Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הראו עכשיו בהיום שהיה בערוץ 10, תמונה שבה רכב משטרתי מאזדה 6, חונה בחניית נכים.

מהמשטרה נמסר בתגובה שמותר לחנות בחניית נכים אם לא מוצב תמרור שזו חנייה לנכים. מקום החנייה צבוע בכחול.

אמיתי?!

פורסם

אם אין תמרור, אין עבירה.

תחשוב על מקום שיש בו תמרור עצור ויום בהיר אחד מישהו הוריד את התמרור אך נשאר קו העצירה, האם ניתן לרשום לנהג שלא עצר לפני קו העצירה, דו"ח על אי ציות לתמרור עצור? לא!

אותו דבר במקרה הנ"ל, זה שיש סימון כחול על גבי הכביש לא אומר שהחניה היא שמורה לנכה.

דרך אגב, הסימונים האלו של החניות הם רק כדי להדגיש שמדובר בחניית נכה ואין להם כל תוקף משפטי. מה שקובע הוא התמרור שמוצב. אם אין תמרור שמוצב, אין עבירה.

פורסם

עזוב מבחינת החוק והדו"ח.

כשבא אדם נכה ואין לו איפה לחנות אז זה שיש פגם טכני מנחם אותו?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה לא פגם טכני.

יכול להיות שהיה שם פעם תמרור והרשויות החליטו להוריד אותו אבל לא צבעו את הכביש בחזרה לשחור.

יכול להיות שלמישהו הפריע התמרור, והוא החליט להוריד אותו.

יכול להיות שהיה הוריקן והתמרור נפל.

אין תמרור, אין חניית נכה.

יותר ברור מזה לא יכול להיות.

איך נהג צריך לדעת אם מדובר בחניית נכה? החוק מאוד ברור במצב הזה, רק תמרור 437 מגדיר חניית נכים ולא הסימון על פני הקרקע.

פורסם

לפי מה שאני למדתי גם סימון\ציור על הרצפה נחשב לתמרור, לדוגמא אי תנועה מצוייר.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

בנהיגה מופעל כל הזמן שיקול דעת. למה שפה המצב יהיה שונה -

אם זיהית חנייה בתור חניית נכים ע"י סימון על הכביש או צבע כחול, למה שתחנה שם? (בין אם יש תמרור או לא)

פורסם

ישנם מס' סימונים על גבי הכביש שאכן מוגדרים כתמרורים (כמו אי תנועה מצויר, מעטפה וכו'), סימון בצבע כחול על גבי הכביש לא מוגדר כתמרור ואם אין תמרור שמוצב כחוק מותר להחנות שם.

מצידי שיהיה סימון כסגול וציור של חללית על גבי הכביש, אז מה זה אומר? שרק חייזרים יכולים להחנות שם?

אין לזה כל תוקף חוקי.

צודק תומר שאומר כי בנהיגה מופעל שיקול דעת אז אני לא הייתי מחנה שם אבל גם אם הייתי מחנה שם, אין שום אפשרות לתת דוח.

פורסם

כנ״ל חניות שמורות לרכבים עם עגלת תינוק..

שום תוקף תעבורתי מחייב.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...