רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,563 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איך יכול להיות שלאוטו מנוע יש שני הספקים שונים
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
כשראתי את זה קיבלתי חום אז צילמתי שיהיה גם לדורות הבאים אנשים פשוט שמים פס אז בנימה יותר משמחת אני לא התפלא גם עם אנשים כבר אוספים דברים מהכביש. " ספה, שטיח, פריג'ידר, תנור גז, מכונת תפירה אלטעזאכן"
הודעה אחרונה מאת shrek2bm, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מהשרשור של איתמר קיבלתי מוטיבציה לחדש את נבחרת הטיפוח שלי מחיפושים באיביי נתקלתי בערכה המדהימה הזאת, והכי חשוב מתאימה לכל כיס : http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Meguiars-Complete-Car-Care-Kit-Great-Deal-/110753543634?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item19c96cf5d2#ht_2102wt_939
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
אני שונא לתדלק ולא בגלל המחיר . מזמן משאבות התדלוק הפכו לעסק משני אצל חברות הדלק .אני מתדלק בכסף מזומן ועומד תמיד ב"שרות מלא ". אני מוכן לשלם בשביל זה. אם אתדלק בשרות עצמי אצטרך לרוץ ל"חנות הנוחות " בתחנה . נוחות בתחת שלי .לחכות שם כדי שיואילו בטובם לקבל ממני כסף .בשרות מלא כמעט ולא רואים מתדלקים והמעטים שישנם עסוקים בבדיקת שמן ומים לאיזו גברת שנזכרה לעשות את זה דוקא כשאני ממהר . הם כמובן לא שוכחים להציע לי מ"המבצעים" שלהם . מה פתאום הם בודקים שמן? מה הם מבינים בגובה השמן דקות מספר אחרי שכיבו מנוע?. שמתם לב למחירים בחנויות שלהם ? תבדקו טוב . בחלק מהתחנות החנות הפכה מזמן לסופרמרקט . אני לא מדבר על המזגן שתמיד מקפיא שם ועל העובדים שצריכים לעבוד עם מעילים ביולי אוגוסט או לק…
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, רציתי לשאול מה היא הטכניקה הטובה ביותר לקחת פניות במהירות הגבוהה ביותר ברכב ידני עם הנעה קידמית. הטכניקה שאני משתמש בה עכשיו היא: מגיע במהירות לפניה ובהילוך נמוך (לרוב שני). ממש מעט לפני הפניה מאיט (לפעמים באמצעות לחיצה על הבלם ולפעמים באמצעות הרפיה מדוושת הגז) על מנת להעביר משקל קדימה. נכנס לפניה במהירות עם משקל קדימה. מרגיש טיפש היגוי יתר אם כי לרוב ה- ESP מטפל בו. ברגע שאני מרגיש היגוי יתר, או ביציאה מהפניה (מה שמגיע קודם), מרביץ גז כדי להתייצב. לאורך כל הדרך - תיקוני הגה כנדרש... זאת הטכניקה הנכונה? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 4 תגובות
- 828 צפיות
שלום לכולם! לפנ 3 שבועות רכשתי מגן לפגוש הקדמי לרכב שלי הנודה CRZ http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2011-Honda-CR-Z-CRZ-New-Full-Nose-Mask-OEM-/120785399246?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item1c1f5eedce צירפתי קישור... החלק עצמו עשויי עור והתפקיד שלו לשמור על הצבע והפח של האוטו בעת נסיעה מפני אבנים\חרקים וכדומה. קיבלתי הביתה מכתב מהדואר שאומר החלק הגיע לארץ והוא נמצא כרגע במכס ועליי להגיע לשחרורו. בנוסף צורף למכתב טופס של משרד התחבורה שאני צריך למלא ולשלוח להם וטופס שלישי שהוא הקבלה למשלוח מארה"ב. אני לא יודע כ"כ מה הפרוצדורה לשחרר את אותו חלק ואשמח לעזרה. תודה וגמר חתימה טובה!
הודעה אחרונה מאת אסף, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 12.3 אלף צפיות
חברים מה שלומכם! כחלק מעבודתי אני נוסע הרבה בארץ, אבל דבר כזה מזמן לא ראיתי . זה הוא שלט כניסה לישוב שבי ציון שבצפון הנמצא דרומית לנהריה. הוראות שימוש לתמונה: 1. לקרוא לאט ובזהירות את הכיתוב בעברית. 2. לקרוא לאט ובזהירות את הכיתוב באנגלית. 3. לכאלה שלא מבינים אנגלית ועברית יש תמונה וחץ על התמונה שמרמזים על הכוונות. בהצלחה
הודעה אחרונה מאת papikian, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
לפני שעה באיזור התעשיה של קדימה. איך לעזאזל אפשר להפוך ככה את האוטו, ועוד בשטח עירוני?
הודעה אחרונה מאת VW130071, -
-
- 0 תגובות
- 731 צפיות
גמר חתימה טובה לכולם! שתהיה שנה ללא הרוגים בכבישים, שנה ללא חוראנים שיכורים על הכביש, שנה עם ירידות במחיר הדלק , מי ייתן ונפגש כמה שפחות ב"פורום הטכני" אמן!
הודעה אחרונה מאת locomotive, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.telaviv.police.gov.il/Index.asp?id=34743 ובמשטרה מתגאים על זה (למרות שלא הם קובעים את העונש).
הודעה אחרונה מאת ישה, -
דגמי מכוניות
מאת Snickers- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב אני לא יודע אם זה המקום להעלות את הנושא אבל ננסה בכל זאת אני אוסף דגמי מכוניות של חברת Bburago 1:24 אפשר גם של חברת Maisto אני רוצה לברר איפה אפשר לקנו ו/או להזמין דגמים לפי הזמנה אישית. ניסיתי כמעט את כל החנויות משחקים והם אומרים מה שיש להם זה מה יש. דיברתי עם הספקים הרשמיים של החברה בארץ והם אמרו שמכולה תגיע רק תחילת שנה וגם לא בטוח יהיה מה שאני רוצה מישהו יודע איפה אפשר לקנות דגמים ספציפיים. (וכן ניסיתי את איי ביי יוצא פי 2 יותר יקר) תודה מראש על העזרה וגמר חתימה טובה לכולם
הודעה אחרונה מאת matanff, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם, מצורף קישור לקובץ אקסל (של גוגל דוקס) המנסה לשער את עלויות אחזקת כמה רכבים. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au0nWARU26o2dGlRY1FZMlNVdW94bUp2cXJva2Z3TFE&hl=en_US אשמח לקבל את דעתכם והערותיכם. ראו אם שכחתי משהו, או שיש נתונים מוטעים לטעמכם. הקובץ פתוח לעריכה חופשית, כך שאפשר לבצע תיקונים ישירות שם. כמה מילים על הקובץ: הוא מתייחס לנסועה שנתית של 30K (בערך מה שאני מתכוון לנסוע), והסכום השנתי כולל גם הלוואה שכנראה אקח בכדי לממן את הרכישה. הניסיון הוא לתפוס את הסכום החודשי/שנתי שיעלה להחזיק רכב, כולל הכול, כולל חישוב ירידת ערך (בהשראת השרשור הזה). החישוב השנתי מסכם בעצם את הנתונים הבאים: עלות דלק שנתית, ירידת ערך משו…
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
- 8 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לדייהטסו אפלאוז ידנית 98 160000 (טפו טפו כרגע במצב טוב).נשמע לכם סביר?
הודעה אחרונה מאת elroiiii, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עד כמה שזה נשמה מגוכך לא ניתן לעשות נסיעת מבחן ליונדאי i10 לבני 24 ומעתה. אח שלי ניסה לקבוע מבחן אצל יונדאי נתניה, אבל בסוף הנציג נזכר לשאול בטלפון בן כמה אתה, כשהוא אמר לא 23 אז הוא אמר אי אפשר לעשות נסיעה בגלל ביטוח,ולא הציע שום חלופה.כך גם ברעננה לא הגיוני שלקוח צעיר לא יוכל לעשות נסיעת מבחן למוצר שעולה 63k שקלים,במיוחד שבמדינת ישראל מותר לנהוג מגיל 23. לתשומת ליבם של נציגי יונדאי בארץ,במיוחד שהi10 מיועדת בעיקר לצעירים.
הודעה אחרונה מאת י.ל1, -
-
חישני רוורס
מאת tir1- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, אני מחפש המלצה למקום באזור ראשון לציון- חולון והסביבה ( אפשר ת"א) שמתקין חישני רוורס למאזדה 3. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת eladerlich, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, באיזו תחנת דלק מחלקים ידיעות אחרונות ביום שישי? באיזו שעה אפשר להגיע? (אם אני אגיע ב5:40 - יהיו כבר עיתונים לדעתכם?) איזור צפון תל אביב (צפונית לרוקח) עדיפות לסונול גלילות זו גם אופציה תודה
הודעה אחרונה מאת gansu, -
- 2 תגובות
- 733 צפיות
שלום לכל חברי הפורום, גמר המאסטר הסתיים היום ואנו שמחים להכריז על הזוכים! המאסטר שלכם הוא רענן עם הסרטון המנצח והוא זוכה בחופשה זוגית לפריז. במקום השני הסרטון של אלדד והוא זוכה ב- IPAD, ובמקום השלישיהסרטון של יאיר שזוכה בחופשה זוגית בארץ עם רכב צמוד. צפו בסרטון המנצח 5bWke0LYYUk&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. אם עדיין לא ראיתם את סרטוני הגמר, הקליקו לצפייה on.fb.me/o5Erdx תודה למשתתפים ולמצביעים, צוות המאסטר
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
שלום ! מאז שהתקינו לי לפני חודשיים ברכב הליסינג איתוראן כלשהו, הבוס מטריד אותי מדי שבוע על כל פניה שלא כתובה בתדריך נסיעה שלי מהעבודה.. ראיתי בEBAY מכשיר שנקרא gps jammer blocker , יש עוד מכשירים דומים עם וריאציות שונות ANTI GPS וכו'. השאלה אם מישהו מכיר ויודע שמכשיר כזה או אחר יעיל או לא יעיל? והאם יש דרך אחרת, אולי דרך מוסך לפרק את האח הגדול הקטן שיושב לי מתחת להגה? אשמח להצעות מחיר.. אין מחיר לחופש ! תודה
הודעה אחרונה מאת idannn_996, -
לפי - mako http://www.mako.co.il/digital-top-website-2011/Article-e0eefeab9796231006.htm&sCh=f34b59db8498a210&pId=1601128303
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. הבנתי מה המשמעות של מומנט, אך איך זה בא לידי ביטוי בנסיעה? כלומר, מה אני אמור להרגיש?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ירידת ערך רכב לאחר תאונה.. ירידת ערך משמעה ההפרש בין שווי השוק של הרכוש המבוטח לפני שאירע מקרה ביטוח לבין שוויו של הרכב ו/או הרכוש לאחר תיקון הנזקים שנגרמו , ירידת ערך רכב לאחר תאונה היא ירידת ערך מסחרית, הווה אומר לאחר שהרכב תוקן באופן סביר, עדיין נשארות עקבות תיקון, התאמת צבע וצביעה לא מקורית, אשר רשומות במסמך זה או אחר, עובדות אלו אמורות להתריע לקונה לבחור ו/או להחליט לרכוש את הרכב במצבו הקיים. משמעות ירידת הערך הינה ניסיון להגדיר את סחירותו הצפויה של כלי הרכב בשוק לאחר שיתוקן באיכות טובה על ידי מוסך מורשה. שמאי חברת הביטוח מתבססים על חוברת מנחה של ועדת ששון - חוברת זו אינה משקפת את המציאות בשל העובדה כי אינה מתייחסת לירידת ערך מסחרית והיה ובעל הרכב ירצה ל…
הודעה אחרונה מאת car-10, -
Nissan JUKE-R 1 2
מאת dkn1-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מה אתם אומרים? כנראה יגיע לפס הייצור,מעניין אם יהיה הצלחה כמו הדגמים הרגילים. http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/443/%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa/%d7%a0%d7%99%d7%a1%d7%90%d7%9f-%d7%92%27%d7%95%d7%a7-R-%e2%80%93-%d7%a1%d7%95%d7%a4%d7%a8-%d7%92%27%d7%95%d7%a7
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
-
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ברצוני לרכוש וולקן 94 ורציתי לעשות בדיקה אצל מישהו שמבין ברכבים האלה בכל מקרה ראיתי בפורום שבח והלל ומשה מגינתון ניסיתי למצוא בחיפושים את הטלפון שלו ולא הצלחתי אז אני פונה אליכם מלבד זאת האם מישהו יודע אם ניתן לבדוק אצלו רכב ?
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אחרי כמה חודשים טובים שאני מנסה למכור את האיביזה שלי..(לא יודע למה לא קונים.. יד 3,טסט לחצי שנה,שנת 2000,ידני1600..155 אלף קילומטר)בקיצור התאישתי. חשבתי אולי למכור את הרכב לסוחר מכוניות ולקחת מכונית יותר מתקדמת מאותו סוחר בתוספת תשלום כמובן,איך זה הולך הפרצדורה? מה ההיתרונות והחסורונות של למכור לסוחר או לקנות ממנו?? אם תוכלו להמליץ לי על אחד כזה עדיף כמובן עם שם טוב שיהיה "אבא ואמא" . אני מאזור המרכז (כפר סבא).תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
שלום, בחודש יוני הזמנתי מסוכנות צ'מפיון קאררכב מסוג סקודה יטי. מכיוון שהביקוש עולה על ההיצע, נאמר לי שאקבל את הרכב בחודש נובמבר. לפני כשבוע קיבלתי מכתב ממנהל המכירות הארצי של סקודה המבשר לי שמועד הגעת הרכב נדחה בשלושה (!) חודשים נוספים וכאות פיצוי קיבלתי זוג כרטיסי VIP לסרט. רציתי לשאול האם עוד משהו קיבל מכתב כזה? האם זוהי פעילות תקינה של היבואן? כלומר, לחכות 8 חודשים לרכב חדש, הרי לא מדובר כאן בלבורגיני בהזמנה אישית או משהו, זה לא נשמע מוגזם? האם יש משהו שאני יכול לעשות? אודה לעצתכם. תמיר.
הודעה אחרונה מאת d300, -
- 5 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מצאתי מאמר מ2009 שמדבר על חניה חינם לרכבים הייברידים בפתח תיקווה(בכחול לבן) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3796660,00.html האם מישהו יודע\התנסה איך זה באמת עובד? פשוט להחנות או שיש צורך לקבל היתר מהעיריה? תודה
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 1 תגובות
- 827 צפיות
כמה יעלה לקנות אור לבן חוקי, ואיפה הכי כדאי לקנות? והאם יהיה עם זה בעיות מבחינת המשטרה או הטסט? אשמח לעזרה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היות ולאחרונה אני נותן יותר תשומת לב לנושא הצמיגים בכללי ולומד עליו, יצא לי לתהות מדוע אין מודעות גבוהה יותר לעניין הצמיגים ברכבים? פה ושם יש פרסומת שבעקיפין מדברת על צמיגים תקינים, אבל אף אחד לא מדבר על צמיגים נורמלים. כשהיום חלק מהאנשים מחליפים צמיגים תקולים בצמיגים סינים הכי זולים שיש, אפשר להתפלא שחלק גדול מהתאונות נגרמות עקב איבוד שליטה? אחיזה נחותה, בלאי מהיר יותר, מרחק בלימה גדול יותר וכו הם סיבות מספיק טובות להעדיף צמיג טיפה יותר יקר לא? על בשרי אני חווה את זה שאבא שלי אומר לי שהכל זה שטויות ומאכילים אותי לוקשים לכולם יש צמיגים סינים זולים ולא קורה כלום. יותר מזה, למה זה לא ידוע שרצוי להחליף כל טיפול תקופתי בין הצמיגים האחוריים לקידמיים? למשל אצלנו הרכב …
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 893 צפיות
ברשותי פוליסת ביטוח לגולף TSI 160 כ"ס בחברת AIG מכיוון הרכב נמכר השבוע והזמנתי רכב חדש מסוג פולו GTI התקשרתי לחברה וביקשתי לשנות את פרטי הפוליסה שתתאים לפולו שתהיה ברשותי בשבוע הבא. נציגת החברה אמרה לי שAIG לא מבטחים את הרכב ואין באפשרותה להמיר את הביטוח. אני פונה לכל בעלי הGTI, ולמי שיש פולו GTI חדשה, אני צריך שתפנו אותי לחברות ביטוח שהפוליסות שהן מציאות יהיו במחיר סביר ואשר מאפשרות לבטח רכב מסוג זה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת spirit69, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש בשוק 2 מכשירים עיקריים לפני מה שהבנתי וללנטיין 1 וצ'יטה, ההבדל בין המחירים הוא כ-1000 ש"ח. רציתי לדעת מה ההבדל בינהם בגדול,מה ממולץ,חוקיים (?),מידע שהמשווקים שלהם לא ממש מוסרים וכו'.. תודה לכולם, ערב מצויין!
הודעה אחרונה מאת Step,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 335 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yuvalsa
- שחר 1
- פינדר
- BoazB11
- amosbmw
- ארז 1
- ברווז
- winner
- om2
- parnuk
- gtrs
- o.r