Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפעם התנסיתי ב-2 מכוניות מעניינות כשלעצמן אך שונות בתכליתן.

המסלול היה שונה הפעם, הרבה יותר קצר מפעמים קודמות בגלל אילוצים שלי, מזג האויר היה נעים ויבש.

נתחיל עם המכונית הראשונה:

320718_10150340775469962_678659961_8397838_1465347811_n.jpg

ASTON MARTIN VANTAGE S.

אני מראש אתנצל, למעט תמונה מטושטשת מבפנים יש רק 3 תמונות מבחוץ ועוד הקלטת סאונד במהלך הנהיגה (הם היו מאוד נוקשים במדיניות ה"אסור לצלם!!!").

מבחוץ:

לטעמי המכונית נראית מצויין, כנפיים קדמיות ואחוריות רחבות עם גוף יחסית צר באיזור הדלתות משלים מראה מאוד אגרסיבי ומוחצן של המכונית ויחד עם זאת הכל זורם בהרמוניה ומיד מדברים שמדובר באסטון, אין מקום להתבלבל.

השילוב עם הצבע הכחול של המכונית הנבחנת השלים חבילה מאוד סקסית שאני אישית מאוד אוהב.

מבפנים:

המכונית מעוצבת בצורה מאוד פונקציונלית כאשר כמעט כל הבקרות מסודרות על קונסולה מרכזית שמתחילה במרכז הדש בורד ממש מתחת לשמש ונמתחת עד להפרדה שבין מושב הנהג לנוסע.

במקור הקונסולה מגיעה עם חיפוי אלומניום אבל במכונית ההדגמה היה חיפוי שחור פנינתי שמאוד החמיא למכונית ולקח אותה מסטייל ספורטיבי לכיוון היותר אלגנטי.

על הקונסולה ניתן למצוא את שקע המפתח האלקטרוני שמשמש גם ככפתור ENGINE START/STOP, בורר ההילוכים- בהעדר ידית הילוכים קונבנציונלית יש פשוט כפתור D,N,R וכפתור SPORT שמחדד את תגובת תיבת ההילוכים.

עוד נמצאים שם בקרות מערכת הסאונד ומערכת המיזוג ולצד המושב מצויים מתגי כיוון המושבים.

ידית בלם היד מוצאת מיקום מוזר משהו בצידו הימני של מושב הנהג (תזכרו שמדובר במכונית עם הגה ימני) וגם תפעולה מעניין וגורם לתהות על מה לעזעזאל חשבו הבריטים האלה (כמו העובדה שמד הסל"ד רץ הפוך...).

מעבר לזה הכל מעוצב מדהים ולוח השעונים המדהים משלים תא נוסעים פשוט יפיפה.

מכונית המבחן צויידה גם באופציה של הגה עם ציפוי אלקנטרה והוא פשוט מצויין.

אני חייב לציין שלמרות שלא ציפיתי לאיכות הרכבה מי יודע מה דווקא הופתעתי ובסה"כ הכל הרגיש די מוצק למעט איזה קרקוש מכיוון החלון במהלך הנהיגה.

312941_10150340775584962_678659961_8397840_1061537249_n.jpg

מנוע:

4.7 V8 עם 430 כ"ס, צריך להוסיף? ...

המנוע מתנהל בעצלתיים (הכל יחסי,כן?) עד 3000 סל"ד ואז מתקבלת שאגה והרכב פשוט נעקר ממקומו בברוטליות.

הכל מלווה בסאונד מצויין שביחד עם אופי התגובת מצערכת הזכירו לי את ה-AMG 63.

המנוע פנטסטי, ומה עם הגיר ?

גיר:

משבית שמחות.

למה לקחת מכונית כזאת מדהימה ולשדך לה גיר שמרגיש כל כך רע ?

שלא תבינו, העברת ההילוכים די מהירה, אין איזשהם בעיטות או גמגומים במהירויות נמוכות (כמו בקליפורניה למשל), אבל קשה להתעלם מהעובדה שהגיש מרגיש רובוטי עם ההשעיה המעצבנת בין ההילוכים כאילו לקחו את האסטון ושידכו לה תיבה רובוטית של קורולה.

כשלעצמה התיבה לא רעה, כשמשווים אותה מול מכוניות באותו LEVEL מתגלה חולשתה.

מצד שני, מנופי החלפת ההילוכים מאוד נוחים לתפעול והתיבה בסה"כ עושה את המצופה ממנה, רק ההרגשה לא משהו.

התנהגות:

לרכב יש שילדה מאוד מאוזנת אבל צריך להתרגל לצפות אותה כי בניגוד לרכבים אחרים בסגמנט הזה ששידרו ערמות של בטחון כבר אחרי דקת נהיגה, באסטון לוקח קצת זמן לרכוש את הבטחון הזה, השילדה מאוזנת מצד אחד אבל אין בעיה להגיע עם הרכב להחלקות כאלה ואחרות, בהתחלה זה מוריד קצת מהבטחון אבל בהמשך לומדים לצפות את התנהגות הרכב והבטחון משתפר והמגבלות (של הנהג) משתחררות.

ההגה עצמו בעל משקל מצויין ומשדר את הכביש לידי הנהג והצירוף של פרופורציות קומפקטיות יחסית של המכונית תורמים לכך שהיא מאוד כייפית בכביש המפותל, היא מצד אחד לא הכי מרוסנת ומאוד "משחקית" אבל מצד שני השילדה מאוזנת ולכן קל לשלוט בה ולהחזיר אותה לנתיבה.

הבלמים (6 בוכנות מקדימה ו-4 מאחורה) עובדים מצויין ופשוט שותלים את הרכב בלחיצה אגרסיבית.

השילדה אינה אלקטרונית ולכן לא ניתנת להקשחה או ריכוך אך בסה"כ הכיול מצויין והמכונית מספקת נוחות סבירה בכבישים משובשים ואחיזה מצויינת בכבישים מפותלים מהירים.

בסה"כ המכונית מספקת הרבה fun ויודעת להוציא חיוכים בעזרת שילדה מצויינת ומנוע שהוא באמת פנינה גם אם תיבת ההילוכים קצת גורעת מהחגיגה, תעטפו את כל זה בעיצוב פנימי וחיצוני מרהיבים וקיבלתם חבילה לא רעה בכלל.

עידן

317098_10150340775664962_678659961_8397841_755268560_n.jpg

מאוחר יותר אעלה את הסיקור של המכונית השנייה ביחד עם סרטון שלה (מחכה שיסיים להטען).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

היא דומה מאוד למכונית שלי (בצבע :) ).

פשוט חלום!

מחכה לעדכון על המכונית השניה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אתה הסתדרת אתה:shock:(זאת לא פליאה זאת פתיחת עיניים:-D ) אתה כותב לאיזשהו מגזין או שאתה סתם מיליונר-משועמם בחו״ל?

דווקא הביקורות על הגיר הזה ממש טובות.

turboy

פורסם

לא הסתדרתי, אני לא מליונר ואפילו לא משועמם, אני פשוט אוהב מכוניות וגר בחו״ל...שילוב שעובד טוב.

הביקורות על הגיר אכן טובות כי הגיר כשלעצמו אכן מספק את הסחורה וציינתי את זה, הבעיה שלו מתחילה כשאתה משווה אותו למכוניות אחרות שמצויידות במערכות טובות יותר, שם הוא נופל לטעמי, אבל לא צריך להיות מבין גדול כדי להרגיש מדי את התחושה הרובוטית כמו שיש בגירים הכי פשוטים.

פורסם

כולם "התבכיינו", הייתי חייב.

:wink:

ממשיכים הלאה,

PORSCHE CAYMAN S:

כששלחתי מייל לפורשה וביקשתי נסיעת מבחן על ה-911 טורבו נעניתי שמכונית המבחן בדיוק נמכרה לאור החלפת הדגם אבל אם לא אכפת לי יש את הקאיימן S או הפאנמרה למבחן.

את הפאנמרה ביקשתי שישמרו לעצמם אבל השבתי בחיוב על הקאיימן.

קצת עיכובים (המכונית נכנסה לטיפול והמתינה לחלק שיגיע מגרמניה) והיום נפגשנו.

מבחוץ:

אני חייב להתוודות, אף פעם לא הייתי חובב פורשה אבל מאז שהקאיימן יצאה לשוק עם התחת השובב והמדהים הזה פשוט התאהבתי בה.

למכונית יש חזית מאוד דומה לזו של הבוקסטר המוכרת אבל השינוי מתחיל בקו הפרופיל עם החלון האחורי שמשתפל הרחק לאחור והכנפיים הרחבות ונמוכות שמשוות לרכב מראה סקסי בטירוף ולדעתי הפכו את הקאיימן לפורשה הכי יפה שיצאה ב-10 שנים האחרונות.

העדכון האחרון שהמכונית עברה עם הפנסים החצי מושחרים מאחור הוסיף עוד יותר למראה הספורטיבי והתוצאה פשוט מכונית מושכת עם עיצוב מאוד זורם.

ברכב המבחן הותקנה גם ערכת "עיצוב ספורט" שכוללת פתחי יניקת אויר בכנפיים אחוריות בצבע שחור, סופית אגזוז שחורה, ג'אנטים שחורים ומראות שחורות, על רכב המבחן הלבן זה היה נראה ככה ככה על גבול המצועצע.

מבפנים:

מכיוון שאומרים שפורשה לא תיהיה פורשה אמיתית אם לא יהיה לה דשבורד קטן ושטוח אז הקאיימן דבקה בקו הזה וגם היא מצויידת בדשבורד שמסתיים די גבוה מעל הרצפה ועם חזית כמעט שטוחה לחלוטין.

בחלקו העליון של הדשבורד מצוי שעון העצר שהינו חלק מחבילת הכרונו ומשמש למדידת זמני הקפה וגם לבקרת השיגור.

במרכז הדשבורד מסך שימסור אינפורמציה אודות מערכת השמע ומערכת הניווט (האופציונלית) ומתחת לו ישנה בקרת המיזוג, הכל מעוצב מאוד נקי בלי גימיקים.

מתחת לבקרת המיזוג ישנם 3 מתגים, מתג SPORT שיחדד את תגובת הגיר, מתג SPORT PLUS שיחדד עוד יותר ומתג ביטוח בקרת האחיזה.

במרכז המחיצה בין הנהג לנוסע ממוקמת ידית הילוכים (אוטומטית, PDK ) מעוצבת שבהסתה שמאלה תעבור לתפעול ידני על ידי דחיפת או משיכת הידית או שימוש בלחצני העברת ההילוכים שעל ההגה (והם לא משהו בכלל).

העיצוב הכללי מבפנים נראה מאוד בסיסי בלי גדג'טים מיותרים ובמכונית המבחן הדיפונים היו בגווני אפור שהפכו את פנים הרכב לקצת סתמי ואפילו לא עדכני, אני בטוח שדיפונים בגווני בז', שחור או בעצם כל גוון אחר היו נראים טוב יותר.

לשלילה אציין את בידוד הרעשים הבינוני ומטה ממה שמצופה מרכב כזה, אין בעייה עם זה שסאונד מנוע חודר לחלל הרכב, כן יש בעייה עם רעשים מיותרים אחרים (כמו שיבושי כביש) וכן איכות הרכבה נמוכה מרמת הציפיות שלי עם כל מיני חלקי פלסטיק שקירקשו קלות בתא הנוסעים.

מנוע:

מנוע 6 צילינדרים מרכזי בנפח 3.4 ליטר ומפיק 320 כ"ס.

על הנייר זו המכונית הכי חלשה שבדקתי אבל בפועל המנוע הזה מזיז את הפורשה היטב הודות למידות קומפקטיות ומשקל עצמי נמוך יחסית ליתר הנבחנות.

המנוע לא אוהב ממש גמיש ולא אוהב להיות בסל"ד נמוך ואם תמצא את עצמך במקרה בהילוך שלישי על 40-50 קמ"ש תרגיש שהרכב פשוט לא סוחב ויקח לו זמן להתעורר.

אבל, כל עוד תשמור את הרכב בסל"ד בינוני (סביב 4000) מובטחת הנאה והמנוע יגיב ביעילות ונחישות והמכונית תפתח האצות בצורה טובה.

ההעברת הילוך בין ראשון לשני על המנתק פשוט משגרת את הרכב קדימה עם המון מומנט וסה"כ התחושה היא שיש איזון מצויין בין השילדה המצויינת למנוע.

גיר:

אם הגיר באסטון קצת השבית את השמחה אז לגיר הזה קשה לבוא בטענות, הוא עובד מצויין, מהיר וללא השהיות מיותרות, יופי של גיר.

ובכל זאת, 2 תלונות- גם במצב ספורט פלוס ותפעול ידני הגיר לא ייתן לך לשבת על המנתק, הוא יעביר את ההילוך לבד, אני אישית לא אהבתי את זה.

התלונה השנייה מיוחסת לכפתורי העברת ההילוכים שממוקמים על ההגה, אלה פועלים בצורה שונה ממה שמקובל:

במקום שיהיה בצד אחד מנוף שמעלה הילוך ובצד השני של ההגה מנוף שמוריד הילוך, בפורשה החליטו להתחכם עם 2 כפתורים, אחד בכל צד של ההגה, אם אתה רוצה להעלות הילוך אתה לוחץ את הכפתור עם האגודל (לא משנה איזה מצדדים), אם אתה רוצה להוריד הילוך אתה צריך ללחוץ עם האצבע את אחד הכפתורים (בגב ההגה).

על פניו נשמע אחלה, בפועל זה תפעול מעצבן ומבלבל וזו אחלה דרך לשכנע לקוחות פוטנציאלים להוסיף כסף כדי לקחת הגה עם מנופי הילוכים קונבנציונלים (ואכן ישנה אופציה כזאת).

התנהגות:

זה חתיכת צעצוע מגניב!

מצד אחד המכונית אוחזת את הכביש היטב ומגהצת כבישים משובשים מבלי להרגיש שהיא מתנתקת, מצד שני יש לה שובבות מסויימת עם תחת שמדי פעם מגיח קלות החוצה (ברמה שאפילו אין מה לעשות תיקון), היא מאפשרת למתוח אותה במגבלות עד שהצמיגים כבר מתחילים ליילל וההרגשה היא שיש חיבור נפלא בין הכביש-גלגלים-הגה-שלדה, הכל מחובר, הכל מתקשר, הכל במידה ובמשקל הנכון, במיוחד ההגה הנפלא שהחסרון המרכזי בו שהוא דק מדי (אבל אל תדאגו, יש גם אופציה להגה עבה יותר).

אין שום בעיה להגיע עם המכונית במהירות גבוהה מדי לפנייה ולרדת על הבלמים המצויינים תוך כדי הפנייה והורדת הילוכים במקביל ואז לצאת מהפנייה עם המון כח, הכל עובד באמת מצויין וכיף לנהוג ברכב הזה.

לסיכום,

צעצוע מגניב זו הגדרה בהחלט הולמת למכונית הזאת, יש בה תחושת שובבות כזאת שתופסת אותך מהרגע שאתה יוצא מהחנייה.

היא לא הכי חזקה, היא לא הכי אוחזת או מתנהגת, היא כן מכונית מצויינת שפוגעת היטב בפלח שוק אליו היא מכוונת.

פה אין תמונות, אבל הנה קטע מהסרטון במכונית (בגלל המיקום של המצלמה לא רואים את הדרך לפנים אבל אפשר לקבל את הסאונד), קחו בחשבון שזה כביש ציבורי ולפעמים נתקעת מלפנייך מכונית, אבל את הרעיון אפשר לקלוט ובאיזור 2:40 מתחיל קטע יותר מעניין.

http://www.youtube.com/watch?v=GBTRpjzUq-Q דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורסם

אם היתי אומר שלא היתי רוצה לנהוג במכוניות האלה היתי משקר.

אבל לא היתי עושה את מה שאתה עושה.

אתה פשוט "עובד" על החברות, אני אישית לא היתי מבצע נסיעת מבחן לולא היתי יודע שאני מתעניין בקניה של הרכב וזה מה שיכול להכריע.

אבל כל איש לעצמו, כתיבה מעולה ומפורטת, תנסה לגשת לתחנת שידור בהונג קונג שיצלמו איתך סוג של טופ-גיר :-)

Got To love It

פורסם

נכון, בנקודת הזמן היום אני "עובד" עליהם, אבל אל תדאג, הכל מגולם במחיר של המכונית והם לוקחים את זה בחשבון ומבינים את זה.

לומר את האמת לא לי ולא להם זה ממש מפריע (ואת זה אני יודע מחבר שעובד בסוכנות של מרצדס פה בהונג קונג), כולם חיים עם זה בשלום.

פורסם

ברור שמבחינתם זה בסדר, שמישהו מחברה בעלת שם רציני שולח מייל ומתעניין בנסיעת מבחן זה אומר שאתה לקוח בפוטנציאל רכישה ויכול להיות שהנסיעת מבחן זאת תגרום לך לרכוש את הרכב.

Got To love It

פורסם
ברור שמבחינתם זה בסדר, שמישהו מחברה בעלת שם רציני שולח מייל ומתעניין בנסיעת מבחן זה אומר שאתה לקוח בפוטנציאל רכישה ויכול להיות שהנסיעת מבחן זאת תגרום לך לרכוש את הרכב.

התכוונתי למצבים שהם נותנים נסיעות מבחן לאנשים שידוע להם שאין להם כרגע כוונת קניה אבל אולי מתישהו בעתיד הם כן ירצו לקנות רכב והנסיעת מבחן הזאת תותיר רושם חיובי (בדיוק כמו שאותה C63 הותירה אצלי ואני יודע שמתישהו אני ארכוש את הרכב הזה).

בכל אופן, זה לא משהו חדש עבור סוכנויות רכב כולל בארץ.

ובחזרה לנושא העיקרי :wink:

• תוכן חדש...