Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי כמו כל אחד בתחום הזה מגיע השלב שבו מגדילים ראש ורוצים לשפר ולחזק את מערכת החשמל ברכב לשיפור ביצועי ההגברה ולמניעת דעיכת שאר צרכני החשמל ברכב בזמן השימוש בסטאפ.

הדיעות לפה ולשם יש כאילו הבוחרים בקבל לצורך העניין ויש את אילו שבוחרים בשיפור צנרת החשמל [למשל הוספת כבל מתח בחיבור ישיר נטול הפסדים וקצר ככל האפשר בין האלטרנטור למצבר ]ויש גם כאילו שמגדילים ראש וכבר שוקלים להביא אלטרנטור ומצבר חזקים יותר .

בנוגע לקבל יש את הדיעות הרובצות שהוא לא מועיל לשיפור ההגברה ונפילות המתח אלא רק מונע את היבהובי האורות הרגעיים בזמן עומס ויותר מכך לטווח הארוך והיומיומי פוגע בביצועי מערכת החשמל היות והוא מהווה סה"כ צרכן נוסף בשירשור הצרכנים הנוספים ברכב.

לבסוף הסקתי שהפתרונות האפקטיביים הם שיפור צנרת החשמל ברכב[חיווט] / חיזוק אלטרנטור [ומצבר בעת הצורך]

אוקיי אז גם אני רציתי לחזק אלטרנטור וכו' אבל מבחינה תקציבית זה גדול עליי ואני לא רואה צורך בכך[אלטרנטור קיים 80A /מצבר 55A ] מה שכן הבחנתי שהכבל מהאלטרנטור שמזין אצלי את המצבר ובדרך עוד כמה צרכנים הוא 8G והוא די ארוך מה שמביא להפסדים משמעותיים [מתח יורד בעומס ל12.4V והפסד של 0.6V+-] דבר שעירער אותי ומן הסתם פגע בביצועי יכולת ההגברה אצלי ברכב[מונו +מגבר 4 ערוצים]

בסופו של דבר אתמול ביקרתי אצל תמיר א מהפורום שלנו סתם להגיד שלום וברכב היה לי כבל 8G ללא שימוש וזוג סנדלים ובספורטניות נעזרתי בכליו והתחלתי במלאכה סה"כ הוספתי כבל 8G בין האלטרנטור למצבר בחיבור ישיר נטול הפסדים בדרך באורך מינימלי של 1.2 מטר .והדבר עורר פלאים בעלות אפסית [מתח בעומס -אורות, מפשיר אדים, מזגן מערכת בפול ווליום מתח של 14.2V והפסד של 0.03V] אפשר לומר שזהו שיפור די עצום ביחס לעלות האפסית שניכללה פה.

בכל אופן להרע זה לא יכול , רק לשפר את המצב [בעלות זניחה] לכן המלצתי לכל אילו שסובלים מהתופעה של נפילות מתח מעצבנות ורוצים לעשות משהו בנידון אבל קצרים מאד בכסף- נסו זאת אין לכם מה להפסיד אם רק להרוויח פה.בעבודה פה מאד פשוטה וקלה וכל מישהו עם ידיים טובות וידע בסיסי בחשמל יכול לבצע.

1. נתקו את ה+ הראשי.

2. פתחו את ההברגה שתופסת את הסנדלים שמחברים בין הכבל מתח לאלטרנטור.

3.הוסיפו את הכבל מתח החדש במקביל לקבל המקורי.

4. סגרו את ההברגע על 2 הסנדלים באלטרנטור, השחילו את הכבל כרצונכם[למשל בצמוד לקיר האש] ועשו זאת בכמה שפחות מרחק בין האלטרנור למצבר.

5. חברו את הקצה השני של הכבל הנוסף ביחד לחבר +הראשי שמתחבר למצבר וחברו אותו מחדש למצבר.

*יש לדאוג לחיווט גם של ה- באלטרנטור/מצבר בהתאם לכבל + שהתווסף.

*מומלץ להשחיל את הכבל בבידוד מתאים .

*ברכבים עם קודנית ואזעקות למניהם מומלץ לברר מראש אצל המתקין בנוגע לניתוק ה+ הראשי ברכב [כבר שמעתי על רכבים שהניתוק הזמני הזה גרם להם להשתגע ]

שבת שלום.

נ.ב : בנוסף אשמח לשמוע איך אתם בחרתם לשפר את ביצועי מערכת החשמל אצליכם והאם הצלחתם לעשות זאת עם הדרך שבחרתם.

PC312615.JPG

PC312616.JPG

PC312617.JPG

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
אחלה!

אני לא גולש באתר הזה אבל טוב לראות שיש כתבה מלאה בנושא שיכולה לעזור לאנשים שרוצים לעשות משהו בנידון ולא מכירים שיטות ואמצעים.

שבת שלום.

פורסם

אני שירדגתי את האלטרנטור מ65A ל90A

הוספת מינוס חדש, ופלוס מהאלטרנטור למצבר על ידי כבל 3Awg נפילת מתח כ0.02V.

תמיר

פורסם

נשמע אחלה - כדאי לנסות

זה טוב עד חוזק מסוים של מערכת

לי למשל יש איזה 1500RMS אז הייתי חייב להגדיל אלטרנטור ומצבר כי אצלי אפילו הטורים היו יורדים :-)

hu - alpine 9877 -->front : boston acoustic pro sixsty + morel elate 8" mid bass ==>rear : mbquart 3 way 150-rms -> amps : alpine pdx150.4 , alpine mrd 1005d ,second gel battery

פורסם

אצלי שודרג האלטרנטור המקורי מ55A, לאלטרנטור שמפיק מעל A120 + וסת(מייצב) חדש לאלטרנטור בנתיים הוחלף רק הכבל המקשר למצבר מ12G ל 8G, שאר הכבלים יוחלפו גם הם ברגע שאני יביא את הטרמינלים החדשים למצבר ואז הכל יוחלף ל4G.

הוחלף מצבר 56אמפ"ש, רגיל של שנפ, לאחד בעל פריקה מהירה יותר(שנפ POWER).

under construction..

פורסם

אני רואה שרובכם בחרתם באופציות האקטיביות ונמנעתם מלציין קבל .

אחלה.

פורסם

שאלות לפני ביצוע:

אצלי ברכב (פוקוס), יש הבהובי אורות, מגבר סיני זבל, קומפוננט סיני זבלה.

אין סאב ואין שום דבר אחר מושך זרם.

מה לעשות ?

לתת מינוס נוסף מהשלדה לאלטרנטור ?

לתת פלוס נוסף מהאלטרנטור למצבר ?

האם יש צורך לשים פיוז על הפלוס החדש שיבוא בין האלטרנטור למצבר ?

אם יש, כמה אמפר צריך להיות הפיוז ?

תודה, בתקווה שבשבת הזאת אני אסדר את זה :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...