Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעניות דעתי הוא ענה מאוד עיינינית לשאלות, לא פשוטות כלל בחלקן.

אתם צועקים חרם צרכנים? אתם במיעוט! למרות טענות על שירות קלוקל וטענות על מוצרים בעייתיים ואחריות יצרן מוגבלת, צ'מפיון ממוקמת גבוה בטבלת המסירות וזה לא מהיום או מהשנה האחרונה.

מה הקץ'? הם מצליחים לעבוד על כולם כל הזמן?

או אולי תלונות פה ושם של כמה מאנשים ותיקים של הפורום יוצרים רושם מוטעה כי מדובר במוצרי זבל ומשווק חרא.

ותחשבו על זה קצת.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רכב זה לא משהו שאתה קונה כל שבוע. או חודש. ואצל רוב האנשים גם לא כל שנה.

נראה לך שמישהו שמשקיע למעלה מ100,000 שקל ברכב חדש (והרבה פעמים גם הרבה יותר מזה) יעדיף סיטרואן במקום פולקסווגן כדי לעשות ״חרם״ על היבואן?

הוא הולך להיות עם הרכב הזה עוד כמה שנים! לא מעניין אותו שיש -עכשיו- חודשיים או שלושה של חרם.

אתה מבין כמה התפיסה היא מעוותת?

אתה בין השורות טוען שפולקסוואגן זה הכי טוב בעולם.

אז זהו שככל הנראה ולא רק בישראל, פולקסוואגן זה לא הכי טוב בעולם ולצורך הדוגמא שהעלית אז גולף בסיסית אינה טובה יותר או פחות מסיטרואן.

לעזאזאל מתי תבינו שפולקסוואגן הנוכחי זה לא מה שהיה בשנות השבעים.

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם
אתה מבין כמה התפיסה היא מעוותת?

אתה בין השורות טוען שפולקסוואגן זה הכי טוב בעולם.

אז זהו שככל הנראה ולא רק בישראל, פולקסוואגן זה לא הכי טוב בעולם ולצורך הדוגמא שהעלית אז גולף בסיסית אינה טובה יותר או פחות מסיטרואן.

לעזאזאל מתי תבינו שפולקסוואגן הנוכחי זה לא מה שהיה בשנות השבעים.

VW של היום בחיים לא תוכל לחזור לשנות 60-80 ,VW נטשו את כל האידאולוגיה הראשונית שלהם למכוניות פשוטות ואמינות .

ממנועי בוקסר מקוררי אוויר ביחס דחיסה נמוך והנעה אחורית הם עברו למנועים רגילים מקוררי מים הנעה קדמית מגדשים מחשבים ושאר מותרות .

VW של היום לא שונה משום יצרן אחר . אם לוקחים את הרכבים שלה ומדבקים להם מדבקה של רובר או פיאט או מה שלא יהיה מבחנתי זה SAM SAM ,זבל בקופסה .

עריכה :

נוסיף לזה את היבואן המהולל בישראל ומה קיבלנו רכב סטנדרטי עם שירות גרוע ,כבר עדיף רכב סטנדרטי אחר עם שירות טוב ולא חסר תראו את יונדאי\קיה מייצרים מהפכה בשקט בשקט.

פורסם

אומנם משהו שנכתב במקור בשביל שירשור אחר, אבל השירשור האחר נמחק, אז אני מפרסם את זה פה.

ומה עם ירידת ערך במכירה?

נשבר צילינדר (!), אתה מתייחס לזה כאל בעייה מוכרת ועדיין הכל בסדר?

מדהים. שמעתי מספיק סיפורי זוועה על מנועי TSI שאוכלים שמן כמו דו פעימתי, על גירים DSG שהולכים לעזעזל ועדיין הרוכשים מרוצים כי סך הכל הרכב בסדר. חוץ מזה שיש בו תקלות שהיו מוציאות שם רע לרנו, הוא בסדר גמור כי זה פולקסוואגן, איין גוט אבטומובילן, יאא?

הייתי בטוח שהדיסוננס הקוגניטיבי הזה אופייני רק לאוהדי אפל שרופים אבל מסתבר שגם קונצרן פולקסווגן הוא מקום קדוש שעלינו להודות לו שהוא מסכים למכור לנו בני התמותה את מוצריו...

5 א"ג שלי (יותר כמו 50 שקל :digging: ).

היה פה שירשור דומה על פז'ו 206+, אז רוב התגובות היו "קנית צרפתי, מה ציפית", והיה הרבה פחות דרמתי מהשירשור הזה, ובטוח שלא היו שם תגובות מסוג "זה לא אמיתי, אתה משקר". משום מה הרבה יותר נוח לאנשים לשמוע על פז'ו מתקלקלת מאשר על פולקסוואגן מתקלקלת.

אומנם בחיים לא היה לי VW, אבל לי אישית יצא לשמוע סיפורים על בעיות אמינות של ה"Das Auto" המהולל הרבה לפני הTSI והDSG, סיפורים על תקלות אפיות ומחירי טיפולים יותר גבוהים מכל הפז'ו והסיטרואנים ביחד, שמעתי עוד בתחילת שנות ה2000, וגם מניסיון של חבר שקנה בזמנו (2007) פסאט חדשה, שמשום מה צריך לחמם בה מנוע 5 דקות מרגע ההתנעה, אחרת הוא מקרטע (לא היו לי תקלות כאלה לא בסיטרואן ולא בדייהו, שהן שק חבטות של אבירי האמינות). או עלות של אלפי שקלים לשכפול מפתח. או אודי A3, שאין הרבה מכונאים שמסכימים להתעסק איתה. או טורבו באוקטביה TSI שעולה 30K ש"ח להחליפו (טורבו של ברלינגו עולה 3 אש"ח כולל עבודה במוסך מורשה).

עכשיו אם היו שומעים על תקלות כאלה בכל אוטו אחר, המחירון שלו היה צונח פלאים, ומי שקנה רכב כזה חדש, היו מסתכלים עליו כמו על מישהו שברח ממחלקה סגורה של אברבנאל (ע"ע אוטו צרפתי). ומי שהיה קונה אותו כיד שניה, היה נוסע עד התקלה הרצינית הראשונה, ואז היה מקלל את הרגע שקנה את האוטו, ועובר ליפנית אמינה בת 15+ שנים יד ראשונה מרופא. (גילוי נאות - כותב השורות האלה החליף סיטרואן קסנטיה במיצובישי לנסר, בדיוק מחוסר רצון להתמודד עם הוצאות עתידיות על תיקונים).

לא כך ה"Das Auto" שלנו. גם כשרכב חדש מהחברה אוכל שמן, בוכנות ותיבות הילוכים, הלקוח עדיין שומר על נאמנות למותג. דוגמא - סיפור מלפני כשנה על גולף TSI שהייתה נתקעת כל שני וחמישי, והיבואן "הוציא את הלקוח מרוצה בכך שהסכים לטרייד אין במחיר מחירון". חייב לציין שהלקוח ממש גאון. גם אותו החבר עם הפסאט, שדיברתי עליו קודם, כשחשב על להחליף אוטו, המקום הראשון שהוא הלך אליו כדי לקבל הצעת מחיר לטרייד אין הייתה סוכנות של צ'מפיון. למה? כובע.

בקיצור, למה לפולקסוואגן יש תדמית של רכב יוקרה בישראל? כי הוא יקר. למה הוא יקר? כי יש לו תדמית של רכב יוקרה. וחוזר חלילה.

93f6268f-cba0-4cb7-87a1-b44f628159a9.jpg

יום שבת שמח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
למה שלא יעבוד?

הגולף היא מכונית קומפקטית לכל דבר ועיניין.

אין בה שום דבר שהוא יותר טוב מהשאר מלבד הסמל בחזית שמזמן לא מסמל איכות ואמינות.

אם נוציא את דגם ה GTI שאליו יש קצת פחות תשובות מצד שאר היצרנים, סיטרואן C4 פזו 308 , פורד פוקס, פיאט בראבו הן מתחרות לא רעות.

בנוסף, אם מישהו כל כך רוצה גולף יוכל לרכוש אחת משומשת.

צריך להבין שחרם צרכנים (במידה ויש לו היקף גדול מספיק) מספיק שיקרה לחודש חודשים.

עם ירידה בהיקף המכירות של 50 - 60 % תאמין שבצמפיון יתחילו לפרפר על הרגליים האחוריות.

לצערי, בארץ, צרכנים לא מבינים את הכוח שיש להם בידיים והכתבה הזו בוואלה רק מוכיחה שבצמפיון רוכבים על הגל.

אני מסכים לגבי הערכותיך לתוצאות החרם - אנחנו רואים את תנובה, אבל לא לגבי הערכתך את אפשרויות הרכישה המקבילות (ולכן גם לדעתי לא יהיה חרם). מי שרוצה גולף - רוצה גולף והאחרים הם תחליף, בד"כ לא מושלם, בשבילו. אין מה לעשות. זו תוצאה של אולי חינוך, אולי תדמית, אולי ניסיון (טוב ככל שניתן) בתאונות כמו של שכנים שלנו, ואולי - חייבים להודות - גם בתחושה כשאתה יושב בפנים. זה מרגיש שונה מבחינת נגישות הכפתורים, מבחינת האבזור, נוחות הכסאות וכו'. אפשר לזלזל בזה ואפשר להכיר בזה, זה לא משנה היכן אתה עומד ספציפית - אבל מבחינת השוק הפרטי אני לא רואה הסתערות על C4 או 308 (עוד פחות מה- C4; כמה פרטיות כאלה או בכלל אתה רואה? ה- 308 היא מראה נדיר על כבישנו) או הבראבו (שגם היא מראה נדיר), כתחליף לגולף דווקא. לפוקוס באמת יש סיכוי, אבל ייתכן שהיא נפוצה מידי בליסינג. אני כן תולה תקווה מסוימת בסדרה 1 החדשה, שאם תתומחר היטב עשויה לתת מכה לגולף ה"רגילות".

כשסבלתי מפריצת דיסק, הרכב היחיד שיכולתי לשבת בו מאחור או מקדימה היה גולף. לא אוקטביה, לא מזדה, לא שום דבר קוריאני. אז אפשר לטעון שזה רק מחיר יקר ו"יוקרה" מדומה (שאגב אני לא ממש רואה פה), אבל יש גם משהו מיוחד בהנדסת האנוש. אגב, לו הייתי בשוק לגולף+, באמת ה- 3008 היתה אטרקטיבית בעיני. בטח לא הקיה ההמונית (אף שהיא נראית טוב), הרנו המוזר או רכבי המדרכות האחרים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1866225

בהחלט נשאלו שם שאלות שגם כאן בפורום נשאלות הרבה, אבל לא זכו לתשובה רצינית, כצפוי אפשר לומר.

הייתי מצפה לקצת יותר ממנהל המותג של VW, אבל מה לעשות פוליטיקה זה דבר חשוב. בכל מקרה יש אלטרנטיבות ולא חייבים לקנות חדש או לחילופין לטפל בצמפיון. מעבר לזה אני מאוד מרוצה מהרכב שלי שהוא בעצם סוג של גולף, אבל לא אכחיש שמוסכי צמפיון לא ייראו את הרכב שלי לטיפול אצלם, במקרה הטוב רק כדי לקנות חלף מקורי שלא מצאתי בחו"ל.

סתם לצורך השוואה רציתי לקנות פורק חדש לרכב שלי מקורי של VW (סדרה D) בארץ הוא עולה 640 ש"ח ללא מע"מ! באיבי אותו חלק בדיוק עולה חדש מחנות של חלפים מקוריים 90 דולר בלבד.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

קשה להבין את השרשורים כאשר מדובר באחד מיצרני הרכב הגדולים בעולם

החוכמה רק כאן ,או שמדובר בשליחת סחורה סוג ז' לארץ הקודש אליה מתחבר יבואן איום ונורא.

אני מניח כי יחול שיפור אפילו אצלם ככל שאופל ייכנס לשוק יותר ויותר, ואולי הפחתת מחירים בעוד יצרן גרמני BMW

גם כאן הרי מדובר ביצרנים גרמניים .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני מסכים לגבי הערכותיך לתוצאות החרם - אנחנו רואים את תנובה, אבל לא לגבי הערכתך את אפשרויות הרכישה המקבילות (ולכן גם לדעתי לא יהיה חרם). מי שרוצה גולף - רוצה גולף והאחרים הם תחליף, בד"כ לא מושלם, בשבילו. אין מה לעשות. זו תוצאה של אולי חינוך, אולי תדמית, אולי ניסיון (טוב ככל שניתן) בתאונות כמו של שכנים שלנו, ואולי - חייבים להודות - גם בתחושה כשאתה יושב בפנים. זה מרגיש שונה מבחינת נגישות הכפתורים, מבחינת האבזור, נוחות הכסאות וכו'. אפשר לזלזל בזה ואפשר להכיר בזה, זה לא משנה היכן אתה עומד ספציפית - אבל מבחינת השוק הפרטי אני לא רואה הסתערות על C4 או 308 (עוד פחות מה- C4; כמה פרטיות כאלה או בכלל אתה רואה? ה- 308 היא מראה נדיר על כבישנו) או הבראבו (שגם היא מראה נדיר), כתחליף לגולף דווקא. לפוקוס באמת יש סיכוי, אבל ייתכן שהיא נפוצה מידי בליסינג. אני כן תולה תקווה מסוימת בסדרה 1 החדשה, שאם תתומחר היטב עשויה לתת מכה לגולף ה"רגילות".

כשסבלתי מפריצת דיסק, הרכב היחיד שיכולתי לשבת בו מאחור או מקדימה היה גולף. לא אוקטביה, לא מזדה, לא שום דבר קוריאני. אז אפשר לטעון שזה רק מחיר יקר ו"יוקרה" מדומה (שאגב אני לא ממש רואה פה), אבל יש גם משהו מיוחד בהנדסת האנוש. אגב, לו הייתי בשוק לגולף+, באמת ה- 3008 היתה אטרקטיבית בעיני. בטח לא הקיה ההמונית (אף שהיא נראית טוב), הרנו המוזר או רכבי המדרכות האחרים.

בר, במילים אחרות אתה מדבר על הנדסת אנוש.

מכל המכוניות שציינת כהשוואה, הגולף לא מתעלה עליהם בשום פרט.

והפופלאריות של המתחרות על הכביש רק מחזקת את ההוכחה לקיבעון של הצרכן הישראלי.

לי פשוט אין פתרון אחר לכל חובבי המותג למינהם מאשר לשים קץ לנושא בצורת חרם.

אני לא מסתתר מאחורי מסכות ואמרתי לא פעם שגם אני אוהב את המכוניות שלהם.

אבל צורה שכזו לא עוברת אצלי בשום מידה.

ורוצה לשמוע עוד סוד, מאז ש״נגמלתי״ מההתמכרות לפולקסוואגן, גיליתי תגליות מוטוריות הרבה יותר מהנות.

נימת מעדיף לאכול כל יום 3 פעמים ביום סטייקים או שמידי פעם הייתי רוצה איזה שניצל בציפוי פריך:)? זו בדיוק האנלוגיה המתאימה.

ורוצה לשמוע עוד משהו?

ב״מבצע החיסול״ האחרון שלהם, גם אני קיבלתי את הזמנת ״הזהב״ לביתי.

למרות שאין לי כל כוונה להחליף את הרכב בקרוב ( זה יקרה רק בקייץ) הלכתי לאולם הראשי בבני ברק כדי לסקור את הגולף GTI מקרוב.

רוצה לשמוע מה קרה?

אז ככה, נכנסתי פנימה, האולם לא היה עמוס.

שני סוכנים בכלל היו ללא לקוחות בכלל מול מסכי המחשב שלהם.

ניגשתי לאחד מהם על מנת לקבל אינפורמציה - ״כמה דקות אני איתך״ כאדם מנומס, המתנתי כרבע שעה עד שניגשתי שוב.

בתום 40 דקות קיפלתי את רגלי מהאולם ודפקתי גז הביתה.

אז אני שואל, זה היחס?!

המכוניות ברמת אמינות לא משהו, המוסכים , עדיף לא להזכיר, אולם תצוגה, מזלזל.

מה נשאר?

פורסם

החוכמה רק כאן ,או שמדובר בשליחת סחורה סוג ז' לארץ הקודש אליה מתחבר יבואן איום ונורא.

אני מניח כי יחול שיפור אפילו אצלם ככל שאופל ייכנס לשוק יותר ויותר, ואולי הפחתת מחירים בעוד יצרן גרמני BMW

המוכנה היא ממש לא רק כאן.

שיטוט קצר באינטרנט ותוכל לעיין בסקרי שביעות רצון של לקוחות VW בכל העולם.

רמת האמינות שלהם ירדה פלאים בעשור האחרון.

פורסם

אופל כבר החלה לנגוס במכירות שלהם אומנם לאט לאט,תראה איך אחוזי המכירה שלהם גדלים .

פורסם

אחוזי מכירות מטעים. שים לב שאף אחד מרכבי אופל לא נושא מסגרת לוחית רישוי של שלמה או SIXT, למרות שרובם כאלה. לכן, השאלה היא למי מוכרים. רוצה לאמר: במכירות לפרטיים VW בהחלט מחזיקים בחלק ניכר.

לגבי הנדסת אנוש ונוחות מושבים - אני מצטער, אבל רוב היצרנים נשארים מאחור באחת אם לא בשתי הקטגוריות. זו אחת הסיבות שכשאחליף את ה- GTI למשהו משפחתי יותר, כלומר עם תא מטען גדול, שוב אמצא עצמי שוקל רכבים שלהם. לא מאהבת מרדכי, אלא משנאת המן. מה עוד כבר יש לי לבחון שמאיץ כמו שצריך? ועל זה הם משחקים.

מה שכן, כמו שאמרתי קודם - וכמו שהוסיף ישה - הלוואי שאופל ובמוו יתנו פייט רציני אפילו יותר מהיום. אני לא יודע אמנם איך השרות של שלמה ושל היבואן החדש של BMW, או איך הם יתמחרו אותו (את השרות), אבל אני בהחלט מצפה לזה. רק שלאופל יהיו גם מוסכים לא באזור ראשון... ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
המוכנה היא ממש לא רק כאן.

שיטוט קצר באינטרנט ותוכל לעיין בסקרי שביעות רצון של לקוחות VW בכל העולם.

רמת האמינות שלהם ירדה פלאים בעשור האחרון.

ועדיין הם יצרן הרכב מספר 3 או 4 בעולם היום ולא לפני 10 שנים.

אז איך אתה מסביר זאת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ועדיין הם יצרן הרכב מספר 3 או 4 בעולם היום ולא לפני 10 שנים.

אז איך אתה מסביר זאת

פשוט מאוד, הם מייצרים בעיקר תחפושות.

שלא תבין לא נכון, שיטת הפלטפורמות של הקונצרן היא טריק שיווקי מדהים.

אבל איביזה , פולו , פאביה, A1 ובהתאמה לגבי שאר הקטגוריות, זו אותה גבר בשינוי אדרת לא ?

• תוכן חדש...