני מחכה לכתבה מגלובס...

• תוכן חדש...