Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיפור מכירתה של הפונטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבל שאנשים, גם כאלו המצוידים בכינוי אנטומי מרשים, מרשים לעצמם להשתלח במותגים שהפכו כבר למושגים, והכל בשמם של החברים האלו שהם לעולם הפתרון האולטימטיבי לכל מה שאינו עמדה המבוססת על משהו קצת יותר רציני, אפילו נסיון אישי בודד בשעת הדחק.

חושב שאני מדבר באויר? בבקשה, פתח שירשור חוות דעת על לאנצ'יות ונראה מה יגידו לך. קדימה, למה אתה מחכה וממה אתה מפחד?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה קטע, רועי5. מסתבר שאתה לוקח את זה מאוד קשה ונעלב קשות עוד יותר שמעבירים ביקורת על לאנצ'יות.

מסתבר שזו לא הפעם הראשונה שאתה מתנגח במי שמעיז לומר משהו רע על לאנצ'יה. בכל מקרה, אני מה שיש לאנשים לומר על קונצרן לאנצ'יה. מסתבר שגם שם אתה עצבני נגד מי שמעיז לומר משהו לא טוב נגד לאנציה גם אם זו האמת.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=378267&highlight=%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%A6%D7%99%D7%94

הנה מה ש BAGIRA רשם שם

אני מסכים איתך שבפורום רכב, זה לא לעניין ששופטים אותה עפ"י דגם מחליד מלפני 40 שנה אבל אם תצא מהפורום ותעשה משאל רחוב "האם היית קונה לנציה?" מרבית התשובות מהקהל הרחב יהיו פרצוף מבועט ותשובה חד משמעית "לנציה? אני לא אגע בהן!!! הן מחלידות ולא אמינות" וזה גם מה שגורם להן להמכר בכאלה מספרים עלובים (חרף העובדה שהדלתא היא היום אחת המכוניות המתומחרות בצורה מפתה ביותר בסגמנט שלה).

אם סמל"ת רוצים למכור פה לאנציה במספרים מכובדים, לדעתי תמחור בלבד לא יעזור, הם חייבים לחזק את תדמית המותג.

אין לי ממש עצות איך לבצע את זה כי להציע קניה חוזרת במחיר מחירון לא יעזור כשלוי יצחק חותך את המחירון ב 70% תוך שנתיים.

אחריות כוללת ל 5 שנים או משהוא בסגנון יכול להועיל ואולי גם טיפולים בחינם ל 3 שנים (יש כזאת תוכנית בפיאט, לא?).

הייתי מנסה אולי גם נוכחות של רכבים בקניונים ומרכזי קניות (חשיפה), חסויות לארועי ספורט, חסות לארועים סטייל "רד-בול" ועוד דרכים שמחזקות חשיפה ותדמית מעבר למודעות מכירה סתמיות בעיתונות.

וכשאתה מעיר לו הוא מוסיף ועונה לך

אם בכל תוכנית טלויזיה תראה לאנציה, אם אלון גל יתחיל לנסוע בתוכנית בלנציה, אם דיירי האח הגדול יגיעו לבית בדלתא, אם כל תכנית בישול/טיולים/כתבות בטלויזיה וכו' המנחה/ כתב יסע בלאנציה, אולי יהיה אפשר להתחיל למכור פה לאנציות.

להביא מותג כ"כ מת, לזרוק אותו באולמות התצוגה ולקוות לטוב זה כ"כ סמל"ת ה"ישנים" שאני מתפלא על זה שתחת הנהלה חדשה הם עדיין עושים את זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

שמח לראות שהשורה הקצרה שלי עוררה אצלך מעין נובע של עצות מחכימות ליבואן וזה יפה. כל כך יפה שאפשר בהחלט להתעלם מהעובדה שהשורה הנזכרת שלי התייחסה יותר לענין של החברים ויכולתם המופלאה להחליט איזה אוטו טוב ואיזה זבל ופחות לשאלה האם יש להחלטתם זו גם בסיס אובייקטיבי מוצק כשמדובר בלנצ'יה.

פורסם

תכל'ס, אם באמת ייחתך המחירון ב-70% תוך שנתיים, יהיה אפשר לקנות לנצ'יה אפסילון מדליקה במחיר של גרנדה פונטו.

אולי זו תהייה אופציה ריאלית עבורי :lol:

פורסם
טעות שישית שלך :שקשרת את גורלך בקונצרן לאנצ'יה. כאדם שיש והיו לו חברים עם לנצ'יה החל מלאנצ'יה בטה, זגטו, תמה וקאפה מדובר בחרא של מכוניות. לי אישית לא הייתה לאנצ'יה כי אני לא אוהב התפקרתאות אבל למי שהיה ויש זה מה שהוא אמר.

שיהיה במזל.

לא קשרתי את גורלי במותג לנצ'יה זה בסך הכל רכב, לא ימצא חן בעיניי תמיד יהיה מי שיקנה.

אני אשמח אם תוכל לבסס את דעתך הלא מבוססת על ניסיון אישי במספרים מוצקים שמסבירים מדוע אלו "חרא של מכוניות".

בתור אחד שכן הייתה לו תמה טורבו 8 שנים ועכשיו עבר לקאפה תרשה לי לומר לך את מה שכולם יודעים, אלה מכוניות שעולות יחסית הרבה במוסך אבל הנסיעה בהן היא תענוג בכל רגע.

הן עולות יחסית הרבה במוסך כי הן עונות להגדרה רכבי מנהלים, ההשוואה שאתה מבצע היא למשפחתומטיות ופה הטעות שלך ושל רוב האנשים, הן לא ממש מתחרות בהן.(הן כן מתחרות בBMW ובמרצדס וכו').

בתמה שהייתה לי המנוע היה עם כ-220 כ"ס אז הגיוני שהוא יצרוך יותר דלק ממשפחתומטית, ברכב הייתה בקרת אקלים (תראה לי משפחתומטית משנת 92 שיש לה בקרת אקלים), מראות מתקפלות חשמלית (תראה לי משפחתומטית משנת 92 שיש לה מראות מתקפלות חשמלית), וניתן להמשיך לדבר על הסלון הפנימי ועוד ועוד. בקאפה שנת 97 שקניתי יש מראה פנימית עם תא פוטואלקטרי שמתכהה בדיוק כשמגיע מאחוריך איזה נהג עם קסנון שמסנוור אותך ולא נותן לך לנהוג, מושבים חשמליים עם זכרון, חימום בכיסאות, בקרת אקלים, מראות מתקפלות חשמלית, בדיקת שמן מנוע בלי לפתוח את המכסה מנוע, ועוד ועוד. בקיצור תעשה לקוראים בפורום טובה ותחסוך את הדיעות שלך שלא מבוססות על ניסיון אישי.

זה שאתה שואל את האזרח הממוצע אם היה מתקרב ללנצ'יה עונה בדיוק להגדרה של מה שאתה עושה, כמובן שהוא יגיד שלא כי הרי הוא שמע מחבר שהחזיק לנצ'יה במשך שלוש וחצי דקות שהרכב חרא.

אלה מכוניות שלא נועדו לישראלי הממוצע שמחפש לחסוך בטיפולים, אלה מכוניות לאנשים שיודעים לשאוב הנאה מנהיגה ועוד אלף שקל או פחות אלף שקל במוסך לא ממש ישברו אותם.

יש כמה קוראים בפורום שמכירים אותי באופן אישי ויכולים להעיד עליי שאני ממש לא אדם שמרוויח הרבה (אולי אפילו מעט מדי), רוב האנשים שקונים את המכוניות הללו אינם עשירים, הם עונים להגדרה של כאלה שאוהבים לנהוג ושלא ממש דופקים חשבון לשכן שיסתכל על הרכב ויגיד "תגיד לי אתה אידיוט? מה קנית לנצ'יה?".

המשפחתומטיות של היום מתחילות להגיע לרמת השכלול של התמה והקאפה של פעם וראה איזה פלא כמו שלא ידעו לטפל בלנצ'יות פעם כך קורה גם היום עם המשפחתומטיות הרגילות של היום, מחליפים חלקים על ימין ועל שמאל רק כי למוסך אין מושג והוא נתקל בתקלה שאין לו מושג איך לפתור אותה והלקוח כמובן מחוייב על כל חלק מיותר שמוחלף. הבעיה לא ברכבים, הבעיה היא ברמת אנשי המקצוע.

אני מחשיב את עצמי כאדם עם ראש פתוח שמוכן להקשיב לאנשים ולדיעות, אבל כשאני יודע מה טוב בשבילי אני נשאר שם. יש לי רישיון כמעט 19 שנה וכמות הרכבים שהחלפתי יחסית גבוהה, אם אני לא טועה מדובר ב10 מכוניות, כלומר ב10 שנים הראשונות החלפתי בממוצע כל שנה מכונית, כשהגעתי לתמה היא החזיקה 8 שנים, עכשיו אני שואל אותך אני הייתי מחזיק 8 שנים מכונית שעונה להגדרה שלך "חרא של מכונית"?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

ידידי, כמו שאמרתי זה מה שאנשים שאני מכיר שיש להם לאנציות אמרו. קרא את הציטוט שהבאתי למר רועי5.

לייתר שאלות פנה לוותיקים שבפורום הזה ותקבל תשובה יותר מקיפה ממה שאני יכול לתת לך. נפלת על לאנצ'יה שלא עשתה לך בעיות? אשרייך. אבל לא הרבה הם בעלי מזל כמותך.

פורסם

הדתיים אומרים " המביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם". במקרה של מכוניות מדובר בסך הכל בדיעות קדומות.

השאלות ששאלתי אותך הן רטוריות לחלוטין, אני יודע למה נשארתי עם התמה 8 שנים ואני יודע בדיוק למה קניתי קאפה.

קראתי את השרשור שהבאת והוא לא חידש לי כלום, ואיפה קראת שרשמתי שהיא לא עשתה בעיות? אין רכב שלא עושה בעיות, אחד פחות ואחד יותר.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תגיד תודה שהוא לא ברח לך עם הכסף!! ותלמד רק תלמד ממה שקרה כאן.

אני ממש לא בא לחנך אותך או להטיף לך אלא מקווה בישבילך שבפעם הבאה תיהיה יותר ממולח!!

סוחרי רכב הם מכה שאין כמוהה

פורסם

אמיר,אז איך בודקים שם שמן?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בפתיחת הסוויץ' נדלק מסך התצוגה של מערכת בקרת אקלים וכו', ב5 השניות הראשונות בהן רשום LANCIA אם לוחצים על כפתור הCHECK לחיצה ארוכה מופיע מצב השמן ברכב. כמובן שיש גם מדיד.

fiat x1/9

פורסם

אני לא מבין את המיצוב של לנצ'יה אל מול אחיותיה מאיטליה, היא מעל פיאט ומתחת לאלפא ? היא אאוטסיידרית ? ומדוע האפסילון מתומחרת מוזר ?

ימינה ת'צלם !

BuickLacrosse

פורסם

עד כמה שאני יודע לפני תקופה מסויימת (כ- 20 שנה אם אינני טועה) התקבלה החלטה בפיאט למצב את לנצ'יה בתור חטיבת היוקרה של פיאט, ואת אלפא להפוך לחטיבה הספורטיבית. לכן כבר הרבה שנים לנצ'יה מתומחרת יקר.

fiat x1/9

פורסם
בפתיחת הסוויץ' נדלק מסך התצוגה של מערכת בקרת אקלים וכו', ב5 השניות הראשונות בהן רשום LANCIA אם לוחצים על כפתור הCHECK לחיצה ארוכה מופיע מצב השמן ברכב. כמובן שיש גם מדיד.

סתם הערת אגב- בפג'ו 306 שהיתה לי, שנת 2001, היה גם כן חיווי מד שמן בפתיחת הסוויץ'. יש את זה גם ב206, ובטח בעוד דגמים מהתקופה הזו ואילך של פג'ו. בהחלט רעיון נחמד.

נשמעת מאוד מאוד מפנקת, הלנצ'יה. אבל לא קצת מפחיד לתחזק רכב יוקרה בן 15? כל המערכות המתוחכמות האלה- זה בטח קצת סרט לתקן בהן תקלות, לא?

(כמה אירוני, שדוקא הפונטו שאמורה להיות חסכונית ופשוטה פי כמה, עלתה לך לא מעט מבחינת אחזקה)

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
ידידי, כמו שאמרתי זה מה שאנשים שאני מכיר שיש להם לאנציות אמרו. קרא את הציטוט שהבאתי למר רועי5.

לייתר שאלות פנה לוותיקים שבפורום הזה ותקבל תשובה יותר מקיפה ממה שאני יכול לתת לך. נפלת על לאנצ'יה שלא עשתה לך בעיות? אשרייך. אבל לא הרבה הם בעלי מזל כמותך.

הציטוט בקישור שהבאת, אינו אסמכתא לכלום , למעט העובדה שישנם מותגים שדעות קדומות לרוב הן שכנראה קובעות את הצלחתם בשוק. העובדה שישנם גם אחרים שכותבים, מי באופן רהוט יותר מי בפחות, את מה שאתה כותב, אינה אומרת כאמור דבר למעט ההנחה הידועה שדעה קדומה נטועה אצל יותר מאדם אחד ובכך ניזקה או סכנתה. בכל מקרה ביסוס עמדה או השקפה על בסיס כל כך רעוע כפי שאתה עושה, הופך אותה פשוט ללא רצינית וחסרת משקל אמיתי ובזה מבחינתי אפשר לסיים.

פורסם

גם בתמה היתה מדידת מפלס שמן ואפילו מפלס נוזל קירור.

ב 166 הנוכחית יש מדידת מפלס שמן אבל כל כך לא ידידותית שהיא חסרת תועלת ומפלס נוזל קירור אין.

אמיר - התגובה שלך מהיום משובחת. אני חותם על כל מילה.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

• תוכן חדש...