Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגת התרשמות- מרכבה סימן 4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ל BMW היקר,

אני מוריד את הכובע. שכנעת אותי בהודעתך האחרונה. אני חייב לציין שבתחילה הייתי נגד השרשור הזה, אבל אחרי הטיעונים החזקים בהודעה האחרונה שלך, השתכנעתי.

אחרי הכל, כתבת את המילה "אידיוטים" לפחות כמה פעמים, וזה ממש טיעון חזק.

אני אסביר לך איפה היתה הטעות שלי, שגרמה לי להתנגד לשרשור הזה. פעם, בימים שבהם אני הייתי בצבא (זה היה מזמן. התגייסתי ב 1990), היתה הפרדה ברורה בין התפקידים.

בוחני טנקים התעסקו אך ורק בבחינה של טנקים, ואנשי ביטחון שדה התעסקו אך ורק בבטחון שדה. היה מאוד נדיר למצוא איש בטחון שדה שמנתח כשלים של בוכנות וטלטלים, והיה נדיר באותה מידה למצוא מהנדסי מכונות בעלי ידע נרחב כל כך בסוגיות של "מה האויב יודע" ומה הוא אינו יודע.

היום הגבולות נעשו מטושטשים יותר.

אתה מבין, בזמני ההוראות היו ברורות מאוד. אף אחד לא מדבר על שום דבר שקשור לתפקידו הצבאי עם גורמים מחוץ לצבא. לא היה בכלל שיקול דעת. אתה לא היית מחליט אם מערכת נשק X עדיין סודית, או שכולם כבר יודעים עליה. זה לא היה עניינך. אתה היית אמור פשוט לסתום את הפה בכל מה שנוגע לתפקידך הצבאי, ולמידע אליו אתה נחשף במהלכו.

היום, מסתבר שהעסק מורכב יותר. החיילים הרבה יותר חכמים, לכולם יש Google, וכל אחד מהם הוסמך על ידי הצבא להחליט מה סוד ומה לא.

סיפרו את זה בערוץ 2 ? אז מותר לי גם.

כתבו את זה באינטרנט ? אז מותר לי גם.

לא יודע אם סיפרו את זה כבר, אבל זה נראה לי סתם פרט טפשי ? אז מותר לי לדבר עליו.

אתה מבין, פעם, לפני לא הרבה שנים, אף אחד לא שאל אותך בכלל אם מה שאתה מספר הוא סוד או לא. ברגע שדיברת על משהו שאתה יודע בגלל תפקידך בצבא, אפילו אם הוא ידוע לכל, זו היתה עילה לשפוט אותך.

לשפוט אותך לא בגלל שגילית סוד, אלא כי ברברת על משהו שאסור לך לדבר עליו. וזה ש"כולם ממילא יודעים" לא היה טיעון הגנה רלוונטי.

העבירה היא בעצם הדיבור על המידע. זה לא רלוונטי אם המידע ידוע או לא.

היום יותר קל. אתה ושכמותך הוסמכתם על ידי מחלקת בטחון שדה להחליט על מה מותר ועל מה אסור לדבר. איך אמרת ? רק צריך לכתוב "סימן 4" בגוגל, ולראות מה יוצא.

תוך יום יומיים, גם השרשור הזה יצטרף לתוצאות החיפוש של גוגל, ואז אפשר יהיה להצליב מידע גם מולו.

אתה בטח מבין שבמודיעין הסורי (בדיוק כמו במודיעין הישראלי) רץ פעם ביומיים סקריפט קצר - משהו כמו 30 שורות קוד לא מורכבות מדי, שפשוט מפעיל את גוגל עם סדרה של מילות מפתח. "מרכבה". "סימן 4". "פרוייקט החץ". "מיגון ראקטיבי מרכבה". "האמר + מיגון + סיור" וכן הלאה. כל שורה שמצטרפת לתוצאות החיפוש, מקלה על מישהו עוד טיפונת בפאזל שהוא מנסה להרכיב.

אז נכון שאתה חכם בצורה יוצאת דופן, ויודע בדיוק מה מותר ומה אסור להגיד. אבל יכול להיות שעוד מעט ישיב לך מישהו קצת פחות חכם, ויפלוט משהו שלא היה חייב לספר.

בדיוק בגלל זה ההוראות היו פעם כל כך ברורות. לסתום את הפה. בלי שיקול דעת.

היום כולם חושבים וחכמים. כנראה לזה מתכוונים כשמדברים על צבא קטן וחכם.

ועוד נקודה למחשבה. תאר לך שתקבל אימייל\הודעה פרטית עוד שבוע\שבועיים\חודש מאיזה "אריק" אחד. (לא רק אתה. עוד כמה סחבקים ממשתתפי השרשור הזה יקבלו אימיילים דומים).

ואותו אריק יספר לך שהוא ממש התרגש לקרוא את ההודעה שלך, כי הוא שירת לפני עשר שנים בדיוק ביחידה שלך. והוא ישאל אותך אם "יומטוב, הדביל מהמטבח" עוד שם, ותריצו דחקות על החזה של המשקית ת"ש שהיתה בזמנו, ואתה תספר לו שהיום אותה משקית היא כבר קצינת הת"ש של הבסיס, כי זה מגניב לדבר על דברים כאלה עם מישהו ששירת איתך.

ואותו אריק, שקוראים לו בעצם חאמיס, והוא גולש באינטרנט בשירות סוריה\איראן\חיזבאללה\חמאס (מחק את המיותר) ומדובב אותך בזכות מידע שאסף בגוגל\מעיתון\מערוץ 2, מחיילים שמפטפטים (שוב, מחק את המיותר) , ישבץ עוד כמה נתונים בפאזל שלו.

ואתה, לא סיפרת שום דבר סודי, הרי.

בפאזל שלו הוא ירשום שביחידה שלך יש כמה מפקדים שהמומים מהמידע שמסרו בערוץ 2 (אולי הוא ידבר איתם על זה פעם, בהודעה פרטית). ושצריך להשיג את הוידאו שוב, ולנתח את עובי התובה. ושלקצינת התש של הבסיס קוראים ישראלה ישראלי, ושהיא המזרון של החברה. גם של המפקד שלך (אולי זה יהיה שימושי פעם) ושגיליתם שהכשל במנועים נובע מהצורך לגרז חלק ספציפי בטלטלים אחת ליומיים (אז במלחמה הבאה, צריך להתרכז בתקיפת משאיות אספקה של גריז, דווקא).

וכן הלאה וכן הלאה.

תסריט מופרך ? בזמני לא. כנראה שהיום כן, אחרת, כאמור, הצבא לא היה מאפשר לכל משתתפי השרשור המכובד הזה להחליט בעצם מה ידוע, ומה לא, ועל מה מותר לדבר, ועל מה אסור.

ומי אידיוט ומי לא.

כי בתקופתי, היה די ברור מי כאן האידיוט.

היום, קצת פחות. :roll:

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השרשור התחיל כנהיגת התרשמות מעניינת!!!!

כל המטאפורה שלך מרשימה מאוד, והרעיון מאחורי "פשוט לסתום את הפה" מקובל עליי.

שוב, אנשים רבים שפכו פה ידע שנמצא באלפי אתרים באינטרנט.

היום זה שונה, האינטרנט,על כל יתרונותיו, מלא גם בחסרונות

והמידע הרגיש הזה כמו רבים אחרים כמותו כבר פזורים וידועים ברחי העולם.

שום חומר מסווג או סודי כלשהו, שאחד מאיתנו או הדוד סם מארה"ב או הדוד אחמד מפקיסטן יכול לקרוא- לא נמצא בשרשור!!

דיברת על הצלבה? כל מה שרשום כאן יוצלב באופן תואם מול האתרים הרבים של צה"ל ושל משהב"ט.

ובכלל, זה מאוד מעצבן ששרשור שהתחיל בצורה עיניינית מגיע לאן שהוא מגיע.

נהיגת התרשמות כזאת לא קוראת כל יום, והיא גילתה עניין רב בקרב גולשי הפורום.

מבחינתי, זרקו לפח (מנהלים) את כל מה שלא קשור לחווית הנהיגה שרציתי לשתף אותכם בה.

פורסם

ארנון, כל מילה בסלע.

אמיר, יש לי רק שאלה קטנה, ואני אשמח מאוד אם תענה לי עליה, בכנות,כמו גבר:

אם המפקד שלך בצבא היה קורא את השרשור הזה, ואת כל מה שכתבת, איך אתה חושב שהוא היה מגיב?

פורסם

השרשור אכן החל כהתרשמות מעניינת. באמת מעניינת. אבל ברגע שאתה ואחרים התחלתם להתרברב בידע שיש לכם (גם אם הוא באופן ספציפי אינו סוד), עזרתם למישהו, איפשהו, להוסיף עוד מידע לפאזל שלו. וזו בדיוק הסיבה שבגללה אתה אמור לשתוק, ולא להחליט בעצמך מה סוד ומה לא.

אם מישהו ירצה לדובב אותך עוד קצת, פעם, בעתיד, עשית לו חיים די קלים.

אני פגשתי אותך לראשונה כאן לפני כמה שעות. אני כבר יודע מה שמך המלא, היכן אתה גר ומתי נולדת, אני יכול להסיק מכך לאיזה בית-ספר הלכת, אני יודע היכן אתה משרת, במה אתה עוסק באופן כללי ובאופן ספציפי. אני יודע אפילו איזה מכוניות אתה מחבב. אם הייתי רוצה להתחזות למישהו נחמד ולפטפט איתך עוד קצת בהודעה פרטית או ICQ, הייתי כבר עכשיו בנקודת זינוק טובה כדי לרכוש את אמונך.

כנ"ל עם כל שאר הכותבים בשרשור (ההוא שמשרת בעזה, וההוא שמתעסק עם טילים, וההוא שמתמצא בניואנסים של סוגי המיגון). בטח היו לי עם כולם שיחות מעניינות מאוד. ובגלל שזו הודעה פרטית, אולי הם היו נזהרים טיפה פחות.

דברו על בחורות, על מכוניות. בכל הנוגע למידע שקשור למערכת הבטחון, תסתמו את הפה.

פורסם
אני נהגתי בצבא על :

על הנגמ"ש כיף.מאוד מסוכן,כל שנה כמה נהרגים בנסיעות על נגמ"ש.

יש ידית בלימה של הזחל השמאלי וידית לזחל הימני.

גם לי יצא לנהוג הרבה על נגמ"שים.

כיף? לא!

זוועה!

מפחיד ובעיקר ממש ממש חם!

קצת רקע.

הגיעו בתחילת שנות ה-70 בתור שאריות מהצבא האמריקאי.

מאז אנחנו תקועים איתם!

היום כבר דגמים חדשים יותר ניסויים.

מגיע ב2 צורות, נגמ"ש סיור (הנפוץ יותר), A.K.A דגם קופה.

וגם בצורה מוגבהת יותר שנקראת "מוגף".

מנוע טורבו דיזל של דטרויט דיזל.

גיר אוטומטי 3 הילוכים, שמוריד בעצמו הילוכים בהאטה (כמו בAL4).

לכל בוגי(כינוי לגלגל שעליו מסתובבים הזחלים) יש מוט פיתול משלו.

בדמי A1 הישנים יותר יש רק בולם זעזועים אחד בבאחד הבוגיזים האחרונים ובדגם החדש יותר (A2) יש שניים.

הנגמ"שים איטיים נורא (במיוחד המוגפים הכבדים יותר).

נוחות אמריקאית קלאסית. בורות קטנים בכלל לא מורגשים אבל על מהמורות גדולות או במהירות גבוהה הנגמ"ש מרגיש כמו ספינה (בעצם הוא אמפיבי, אז זה אמור להיות בסדר, לא?).

הברקסים (הסטיקים שמשמשים גם לנהיגה) מזעזעים. מרחק בלימה ענקי. ובגלל שאתה בולם בנפרד בימין ושמאל אז אף פעם אתה לא בולם ישר.

וזה מאוד בעייתי בירידות תלולות. אני כמעט התהפכתי כמה כמה פעמים.

מה שכן ההיגוי נותן יכולת תמרון לא רעה במקומות צפופים, רק לא לשכוח מכוון או שניים בנסיעה לאחור).

וכל זה בלי שאתה רואה לאן אתה נוסע דרך הפריסקופים המגוכחים האלה, ובלילה אין מה לדבר.

אמר"רלים שווים לתחת.

אתה נוסע לפי איך שמכוונים אותך האנשים שנוסעים למעלה בצריחון (במידה והקשר עובד כמו שצריך). ואי אפשר לסמוך על כולם.

יתרונותשל הנגמ"ש הוא שהטיפולים מאוד זולים, הרי אתה עושה אותם בעצמך ואת החלקים צה"ל מספק במחיר זעום של 3 שנים מהיפות בחייך (ממש כמו המבצע החדש של לובינסקי).

אז לכל מי שפה שעוד לא התגייס:

אם אתם צריכים להוציא רישיון על נגמ"ש תתחמקו בכל דרך אפשרית.

לכל המתלוננים בעניין בטחון השדה.

אני לא יודע אם אתה מתלוננים כי בזמנכם זה היה אחרת, או שכבר שכחתם איך היה.

אבל היום בצבא הקצינים מדברים על הכל בפלאפונים.

חוץ מדברים מאוד מאוד ספציפיים מדברים על הכל בתקשורת לא מוצפנת.

מה שנכתב פה, נכתב בצורה מאוד מאוד כללית ושטחי, אפילו לא קצה קצהו של איזשהו חוט שמסוגל להוביל אזישהו אירגון או מדינה עוינת לבצע מעשה בצורה זו או אחרת.

באופן כללי הגישה של "פשוט לסתום את הפה" היא טובה במקור.

בזמנים של הפלמ"ח וימי הצבא הראשונים "יד לפה" הייתה סיסמה טובה גם.

אבל, במצב של התקשורת והצבא היום זה בולשיט!

פורסם
ארנון, כל מילה בסלע.

אמיר, יש לי רק שאלה קטנה, ואני אשמח מאוד אם תענה לי עליה, בכנות,כמו גבר:

אם המפקד שלך בצבא היה קורא את השרשור הזה, ואת כל מה שכתבת, איך אתה חושב שהוא היה מגיב?

בוודאות, מגיב ללא שום טענה מסוימת.

ולמה?

שוב, מאותה סיבה שהדברים שבאמת מסווגים, ולמעשה אנחנו מתוקף תפקידנו ממדרים אותם, לא נמצאים פה!

העבודה אצלנו היא עבודת צוות. לכל אחד יש תחום בו הוא עוסק ולבסוף הכל מתחבר לתחום הכולל של אחזקה שוטפת ולמידת מנוע הסימן 4.

לכן, כל דבר שרשמתי והזכרתי הוא רק בתחומי!

לראיה, אני עוסק רק במנוע, הקצין שיושב משרד לידי עוסק אך ורק בממסרת.

ידוע לי דברים רבים על הממסרת ככלל ובפרט, ולא הזכרתי מהומה על הממסרת מלבד נתונים יבשים שנמצאים באתר של RENK.

לא יודע מה סודי ומה לא בענייין הממסרת ולכן אני סותם את הפה בעניין כזה או כל עניין אחר שהוא מחוץ לתחומי.

עוד אני יכול להגיד ולהוסיף, שאלמלא הכתבה המפורסמת בעיתון על המנועים, ואלמלא הכתבה הביזיונית והשערוריתית בחדשות ערוץ 2, מלה אחת מעבר להתרשמות מהנהיגה לא היתה יוצאת ממני...פשוט לא הייתי עונה ומגיב לשאלות שנגעו בתחומים האלה!

יצא לאור, באופן מאוד מעורר תמיהה וכעס (במיוחד אצלי, שהפרסום רק פגע קשה בתחקיר שלנו והפריע לנו לעבוד בשקט בחקר הכשל).

אתם מתעסקים בקטנות- עוד דוגמא לכך היא הפרסום שהיה בעקבות התהפכות הטנק סימן 4 לפני חודשיים שבו נהרג המט"ק.

בעיתונות כבר מיהרו לרשום (ולהזכיר שוב) על המנוע, על הבעיות שלו, על זה שהנהג נסע מהר, לא מיומן, לא מקצוען, הטנק הוא ככה וככה (איך בסימן 4, הטנק הממוגן ביותר בעולם, נהרג מט"ק??)

ושוב חזרו על פירסומים רגישים כולל תמונות של מקומות רגישים בכלי.

מה שהיה פעם היה פעם. היום מרשים לתקשורת לעשות ככל העולה על רוחם...

ביטחון המדינה? כן ממש... כל יום כתבות כאלו או אחרות מקוממות את מי שמבין מה זה סודיות ובטחון שדה.

צה"ל לא מגיב לתקשורת.....אז גולשים בפורום רכב מביעים מחאה? נו באמת...

עוד אני יכול לאמר בלב שלם,בתור אחד שחי ונושם/מכור למקצוע, שאם מישהו מהגולשים היה כותב על איזה משהו קריטי/סודי/ממודר בנושא הזה הייתי הראשון שדואג להסיר את זה מידית. ולראיה אני עוקב כל הזמן אחרי השרשור הזה.

פורסם

ארנון, אני באמת ממליץ לך "להתאמץ" למשך 5 דקות ולנסות בעצמך לראות איזה מידע אתה יכול להוציא על המרכבה באינטרנט.

אתה תיהיה מופתע לגלות כמה המידע שכאן לא "נדיר" כמו שאתה חושב.

אבל זה בסדר, לחיות באשליית ה-:"ששש, האויוב מאזין", האוייב יודע הרבה יותר ממה שאני יודע על הדברים המסווגים והלא מסווגים.

אגב, כל המידע שנכתב פה (ואני מתכוון לכ-ל המידע) כתוב בכל מיני חוברות כאלה ואחרות של חברות כמו רפא"ל, תע"ש, אל-אופ וכו', חוברות שנשלחות למדינות זרות רבות על מנת לשמש כלי פירסומי ליכולות החברה.

אתה צריך להבין שהמידע שנכתב כאן שולי בערך כמו לכתוב שיש לך באוטו ג'אנט 15 אינץ'.....

לסיום, אני אפילו אלייך בראש שלך, ואצרף תמונה של בחורה+מכונית, תתחילו לדבר עליהן....:wink:

norm_62ABE44EBEF741A3B43647B74E2901F9.JPG

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

חברים, בכל הנוגע לביטחון שדה, ישנה כזאת כמות של מידע סותר באינטרנט ודיסאינפורמציה מכוונת של משרד הביטחון, שאין מה לדאוג. אולי גם פותח השרשור הזה הוא חלק ממאמץ ההטעיה.

בקשר למיגונים - מיגון ריאקטיבי הוא כמו שנכתב - מגיב לפגיעה ברגע שהיא מתרחשת (ריאקט = להגיב). מיגון אקטיבי אינו מצוי על הטנק כל הזמן - זהו מיגון פסיבי.

מיגון אקטיבי הוא מיגון המזכיר את הריאקטיבי אך יוזם בעצמו את פעולתו לפני רגע הפגיעה.

יש מספר סוגים - כולם מונחים ע"י סוג של רדאר המגלה את הטיל/פגז בדרך אל המטרה ויוזם את המיגון אשר יכול להיות כמו מיגון ריאקטיבי (חומר נפץ), יכול לבוא בצורה של רסס, ובגרסאות מתקדמות הנמצאות בפיתוח - לייזר.

באשר למי שהזכיר את ה-T82, אני אשמח לעוד מידע. אני לא חושב שיש כזו חיה. לאחר ה-T72 יצאו ה-T80 וה-T90. אולי אתה מתכוון לרפליקה מתוצרת מזא"ר/יגוסלביה?

בכל אופן, טנקים מתוצרת סובייטית הינם בעלי עבירות גבוהה הודות ליחס משקל/כוח גבוה ותוספות מעניינות למערכות השונות המניעות את הטנק.

לדוגמה - ב-T72 ישנן שיניים קטנות על חוליות המזקו"מ, אשר הופכות אותו לעביר מאוד בייחוד בשטחים מסולעים (מי אמר רמה"ג).

אחלה ת'רד! אני חוזר לימי כאחראי על צבא סוריה במיחידה שלי.

קוואסקי EN 500 VULCAN

פורסם

חברים, בכל הנוגע לביטחון שדה, ישנה כזאת כמות של מידע סותר באינטרנט ודיסאינפורמציה מכוונת של משרד הביטחון, שאין מה לדאוג. אולי גם פותח השרשור הזה הוא חלק ממאמץ ההטעיה.

בקשר למיגונים - מיגון ריאקטיבי הוא כמו שנכתב - מגיב לפגיעה ברגע שהיא מתרחשת (ריאקט = להגיב). מיגון אקטיבי אינו מצוי על הטנק כל הזמן - זהו מיגון פסיבי.

מיגון אקטיבי הוא מיגון המזכיר את הריאקטיבי אך יוזם בעצמו את פעולתו לפני רגע הפגיעה.

יש מספר סוגים - כולם מונחים ע"י סוג של רדאר המגלה את הטיל/פגז בדרך אל המטרה ויוזם את המיגון אשר יכול להיות כמו מיגון ריאקטיבי (חומר נפץ), יכול לבוא בצורה של רסס, ובגרסאות מתקדמות הנמצאות בפיתוח - לייזר.

באשר למי שהזכיר את ה-T82, אני אשמח לעוד מידע. אני לא חושב שיש כזו חיה. לאחר ה-T72 יצאו ה-T80 וה-T90. אולי אתה מתכוון לרפליקה מתוצרת מזא"ר/יגוסלביה?

בכל אופן, טנקים מתוצרת סובייטית הינם בעלי עבירות גבוהה הודות ליחס משקל/כוח גבוה ותוספות מעניינות למערכות השונות המניעות את הטנק.

לדוגמה - ב-T72 ישנן שיניים קטנות על חוליות המזקו"מ, אשר הופכות אותו לעביר מאוד בייחוד בשטחים מסולעים (מי אמר רמה"ג).

אחלה ת'רד! אני חוזר לימי כאחראי על צבא סוריה ביחידה שלי.

קוואסקי EN 500 VULCAN

פורסם

אויי איזה מצחיק.... אני יושב מול המחשב ומגחך..

לקחתי את הצעתו לש עידן לארנון והתחלתי לבד קצת לשוטט ברחבי האינטרנט וגוגל.

אז הנה, לכל הנרגשים:

ויקפדיה

פה זה מעניין,

רשום על "מעיל הרוח" (שאמור להיות מסווג-מיגון אקטיבי רגיש), איך הוא עובד, מה זה וכו'..(ממש בושה)

צה"ל טוענים שהמערכת עברה בהצלחה מבחני שדה, מותקנת על המרכבה סימן 4 ותותקן בעתיד על כלים נוספים."

רשום על פרוייקט הצי"ד הייחודי.

טווח פעולה של הכלי!

מזקו"מ ועבירות

ושאר נתונים שכל אויב ישמח להעשיר בידע שלו.

פה כבר מוזכר המיגון העילי שהזכיר קודם לכן עידן (והמיגון המודלארי)

כאן מפורט שוב על מערכת ניהול הקרב העתידית, סוגי תקשורת בטנק, מוזכרים מיגוני הגחון, אמצעי תצפית וכו' וכו'....

זה פסיק קטן, אין לי חשק להמשיך.

תקראו שם, ותחזרו לקרוא פה, ותראו ותיווכחו שהשרושר הזה "ריק" מבחינת ידע שאפשר לרכוש תוך 2 דקות באינטרנט.

פורסם
בוודאות, מגיב ללא שום טענה מסוימת.

אם כך, בוודאי לא תתנגד שאני אשלח לו עותק מודפס מהשרשור הזה ?

אני חוזה את תגובתם של מפקדיך כאשר ייראו את הדיווחים (הדיי מפורטים,בוא נודה על האמת) על הפאקים באות הפעם ממישהו מבפנים :

המפקדים שלי, רס"ן וסא"ל היו בהלם, וכמוהם שאר אנשי היחידה....

פורסם

סטינגר, אולי כדאי שתיישם את מה שרשום לך בחתימה.

אין לך מה להוסיף לשרשור או לנהיגת ההתרשומת? אל תוסיף!

פורסם

אחלה ת'רד! אני חוזר לימי כאחראי על צבא סוריה ביחידה שלי.

ישנם גם T82 וגם T84 אילו פשוט גירסאות שונות עם תספות שונות של אותו הכלי.

וחוץ מזה חידה קטנה לאותו חובב -

מה היה הטנק הסופר כבד הראשון (והיחיד כמדומני) בעולם ?

כמו כן בנוגע לרמות הסיווג השונות של המידע ושל המפקפקים בדבר: בשנות ה 90 כשחלקנו (אני) היינו בגן רק לחלק קטן מהמדינות בעולם היו לוויני ריגול טובים לא כל שכן כמו היום כאשר אפשר לדעת כמה סוכר אתם אוהבים בקפה, כך שהדברים השתנו קצת.

הת'רד נהפך פחות לדיווח על התנסות נהיגה ויותר לויכוח עודות במ"מ נראה לי שאנחנו סוטים מהכיוון שלו יועד.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

פעם היה מה שנקרא "משחית טנקים". לקחו תותח גדול (122 מ"מ אם אני לא טועה) והלבישו על תובה קיימת, גם בלי הרבה שיריון הוא בקושי זז.

IS-2 "סטאלין", שהיה גם לצבאות ערב, הוא דוגמה לכזה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

BMW,

ידידי אל תתרגש, לא סתם נאמר "אל תנסה להיות יותר צדיק מהאפיפיור", וזה מה שאנשים כאן מנסים להראות, שהם הצדיקים הגדולים שלא מדברים ולא כותבים על כלום.

כמו שאמרתי, ועכשיו גם נוכחת לדעת- "המידע שם וקיים, רק צריך לחפש", ושום ארגון טרור לא צריך להרשם כחבר ב-CF כדי לדעת את המידע "המרעיש" שלמרכבה יש את הדבר המטורף\סופר משוכלל\מסווג\סמוי\FBI\CIA שנקרא מיגון !!!! (השם ישמור...).

תפסיקו לחיות באשליות, כל המידע שרק תרצו (אתם או אירגוני הטרור) נמצא באינטרנט במרחק הקלדת מילה בשורת החיפוש של כל אתר חיפוש מצ'וקמק.

תכנסו פעם לאתר הסיירות (לא אפרסם את הלינק שלו, תחפשו בעצמכם!) ותבינו כמה המידע גלוי (רוצים לדעת מהי יחידת מגלן ומה הנשק המיוחד שלה? או אולי ש-13? או מטכ"ל? תדעו שם הכל החל מבסיסי האימון ומיקומם, כלי הלחימה לסוגיהם השונים, מסלול הכשרה, ייעוד יחידה, מבצעים גדולים ועוד ועוד).

זו קצת צביעות......

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...