Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אז כמו שהכותרת מרמזת איבדתי את הת.ז ביחד עם הרשיון הזמני שלי (בנוסף ל350 שקל במזומן, אבל לא מדברים על זה :evil:)

רצה מרפי ובדרך חזרה הביתה הייתה ביקורת, השוטר סימן לי לעצור בצד ועצרתי

לא כ"כ ידעתי מה להגיד לו (להגיד לו שנסעתי במודע בלי מסמכים מזהים כי איבדתי אותם בדיוק לפני כמה דקות זה לא רעיון כל כך חכם אני מניח) אז הייתי קצת ראש קטן ו"שחכתי את המסמכים בבית". התגובה שלו הייתה ליסוע הביתה, להביא את המסמכים ולחזור אליו

בכל מקרה בסופו של דבר העניין נסגר במסוף המשטרתי, חברה שלי הייתה איתי ברכב ויכלה לאמת את כל הפרטים אחרי שהבאתי לו את המספר ת.ז שלי

רשם לי אזהרה במסוף, איחלנו אחד לשני חג שמח ודרכינו נפרדו. כמובן שלא עליתי על ההגה אחרי זה

עכשיו השאלה שלי היא כזו - אני נהג חדש, המלווה שלי נגמר בדיוק לפני שבוע (כן אני יודע, צעיר. בדרך כלל אני הרבה יותר אחראי מזה :roll:). גם משרד הרישוי וגם משרד הפנים סגורים עד יום ראשון

לפי ההגיון אני צריך להוציא קודם כל תעודת זהות חדשה, להפרד מ100 עד 200 שקלים (אין לי שמץ, אשמח אם מישהו יאיר את עיניי) ואחרי שאני אקבל את התעודה ללכת למשרד הרישוי ולהוציא רישיון זמני עד שאני אקבל את הרשיון פלסטיק בדואר (הרישיון שאיבדתי היה הרישיון נייר שמקבלים אחרי שעוברים טסט)

את התעודת זהות החדשה מקבלים על המקום? אם לא כמה זמן יקח לה להגיע? ובקשר לרישיון זמני, כרוך בתשלום כלשהו? לכמה זמן הוא תקף?

תודה מראש על כל ייעוץ :)

-

עריכה

אוקיי אני טיפש ולא השתמשתי בחיפוש, בכל זאת אני רק רוצה לדעת אם עדיף לי פשוט לחכות לפלסטיק שיגיע בדואר או ללכת להוציא רישיון זמני?

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

פורסם

אם נגמר לך המלווה לפני שבוע פשוט אל תנהג איזה יום יומיים סביר להניח עד יום ראשון או שני ויגיע לך כבר הפלסטיק...

ת.ז אם אני לא טועה עולה 120 שקל מוציאים לך במקום תבוא עם ספח של ההורים למקרה ביטחון כזה.

בהצלחה

עכשיו:הונדה סיוויק 03'

עוד חודש: פולו 3 דלתות ידנית מהחברה

פורסם

לגבי הרישיון פלסטיק, אתה כבר אמור לקבל אותו השבוע, ולגבי הת"ז לא ביג דיל, גש למשרד הפנים הקרוב לביתך, ומבקום יעשו לך חדש, תבוא עם תמונת פספורט.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

אחרי 48 שעות, התעודת זהות נמצאה עם הרישיון נהיגה. היא נאבדה בתוך מושב אביחיל, השומר מצא את הכל מפוזר בשטח המושב ויצר קשר עם אחד החברים שלי שגר שם

הכסף כמובן לא חזר אבל שטויות... 350 שקל בשביל שיעור לחיים

תודה רבה לכולם על העזרה, חג שמח :)

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

פורסם
אחרי 48 שעות, התעודת זהות נמצאה עם הרישיון נהיגה. היא נאבדה בתוך מושב אביחיל, השומר מצא את הכל מפוזר בשטח המושב ויצר קשר עם אחד החברים שלי שגר שם

הכסף כמובן לא חזר אבל שטויות... 350 שקל בשביל שיעור לחיים

תודה רבה לכולם על העזרה, חג שמח :)

איפה היית כאשר המסמכים נעלמו? נשמע כאילו המסמכים לא אבדו אלא כוייסו. תן רמז היכן להזהר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראשית, בהתחשב בוותק הנהיגה שלך לא ייתכן כי קיבלת אזהרה.

כניראה שהשוטר אמר לך כי נרשמה לך אזהרה על מנת לגרום לך לנהוג עם מסמכים בעתיד.

ברמת העיקרון, עליך לנהוג עם רישיון נהיגה שבו יש תמונה או לחילופין עם רישיון זמני (טופס נייר) בצירוף תעודת זהות.

לדעתי, אם יש ברשותך דרכון, גם זו אופצייה למסמך שמהווה תעודה מזהה בעלת תמונה - כך שאם חוק מרפי יפעל שנית,

רוב הסיכויים שהדרכון יספק את השוטר.

כמובן שמומלץ ועדיף לנהוג עם רישיון הנהיגה, אך זהו יכול להיות פיתרון זמני עבורך.

חג שמח,

מארק.

פורסם
ראשית, בהתחשב בוותק הנהיגה שלך לא ייתכן כי קיבלת אזהרה.

כניראה שהשוטר אמר לך כי נרשמה לך אזהרה על מנת לגרום לך לנהוג עם מסמכים בעתיד.

ברמת העיקרון, עליך לנהוג עם רישיון נהיגה שבו יש תמונה או לחילופין עם רישיון זמני (טופס נייר) בצירוף תעודת זהות.

לדעתי, אם יש ברשותך דרכון, גם זו אופצייה למסמך שמהווה תעודה מזהה בעלת תמונה - כך שאם חוק מרפי יפעל שנית,

רוב הסיכויים שהדרכון יספק את השוטר.

כמובן שמומלץ ועדיף לנהוג עם רישיון הנהיגה, אך זהו יכול להיות פיתרון זמני עבורך.

חג שמח,

מארק.

כן, הנחתי שהוא לא באמת כתב אזהרה

אפרופו מה שאמרת על האזהרה, לפני כמה ימים היה כאן שרשור על מה יכול לקרות אם נוהגים בלי מסמכים ובדיוק קראתי שם שאמנם לשוטר יש אפשרות לקנוס ב100 שקל אם אתה נוהג בלי מסמכים אבל שוטרים מקבלים הנחייה לא לעשות את זה (מהסיבה הפשוטה שאפשר לבדוק במסוף עפ"י מספר ת.ז ואפשר לראות את התמונה ותוקף הרישיון)

בכל מקרה אם תסתכל כמה הודעות מעלייך תראה שהרישיון נמצא, בכל זאת תודה על הרעיון :wink: שימושי לאנשים שיחפשו את הנושא הזה בפורום

איפה היית כאשר המסמכים נעלמו? נשמע כאילו המסמכים לא אבדו אלא כוייסו. תן רמז היכן להזהר.

בספק גדול מאוד, הגיוני שימצאו את הכל במושב כי בחלק מהערב הייתי שם עם כמה חברים

אני יסביר קצת יותר - בגלל שנגמר לי לאחרונה המלווה רצינו לצאת. כל החברים מגוייסים\עתודאים\עובדים עד הגיוס אז לא יוצא לנו להפגש באמצע שבוע ובסופשים לא כולם משתחררים מהצבא אז עד שסוף סוף כולם היו ביחד יצאנו בלילה של הערב חג (רביעי)

אני בדרך כלל הולך עם ברמודות שיש בהם מלא כיסים אז אני סוחב תמיד הכל עליי אבל בגלל שזה היה ערב חג לבשתי ג'ינס שהכיסים שלו לא נוחים במיוחד

הת.ז והארנק היו אצלי ביד בחלק מהערב עד שהחלטתי שאין לי כוח לסחוב את זה ולדאוג לזה וגם ככה אנחנו יושבים 15 מטר מהרכבים אז אם יפרצו אליהם בשביל לקחת את הארנק נשמע

סביר להניח שחזרתי לאוטו פשוט זרקתי את הארנק בתא כפפות בהנחה שהוא ביחד עם הת.ז ורק כשהשוטר עצר אותי שמתי לב לזה

בין לבין איפשהו התעודה כנראה החליקה וזה הרגיש לי שהיא עדיין שם כי הארנק והת.ז היו צמודים אחד לשני

פורסם

את הפתרון שלי לבעיה העליתי בשרשור קודם לפני מספר חודשים, ואחזור עליו בקצרה:

יש לי תיק צד קטן, שבו אני מחזיק מסמכים קריטיים (ת.ז., כשיון נהיגה, רשיון רכב), מפתחות, ארנק, טלפון נייד, פנקס צ'קים, משקפי שמש וקריאה וכמה אבזרים המשמשים אותי בעבודה. בחו"ל, כאשר אין לי צורך בכלי העבודה, התיק מצטמצם לפאוץ' שבו אני מחזיק ארנק, משקפיים וטלפון.

הפתרון נראה אולי קצת "זקן" אבל הוא פרקטי להפליא: התיק מספיק גדול כדי שלא אשכח אותו ואם אשרח אותו אחוש בכך מיד, ולחפצים יש מקום קבוע כך שקל לי לבדוק את המצאם ולאתרם בעת הצורך.

לגבי שאלת הכיוס - מתוך השרשור לא הבנתי שאבדת את המסמכים במושב. עכשיו ברור שמדובר באבדן ולא בכיוס. אני קצת רגיש נושא כייסים כיון שכך גנבו לאשתי טלפון נייד (בחיפה) וארנק (בפראג) ונעשו עוד מספר נסיונות לכייס אותה, אם כי אלה נכשלו בזכות פעולות מניעה נכונות (שימוש בתיק קשה לפתיחה ושמירת מסמכים חשובים במקום נסתר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...