Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כביש ערד מצדה

kingikra
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום ביקרתי בכביש. הייתי עם עוד חבר עם רכב ספורטיבי. פשוט תענוג.

יש כמה קטעים עוורים (עליה ומיד לאחריה ירידה. לא ניתן לדעת מה מתחבא מאחורי. במקרה הטוב סיבוב מסוכן ובמקרה הרע גמל, בדואי או סתם רכב תקוע) אבל בסה"כ כביש כייפי מאוד. במקרה יצא לנו גם לנסוע בכביש ערד סדום. לדעתי כביש אפילו יותר טוב. יש בו יותר סיבובים שבצידם תהום אבל הכביש חדש יותר ובנוי טוב יותר. אח"כ קפצנו למנחת הידוע בערד. קראתי פה אתמול פוסט ישן שחברים פה כתבו שהוא סגור למבקרים ושיש שם בתי ספר לטיסה. אולי דיברו על מנחת אחר אבל במנחת הזה בבוקר לא היה כלב. אח"כ הגיעו בדואים ברכבים, ברגל ועל אופניים.

בסה"כ טיול מהנה מאוד.

פורסם

יש לך מזל ששרדת לכתוב את הפוסט. כביש ערד מצדה עיוור לגמרי ויש בו לא מעט מטיילים תמימים, וכביש ערד סדום גובה מחיר לא קטן למרות שהוא משפוץ למדי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש לך מזל ששרדת לכתוב את הפוסט. כביש ערד מצדה עיוור לגמרי ויש בו לא מעט מטיילים תמימים, וכביש ערד סדום גובה מחיר לא קטן למרות שהוא משפוץ למדי.

לא צריך להגזים. ביקרתי בכבישים הללו עשרות פעמים ותמיד חזרתי בחיים. ערד מצדה אכן מסוכן בגלל שהוא צר, לא תמיד סלול היטב, כולל הרבה פניות עיוורות והפתעות כאלו ואחרות, אבל זה פשוט כביש מושלם לסטייג' ראלי אספלט ברמה עולמית (בלי הגזמה בכלל).

סדום-ערד הוא משהו אחר לגמרי - אפשר לפתח שם מהירויות פסיכיות, הוא סלול מצוין ובמרבית המקרים אין שום בעייה של ראות. מה שכן - הוא די עמוס...

ביחד שניהם מהווים בוודאות את קטע הנהיגה הטוב ביותר בארץ, כשקרובים אליהם כמה כבישים בצפון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

sperial,

אכן הגזמת קצת. זה אוטו ספורטיבי ראשון שיש לי ועוד יותר גרוע מכך זו פעם ראשונה שאני נוהג אקסטרים מחוץ לאיזור שאני מכיר (המרכז) אבל מפה ועד למזל שיצאתי מהכביש הזה בחיים יש הרבה. אם הייתי בן 18-26 יכול להיות שזה היה עד כדי כך דרמטי אבל חציתי את גיל 30 לפני הרבה זמן ובקטעים העוורים אני לוחץ חזק על הברקס.

sronis,

אני מכיר מישהו שכבר 20-30 מתעסק ברכבים ספורטיביים ויוצא בתדירות גבוהה לנסיעות אקסטרימיות. כשאמרתי לו שאני מתכוון לנסוע לכביש הזה הוא אמר לי שזה לא מומלץ כי יש סיכוי גבוה שאני אתקל בבדואי עם גמל על הכביש אחרי סיבוב או קטע עיוור. הוא טוען שהוא ועוד חבורה של מכורים לדבר נוסעים בכל מיני כבישים באיזור הרי ירושלים ואלו כבישים שלא נופלים מהכבישים בהם הייתי היום.

מבטיח לעדכן כשאני אצא איתם לנסיעה.

פורסם

עוד כביש ששווה ביקור באיזור הוא כביש מעלה עקרבים. גם אם הסלילה שם *רא,והוא מתאים יותר לג'יפים מאשר לרכבי ספורט, המקום עצמו פשוט יפהפה!

IMG_0096.jpg

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
בראש השנה יותר מ 1000 אופנוענים עשו את הכביש הזה באמצע הלילה בחושך מוחלט ועם קצת ערפל.

שיהיה להם לבריאות. זה משהו שאני לא אעשה בחיים

פורסם
עוד כביש ששווה ביקור באיזור הוא כביש מעלה עקרבים. גם אם הסלילה שם *רא,והוא מתאים יותר לג'יפים מאשר לרכבי ספורט, המקום עצמו פשוט יפהפה!

לא הייתי מתפרע בכביש כזה עם רכב ספורט.

פורסם

אני מכיר מישהו שכבר 20-30 מתעסק ברכבים ספורטיביים ויוצא בתדירות גבוהה לנסיעות אקסטרימיות. כשאמרתי לו שאני מתכוון לנסוע לכביש הזה הוא אמר לי שזה לא מומלץ כי יש סיכוי גבוה שאני אתקל בבדואי עם גמל על הכביש אחרי סיבוב או קטע עיוור. הוא טוען שהוא ועוד חבורה של מכורים לדבר נוסעים בכל מיני כבישים באיזור הרי ירושלים ואלו כבישים שלא נופלים מהכבישים בהם הייתי היום.

מבטיח לעדכן כשאני אצא איתם לנסיעה.

יכול להיות שהוא פשוט נוסע רק בכבישי נס הרים והסביבה (ירושלים) ולכן הספיק כבר לשכוח איך נראה ערד-מצדה. מזמן לא נתקלתי שם בבדואי עם גמל על הכביש. בנוסף, אני מבטיח לך שכבישי נס הרים וסביבתם, עם כל הכבוד להם, דווקא כן נופלים מערד מצדה וסדום ערד כי יש יותר תנועה, קטעי הנהיגה קצרים יותר (מופסקים על ידי כיכרות, צמתים וכו') והאספלט מאוד חלק בכמה אזורים, ברמה שפוגעת בביטחון בנהיגה עם מכוניות רבות.

מרבית האנשים נוסעים לכבישי ירושלים פשוט כי זה יותר קרוב. לא שזה רע, אבל סדום-ערד-מצדה טוב יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ערד-מצדה הרבה יותר אינטנסיבי ומעניין מכבישי נס הרים למינהם. זה בהחלט לא כביש פשוט לנהיגה מהירה, בחלקו ממש חסר רחמים. בדואים עם גמלים אין שם, כן יש פה ושם מטיילים באזור הנוקדים אבל זה לא קריטי.

מעלה עקרבים? אולי, אבל בטח לא במעלה עצמו שמופיע בתמונה. הסיבובים הדוקים, אפס מרווח לטעויות פלוס בורות באמצע הכביש בדיוק בסיבובים. הקטע הזה שבתמונות ממש לא מומלץ לנהיגה כזאת. רוצה לתקוף? בכיף, כל הקטע מכביש 206 ועד למעלה עצמו יספק לך שפע של אתגרים שיורידו לך את הלב לתחתונים, כולל איזה ישורת חביבה שבכיף אפשר לפתח בה מהירות המראה (לא שניסיתי, כן? אני נוהג שם 60 קמ"ש מקסימום). קח בחשבון שבכביש כזה אם אתה נתקע, אתה נתקע. מכונית עוברת שם בממוצע פעם בשעה-שעתיים.

נ.ב - הנה תמונה שממחישה את איכותו של מעקה הבטיחות בכביש מעלה עקרבים. ראו, הוזהרתם.

attachment.php?attachmentid=261213&stc=1&d=1319105350

IMG_5424.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא יודע איפה ראיתם שכתבתי שכדאי לבוא למעלה עקרבים כדי להתגרזן בקטע שמופיע בתמונה. כתבתי שהסלילה גרוע,כתבתי שהוא יותר מתאים לג'יפים אבל יש שם גם כמה כבישי נהיגה טובים באיזור והנוף במעלה עקרבים מדהים.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
שלום,

היום ביקרתי בכביש. הייתי עם עוד חבר עם רכב ספורטיבי. פשוט תענוג.

יש כמה קטעים עוורים (עליה ומיד לאחריה ירידה. לא ניתן לדעת מה מתחבא מאחורי. במקרה הטוב סיבוב מסוכן ובמקרה הרע גמל, בדואי או סתם רכב תקוע) אבל בסה"כ כביש כייפי מאוד. במקרה יצא לנו גם לנסוע בכביש ערד סדום. לדעתי כביש אפילו יותר טוב. יש בו יותר סיבובים שבצידם תהום אבל הכביש חדש יותר ובנוי טוב יותר. אח"כ קפצנו למנחת הידוע בערד. קראתי פה אתמול פוסט ישן שחברים פה כתבו שהוא סגור למבקרים ושיש שם בתי ספר לטיסה. אולי דיברו על מנחת אחר אבל במנחת הזה בבוקר לא היה כלב. אח"כ הגיעו בדואים ברכבים, ברגל ועל אופניים.

בסה"כ טיול מהנה מאוד.

+1

גם אני העדפתי את ערד-מצדה על פני סדום ערד,בעיקר בגלל שהתנועה דלילה מאוד ושלא חייבים מנוע חזק בשביל להנות(בניגוד לסדום-ערד בעלייה),בניגוד לכל הכבישים שנהגתי הכביש הזה נותן לך תחושה מיוחדת כאילו אתה בסטייג׳ בראלי או משהו כזה,מעבר לכך מה שמבאס ומוציא קצת את החשק זה לראות בית קברות על ההתחלה-במחשבה שנייה אולי זה דווקא טוב:wink:

turboy

פורסם

לא מומלץ לנסוע מהר בכבישים האלה בכלל ורצוי תמיד להיות בשליטה מלאה. ואני לא מתכוון לסיבובים או לכביש עצמו, אלא לעוברי האורח "הצפויים" שקופצים לכביש מכל מקום

• תוכן חדש...