Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים מה שלומכם!:-)

אני תושב הרצליה מזה 20 שנים ולמי מכם שגר בסביבה בטוח יצא לנסוע ברחוב מנחם בגין בעיר(ידוע גם בשמו הישן הבריגדה היהודית).

זה הוא רחוב מאוד עמוס תנועה מכיוון שמחבר בין מערב ומזרח הרצליה ובנוסף מהווה דרך ראשית לכיוון רעננה וכפר סבא, וכן מהווה את סוף הדרך לאיילון צפון.

בכל מקרה לכביש אין גדר הפרדה- אלא יש שטח הפרדה בן מספר מטרים ובו דקלים, דשא, פרחים וכן פסלים דקורטיביים במספר צורות.

העניין הוא שפסלים אלה נראים לעין כאילו עשויים עץ, כאשר בפועל הם עשויים מספר מילימטרים של פלדה.

לפני כ- 3 שנים קרתה ברחוב תאונה מאוד קשה (בעיקר לרכב עצמו) כאשר באורך נס הנהג לא נפגע בה (ברכב היה רק נהג באותה שעה).

מה שקרה הוא שהנהג בזמן נסיעה החליק ואיבד שליטה על הרכב אשר עלה על שטח ההפרדה וטס במהירות לכיוון הפסל הדקורטיבי.

לדברי הנהג הוא חשב ש "יכול לעבור" דרך הפסל מכיוון שהוא חשב שהפסל עשוי עץ.

כמובן שבפועל התוצאות היו שונות ובאורך נס הנהג יצא חיי ועם חבלות שטחיות בלבד. (צירפתי מספר תמונות שמצאתי באינטרנט של התאונה)

שאלתי היא- האם זה חוקי שעיריית הרצליה בפרט ועיר אחרת בכלל יכולה להציב פסלים מסוכנים כאלה על שטחי ההפרדה?

אני מבין שגם להיכנס בתוך דקל זה לא תענוג גדול, אבל לשים פסלים שיכולים לחתוך מכונית לשתיים ועוד נראים כאילו עשויים עץ זה ממש שערוריה.:x

אשמח לדעתכם.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

זמין 8)

פורסם

איני חושב שישנה בעיית חוקיות. אין ספק שאיבוד השליטה נוצר עקב מהירות גבוהה (ורבים נוסעים בכביש זה במהירות גבוהה).

מעבר לכך, באותה מידה יכול היה הנהג לעבור לנתיב הנגדי דרך איזור ההפרדה ולהרוג חפים מפשע....זה גורם למחשבה האם לא עדיף ה"פסל" :roll:

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

בקשר למהירות אינני יודע :|...אבל אני בספק, מכיוון שזה היה נהג בשנות העשרים שחוזר בלילה הבייתה בכביש ריק- יש סיכוי ולא נהג כחוק.

אני מבין ששטח הפרדה זה חשוב כדי להגן את הנתיבים הנגדיים, העניין הוא שהדברים המוצבים בו חייבים מצד אחד לחסום כניסה של הרכב לנתיב הנגדי אבל גם לנסות לא להרוג את הנהג של הרכב שאיבד שליטה.

אם ללכת לפי ההגיון של עיריית הרצליה- בואו פשוט נעשה תהום של 10 מטרים עומק בין הנתיבים- מבטיח ששום רכב לא יגיע לצד השני.

לדעתי הדבר הכי חכם לעשות זה הצבת אמצעים המתחשבים בשני צידי המטבע כגון מעקה בטיחות חדשני שיודע לספוג מהלומות של מכוניות שיצאו משליטה, למנוע מהן להגיע לנתיבים הנגדיים, ואף להציל את חיי הנהגים של מכוניות אלה.

זמין 8)

פורסם

לדברי הנהג הוא חשב ש "יכול לעבור" דרך הפסל מכיוון שהוא חשב שהפסל עשוי עץ.

.

.

.

שאלתי היא- האם זה חוקי שעיריית הרצליה בפרט ועיר אחרת בכלל יכולה להציב פסלים מסוכנים כאלה על שטחי ההפרדה?

א) פסל לא נועד לזה שיירסקו מכוניות עליו.

ב) לדעתי זה טוב שהפסל תפס את הרכב, והוא לא עף על מישהו אחר.

ג) לא חושב שדבר כזה היה קורה לרכב מודרני (וסיאט טולדו דור שני הוא רכב מספיק מודרני), אם היה נוסע במהירות המותרת.

ד) הנהג חתיכת אידיוט, ואני מקווה מאוד שמשטרת ישראל דאגה להוריד אותו מהכביש.

ה) כל הכבוד למהנדסים גרמנים - שמרו על החיים של עוד ליצן, כדי שיבזבז משאבים ויתרבה. :evil:

5 א"ג שלי - זה כמו שמישהו ייכנס ב100 קמ"ש בקיר תומך של בניין שבמזל יחזיק מעמד ולא יקרוס עליו, ואז יתלונן שבנו את הקיר חזק מדי, והוא רצה בכלל להגיד שלום לחבר שבדיוק אכל ארוחת ערב בקומה ראשונה.

ואם זה מפגע מסוכן? מכונית נוסעת על כביש, הולך רגל הולך על מדרכה, דשא צומח על גינה. שמרו על הכלל הזה, ויהיה בסדר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
א) פסל לא נועד לזה שיירסקו מכוניות עליו.

ב) לדעתי זה טוב שהפסל תפס את הרכב, והוא לא עף על מישהו אחר.

ג) לא חושב שדבר כזה היה קורה לרכב מודרני (וסיאט טולדו דור שני הוא רכב מספיק מודרני), אם היה נוסע במהירות המותרת.

ד) הנהג חתיכת אידיוט, ואני מקווה מאוד שמשטרת ישראל דאגה להוריד אותו מהכביש.

ה) כל הכבוד למהנדסים גרמנים - שמרו על החיים של עוד ליצן, כדי שיבזבז משאבים ויתרבה. :evil:

5 א"ג שלי - זה כמו שמישהו ייכנס ב100 קמ"ש בקיר תומך של בניין שבמזל יחזיק מעמד ולא יקרוס עליו, ואז יתלונן שבנו את הקיר חזק מדי, והוא רצה בכלל להגיד שלום לחבר שבדיוק אכל ארוחת ערב בקומה ראשונה.

ואם זה מפגע מסוכן? מכונית נוסעת על כביש, הולך רגל הולך על מדרכה, דשא צומח על גינה. שמרו על הכלל הזה, ויהיה בסדר.

אם אני מבין נכון...על פי הרצינאל שאתה מציג, אין בכלל צורך באמצעי מיגון סובבי כביש כמו מעקה בטיחות, גדר הפרדה וכ"ו. בשביל מה אתה אומר...הרי המכונית צריכה להשאר על הכביש. בנוסף בוא נלך רחוק יותר, למה צריך כריות אוויר וחגורות בטיחות, אם כולם ינהגו כמו שצריך סביר להניח שבכלל לא יהיו תאונות דרכים.

לדעתי דרך מחשבה זאת היא שגויה.

מתכנן הרכב-כביש-בניין-מטוס או אפילו צעצוע תמיד חייב לצאת מתוך נקודת הנחה "במקרה ו...."

בגלל זה הכבישים מצויידים במעקה בטיחות- במקרה ו...תהיה תאונה והמעקה יגן על הנתיבים הנגדיים.

בגלל זה המטוסים מצויידים במערכות גיבוי- במקרה ו...המערכת הראשית תצא מכלל פעולה.

וכל אלה נועדו לשמור על חיי אדם!!!

אותם פסלים לא הוצבו על שטח ההפרדה כדי למנוע קפיצה של מכוניות לנתיבים הנגדיים. לא! הם הוצבו כדי לקשת את שטח ההפרדה.

ולכן אני אומר שאותו אידיוט שתכנן את שטחי ההפרדה האלה היה חייב לצאת מתוך נקודת הנחה שאולי...אולי...חס וחלילה...יכנס בהם יום אחד רכב, כי בכל זאת יש שם כביש ראשי דו נתיבי שעובר מכל כיוון.

ואם אכן היה עושה כך, היה עולה על העובדה שהפסלים שלו חותכים את המכונית לשתיים במקרה של תאונה.

ידידי זה לא פשע להיות נהג אידיוט- אבל המהנדסים והאדרכלי נוף שעבדו על קטע כביש זה היו צריכים להגדיל ראש טיפה.

זמין 8)

פורסם

[quote=papikian;3130399

מתכנן הרכב-כביש-בניין-מטוס או אפילו צעצוע תמיד חייב לצאת מתוך נקודת הנחה "במקרה ו...."

בגלל זה הכבישים מצויידים במעקה בטיחות- במקרה ו...תהיה תאונה והמעקה יגן על הנתיבים הנגדיים.

בגלל זה המטוסים מצויידים במערכות גיבוי- במקרה ו...המערכת הראשית תצא מכלל פעולה.

וכל אלה נועדו לשמור על חיי אדם!!!

אותם פסלים לא הוצבו על שטח ההפרדה כדי למנוע קפיצה של מכוניות לנתיבים הנגדיים. לא! הם הוצבו כדי לקשת את שטח ההפרדה.

ידידי זה לא פשע להיות נהג אידיוט- אבל המהנדסים והאדרכלי נוף שעבדו על קטע כביש זה היו צריכים להגדיל ראש טיפה.

להגדיל ראש ולעשות מה? לצפות את הפסלים בכריות?

כמה טרחנות...

יש שם פסל - אתה גם מתלונן שהוא עשוי מתכת וגם שהוא "בצורת עץ"

אם הפסל היה בצורת גליוטינה, היית מרגיש נוח יותר שהוא עשוי ממתכת?

ואם הוא היה בצורת מטיל פלדה?

ואם היה שם עץ שעשוי מעץ - אתה חושב שעץ היה סופג את הפגיעה אחרת?

העיריה דואגת לרווחת התושבים ושמה להם קישוטים ברחובות, ואז מגיע איזה טיפש-על ומתלבש שם על איזה פסל בגלל שהוא נוהג שלא כחוק.

באותה מידה הוא יכל היה להתלבש על עמוד חשמל -ומה אז? היית בא בטענות למהנדסי חברת חשמל שהם לא עשו עמודים "מחומר חדשני מיוחד" שמגן על הנהג?

לטעמי, ואני מקווה שכך היה (אם התאונה אכן קרתה כל כך מזמן) מין הראוי שהעיריה היתה מחייבת את הנהג עבור תיקון הפסל.

ונ.ב. אחרון - שאפו לבונה הפסל ולאלה שהציבו אותו, לפי הצורה בה האוטו התקפל על הפסל האומלל הזה, נראה שהיתה שם הרבה אנרגיה שהיתה צריכה להתפזר. מזל שהוא עצר את האוטו ולא עף יחד איתו לנתיב הנגדי...

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אין ספק שהעיריה הייתה צריכה לבנות גדר רשת ממתכת כמו שעושים בהרבה ערים בכבישים ראשיים כמו למשל בוייצמן בכפר סבא, אבל אתה לא יכול לבוא בטענות לגורמים חיצוניים על תאונה שנהג רכב עושה.

זאת אך ורק אשמתו וכמו שזה היה פסל זה היה יכול להיות עמוד של מנורה, אז אתה אומר אל תשימו פנסי רחוב?

זה לא שהכביש משובש או שילוט לא נכון. הוא נסע מהר, בטח איבזר את הרכב בצמיגים סיניים איכותיים ואיבד שליטה.

טענות רק לנהג.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

חברים אני מבין את כל הטענות שלכם.:-)

אבל בכל זאת מדובר בשטח הפרדה...לשם כך הוא נועד... כדי לספוג תאונה מפעם לפעם...

אז אולי בכל זאת לא כדי להעמיד שם פסל מחומר שחותך מתכת של רכב כמו חמאה ולהסתפק באיזה עציץ או שניים...

ואם אתם רוצים הגנה...שימו גדר הפרדה תיקנית ולא עציץ פלדה בעובי שני סנטימטרים...

נ.ב.- וכתגובה ל "הנסיך." עוד לא ראיתי עמודי חשמל על שטחי הפרדה בין נתיבים- כנראה בדיוק מהסיבה הזאת!!!

זמין 8)

פורסם

המהירת בתוך העיר ממה שאני יודעת ומתוך הגיון אינה מצריכה גדר הפרדה מבטון או ממתכת,

כפי שקיים בכבישים בין עירוניים.

לנו בעיר אין עמודי תאורה, אבל יש שילטי פרסום, עצים, וגדר פשוטה על מנת למנוע מהולכי רגל לחצות במקומות אסורים המסכנים אותם.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תשמע, נשמע לי קצת הזוי מה שאתה אומר. המהירות המותרת בכביש הזה היא 60. אם תסע במהירות הזאת רוב הסיכויים שלא תאבד שליטה וגם אם כן, אני לא מאמין שבמהירות הזאת יקרה משהו קטלני גם אם תפגוש את הפסל הזה.

שלא תבין לא נכון, אני לא טלית שכולה תכלת. תפסו אותי בכביש הזה לפני שנתיים וחצי על 114 קמ"ש. יש לי משפט בעוד חודש וחצי. מאז אני נוסע כמו בובה.

• תוכן חדש...