Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול יצא לי לנסוע בכביש 70 לכיוון צפון. הבחנתי בשני גשרים מוזרים שסיבה לבנייתים נשגבת מבינתי -

בתחילת הכביש, בקטע שבין מחלף זכרון לצומת פורדיס, בנו גשר שמחבר בין השדה שבצד שמאל לחממות שבצד ימין. בהתחלה חשבתי שמדובר בהפרדה חקלאית, אבל 800 מטר משם יש צומת על כביש ממש לא מהיר ולחקלאי האזור אין בעיה לעבור משם.

בהמשך, בין תחנת הדלק של בת שלמה למחלף עין התות, יש עוד גשר שמחבר בין צלע של הר לשדה בור. חשבתי שאולי מדובר על גשר שקשור איכשהו לכביש 6, אבל בנייתו באזור כבר הושלמה. מסילת רכבת באזור לא מתוכננת בעשור הקרוב ורכבים לא יכול להשתמש בו כי הוא לא מחובר לכלום.

אם מישהו יודע משהו על אחד מהגשרים האלו, אשמח לקרוא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מדובר בגשרים שמטרתם לתת לבעלי החיים החיים בסביבה אפשרות לעבור (בכל זאת לפני הכביש הם גרו שמה) ידוע גם כ"מעבר אקולוגי" , http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%A8_%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99

דווקא דברים כאלה הם ממש לא בזבוז כספי המיסוי ולא צריך לעשות כותרת מכלום

פורסם

אני יודע על אילו גשרים אתה מדבר.

הגשר הראשון ליד פורדיס נראה כמו גשר חקלאי לכל דבר ועניין.

הגשר השני מצריך חקירה מעמיקה יותר, גם אני חשבתי בתחילה שהוא יהיה חלק מתוואי כביש 6. שבוע הבא אוכל לקבל תשובה רשמית לעניין.

איתמר.

עריכה:

esak, מעברים אקולוגיים הם יקרים מאוד וקשים לביצוע. החיות חכמות ולא עוברות בתוואי מלאכותי. על המעבר האקולוגי להראות 1:1 כמו סביבתן הטבעית. אני לא זוכר מאיפה לאיפה הולך הגשר בבת שלמה אך לא מין הנמנע שמדובר במעבר אקולוגי. כזכור, חלקו הצפוני והאחרון לבינתיים של כביש 6 (ואדי ערה - עין תות) עובר במספר מנהרות שרובן ככולן הן על מנת לאפשר "מסדרונות אקולוגיים" ולהפחית למינימום פגיעה בנוף המקומי ובמערכת האקולוגית שבסביבה. הגשר בפורדיס הוא מעבר חקלאי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לגבי הגשר השני, זה ציטוט מויקיפדיה.

"בכביש ואדי מילק (כביש 70) הוקם מעבר אקולוגי סמוך למחלף עין תות."

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

חצי שעה אחרי שפירסמתי את ההודעה איתמר גרר אותי לאזור "כדי לבדוק טוב יותר במה מדובר". שקרן, סתם רצה לנסוע לבקר ידידה שלו שגרה באזור.

בכל מקרה, הממצאים מהמחקר המשותף שלנו הם כדקלמן -

הראשון הוא ככל הנראה הפרדה חקלאית. למה צריך הפרדה חקלאית ש-800 מטר צפונה יש צומת גדולה ומרומזרת בה הטרקטורים יכולים לחצות בבטחה? לא ברור.

השני הוא אכן מעבר אקולוגי. איתמר אומר שהוא לא מוצלח במיוחד, אני נוטה להאמין לו לאור העובדה שהידע שלי באוקולוגיה מסתכם במחזור בקבוקי פלסטיק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הגשר הראשון לאחר מחלף זכרון-יעקב הוא תולדה של הסכם עם החלקאים באזור הזה, לאחר ביצוע הרחבה של הכביש המחבר למחלף עצמו, על חשבון פגיעה בשטחים החקלאים.

היה מעבר ארעי לא סלול לפני עבודות השיפוץ וההרחבה בכביש וכנראה שהגיעו למסקנה כי עדיף שמסת הכלים החלקאים שעוברים שם לא יעלו על הצומת הראשי העמוס.

• תוכן חדש...