רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מדובר בפקק מרכזי של הגלגל. קוטר חיצוני הוא 67.5 מ"מ. נא עזרתכם לזהות לאיזה דגם ושנה זה שייך. אני זקוק לעוד 3 כאלו.....
הודעה אחרונה מאת erand70, -
-
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אני לקראת מעבר דירה, ומעבר להובלה יש כמה דברים שאני אמור להעביר בנפרד מהם ולא מתאים לשלם כמה אלפי שקלים על עוד הובלה סתם בשביל כורסא וכמה ארוניות, יש רק ספה של 3 שאולי לא תכנס בטנדר אבל אפשר לרתום אותו לעגלה שיש לי, השאלה היא האם יש חברות השכרה שעובדות עם רכבים כאלו? או עם איז סוואנה ללא מושבים או רכב דומה? מישהו מכיר? נ.ב אם מישהו מכיר סוכנות השכרה בראשון לציון או באר שבע אז בכלל מצויין!
הודעה אחרונה מאת שם משתמש תפוס, -
שמן- תקן acea
מאת Guest botzek1- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברכב שברשותי דרוש שמן בעל תקן acea a3\b3, בצמיגות 5w30. האם שמן בעל תקן c3 מכסה גם את התקנים שרשמתי?
-
קטגוריות רכב
מאת uripri-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אפשר בבקשה לקבל את רשימת קטגוריות הרכב הקיימות, מהקטן לגדול? (קומפקטיות, משפחתיות קומפקטיות וכו') ואם אפשר, גם להוסיף דוגמא או שתיים לכל קטגוריה. תודה
הודעה אחרונה מאת uripri, -
-
- 7 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
באזור הרצליה-רמה"ש. קצת לחוץ תקוע לי חתיכת בורג בצמיג האחורי.. :-/
הודעה אחרונה מאת ytimsit, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 652 צפיות
אם רכב עולה 140K ואחרי הנחת יבואן הוא עולה 120K, האם הוא גם יורד מדרגת רישוי 4 ל 3?
הודעה אחרונה מאת xena, -
אולי זה לאור הביקורות הלא כל כך טובות שמסתובבות פה, אולי בגלל שזה מאד אופנתי היום לאייש תפקיד של קשרי לקוחות באינטרנט, אם זה כספונסרים בפורומים שונים ואם זה בפייסבוק, בשורה תחתונה, שירות צ'מפיון התחיל לקחת חלק פעיל בפורום. הלוואי שחוית שהשירות במוסכים שלהם תשתפר והשירות יתרומם קצת. אם כבר אז כבר, שלחתי הודעה פרטית עם פרטי האירוע הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=393475 מלפני שבוע, (בכל זאת, יותר קל לשלוח דרך מערכת הודעות מאשר להדפיס מכתב ולקום לפקס ) נקווה שתגיע התיחסות מהם.
הודעה אחרונה מאת viper05, -
- 13 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם,לפני כשבוע רכשתי מיצובישי קולט שנת 94 ידנית. ככה קבלתי אותה: עד היום *שמתי תושבת מנוע שהיתה חסרה. *החלפתי ריפוד לכיסאות הרכב *החלפתי מגבים בכל הרכב *החלפת שטיחים ברכב משחור לכסוף *החלפתי טמבון לטמבון חדש *צבעתי את גג הרכב ומכסה המנוע בשחור מט. *אגזוז זרימה חופשית *החלפת בולמים אחוריים כיום הרכב נראה כך:
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 0 תגובות
- 490 צפיות
צהריים טובים, יש לי פולו מודל 2000 3 דלתות ורציתי לדעת אם פנסים של GTI יתאימו לה מבחינת המבנה שלהם? בעיקרון המנורות הן אותן מנורות H7 ו H1.
הודעה אחרונה מאת PoLo_16, -
-
- אחראי פורום
- 44 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
בוקר טוב חברים, בשעה טובה (לפני חודש וחצי) קניתי פיג'ו 206 XS ידנית (90 כ"ס. לא 110). רציתי קודם להגיד תודה לכל מי שהגיב ועזר בשרשור שלי בפורום יעוץ ברכישה שבזכותו בסוף קניתי את הרכב הזה. במשך שלושה שבועות חיפשתי את המיוחלת. אחרי 3 XS שראיתי שהיו במצב מזעזע ואחרי תאונות, החלטתי להתפשר ולחפש גם 1400. חיפשתי וחיפשתי, עוד רכבים שטופלו בצורה כושלת, רעשים בגיר, מנוע שנכבה, קלאץ' שלא מפריד, ועוד. הרכב התשיעי שראיתי, היה שייך לאישה מבוגרת, עבר 95,000 ק"מ, רכב משנת 2001, נראה סה"כ טוב חוץ מלא מעט מכות של פתיחת דלתות בחניונים, שפשוף בטמבון מקדימה, ועוד איזה שפשופון מאחור. רק היא והבת שלה נהגו ברכב, והיא קנתה אותו חדש מהחברה, ככה שהרכב רק יד שניה. סיבוב התרשמות ק…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם שוטר יכול לתת דוח לאזרח על כך שהוא נוהג ללא חגורה עליו, אך במקביל הוא בכלל התקין ריתמה ברכב, והוא חגור איתה בנסיעה?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 764 צפיות
שלום רב, ושבת שלום לכולם! אני נוהג על רכב מסוג סקודה אוקטביה 2009, בעלת גיר DSG. שאלתי היא: כשאני רוצה להאט את הרכב, אני מוריד הילוכים באגרסיביות (עד שהגיר לא מוריד יותר). באם זה בסדר, או שעדיך להשתמש בבלמים? האם הגיר נועד לכך? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 1 תגובות
- 552 צפיות
מבחני ריסוק ומבחנים של אתרים או מגזנים לאימפרזה 99'. ממש מסקרן אותי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת hagaii, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
בזמן האחרון הבחנתי בכמה סופר לנסרים ישנות וכל מיני סובראים למינהם וכדומה, אשר מולבש עליהם פנסי תאורה אחוריים או קדמיים בצבע שחור. אשמח לקבל פירוט או כל מידע יתקבל בברכה. מה הדבר,למה הוא משמש, מה צבעו בחושך, עלויות, היכן ניתן לרכוש? והכי חשוב האם זה פנס שלם או סתם מדבקה כלשהי? תודה לעוזרים, אלעד
הודעה אחרונה מאת roiq10, -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 5 אלף צפיות
רישיון נהיגה מספיק להעברת בעלות.
הודעה אחרונה מאת skitz, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4125245,00.html כל המבחן נכתב בנוסח מכתב של הבוחן לבת שלו שבדיוק נולדה, בהחלט מרענן מול המבחנים האחרים שיותר טכניים ופחות עוסקים בתחושות שהאוטו מעביר. שווה לקרוא!
הודעה אחרונה מאת Berserker, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הם מפחדים? http://www.cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/2002-וידאו-יור-קבוצת-פולקסווגן-מתרשם-מיונדאי-i30-החדשה.html
הודעה אחרונה מאת טווינגואי, -
- 0 תגובות
- 937 צפיות
אני יודע שהנושא הזה נטחן הרבה פעמים, נעשו מבחנים במגזין הזה והמגזין ההוא.. אבל באמת ובתמים אין לי מושג למי להאמין.. יש לי ולנטיין שאכן עובד כהלכה אך אני רוצה גם את התראות ה GPS (גאטסו וכו') אני לא מעוניין לפתוח חמ"ל ברכב ולשים גם ולנטיין וגם ציטה, אני רוצה באמת מכשיר אחד כמו שהפספורט מציע אבל מצד שני לא מוכן להתפשר באיכות הגילוי - האם יש מישהו שבדק את הנושא מקרוב ויכול לתת דעה אמיתית בלי אינטרס מכירה ..? אני חושב אולי לבקש את הפספורט מאפריל טקליין ולחבר אותו בצמוד לולנטיין ולעבור מול מצלמה וככה להיות רגוע.. אני אובד עצות ורוצה כבר לסגור את הנושא הזה .. תודה לעוזרים ושתהיה שבת שלום
הודעה אחרונה מאת RusTy1, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אם אני ממלא חצי טנק או טנק, אז החצי טנק יתבזבז יותר מהר מאשר חצי טנק מתוך הטנק המלא? כלומר הצריכת דלק בין אם אני ממלא פול טנק או חצי טנק משתנה?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב לכולם! היום בשעה 2:04 בלילה גנבו לחבר שלי איסוזו טנדר . באוטו היה קודנית אך לא עצר אותם דבר לפי המצלמות לקח להם 6 דקות להניע את הרכב. לפני שבועיים גנבו רכב מסוג מיציבושי קולט אוטומט צבע שחור גם שם היה קודנית. לפני כשנה גנבו אלפא רומאיו 146 לבנה יפיפיה ואין זכר לרכב. לפני 4 שבועות גנבו רכב מסוג הונדה סיויק 2003. במצלמות רואים שאלו חברה שמסתובבים על טויוטה קורולה 91-93. מי שגר באזור שיהיה ערני למתרחש!
-
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם ! התחדשתי בגולף TSI DSG . בעבר הייתי נוהג על ידני ואוטמטי כך שההתנהגות של ה dsg מאוד מוזרה לי ועדיין לא הצלחתי ממש לפענח אותה (הדרדרות בעלייה,חוסר תגובה בהעצה מרמזור וכו') אשמח לקבל ממכם המלצות הבהרות ודברים שכדי שאני איישם. תודה
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 53 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
ורק לא לשכוח לשים לב לניידת בחניית נכים
הודעה אחרונה מאת aRegularNickname, -
-
הסבה לגיר ידני 1 2
מאת haim_cupra- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום.. לחבר שלי יש הונדה סיויק אוטומט 96 רציתי לשאול אם הסבה לידני תהיה יותר חזקה מידני מקורי או שזה בכלל לא משנה וזה אותו דבר. תודה רבה..
הודעה אחרונה מאת haim_cupra, -
- 4 תגובות
- 783 צפיות
שלום, ביום חמישי הבא אני טס לגרמניה וברצוני כמובן להשכיר רכב, הבעיה שלפני שנה הייתי בהולנד וקיבלתי דו"ח מהירות על זה שנסעתי 80 במקום 70, ועוד לא שילמתי את הדו"ח הזה... שאלה שלי האם זה יכול להשפיע על השכרת רכב? האם בחברת השכרה יכולים לדעת אם לא שילמתי את הדו"ח? והאם זה משנה אם אני משכיר רכב מחברה אחרת?
הודעה אחרונה מאת XsamerX, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לפני יום הודיעו לנו שהסקודה בנמל והיום שילמנו. מתי אמור להגיע הרכב אלינו ? אמרו לנו שהם השתדלו להביא את זה עד ערב חג רק 4 ימי עסקים מתי מקבלים מספר רישוי כדי שנוכל לעשות ביטוח? אמרו לנו בסוכנו שהמשלוחים של האוקטביה אלגנס החל מיולי יהיו עם קרוז קונטרול נקווה שכך הדבר מכיון שלא רשום על זה שבום מקום אז אין לנו הבטח הרשמית. האבזור המקורי הוא דיבורית בלוטו'ס נקבה שזה לא מעכב בהרבה את הרכב.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לשם שינוי, אני חייב לשבח את מתנא שגרמו לי להתחיל את הבוקר עם חיוך. אני גר בהוד השרון, ונוסע לפ"ת כל בוקר. הפנייה שמאלה מכביש 40 לכיוון צומת ירקון (המשך של כביש 40) פקוקה ברוב הבקרים, ובשעות שאני נוסע עומדים שם בין 10 ל-15 דקות עד שמגיעים לרמזור. כל בוקר אני עומד בפקק ומשתדל לא להחנק מהעשן שיוצא לי מהאוזניים כשאני רואה את כל חותכי הפקקים שנוסעים בשוליים ונדחפים בתחילת התור ומאריכים את התור לכולם. היום השתלבו בתוך תור הממתינים ניידת אחת של מתנא + סמוייה אחת שארבו לחותכים. מיד שחלפו על פניהם נדלקו האורות, וארבעה קורבנות נעצרו על ידם, וגרמו לי להתחיל את היום עם חיוך על הפנים.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
מתחילת השנה נמכרו מספר לא מבוטל של רכבים ידניים, והמספר ימשיך לעלות. עלה בדעתי שיש נקודה שכדאי לשים לב אליה. בשנים האחרונות רוב המכוניות היו בעלות תיבת הילוכים אוטומטית, והנושא של זינוק בעליה נדחק לפינה. ברכבים ידניים ייתכן דרדור הרכב בזמן זינוק בעלייה, כמובן גם תלוי במיומנות הנהג, ולאחר שהתרגלנו להידבק מאחור לרכבים אוטומטיים, כדאי להחזיר את הנושא למודעות, כדאי לשמור על טיפה יותר מרחק בעצירה שכזו. כמו כן, גם נושא הגיר הרובוטי יצבור פופולריות בקרוב, עם כניסתה של הפוקוס החדשה. ברכבים של קבוצת VAG בהם מותקן גיר רובוטי (dsg), יש מתקן למניעת הדרדור למשך 2 שניות מרגע עזיבת דוושת הבלם. באלו עוד רכבים יש מתקן דומה, למניעת דרדור בזינוק?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4 אלף צפיות
http://www.themarker.com/cars/1.1478853 התחרות עושה את שלה
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- 0 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי רכב שירד מכביש וקיבלתי רישיון כתום שבו הרכב לא יכול לעלות לכביש יותר אלה רק לפירוק. במידה ואני מוכר את הרכב למישהו לחלקים האם אני צריך לעשות העברת בעלות? תודה..
הודעה אחרונה מאת Slavon, -
- 1 תגובות
- 857 צפיות
”זמנית ועד להודעה חדשה, בשל חוסר תקציב, לא ניתן לבצע גריטת רכב ישן” http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=316:rechev-gritat&catid=64:rishayon-rechev-c&Itemid=91
הודעה אחרונה מאת vladclar,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 295 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hans
- baer
- santiago
- דור--
- 3n
- MOTIOZ
- `Infinity
- MRobot
- GTI33
- vadimavto
- thema832
- BRAVO_SX