Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אתן לך טיפים בתור אחד שחווה המון המון שטח (מהפן הצבאי יותר, מהפן הטיולי מעט פחות):

1.בע"ח לא ייתקרבו אלייך גם אם תיהיה לבד, מהסיבה שיש להם רתיעה מבני אדם.

מה שצריך לדאוג יותר זה לחרקים\זוחלים למניהם, טיפים בעניין:

*אם הורדת נעליים, תסתום את הפתח של הנעל עם הגרב,כך לא יתנחלו לך במהלך הלילה כל מיני עקרבים בפנים.

*אם אתה יישן בשק שינה בלי אוהל, תשתדל שבאיזור הרגליים הוא יהיה סגור, כמו כן אם תוכל למקם אותו מעט גבוה מהאדמה, גם יעזור.

*בזמן הלינה, לא יזיק להשאיר מדורה ממש מצומצמת, כך יתרחקו מכם על מיני חיות, וזה גם יסמן אתכם שלא ידרוס אתכם מישהו בטעות.

2.ביגוד:

*קחו בגדים חמים אם אתם מתכננים לצאת בזמן הקרוב, שיהיה לשינה, עם דגש חזק על הרבה זוגות גרביים.

*אם מתכננים טיול ממש ארוך אז לפחות סט אחד של ביגוד תרמי (שומר על חום הגוף) ללילות קרים במיוחד.

*אל תשתמשו בתחתונים, תלכו עם בוקסרים, זה יפחית את השפשפות.

*נעליים- גבוהות בלבד, אלא אם כן בא לכם על נקעים ושברים בקרסול.

*חלפ"ס (חליפת סערה)- אם מתוכננת יציאה בזמן הקרוב זה פשוט חובה.

3.אבטחה\בטחון:

*אל תבהלו אם תגיעו לבסיס צבאי, תמשיכו ללכת רגיל, ההוראות פתיחה באש מאוד מחמירות, אף אחד לא יירה בכם, כל עוד תתנהגו נורמלי ולא תזחלו עד לש"ג.

*נתקלתם בחיילים בשטח- אחלה, תוכלו להעזר בהם בניווט אם לא תיהיו סגורים על משהו, ואפילו לשתות קצת תה חם....

*אבטחה אישית- אם אחד מכם נושא נשק (בחוק עם רשיון כמובן) זה מצויין, אם לא, תשתדלו לא להסתבך.

*לגבי בדואים וכו'- כל עוד לא תכנס להם לתוך המאהל, אין לכם מה לחשוש, לרוב הם יחשבו שאתם חיילים בניווטים (הם רגילים לסצינה) ולכן לא יתקרבו ולא יתעסקו.

כמו שציינתי, אל תחשבו שאלה הבדואים של סיני ותקפצו אליהם לקפה, זה לא עובד ככה, פשוט אל תכנסו למאהל, תעקפו אותו וזהו, בשטח עצמו סיכוי מאוד קטן שיתעסקו אתכם.

אגב, אם תתקלו בבדואי בשטח אתם יכולים לשאול שאלות כלליות על השטח, הם מכירים אותו יותר טוב מכולם.

טיפים כלליים:

*הליכה ביום\לילה- מינימום ביגוד, לא ללכת עם 19 שכבות ביגוד כי אתם פשוט תאבדו נוזלים בקצב מטורף עד שתתייבשו ותתעלפו.

*סיימתם הליכה ארוכה ? תתייבשו, ותלבשו שכבות כדי לא להתקרר.

*נעליים- ראיתם שקר לפני שאתם הולכים לישון ? תכניסו את הנעליים אתכם לתוך השק שינה, ככה תמנעו בבוקר מנעל רטובה לגמרי מטל, או קפואה לגמרי מהקור.

*להקפיד על הפסקות קבועות תו"כ הליכה- תקבעו כל כמה זמן אתם מבצעים הפסקה ותעמדו בזה.

לא לקבוע הפסקות ע"פ ק"מ הליכה, כי יהיה קשה לך לאמוד את זה, תקבע ע"פ זמנים.

המלצה שלי- לא ללכת מעל שעתיים בלי רבע שעה הפסקה לעצירה (כמובן הכל מתייחס להליכה ארוכה במשך הרבה שעות).

*אוכל- תקפידו על אכילה מזינה שתתן לכם כוח להמשיך ללכת (פסטות, מוצרי גבינה וכו').

תו"כ הליכה תקבעו שכל הפסקה רביעית (סתם לדוגמא) אתם חוטפים איזשהו סנדוויץ' קליל.

*קחו איתכם סטיקלייטים- ישמשו אתכם לסימון עצמי בלילה.

*שקיות חימום- אביזר מבורך בימי החורף.

*יש לכם 2 מכשירי סלולר ? תשתמשו רק באחד, שהשני יישאר כבוי בתור כוננות למקרה חירום (לא עליכם).

*תשמרו בזכרון את המספר של הרשות להגנת הטבע, ותעדכנו אותם בכל שלב איפה אתם ומה השעת גג שלכם לנקודת דיווח הבא.

מי שלא יודע איך זה עובד, הסבר קטן:

ישנו מוקד למטייל בבתי ספר שדה, ובמוקדים שונים של הרשות להגנת הטבע.

את הטיול מחלקים למקטעים, כאשר בכל תחילת מקטע מתקשרים למוקד, מדווחים להם כמה אנשים בקבוצה, מספרי טלפון ליצירת קשר עם הבית, ומדווחים להם שעת הגעה מקסימלית לנקודת דיווח הבאה.

מה שקורה זה שאם לא התקשרתם אליהם עד לשעה שסוכמה (לדוגמא אמרתם שתתקשרו עד 19:00 בנקודה הבאה, ועכשיו 19:15 ולא התקשרתם), הם מנסים להשיג אתכם בפלאפון, אם לא מצליחים מתקשרים הביתה לברר אם יצרתם קשר, אם לא הולך, ממשיכים בנוהל של הזנקת כוחות חילוץ לאיזור המשוער בו אתם נמצאים וכו' וכו'.

*תמיד תדעו איפה אתם נמצאים- לא יודעים ? תשאלו !

אלה הטיפים העיקריים שריכזתי מכמה טיולים שעשיתי בארץ ומשירות צבאי שרובו עבר בשטח, מקווה שיהיה לך אחלה טיול ותהנה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עדן,רוב מה שכתבת נוכן ,אבל זה כמו לילמוד שחיה בהתכתבות.

שהייה צבאית בשטח לא דומה כלל לשהייה אזרחית.

כבר נכנסו מטיליים לשיטחי אם פעילים עקב טעות בניווט(אם אתה איש שטח, פתח מפת סימון שבילים ותראה איפה השביל עובר בנגב וכמה זה קרוב לש"א).

נכון שכל לוחם לשעבר בטוח שהוא איש שטח ,בגלל זה ישראל היא אחת הארצות עם הכי הרבה יחידות חילוץ אזרחיות....

כאחד שעוסק בשטח מכיתה ז' ועד אחרי הצבא באופן מיקצועי ואישי אני אומר לך(עומרי) חד משמעית:

יציאה למסע חוצה ישראל (או אפילו שבוע ממנו) ללא ידע מוקדם וללא הכנה מתאימה ,היא לא אחראית ולא נכונה .

נכון שיש כאלה שחזרו מזה ,אבל לא חסר בארץ כאלה שלא חזרו מטיולים .

צא לטייל ,אבל בהדרגה .

להסתדר בשטח בשיגרה זה קשה ,בחרום פי כמה .

נקע פשוט בנחלי הנגב בצהריים הופך תוך שעה וחצי לשני מיובשים ,בלי מים ,ובלי ידע נכון ל"פק"ל דירדור",אחרי שלוש שעות כבר חושך ומתחילים להתברבר,משם ועד נפילה מצוק הדרך יותר קצרה ממה שאתה חושב.

ולא חסר כאלו שלמדו את זה על בשרם.

צר לי אבל אלה החיים.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ידידי, אתה קצת (רק "קצת"...) נסחף....

להגיד אמירה כמו שאמרת "נכון שיש כאלה שחזרו מזה ,אבל לא חסר בארץ כאלה שלא חזרו מטיולים", זו אימרה קצת מפוקפקת....

על אותו מישור יכולת להגיד "נכון שיש כאלה שחזרו מזה, אבל לא חסר בארץ כאלה שלא חזרו מנסיעה למכולת".

אתה מגזים, ובענק.

כמו שציינתי, מה שכתבתי לא מסתמך רק על שירותי הצבאי, אלא גם על טיולים שעשיתי ברחבי הארץ, ואני בחור שמגיל אפס בערך התחלתי לחרוש את הארץ לאורכה ולרוחבה,בהתחלה עם משפחה, בהמשך עם חברים.

אל תעשה את זה כאילו יוצאים למלחמה, אז מה אם יש קירבה לשטחי אש ?

בתור בוגר רובאי 05 הייתי מצפה ממך לדעת ש-90% משטחי האש בצה"ל הינם שטחים יבשים שמשמשים לניווטים ולתרגילים יבשים (כאלה של "אש,אש,אש"....).

בשביל זה עוברים על מפות ומתייעצים (כמו שעושה כרגע) עם אנשים שיותר מבינים.

זה לא שהוא הולך לחצות מדבריות שבמשך מאוד קילומטרים הוא לא ייראה נפש חייה.

שהייה בשטח בצבא לא דומה לשהייה בשטח באזרחות ?

אשמח אם תסביר, כי בתור אחד שראה הרבה שטח בצבא ובאזרחות, יכול להגיד לך בבטחה ששטח באזרחות זה יותר קל מאשר בצבא.

אבל אשמח אם בכל זאת תפרט למה התכוונת, כי אני באמת לא מבין, אני חושב שלקחת את הטיול הזה קשה מדי...

צריך לשים לב לדגשים, להצטייד בהתאם, ולא להתחיל לחשוב על "פק"לי דרדור" ונקעים בקרסול, אחרת לא מגיעים לאף מקום.

כשאתה נוסע לסופר, אתה מצטייד בחוסמי עורקים, מקבעי צוואר אקדח זיקוקין ומכשירי קשר, "למקרה ו..." (חס וחלילה כמובן, לא עלייך).

ברור שלא.

נ.ב

האמירה שלך "נכון שכל לוחם לשעבר חושב שהוא איש שטח, בגלל זה יש לנו הרבה יחידות חילוץ", אמרה מאוד פלצנית וחסרת טעם.

אתה מכיר אותי בכלל שאתה יודע מה הרקע שלי בשטח בצבא או באזרחות ?...

אני שמח שאתה גאה בזה שאתה רובאי 05 (אחרת לא היית מציין בחתימה), רובאי 07 הייתי לאחר חצי שנה בשירותי הצבאי, אותו סיימתי כרובאי 012.

שיהיה לילה טוב.

פורסם

עדן ,בוא נדבר כמו בני אדם בסדר?

אם הייתי רוצה להתגאות במה שעשיתי בצבא הייתי נותן כאן קישור לפורום אחר בו מדברים על הצוות שלי ועל הפעילות שלו.

הרובאי חמש בחתימה הוא נטו למטרות עבודה,רובאי 5 זו לא גאווה גדולה ,מה לעשות יש מקומות שדורשים את זה, ויש מקומות שדורשים יותר.

זה שהיית 7 או 12 לא אומר כלום על ההבנה שלך השטח וטיולים ,זה אומר על החילות שלך.

ולעיניינו:

לצערי אין לי כבר גישה לחומר ותחקירים (כמו אלה שבצבא) כי אני כבר לא בחברה להגנת הטבע ,אבל תאמין לי שלא חסר כאלה שנחנסו לשיטחי אש כי הם חשבו שהם יודעים לנווט.

בחוצה ישראל שלי (לא עשיתי לפי השביל המפורסם ) לא ראינו אנשים 3 ימים רצוף .

אם אתה מכיר כל כך טוב טיולים ,אתה אמור לדעת שיש דברים שלא לומדים בהתכתבות.

לעבור על מפה זה נחמד ,כשאתה יודע לקרוא אותה ,אם הדרכת פעם ניווטים בטוח נתקלת באלה שלא משנה מה תעשה לא יבינו מה העיגול הזה קשור להר הזה.....

שיטחי האש בנגב משמשים לא רק להרטבה אלא גם להרטבה כבדה מאוד (ע"ע ח"א חת"ם וכו').

שהייה צבאית בשטח אולי קשה יותר אבל הגיבוי הוא קצת גדול יותר ,ככה שאומנם עד שלא תחטוף היפוטרמיה לא יבתרו לך ,אבל כשתחטוף יש חובש ורכב פינוי.

לסיכום ,לטייל זה חשוב ,אבל כמו כל דבר בחיים ,גם לתחום הזה כדאי להיכנס בהדרגה.

ד"א זה שאתה מטייל מגיל אפס זה מגניב (בלי צניות) אני ציינתי את כיתה ז' כי אז התחלתי לימוד את זה ביתר רצינות.

עד היום עברתי שלוש קורסים שונים בהדרכת טיולים (לפחות חודש כל קורס),הדרכתי בחברה להגנת הטבע בשתי מסגרות,למדתי 4 שנים במגמת סיירות (כל שבוע יומיים שטח )(בגלל זה אין לי בגרות) .ועוד .

בקיצור אני לא מזלזל בך ואני שמח שאתה מטייל ,אבל אני מסתכל על זה מנקודת מבט אחרת.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

אני מסכים איתך לחלוטין שלטייל לא לומדים בהתכתבות, פה בדיוק נעוץ העניין- לומדים את זה בלטייל.

נכון שיש בנגב שטחי אש "כבדים", אבל בשביל זה מתאמים הכל עם הרשויות המתאימות, עוברים טוב טוב על המסלול עם מישהו שעשה אותו, לומדים לקרוא מפה כמו שצריך (כי בלי לקרוא מפה נכון לא תצליח לנווט נכון מהבית למכולת), ומצטיידים בהתאם.

מקובל עליי שזה לא משהו קל, אבל אם משקיעים בזה ומתכננים הכל לפרטים, ועוברים על הכל עם האנשים המתאימים, אין סיבה לא ללכת על זה.

לגבי מעטפת חיצונית, אם פועלים בחוכמה וע"פ הנהלים, מגלים שבהרבה מקרים המעטפת האזרחית טובה מזו הצבאית (במיוחד בניווטים, שם בקלות נוצרים מצבים שאתה מרוחק מעל 50 ק"מ מרכב החילוץ-אביר מצ'וקמק).

אגב, מה שמך ? (אני עידן, נעים מאוד).

פורסם

אמיתי ,נעים נעים...

המערכת האזרחית פועלת רק במקרה חרום ,ואלה יחידות החילוץ למיניהם,כל השאר (התמנת מים,הקפצות מים ומזון ,עזרה בטלפון וכו')תליות ברצון טוב ומזל .

כמו שבסוף הסכמת איתי ,הוא לא יכול לצאת לחוצה ישראל על בסיס המלצות באינטרנט.

הוא צריך חבר שילמד אותו לנווט,ויבדוק שהוא הבין ,הוא צריך קצת נסיון בחיים בשטח והוא צריך מישהו שיסביר לו למה לעזאזל "קל גב" זה לא תיק עם מערכת גב.

לא לומדים לטייל במסע של חודש וחצי (במקרה הקצר ,יש כאלה שמושכים הרבה יותר),לומדים לטייל בפרדס מחוץ לעיר ,ובשבילי הכרמל וירושליים ,לומדים לטייל בטיולים שאם טועים בנעליים אז לא אוכלים אותה לחודש.

עומרי ,הצעתי לך:

קח כיכר לחם וממרח ,שני בקבוקי מים ,כובע ופלאפון ,ופשוט לך לטייל בסיבה הקרובה ,קנה מפה של אזור קרוב ,ותבקש ממשהו שילמד אותך ניווט (עדיף אדם שעשה את זה מחוץ לצבא) .

לאט לאט ,כבר תמצא את עצמך או חזרה בכורסא או במדבר כל סוף שבוע .

אם תמצא את עצמך במדבר ,כבר תפגוש ותתחבר לעוד אנשי טיולים וכבר לא תצטרך לשאול באינטרנט ...

אם תמצא תא עצמך בכורסא ,כנראה שלא היית צריך את שביל ישראל בכל מקרה...

אגב עומרי ,מאיפה אתה?(אזור לפחות)

פורסם

ח'ברה , רק שתדעו לכם שאני ממש מודה לכם על העזרה והייעוץ , ואני גם די נהנה לראות אתכם מתווכחים , כשבינתיים אני לומד משניכם... :mm_yeah:

אני מחיפה.

וואלאק אתה!!

פורסם

יאללה לך לשוטט בכרמל קצת ,יש שם יופי של מקומות להתחיל בהם,יש מפת סימון שבילים שנקראת "כרמל" ויש סניף של החלה"ט שבטח יסכימו להמליץ לך על מקומות נחמדים.

במרחק קצר ממך גם יש את שאריות רמות מנשה (אחרי שכביש שש מחסל אותן לאיטו).

יש את יער שפרעם גם לא רחוק ,אז יאללה לך כבר.....

• תוכן חדש...