Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יותר ויותר רואים כניסה של מנועי טורבו "עירוניים" לשוק.

עם טיפול מסור, כמה זמן יכול מנוע כזה לתפקד ללא תקלות מהותיות?

מהי עלות של החלפת טורבו?

אותה שאלה, רק למנועי טורבו מוכווני ביצועים (GTI ,STI לדוגמא).

תודה.

פורסם

כמה תקלות יש לרכב צרפתי בשנה?

ברצינות: יש כל כך הרבה משתנים בשאלה שלך שאי אפשר לענות עליה בצורה כזאת

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

בטח,

למה לא?

:D הסיכוי של הטורבו לשבוק חיים אחרי כמה שנים הרבה יותר גדול מאשר המנוע עצמו...

המנוע יכול להחזיק 300K (כל עוד הוא יפני / גרמני לדעתי) עם הקוריאנים אני לא יודע...

אבל בעיקרון מנוע שהיחס דחיסה שלו מותאם לטורבו ולא דוחקים אותו לגבול ההספק שלו ונותנים לו מרווח ביטחון אין שום סיבה שיתקלקל בו משהו ויהרס.

הטורבו כמו שאמרתי לו יש סיכוי יותר גבוה להתקלקל

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

מזכיר לי את מה שאמרו על מכוניות עם מחשב הזרקה - ברגע שיילך מחשב יזרקו את האוטו, לא נראה כאלו על הכביש אחרי 15 שנה כי התיקונים של החיישנים יעלו יותר מהאוטו כולו ומה לא. ועובדה - אנשים מתקנים, מוצאים פתרונות ועוד נראה כאלו מכוניות נוסעות עוד הרבה. אם יש לזה שוק יש תשובות.

אז גם למנועי טורבו ואפילו ה-TSI המתוסבכים של פלוצקקן ימצאו פתרונות. או שיגיעו מגדשים סיניים חלופיים בגרושים או שימצאו דרכים להחליף ולטפל ולתת להן להמשיך להתגלגל.

פורסם

לא אמרתי שיזניחו את הרכב, רק אמרתי שהסיכוי של הטורבו לשבוק חיים גבוהה יותר.

ההפך, טורבו יותר כדאי להחליף מאשר מנוע מבחינת עלות ואל תדאג בעוד מס' שנים השוק יוצף במגדשים לVW.

או שתמיד אפשר להשתדרג לאיזה מפלצת שנקראת GARRET ;)

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

כשמשהו הופך ל-"קומודיטי" הוא נהיה מספיק זול ומספיק אמין. וטורבונים קטנים מתחילים להפוך לקומודיטי, למרות שיצרנים ויבואנים שעדיין אין להם כאלה מפיצים FUD בנושא.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

הטורבו לא כ"כ חדש בשוק בכלל ובVW בפרט.

בVW יש הרבה נסיון עם מדגשי הטורבו כבר מתחילת שנות ה90 (התחיל באודי ב1989 ליתר דיוק), נכון שזה היה נסיון בשוק הדיזל, אבל עדיין נחשב.

אם מסתכלים על מנועי הדיזל של VW (איני יודע לגבי השאר) הקיימים בשוק אז בתחזוקה טובה וברמה גבוהה הטורבו מחזיק 350-400 אלף ק"מ בעוד שהמנוע מחזיק חצי מיליון. עם "קצת" הזנחה יש לא מעט מגדשים שחיים גם מעבר ל250-280 אלף ק"מ.

בשורה התחתונה לטורבו יש נטייה להתפגר לפני המנוע (הערה: לרוב מנועים גודשים הם מחוזקים ועמידים יותר ממקביליהם האטמוספריים בגלל אופי העבודה והלחצים הנדרשים מהם), אבל יחסית למנועים רבים בשוק- הם מחזיקים יופי מבחינת קילומטראז'.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
אני אנסה לחדד קצת, האם נזכה לראות מכוניות עם מנועים כאלו בנות 10 שנים על הכביש?

אני מכרתי לפני כמעט שלושה חודשים איביזה עם טורבו בן 11 עם צ׳יפ בגדישה של 1.2 באר והטורבו יצא תקין בבדיקה.

אני מכיר מישהו עם a3 טורבו סטנדרטית גם בת 11 שהחזיק 260,000 ק״מ עם הטורבו המקורי.

טורבו הוא חלק אמין למדי,צריך רק להקפיד על כמה כללים בסיסיים.

turboy

פורסם

תלוי בנהג, באוטו (כי לא כולם אותו דבר) ובתחזוקה.

היה מקרה של סאאב טורבו, שעברה למעלה ממליון מייל (1.609 מיליון קמ) עם מנוע וטורבו מקוריים.

בעל/ת הרכב קיבל/ה במתנה סאאב חדשה בתמורה לישנה. ללא תשלום. לכן אי אפשר לדעת כמה עוד הרכב היה נוסע.

לגבי טורבו על מנועי דיזל, לדעתי אפשר הרבה יותר. כמעט כל המוניות מרצדס הגודשות עברו מיליון קמ עם טורבו ומנוע מקוריים. וזה עוד אצל נהגים שלא בדיוק עובדים לפי הספר.

לגבי אמפרזות. אני נתקלתי במהלך חיפושיי בשנת 99 עם לא פחות מ425 אלף קמ, עם טורבו ומנוע מקוריים (הרכב היה יד ראשונה). זה היה לפני שנתיים. אין לי מושג מה עלה בגורלו.

פורסם
מזכיר לי את מה שאמרו על מכוניות עם מחשב הזרקה - ברגע שיילך מחשב יזרקו את האוטו, לא נראה כאלו על הכביש אחרי 15 שנה כי התיקונים של החיישנים יעלו יותר מהאוטו כולו ומה לא. ועובדה - אנשים מתקנים, מוצאים פתרונות ועוד נראה כאלו מכוניות נוסעות עוד הרבה. אם יש לזה שוק יש תשובות..

תראה, זה לא חד משמעי כמו שאתה אומר כי בחלק מהמקרים הרכב באמת אמין, מערכב האלק' אמינה ואנשים ממשיכים לנהוג ולתקן גם לאחר שנים רבות.

מצד שני, סתם בשליפה אני מצליח לחשוב גם על טרופר טורבו דיזל וגם על אופל אומגה, 2 רכבים שהאלקטרוניקה הקלוקלת שבהם גורמת להרבה מאוד רכבים חדישים שמגיעים מסגמנט יוקרתי להזרק למיחזור כאבן שאין לה הופכין.

יכול מאוד להיות שפולו TSI ישמרו על מחירון ויהיו אמינות אבל באותה מידה, יכול להיות שרכב אחר קטן וזול יהיה עם פגם תכנוני בטורבו, תוך 4-5 שנים הערך שלו מגיע לסביבות ה 30K ואז תיקון של 10K הרבה פעמים מוביל להשבתה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...