Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאאב 9 - 5 טורבו 2.0 סמ"ק 185 כ"ס.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאנשים שמכירים מנסיון אישי ,ברצוני לדעת האם ישנן בעיות ספציפיות המאפיינות את הדגם הנ"ל ? , כמו כן אשמח לקבל המלצות למוסך מומלץ (לא של- U.M.I ) אם קיים בכלל ?, הרכב הספציפי הינו רכב שחבר טוב עומד לקנות מודל 99 עם 148.000 ק"מ אמיתיים מגובים בהיסטורית טיפולים, השאלה בדבר תקלות ספציפיות עולה כי עיון בהיסטוריה מגלה כי עד כה הוחלפו ברכב כ - 3 ראשי מנוע ב - U.M.I , למרות זאת הרכב מאבד מים באופן דרסטי הדבר התגלה לאחר שבפתיחת מיכל העיבוי התגלו מי ברז והמוכר אישר, כי אכן הוא מוסיף מי ברז לרכב פעמיים בשבוע לפחות, לשאלתנו האם אובחנה הבעיה במוסך נעננו בשלילה, העניין היחיד שמעניין ברכב הינו כי הבחור יורד מהארץ בשבוע הבא ומוכן למכור את הרכב במחיר נמוך משמעותית ממחיר המחירון, ובהתחשב בכך שהרכב יד - 1 עם ק"מ נמוך העסקה נראית טובה, אך בטרם ימשיכו לבדיקה אשמח לקבל את חוות דעתכם. תודה

פורסם

לפי מיטב ידיעתי... המומחה בארץ לסאאב הוא דוד נמרי. מעבר לזה אין לי מידע.

כמו כן, הייתי מנסה להעריך כמה ייעלה היישור קו של הרכב... ככה אפשר יהיה לדעת כמה בסה"כ צריך להשקיע ומוריד את המוכר בכמה שאוכל. אבל קודם כל מוצא מוסך טוב שמתמחה בסאאב כדי להבין בדיוק

לאיזה בור אני נופל.

למה הוחלפו ברכב 3 ראשי מנוע ???

Veni Vidi Vici

פורסם

מאה חמישים אלף ק"מ זה דיי הרבה יחסית והבעיה העיקרית שלך תהיה הטורבו כנראה שעוד מעט יגיע לסוף חייו ואז יהיה הנזק הרציני לכיס .

בעיות עם הרדיאטורים והמים נתקלתי בה הרבה בסאאב 9000 שהיא בעצם האבא של ה9-5 אך אין לי מושג אם יש אותה בעיה בדגם החדש או אם זו היתה בעיה רק ברכב שהיה אצלנו .

בקשר לטיפולים ולחלקי חילוף , אתה תתחרפן אבל הם יקרים כמו של מרצדס אז שלא תתפלא, כמו כן הביטוח שכדאי שתבדוק לפני הקנייה .

בסך הכל אתה מקבל רכב טוב מאוד, סולידי, מפנק ביותר במחיר מצוייין . הבעיה היא בטיפולים ואחזקה שוטפת בכלל שתעלה לך הון .ועם רכב שיש לו כבר בעיות והחלפת 3 ראשי מנוע שזה סימן לא טוב לגבי המנוע בגדול והטורבו בפרט. אגב אם אתה לא יודע הרכב בא עם תיבה ידנית רגילה ולא טיפטרוניק.

בהצלחה

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

מנועי סאאב הינם מנועים מאד לא סלחניים לתחזוקה גרועה.

אם קנית סאאב שמתוחק גרוע (וזה מריח שהמכונית בה מדובר לא פונקה בדיוק...) כי אז קנית לך משאבת כסף רצינית ביותר.

המלצתי - אם לחבר עוד לא היה סאאב וין מושג בזה וכל מה שמעניין אותו זה הרבה כסי"ם שירד מזה ומהר...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
150 ק"מ לסאאב, זה אפילו לא מגרד לה את המנוע....

ניב :)

אבל במקרה לרכב ספיציפי זה כבר גירדו לסאאב אתה המנוע כבר 3 פעמים עם ראש מנוע חדש !

שזה אינדקציה על טיפול גרוע ביותר או התעללות ברכב , בורות לא יודע .

אני מכיר סאאב 9000 שעדיין נמצאת אצל דודים שלי שהם עדיין יד ראשונה משנת 94 ועדיין לא החליפו לה כלום, אבל הרכב לא טורבו.. רכב כזה עם טורבו- למרות שהטורבו בסאאב עובד בלחץ נמוך - שלא טופל כראוי שיש לו המון נזילות ובעיות וזה רק מה שרואים ממבט ראשון אז לדעתי תתרחק מהרכב, לא חסרים סאאבים למכירה במצב יותר טוב, לסאאב יש שוק גרוע ולכן הרכבים ישארו אצל המוכר זמן רב עד שיתייאש וימכור הרבה מתחת למחירון .

אגב באמת הערה טובה, אם אתה מחפש התנהגות ספורטיבית אז הכ"ס הוא לא אינדקציה והרבה הזה סולידי לגמרי, מפנק וכל מה שרק תחפש אבל הוא לא ספורטיבי- שמעתי מישהו אומר רכב ספורטיבי על רכב ששוקל כמעט 1.8 טון ?

שיהיה בהצלחה

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

בבעלותי מזה כשנתיים וחצי 9000 2.3 טורבו שעברה במשפחה.

מנסיוני עם הרכב ומנסיון המשפחה הכל תלוי מי נוסע/מטפל ברכב, אני נוהג בו בכפפות

של משי והרכב (בלי עיין רעה..) מפנק אותי ובצורה אמינה ביותר, מה שלא היה נכון לתקופת חייו הראשונה..

לגבי מוסך לא של UMI, קיים מוסך בדרום ת"א, רחוב לבנדה של אריה גרוסמן, שמתמחה בכל סוגי הסאאבים. אני ממש מרוצה ממנו ומכיר עוד לא מעט כמוני.

מוטי

פורסם

שומר כיסו ירחק!!!!!

קודם כל מדובר בדגם 2.0 ליטר טורבו שהינו הדגם שנחשב ללא מוצלח בכלל ביחס ל 2.3 ליטר טורבו.

דבר שני במכוניות אלה יש בעיות תחזוקת המנוע , לפעמים ב 150000קמ היה צריך להחליף מס' פעמים מנוע ולפעמים זה מאוד קרוב.

זה לא טויוטה ש150000קמ זה מעט.

להחליף טורבו בכזה אוטו וזה קורה הרבה ואין תחליפי!!! זה בין 10-15K שקלים.

מנוע זה כבר עניין של 20000שח.

תצרוכת הדלק היא זוועתית, שיתכונן ל 1ליטר לכל 5 קמ.

אם הוא ירכוש את הרכב, הוא ירכוש דגם נחות ולא מוצלח שקשה למכור, ועד שימכור אותו סביר להניח ש"יפרק" עליו עשרות אלפי שח.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

איך שקראתי כאן על 3 ראשי מנוע שהוחלפו בסאאב משנת 99 רצתי ל- 172 שלי ונתתי ברכה על הרכב עם מכסה מנוע פתוח.....

ספר לנו מה הקטע שלך עם החבר ???? אתה מחפש דרכים יצירתיות לסבך אותו ???? קודם XM עכשיו 9-5 לאחר 5 פתיחות מנוע.......חאליק אתה נראה לא רציני, הסאאב הזה נשמע כמו רכב של יום שני קלאסי.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
שומר כיסו ירחק!!!!!

קודם כל מדובר בדגם 2.0 ליטר טורבו שהינו הדגם שנחשב ללא מוצלח בכלל ביחס ל 2.3 ליטר טורבו.

דבר שני במכוניות אלה יש בעיות תחזוקת המנוע , לפעמים ב 150000קמ היה צריך להחליף מס' פעמים מנוע ולפעמים זה מאוד קרוב.

זה לא טויוטה ש150000קמ זה מעט.

להחליף טורבו בכזה אוטו וזה קורה הרבה ואין תחליפי!!! זה בין 10-15K שקלים.

מנוע זה כבר עניין של 20000שח.

תצרוכת הדלק היא זוועתית, שיתכונן ל 1ליטר לכל 5 קמ.

אם הוא ירכוש את הרכב, הוא ירכוש דגם נחות ולא מוצלח שקשה למכור, ועד שימכור אותו סביר להניח ש"יפרק" עליו עשרות אלפי שח.

דני

סליחה אבל תגיד מאיפה לך כל המידע הזה ?

מאיפה הבאת לי את כל הדרמטיות הזו תגיד לי ?

אם אתה לא מבין ברכב אז השתיקה שלך עדיפה על אוסף השטויות שכתבת פה. אנא ממך אם אין לך מידע לגבי רכב מסוג זה אל תטעה את האנשים סתם .

אתה תקנה הרבה מאוד רכב בממש "קצת" כסף

אם הרכב מטופל הרווחת בגדול כי הרכב לא יעשה לך בעיות מיוחדות

רכבי הסאאב המוצלחים הם דווקא ה 2.0ליטר טורבו וה2.3 ליטר טורבו מכיוון שסאאב תמיד הדגישה את ה LPT שלה

LPT= Low Pressure Turbo

שדווקא עזר בהפחתת צריכת הדלק לעומת רכבים עם מנוע שזהה ב"כוח" במנוע אמוספירי, לא אמרתי שצריכת הדלק טובה אבל כל רכב ששוקל כמעט 1.8 טון יצרוך הרבה דלק .

ובקשר לזה שהדגם נחות אז אשמח אם תוכל להרחיב את הידע שלי ותגיד לי מאיפה שאבת את המידע הזה ?

בקשר לרכב הספיציפי שדובר עליו בשרשור אז כבר הדגשתי לא להתקרב אבל הדרמטיות והמידע המטעה שכתבת הוא פשוט יותר מידיי מבחינתי כדי סתם לא להגיב לך :p

Henry Miller

פורסם

כמו שאמרו לפני, התחזוקה משפיעה רבות על אמינות הרכב.

אם תרצה חוות דעת אמיתית, לדעתי מהנדס הרכב דוד נמרי ישמח לענות ולסייע בכל מה שקשור לסאאב. הוא מחזיק ארבע סאאבים שמישות, שלוש אספנות ועוד חמש לחלקים. את הטלפון תמצא ב-144 בלי בעיה [דוד נמרי, זכרון יעקב].

dirty old man

need love too

פורסם

אפשר גם לשלוח ה"פ למשתמש nameri ( נחשו מי זה? )

בכל מקרה אם אינני טועה ה-2.0 הוא דוקא טורבו בלחץ גבוה, ופותח השרשור כבר מזמן "ירד" מהרכב הזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
סליחה אבל תגיד מאיפה לך כל המידע הזה ?

מאיפה הבאת לי את כל הדרמטיות הזו תגיד לי ?

אם אתה לא מבין ברכב אז השתיקה שלך עדיפה על אוסף השטויות שכתבת פה. אנא ממך אם אין לך מידע לגבי רכב מסוג זה אל תטעה את האנשים סתם .

אתה תקנה הרבה מאוד רכב בממש "קצת" כסף

אם הרכב מטופל הרווחת בגדול כי הרכב לא יעשה לך בעיות מיוחדות

רכבי הסאאב המוצלחים הם דווקא ה 2.0ליטר טורבו וה2.3 ליטר טורבו מכיוון שסאאב תמיד הדגישה את ה LPT שלה

LPT= Low Pressure Turbo

שדווקא עזר בהפחתת צריכת הדלק לעומת רכבים עם מנוע שזהה ב"כוח" במנוע אמוספירי, לא אמרתי שצריכת הדלק טובה אבל כל רכב ששוקל כמעט 1.8 טון יצרוך הרבה דלק .

ובקשר לזה שהדגם נחות אז אשמח אם תוכל להרחיב את הידע שלי ותגיד לי מאיפה שאבת את המידע הזה ?

בקשר לרכב הספיציפי שדובר עליו בשרשור אז כבר הדגשתי לא להתקרב אבל הדרמטיות והמידע המטעה שכתבת הוא פשוט יותר מידיי מבחינתי כדי סתם לא להגיב לך :p

בוקר טוב

אם אתה חושב שאני טועה ומדגיש שלא "עיגנתי" את דברי,

היה ראוי לפחות שאתה תרשום מהיכן שאבת שאני טועה

אתה מוזמן לפנות למועדון סאב ולשאול.

ברכבים אלה לא ניתן להתקין טורבו חליפי, שכן הוא מאוד מסויים שם, המחיר בהתאם.

בנוסף, יש איזה טיפול וניקוי לאיזו רשתית שנראה שלא מקפידים לבצע, המחיר הוא החלפת מנוע ללא קשר ישיר בהכרח לקלומטרז' שגמע הרכב.

זאת מבלי לפגוע בשאר דעותי לרכב זה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

התנסיתי עם ה-9-5 מהדגם הזה (ונדמה לי שהיה גם אותה שנה), היה אחד במשרד. היד הראשונה כנראה לא טיפלה בו מי יודע מה, כי הוא נרכש עם טורבו מושבת (והבוס שלי אז שקנה אותו אפילו לא הבחין בכך עד שהערתי את תשומת ליבו שהאוטו עגלה). זה היה אחרי משהו כמו 60-70 אלף ק"מ אם זכרוני אינו מטעה אותי. החלפת הטורבו היתה יקרה, לדעתי מעל 15,000 ש"ח.

אבל עניין האמינות לחוד, הרכב עצמו חביב בהחלט כשהוא תקין - ביצועים טובים, אחיזה טובה, בלמים מעולים, נוח, והאיכות הכללית מאוד גבוהה, מבחינת פלסטיקה פנימית, איכות הרכבה, עמידות לאורך זמן ורעשים. יש גם את הטאץ' המשעשע של נורית Fasten Your Seatbelt, ללמדך כי ברכב טייסים עסקינן.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

חבריה,

אחרי שכל בא ואמר, אצטט כאן את מה שכתבתי אתמול בפורום של מועדון סאאב לגבי מנועים שהלכים כביכול כמו לחמניות:

"ראיתי המון מנועים פתוחים בחיי, בהם המון מנועי סאאב מכל הדגמים שהגיעו לארץ, וגם כאלו שלא. יש כאן שלוש בעיות:

1. המלצות של UMI לשימוש בשמנים שאינם מתאימים לתנאי הארץ.

2. חריגות ממועדי טיפולים (במיוחד אצל הבעלים הקודמים למיניהם).

3. חוסר תשומת לב לדברים החשובים בעת הטיפול, לדוגמא: תקינות צינור נשם".

לכל אלו שמעלים כאן מחירים מופרכים של 15,000 ש"ח לטורבו, מי שמתיעץ מראש, יוצא עם טורבו חדש ל 9-5 (4 צילינדר) במחיר הקרוב ל 7,000 ש"ח. כן, זהו מדובר בטורבו חדש מהאריזה !, והמחיר כולל שמן מנוע, מסנן, נוזל קירור, ניקוי אגן שמן ורשתית יניקת שמן וכמובן גם עבודה.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...