Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עיכוב בהגעת סקודה יטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפחות מניסיוני בסוכנות בירושלים, יותר משהסוכנות מעונינת לבצע רישום, הלקוחות מעוניינים להרשם ברשימת המתנה לא מחייבת. נציגי המכירות מזהירים מפני עיכובים אפשריים מראש, איש לא מכריח אף אחד. אז נא להרגע.

נהג מנוסה
:roll:
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה די ברור שהפורום מלכתחילה לא אוהד את צ'מפיון

עצם העובדה שנפתח פה שרשור על בעיה בזמני אספקה של אחת המכוניות שבאחריות היבואן הזה - גרם לכל השונאים לשפוך עוד דלק למדורה ובעצם ללבות את האש על היבואן.

אני רוצה לחדש לכם שהפעם הנושא ממש לא מוצדק

זמני אספקה זה משהו שלא תלוי באף יבואן או אף יצרן, אלו תאריכים משוערים שבהם היצרן משתדל לעמוד בפני היבואן והיבואן משתדל לעמוד בפני הלקוח, אין פה שום דבר מחייב ויש לפחות עשרה סעיפי התנערות בחוזה רכישת הרכב.

זה לא חדש שסקודה העולמית לא עומדת בקצב הביקוש הגדול, היצרן תפקידו להרוויח ולמכור כמה שיותר ואיזו הפתעה מרעישה גם צ'מפיון תפקידם להרוויח, אם הם יכולים לשים כמה שיותר לקוחות על רכבים עתידיים אז למה לא?

אני לא זוכר התלהמות כזאת כשדחו את ההגעה של הקיה פיקנטו EX לחבר פורום פה ולהזכירכם אף שיקרו לו! בסוף הוא רכש רכב אחר. לא הגבתם כמו שאתם שופכים רעל כרגע...

גם על העיכוב של ניסאן ג'וק, IX35 ועוד רכבים שיש עליהם זמני אספקה די גבוהים.

אני גם לא זוכר שפיצו פה מישהו על זמני ההמתנה הגבוהים הללו... אז עצם העובדה שצ'מפיון באו והורידו את הכפפה ונתנו משהו ללקוח שממתין כי "לא נעים להם" וזה מקרה שהוא לא בידם, אתם באים ואומרים "בושה"???

יכלו להגיד לו "לך שב בשקט, המתנה עוד 3 חודשים מעבר לתאריך המיועד וזהו, אתה רואה את השורת לקוחות ממתינים? לא טוב לך בטל, אחד מהם יתפוס את המקום שלך", אבל לא אמרו את זה...

מה יותר מזה אני כבר לא מבין?

אם יש לכם תלונות תפנו ליצרן "למה אני לא מקבל את הרכב שלי בזמן"

Confidence In Motion

פורסם

אני לא חושב שזה בשליטת היבואן, רק רציתי לעדכן את פותח השרושר שלפני כחודש הזמנתי פולו GTI ונאמר לי שהיא תגיע באזור ה17.10 אחרי החג, ולהפתעתי עודכנתי היום כי כבר ביום שני הקרוב הרכב יגיע!

שוב, היבואן לא שולט בדברים

פורסם

ערבבתם קצת עם יונדאי וקיה, בסוכנויות שלהם מתריעים מראש על זמן האספקה, בסכונות בעפולה לא רצו לקחת מקדמה ולפתוח הזמנה אלא רק לבצע רישום ברשימת המתנה והדגישו מראש שזה יקח כמה חודשים. קרוב משפחה שהזמין פיקנטו בחודש יוני יודע מראש שהרכב יגיע רק באיזור נובמבר - דצמבר.

כאן אדם הזמין רכב, ניתן לו תאריך הגעה משוער ואז פתאום זה נדחה בעוד מספר חודשים, זאת הגזמה לדעתי.

פורסם

על מה אתם מדברים??? נראה לכם שצרכן בארה"ב למשל ממתין כמה שבועות (לא חודשים) לרכב סטנדרטי? הוא נכנס לסוכנות ובאותו היום ממש יוצא משם עם רכב חדש בצבע וברמת הגימור שחשקה נפשו. כך זה צריך לעבוד במדינה נורמלית, והסיבה שזה לא עובד בארץ היא שלא סופרים אותנו כצרכנים (והעובדה שיש כאן כמה חברים שמצדדים בעיכוב השערורייתי של למעלה מחצי שנה, רק מעודדת תופעה זו).

אין לי ספק שאם הלקוחות יצביעו ברגליים, אף יבואן לא יעז למרוח לקוחות במשך חודשים.

אגב, התגובה שלי מתייחסת באופן זהה לכל היבואנים. אין לי דבר נגד סקודה. להיפך. יש לי אמפטיה רבה למותג שלא ספרו אותו לפני כמה שנים וכיום הוא נחשב לסמן ימני.

פורסם
שלום,

בחודש יוני הזמנתי מסוכנות צ'מפיון קאררכב מסוג סקודה יטי.

מכיוון שהביקוש עולה על ההיצע, נאמר לי שאקבל את הרכב בחודש נובמבר.

לפני כשבוע קיבלתי מכתב ממנהל המכירות הארצי של סקודה המבשר לי שמועד הגעת הרכב נדחה בשלושה (!) חודשים נוספים וכאות פיצוי קיבלתי זוג כרטיסי VIP לסרט.

רציתי לשאול האם עוד משהו קיבל מכתב כזה?

האם זוהי פעילות תקינה של היבואן? כלומר, לחכות 8 חודשים לרכב חדש, הרי לא מדובר כאן בלבורגיני בהזמנה אישית או משהו, זה לא נשמע מוגזם? האם יש משהו שאני יכול לעשות?

אודה לעצתכם.

תמיר.

לפי חלק מהתגובות כאן נראה שעובדי צ'מפיון התגייסו 'לשמור על כבודם'.

שימו לב, הוא לא התלונן על המתנה של חצי שנה, הבנאדם הסכים לחכות כחמישה-ששה חודשים,

אבל כשלאחר 4 חודשי המתנה מודיעים לו על עיכוב של עוד שלשה חודשים - זה קצת יותר מ'מרגיז', אני לא חושב שמי מהמגיבים היה יושב בשקט בסיטואציה כזו.

לתמיר: אני רואה שכאן לא ענו לך על שאלתך, אני חושב שכדאי לך לעשות מחקר קטן ולברר על עוד ממתינים - האם הם קיבלו הודעת דחיה באספקה, ולכמה זמן, תדע איפה אתה עומד. כמו"כ איני מכיר את צ'מפיון, אבל בכרטיס לסרט - לדעתי אל תשתמש אלא תנסה לבקש תוספות לרכב, כפיצוי.

נ.ב. ללא קשר לת'רד הנוכחי, נהנתי מאוד לראות את פעילותה/נוכחותה בפורום של אורית ממחלקת שירות לקוחות של צ'מפיון, כל הכבוד, ואקווה שיבואנים נוספים יילכו בעקבותיהם.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

ETAA, אני מצודד ביצרן בידיעה כי זה אכן המצב, ואכן קיים מחסור עולמי - והיצרנית שוקדת על הגדלת קווי היצור בכדי למנוע תופעה זאת, והם מציינים זאת לפחות פעמים בשבוע בעיתונות המקומית / אירופאית.

בשוק האירופאי נושא זה מוכר וידוע - וכפי שציינתי קודם לכן, זמני ההמתנה של רכבי אודי / ב.מ.וו / מרצדס עומדים על בין חצי שנה לשנה, ובוא נודה בזה, אומנם רכבי פרמיום אבל הם לא אקזוטיים או נדירים בכלל, ואיני רואה את הגרמנים (למשל) זועמים על כך...

היום ניגשתי לקבל הצעת מחיר על פאביה חדשה - 1.2TSI ידנית - ונחרדתי לדעת כי המשלוח הבא (יותר נכון: מה שנותר ממנו...) מגיע בסוף מרץ ומסירת הרכב תחל לקראת אפריל. אכן מצב הזוי לחלוטין.

ורגע, ישנה הפתעה נוספת: תרצו לחכות למשלוח הבא שאחריו, במידה ותרצו ללכת על פאביה עם צבע אחר משחור / גג לבן, נכון? אה הא, תאצלו לחכות לאיזור יולי להגעת הרכב, כך שהמסירה וודאי תיהיה לקראת סוף יולי / תחילת אוגוסט.

בסופו של דבר הוחלט שאין טעם לחכות זמן רב שכזה בשביל לרכוש רכב זהה לחלוטין - ישנה אחת שחורה / גג לבן זמינה - וזה בדיוק הצבע שאנחנו מנסים לברוח ממנו, אז נבדקת אופציית היטי 1.2TSI הידנית כמחליפת הפאביה הנוכחית - הרכבים הראשונים נוחתים בארצנו

בנומבר הקרוב והמסירות יהיו (קרוב לוודאי) לקראת סוף נובמבר / תחילת דצמבר, וזה ה-ר-ב-ה יותר הגיוני.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אתה כורך יחד איחור באספקה עם מועדי אספקה ארוכים. לא אותו דבר, גם לא דומה.

איחור האספקה נובע כתוצאה מחוסר במלאי עולמי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה? שילמת כבר מראש על הרכב?

בטל את העסקה ולך תרכוש רכב אחר

אתה יכול לדבר עם מנהלי צ'מפיון ולקחת רכב אחר מהיבואן! (סיאט למשל)

פורסם

כשלב ראשון לא הייתי מסכים לקבל את הפיצוי. עדיף כלום מאשר השטות הזו.

גם אם מדובר בבעיה עולמית, זה לא בעיה שלך, הם התחייבו על חודש - שיספקו לך רכב אחר לנוע בו, יטי או יותר טוב.

לא הייתי מסתפק בפחות.

משכנתא זה קל

פורסם
איחור האספקה נובע כתוצאה מחוסר במלאי עולמי.

במקרה הזה הסיבה בשלה נגרם האיחור אינה רלבנטית. ולכן מקרה בו אתה ניגש לסוכנות מבקש להזמין רכב ונמסר לך כי הוא יסופק בעתיד הרחוק מאוד בשל ההתלהבות הגלובלית מתכונותיו ( בשביל שתהיה מרוצה ) ואתה החלטת אם כדאי לך להמתין או לא, שונה באופן מהותי ממקרה בו הזמנת רכב, נמסר לך כי יסופק במועד מסוים והוא לא סופק לך באותו מועד בשל אותה התלהבות גלובלית. מקווה שעכשיו התמונה בהירה יותר

• תוכן חדש...