Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגת התרשמות- מרכבה סימן 4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדפק לכם השכל. אתם שוכחים שאתם לא ב"שקמית" של הבסיס. :roll:

אין כאן שום מידע שלא פורסם כבר, תודה על הדאגה לביטחון המדינה. אפילו על המיגון האקטיבי החדשני, שכותב השרשור העדיף להשאיר את תכונותיו מעורפלות, כבר נכתב הרבה לאחר שרפאל הציגה אותו בתערוכות נשק בחו"ל. מה שסודי באמת במקרה של הסימן-4 הוא תורת הלחימה, והוא נשאר מסווג גם לאחר השרשור הזה.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהחלט מאוד מעניין.

ואברהמס לא הייה הטנק הטוב בעולם, מה שהאמריקאים אומרים ומה שבעצם קורה זה שני דברים שונים לגמרי.

פורסם

דיברתם על "מיגון חללית" על כך שהטנק פחות פגיע גם מלמעלה, אבל מה בקשר לתחתית הטנק? לא פעם שמענו על מטענים שהונחו בצידי הכבישים והדרכים ופיצחו את הטנקים. מה עם המיגון בתחתית הטנק במרכבה סימן 4?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
אין כאן שום מידע שלא פורסם כבר, תודה על הדאגה לביטחון המדינה. אפילו על המיגון האקטיבי החדשני, שכותב השרשור העדיף להשאיר את תכונותיו מעורפלות, כבר נכתב הרבה לאחר שרפאל הציגה אותו בתערוכות נשק בחו"ל. מה שסודי באמת במקרה של הסימן-4 הוא תורת הלחימה, והוא נשאר מסווג גם לאחר השרשור הזה.

סלח לי מאד ידידי אבל אדם שעובד בתוך המערכת, מכיר את הכלי מקרוב ובא ומספר חוויות באינטרנט, כולל סיפורים על חקרי כשל, אורך חיי מנוע, תקלות אופייניות, ניסויים שמתקיימים בימים אלה וכו', הוא אדיוט חסר אחריות ועובר על רשימה ארוכה כאורך הגלות של עבירות בטחון מידע, ספק פליליות. ואני מתבטא בעדינות.

לא אתה ולא הוא ולא אני נחליט מה סודי באמת, ומה נחמד לספר לחבר'ה. טיפל'ה אחריות.

פורסם

חיימקה, חקרי כשל ואורך חיי מנוע פורסמו בעמוד השני של עיתון ידיעות ברגע שהם גילו את זה. גם סופר שם על תקלות אופינייות, ובעצם, פותח התרד סיפר הרבה פחות ממה שילד ממוצע יכול לקרוא על הטנק בנענע

אז אפשר להירגע

פורסם
חיימקה, חקרי כשל ואורך חיי מנוע פורסמו בעמוד השני של עיתון ידיעות ברגע שהם גילו את זה. גם סופר שם על תקלות אופינייות, ובעצם, פותח התרד סיפר הרבה פחות ממה שילד ממוצע יכול לקרוא על הטנק בנענע

אז אפשר להירגע

ממש לא מעניין או רלוונטי. יש דברים מסויימים שעושים ויש דברים שלא עושים. לא חשוב מה נכתב או לא נכתב בעיתון.

כרגיל במדינתנו, כולם חכמים, כולם יודעים, כולם מבינים בהכל, כולם מומחים לבטחון המדינה.

נאמר רק שעצם היכולת של גורם כלשהו לעשות הצלבה בין מידע שפורסם בעיתון (באופן מבוקר) לבין מידע זהה שפורסם באינטרנט ממקור ראשון ללא שום ביקורת היא נכס.

אני את שלי אמרתי, תעשו מה שבראש שלכם.

פורסם

אז אפשר להירגע

לא אי אפשר. כי אם המפקד של כל האידיוטים שמפרסמים פה מידע אישי מהשירות הצבאי שלהם היה מודע למה שהם כותבים באינטרנט הם היו הולכים לכלא - ובצדק. זה לא נתון לשיקול דעתו של מאן דהוא מה הוא יכול או לא יכול לספר ממה שהוא יודע מהשירות הצבאי שלו

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
דיברתם על "מיגון חללית" על כך שהטנק פחות פגיע גם מלמעלה, אבל מה בקשר לתחתית הטנק? לא פעם שמענו על מטענים שהונחו בצידי הכבישים והדרכים ופיצחו את הטנקים. מה עם המיגון בתחתית הטנק במרכבה סימן 4?

לגבי תחתית הטנק, המיגון שם נקרא "מיגון גחון".

כל טנק ממוגן בגחון במידה זו או אחרת, לרוב מיגון הגחון הינו מודולרי, כלומר ניתן להסיר אותו ולשנות את מיקומו.

הבעייה עם מיגון הגחון זה שהוא פוגם קשות בעבירות הטנק בשטחים קשים, וזו הסיבה שבאיזור עזה, ששם האדמה מאוד דומה לאדמת דיונה (דהיינו חול עמוק), הסירו את מיגון הגחון, וזה מה שהגדיל את הנזק בעת הפעלת מטעני גחון נגד טנקים.

עקרונית ניתן לומר שנקודות החולשה העקריות בטנק הן:

1.חלקו העליון.

2.חיבור התובה לצריח (זו הסיבה שיש את המשקולות שתלויות מסביב לצריח, על מנת שהטיל יפגע בהם ויתפוצץ, ומה שיפגע בטנק זה בעצם רק הדף).

3.גחון הטנק.

מבחינת סודיות\אי סודיות של מערכות שונות, נכון שכבר דובר על המיגון האקטיבי והראקטיבי רבות, אבל כמו בתחום המחשבים, זה תחום שמתפתח מדגם לדגם, עם טכנולוגיות חדשות, ויש בטנק המרכבה סימן 4 מערכות מיגון חדשות שלא נחשפו.

אגב, צה"ל מפרסם נתונים "כביכול מלאים" מכמה סיבות:

1.על מנת לפרסם את יכולתיו הגבוהות של הטנק וליצור הרתעה בקרב מי שצריך לקבל הרתעה.

2.לפרסם את יכולותיו הגבוהות על מנת למכור את הטנק ו\או מערכות ממנו למדינות זרות (ידידותיות...)

3.כדי שהמדינה שתקנה מערכות מהטנק לא ידעו שהן מקבלות מערכות שהן אמנם מאוד משוכללות, אבל הן נחותות טכנולוגית (משמעותית) מהמערכות שמצוייות אצלנו בשימוש (תמיד את ה-TOP אתה שומר לעצמך, ומוכר מערכות נחותות יותר, על מנת לשמור על עליונות טכנולוגית).

זה דבר ידוע ומוכר בכל העולם.

לכל אלה שלא מבינים מה זה מיגון אקטיבי\ראקטיבי, יש 2 סוגים:

1.מיגון אקטיבי- פלטות פלדה שעוטפות את הטנק ומספקות הגנה אקטיבית תמיד.

2.מיגון ראקטיבי- מיגון הודף, ברגע שפוגע בו טיל\פגז, המיגון, שמכיל חומר נפץ הודף, מתפוצץ והודף את העצם הפוגע הרחק מהטנק, וכך ממזער את הפגיעה.

אין סכנה שהמיגון הראקטיבי יתפוצץ ויפגע בטנק עצמו, מהסיבה שיש לו כיוון יזימה (כמו לכל מטען) מסויים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני מציע למנהלי הפורום לסגור את השירשור הנ"ל, ולמחוק חלק מהתגובות , אשר נכתבו ופרטו דברים חסוים , בטיפשות רבה של הכותבים.

מה קרה כל אחד רוצה להראות מה הוא יודע על מיגונים ומערכות ??

ממש הפקרות לשמה כל השירשור הזה !!

פורסם
סלח לי מאד ידידי אבל אדם שעובד בתוך המערכת, מכיר את הכלי מקרוב ובא ומספר חוויות באינטרנט, כולל סיפורים על חקרי כשל, אורך חיי מנוע, תקלות אופייניות, ניסויים שמתקיימים בימים אלה וכו', הוא אדיוט חסר אחריות ועובר על רשימה ארוכה כאורך הגלות של עבירות בטחון מידע, ספק פליליות. ואני מתבטא בעדינות.

לא אתה ולא הוא ולא אני נחליט מה סודי באמת, ומה נחמד לספר לחבר'ה. טיפל'ה אחריות.

חיימק'ה, אני מבין את דברייך היטב, וטוב שאתה דואג ומודע לעניין, אבל בתור אחד שהתעסק מאוד חזק בכל הנושא של בטחון מידע מסווג בשירותי הצבאי, לא נעשה כאן שום עבירת בטחון שדה, ולא פורסם כאן שום "גילוי מרעיש" אלא דברים שהם לכל היותר החדשות של לפני 5 שנים.

אני יכול לתת לך עכשיו מעל 4 אתרי אינטרנט (שידוע לכל גורמי הבטחון שאתרים אלה אהודים בקרב ארגוני טרור), ושם יפרטו לך כל מה שתרצה לדעת על כל כלי הנשק המיוחדים של צה"ל (כולל טנקי המרכבה, צוללות חיל הים מדגם דולפין, ומטוס הביון הוקאי, ואפילו פירוט די ממצא על מערכת פוד הלנטירן של ה-F15 I....), זה ימשיך בסקירה נרחבת על כל יחידות צה"ל כולל כומתה, סיכת יחידה, ומסלול הכשרה, ולקינוח גם יפרט לך את כל האתרים בארץ שבהם (לטענת האתר) ישנם אתרי שיגור בכוננות שיגור של נשק כימי\ביולוגי\אטומי, כך שאין כאן כל חדש תחת השמש, ובבקשה, לא למהר לקרוא ולחלק תארי "אדיוט" למי שאומר משהו שלא נראה לך.

פורסם

לא ברור לי מה הקשר בין מחט לתחת.

אם פורסם במקום אחר ברשת, תתן לשם לינק. אל תכתוב כלום בעצמך. מה שכתוב באתרים בחו"ל הוא תערובת של אמת ובדיה - שחלקה מתודלק ע"י הדלפות שקריות מכוונות של מערכת הבטחון.

לעומת זאת, התייחסויות מפורטות בפורום כזה לטיב המיגון התחתי של המרכבה, ולצורך לכאורה להסיר חלק ממנו בתנאי שטח מסויימים, ועוד כשהמידע הזה בא מפיו של מומחה בטחון שדה בעיני עצמו - זה ממש לא אותו הדבר.

ואהבתי גם את הדיון המעמיק על הסגסוגת של הזחל, ועל מה שגורם לה לכשל. ואת פירוט נקודות התורפה של הטנק (ידוע לכולם שככה זה בכל הטנקים ? עכשיו ידוע שגם בסימן 4 לא פתרו את זה).

בקיצור, הפתרון הפרטני לכל המתכתבים בפורום הזה הוא ניתוח השתלת בגרות וחוש ביקורת.

מכיוון שפרוצדורה כזו אינה בנמצא, מצטרף בחום לקוראים לנעול את השרשור, ואף למחוק אותו.

ומי שיש לו גישה למחלקת ביטחון שדה, טוב יעשה עם ישלח להם לינק. אולי הם ילמדו משהו חדש על יכולות המרכבה.

פורסם

רבותיי,

עם כל הכבוד, יש הבדל בין להגיד שיש מיגון כזה או אחר, לבין להגיד את עובי המיגון ואופן הפעלת המיגון\מה צריך בדיוק כדי להפעיל אותו- אלה באמת דברים סודיים ומסווגים.

אל תנסו לעשות בכוח פיל מנמלה, לא נאמר כאן שום דבר שנמצא ברמת סיווג כזו או אחרת, אז בבקשה לא לנסות לצאת בכוח הצדיקים שיגידו "נא למחוק כאן חלק מהדברים".

דבר נוסף, לא אמרתי שאני מומחה בבטחון שדה, אלא אמרתי שאחד התפקידים בו עסקתי במהלך שירותי הצבאי היה בטחון שדה.

יש המון דברים מסווגים באמת שלא נאמרו כאן (למשל סוגי תחמושת, תרכובות ועובי מיגון, פירוט מערכות נשק, אופן השבתת כלי וכו'), מה שנאמר כאן במהלך הדיון זה בסך הכל מידע מאוד שטחי, שלא צריך להיות מהנדס בצבא כדי להכיר אותו, אלא מספיק להכיר את GOOGLE.COM בשביל לדעת את המידע הזה, והרבה יותר ממנו.

אם המנהלים יחליטו "לצנזר" את השרשור אז בכבוד כמו שאומרים.

שורה תחתונה אף אחד כאן לא גילה את אמריקה (למרכבה יש פלטות גחון ??? וואו, גם לטנק T-55 של סוריה מתקופת מלחמת ששת הימים היו פלטות גחון, ומיגון מודולארי, ובחלקם גם מיגון ריאקטיבי).

כמו שאמרתי, כל מה שנכתב כאן אלה דברים שפורסמו, ולא פעם ברבים, בערך לפני 5-6 שנים.

תקראו לפעמים גם עיתונים, במקום לקרוא רק על שיפוץ אלפא שנת 54 או החלפת ג'אנטים להונדה, המידע שם, רק צריך לחפש אותו (אני בכוונה אומר את זה כי מישהו כאן כתב "למה צריך לפרט מה הסיבות לכשל במנועי המרכבה?!", כתבה מאוד נרחבת על זה פורסמה כחודש לאחר נפילת המנוע הראשון במרכבה, פורסמה בכותרת ובעמוד האמצעי גם בידיעות אחרונות וגם במעריב, בהרבה יותר פירוט ממה שידידנו BMW כתב, כולל שרשרת התקלות וכו').

פורסם
רבותיי,

אדוני, אין כאן מקום לשיקול דעת, יש פשוט לסתום את הפה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פותח השרשור הוא, אני מניח, אחראי מספיק על מנת לדעת על מה הוא יכול לספר ועל מה לא.

רוב הדברים שהועלו בשרשור, הם השארות או דברים שכבר, נידונו בעבר בחדשות או בעיתונות.

ארגוני הטרור והזדון יודעים דברים עלו זה זמן רב (וחבל) ולא מקריאת דברי חוכמה בפורומי רכב.

לא נידונו בכל השרשור דברים מסווגים או סודיים - מהירות, מיגון ונקודות טורפה ידועים לכל והשרשור התחיל כהתרשמות מחווית נהיגה טהורה.

לא נכתב בשרשור שום דבר שלא ידעתי אליו לפני כן מהתענינות שטחית ואילו אני בטוח שהיתי יכול להוסיף עוד דברים שאתם המגיבים הייתם מופתעים שאפשר לגלות משיטות אקראי באינטרנט.

כמו כן הגרמנים היו חברינו הטובים מאז ומעולם ואני בטוח שלא הדליפו נתוני מנוע והספקים.

שרשור טוב, מעניין ואחד הטובים לאחרונה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

תמיד,בכל ת'רד בנושא דומה, חייבים לקפוץ אותם אלה עם פה פעור ולזרוק האשמות של ריגול וגילוי סודות המדינה.

ל-falou, ארנון, חיים האידיוט וכל הנרגשים והמודאגים למינהם,

התגובות שלכם מראות על בורות, ולטעמי (וכנראה לטעמם של הרבה אנשים כאן) סתמיות ומיותרות.

אהבתי גם שקראו לי אידיוט, צעקו גם כלא.... ענק! רמת משכל מרשימה וצורת דיבור עוד יותר.

עכשיו אני יגיב ברשותכם.

תקלות המנוע שדיברתי עליהם כאן היו מסווגות תחת סיווג גבוה מאוד כבר מהיום הראשון שהמנוע הראשון קרס וכולנו (מי שמתעסק עם המנועים) בצבא נכנסנו להלם והתחלנו בחקר.

כל המחקר שנעשה היה מסווג לאורך כמה חודשים מלאים, ואז, יום בהיר אחד, כתבה בגודל 2 עמודים בעיתון ובוכתרות!

מידע רב הודלף לעיתונות(מה שאסור היה שיקרה), והדבר פגע בנו בצורה קשה כי למעשה היינו באמצע התחקיר!

אידיוט אדון חיים, הוא זה שסיפר לעיתונות על נושא רגיש כמו כשל המנוע.

אידיוט, הוא זה שאישר לעיתונאים האידיוטים לפרסם את הכתבה בעיתונות!

בשנה וחצי האחרונות אני מלווה גם את נציג MTU בארץ שנשלח לעזור לנו עם המנועים.

הדבר דורש כמובן ביקורים תקופים וראיונות מול בטחון שדה...ובתור אחד שנמצא שם, אתם לא תגידו לי אם גילית סודות מדינה.

אגב, לפני 3 שבועות בערך, פורסמה כתבה על הפרוייקט בערוץ 2...

שמה, כבר ראו בתמונה את שלדת הטנק כשהיא ערומה (ראו את עובי התובה, בצורה כזאת שכל מהנדס סורי יכול לחשב ולדעת מה יחדור את התובה הזאת בעתיד)

ראו את הצריח ללא המיגון המודלרי בכלל (שוב, אפשר לדעת בדיוק מה יבקע את המיגון וכו')

אפילו תיארו בדיוק איפה ממוקם המפעל, ומה שהכי מצחיק, זה שהם ממש צילמו מתוך המפעל את אופן בניית הטנק!

הראו עוד בכתבה 1001 דברים שאסור היה להראות!!

המפקדים שלי, רס"ן וסא"ל היו בהלם, וכמוהם שאר אנשי היחידה.... מכתב חריף גם נשלח ע"י האל"מ למשרד הביטחון.

איפה היו הצנזורים בשביל לא לאפשר העלת כתבה כזאת בטלוויזיה בשידור חי?

לכזה דבר בסדר גודל עצום לא יכלו למנוע פרסום?

אני אומר בלב שלם, אין כאן שום מידע סודי או בעל פוטנציאל פגיעה בסודיות הפרויקט.

כל המידע שנמצא פה אפשר לקחת מ-30 אתרים בגוגל שמפרטים גם באנגלית וגם בעברית את כל מה שנאמר כאן!

מה שדרש סיווג, נעשה, כגון נפח המנוע שאסור לי לומר,מהירות הטנק שגם היא ידועה לי ולא אמרתי, והכי חשוב-פירוט הכשל במנוע, כולל תיאור החלקים שלא עשיתי(עדיין מסווג ברמה גבוהה)!!!!

אז לכל האידיוטים- תרחיבו אופקים, תרשמו בגוגל "סימן 4", ותשכילו מעט.

חיים K, אתה יכול לחפש גם "צורת דיבור" או "פרימיטביות", זה גם יתן לך מעט השכלה.

אגב, התר'ד נפתח כדי להציג התרשמות אישית שלי מנהיגה בכלי!

הגולשים שנכנסו וקראו את זה מצאו עניין ושאלו שאלות כדי להרחיב ידע...

לא אחד, ולא שניים, שפכו כאן הרבה ידע בנושא, שאת כולו אפשר לקחת מגוגל.

אמיר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...