Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחיות עם מיאטה, בישראל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחי הגדול חושב לקנות מיאטה. מעבר להיתלבטויות הרגילות בקניה של רכב חדש, עלו לו מספר שאלות שבטוח מעסיקות כל בעל מיאטה בפרט, וכל בעל רכב שמושך צומת לב בכלל.

איך חיים עם רכב כזה בארץ ? בתל אביב ? עם כל הישראלים ה"טובים" שאוהבים לשרוט, להרוס ולפגוע ברכושם של אחרים, מהסיבה המצוינת שהוא יותר טוב משלהם או מושך צומת לב.

האם נוח לחיות עם הרכב ביום יום ? האם חיים בדאגה מתמדת ?

אשמח לקבל חוות דעת אישית במיוחד מבעלי מיאטות ומכוניות אחרות שהם קצת שונות, ובכלל באופן כללי, מה אתם חושבים על קנייה של רכב כזה בארץ ? מה לעשות, יש הבדל גדול בין קניה של רכב כזה בחו"ל וקניה שלו בארץ.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבדל גדול!

אני מכרתי מיאטה שהייתה ברשותי בגלל עודף תשומת לב שמקבלים משום מה כשנמצאים ברכב פתוח בארצנו...

אני משער שיש כאלה שמחזיקים מיאטה דווקא בשל כך וזה טוב באותה מידה...

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

הייתה לי מיאטה בישראל, הייתה לי מיאטה בארה"ב (מדבר על נסיעה בכבישים וחניה במקומות ציבוריים).

אין ספק שבארה"ב אתה יותר רגוע אבל אני ממליץ לך ולאחיך להבין משהו אחד על החיים -

מי שנכנע לבריונות סופו שהוא מוותר על הנאות החיים ועל זכויותיו כאינדבידואל.

לא הייתי חושב פעמיים על סיבות מסוג זה, מה גם שלפחות במיאטה החלק היקר ביותר שאפשר לפגום בו שהוא הגג - זול בהרבה מכל מכונית ספורט אחרת (Z3, Z4, MG..).

מוטי.

פורסם

לא היה לי מיאטה - אלא MR2 אבל ה issues הם אותו הדבר

ביטוח יותר יקר, השומת לב , השאלות בכל רמזור , חששות להשאיר את האוטו בחניה מחוץ לתווח ראיה, הפחד להשאיר תיק או משהו אחר עקר על המושב כי צריך רק סכין יפני לקלקל לך את היום ואוטובוסים בעיר לא רואים אותך ממטר..... לא סליחה קבל תיקון - לא רואים אותך ממילימטר.

אבל

כל זה מתגמד ברגע שאתה יוצא מהעיר, מוריד את הגג, מדביק את הרגל ומקבל את כל השמיים ואויר הצח + הנוף והכיף שבגללם קנית roadster מלתחילה

:-)

http://www.scci.co.il/

The Sports Car Club of Israel

פורסם

אפשרי בהחלט. מהר מאוד לומדים לזהות מקומות מוגנים יותר מאחרים. מעיפים עוד מבט או שניים לפני שעוזבים את האוטו ובעיקר מקווים לטוב.

החוויה בנהיגה שווה את הסבל בחניה.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אני מסכים עם Mad Max.

כבעל מיאטה אני נתקל באותם דברים: השאלות, התשומת לב, החשש תמיד לחשוב מה קורה למכונית איפה שהחנת אותה וכו'...

אבל כל החששות (למרות שההבדל זה בסה"כ גג מבד למכונית רגילה) מתמוגגים ברגע שאתה מתניע אותה, משלב לראשון, ומוצא את עצמך כבר בשיוט בשישי. או איך שהיא יושבת נמוך על הכביש כאילו התחת שלך עליו ואתה בתנועה, זורקת זנב שובב בכל סיבוב, עוברת נתיבים כמו תער וכמובן הרוח בשיער, מכל זה מבינים שזו לא מכונית זו דרך חיים.

אני גאה להיות בעל מאזדה מיאטה. :)

מועדון הרודסטרים, אין עוד מועדון כזה.

http://www.roadster.co.il

פורסם

אלון, אני יתוודע בפנייך שחשבתי 70000 פעמים אם כדאי לקנות אוטו פתוח בארצנו הבעייתית.

אבל בסוף השתכנעתי שכדי לקנות כי במילא רוב הזמן האוטו חונה אצלנו בישוב הקטן והשקט , ואם לא אז תמיד יש כיסויי ..

אך הסיבה העיקרית שקניתי את האוטו היא , כמו שמישהו פה כבר אמר :wink: : מי שנכנע לבריונות סופו שהוא מוותר על הנאות החיים ועל זכויותיו כאינדבידואל.

ובמילים יותר קלות : אל תתן לאף אחד להרוס לך את הכיף !

אז שאחיך יהנה ויתחדש במיאטה ..

יוגב

פורסם

אני לא חושב שאסור להכנע לביריונות. ביריונות זה חלק מהחיים וצריך להתחשב בזה.

אני למשל בעל מיאטה. סליחה. בעל גאה של מיאטה. שוב סליחה, בעלים גאה ומאושר של מיאטה 2004.

התשומת לב קצת מפריעה אבל לא נוראית, מתרגלים.

אנשים מזיקים כמעט שאין, עשו לי נזקים בעיקר חולפים (ריסקו עגבניה על הרכב) או כאלו שאפשר לתקן (מכה וסריטה ממכה של מישהו). ופשוט צריך לדאוג לרכוש.

דוגמה - איפה שאפשר אני משאיר את הגג פתוח, לא משאיר כלום ברכב, ככה לא הורסים לי את הגג ולא גורמים נזקים.

בעבודה אני מכסה את הרכב (ניסו לגנוב, מזל שדאגתי להגנה).

אבל סך הכל הטירחה היא אפסית. מצד שני יש את ההנאה מהנהיגה. רודסטאר מצד אחד אבל בעיקר רכב הנעה אחורית מהנה מאוד. כל יום וכל ערב אני נהנה מהרכב, נהנה מהחלקות כוח קטנות, נהנה מסיבובים מהירים, נהנה ממראה הנוף המשתקף מכל צידי הרכב, רק היום נסע לידי אופנוע כבד מאוד והביע הערכה לרכב (תוך נסיעה ב 110 קמ"ש) סימן על כמו שלו רק בלי קסדה.

בעיות נוספות - הרכב לא ממש שימושי, אין יכולת העמסה ולקיחת חברים.

יתרונות - כל השאר

פורסם

בתור בעלים של מיאטה ( 98 ), אני יכול להגיד לך שיש הרבה דרכים לשמור עליה שלמה (אם מה שמדאיג אותך זה ונדליזם..).

שברו לי את המראות, לא פעם ולא פעמיים.הורידו לי את הכיסוי.שרטו.לכלכו.מה לא..עד שנמאס לי.

קניתי מערכת אזעקה עם ביפר,התקנתי גלאי שטח(המצאה גאונית),מי שרק מתקרב לאוטו ברדיוס מסויים

(שאתה קובע) האוטו מצפצף וגם אצלך בכיס .

אני חייב להגיד שמאז ההתקנה כל אחד שרק מתקרב והאזעקה מופעלת בורח.

מאז לא היו בקרים "נעימים" שנפתחו במראות שבורות,שריטות או כל דבר אחר.

חוצמזה אני מכסה אותה כל זמן שהיא לא בטווח העין שלי ליותר מחצי שעה בשעות הלילה..וגם ביום(שמש)..

אני לא מאמין שתוותר על להיות בעלים של רודסטר(ובמיוחד מיאטה) בגלל שאלות ברמזורים..

מבחינת נוחות אין לי בעיה..למרות שאני גר בירושלים עם העליות והפקקים..

אם יש משהו שאני יכול להתלונן עליו,זה העדר כוח(ובגלל זה אני בחיפושים אחרי S2000)

אז אל תחשוב פעמיים..אין לך מושג כמה אתה הולך להיות מאושר..

nissan silvia s14

פורסם

אל תוותר כי הנאה קודמת לכול ותמגן את עצמך .....

אל תעשה דברים שאתה יודע שיגרמו לך נזק ....

ותכסה את האוטו .. לא כולם צריכים לראות את האוטו כשאתה לא על ידו כי אז יכול לפגוע ברכב ....

יוצא לי לפעמים לעבור לרחוב מסויים בראשון שיש באותו הבניין כמה רכבי ספורט ( בין הרכבים מיאטה ו WRX משוגעת ) וגם כשהן חונות בבניין !!! הן מכוסות .....

אז שמור על הכללים ותנהג ( תרתי משמע ) חכם

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

לי אין רכב גג פתוח, אבל אני מחזיק במוו, מיני קופר.. רכב יחסית נדיר ומיוחד בארצנו למי שמכיר.

ויש לי כמה דברים להגיד על כך,

קודם כל, הדבר שאני הכי מפחד ממנו זה קנאים.

הרכב שלי כבר ספג שריטות בעזרת סכין\מפתח על המכסה מנוע ובחלקו האחורי...

פשוט כואב הלב לראות כזה נזק על האוטו,

שום דבר לא עזר, בשביל לסדר את השריטות על המכסה מנוע היה צריך לצבוע אותו..

חששתי מלצבוע בגלל ירידת ערך, אבל בסוף החלטתי לצבוע, בערך לפני חודש, כיוון שהצביעה לא עלתה לי כסף והשריטות על המכסה מנוע הפריעו לי מאוד.

צבעתי את המכסה מנוע ולאחר מכן טסתי לחו"ל, ביום חמישי חזרתי מחו"ל. (מאז שצבעתי עד שחזרתי האוטו עמד במוסך סגור ושמור)

יום ראשון האחרון, יצאתי למסיבה לכבוד החג...

כמו תמיד, אני עושה הכל בשביל לשמור על האוטו ולדאוג לו כמה שפחות שאני בתוך המועדון,

חפצים יקרי ערך לא השארתי באוטו, נכנסתי למקום החניה בלי מוזיקה (לא למשוך תשומת לב), חניתי לא בכניסה למועדון בשביל שאנשים לא ישענו או יסתכלו לי על האוטו בעין צרה בזמן שהם מחכים להיכנס, שאלתי אם יש שמירה בחניון ומה לא.

שום דבר לא עזר, באמצע המסיבה החלטתי לצאת לבדוק שהכל כשורה...

מישהו ככל הנראה נישען על המכסה מנוע ושרט אותו עם הכפתורים של הג'ינס.

למזלי השריטה לא עמוקה ואני כמעט בטוח שאחרי פוליש היא תעלם... מקווה שיהיה ככה.

עוד דבר בעייתי ברכבים כאלו,

השאלות המעצבנות ברמזורים מכל מיני חכמולוגים שישר נכנסים לך לארנק ושואלים למה לא קנית במקום זה משהו אחר או כל מיני קישקושים אחרים.

אני לא מתייחס לכל המקרים, אלא למקרים שבדרך כלל מדברים לא במקום, ישנם כאלו שיודעים להעריך, לפרגן ולעשות לך הרגשה טובה מאשר לחקור, להציק ולהשוות.

אבל רוצה לשמוע את החלק העיקרי?

אני לא מתייאש, אני עדין אוהב את האוטו ונהנה ממנו ולא הייתי מוכן להחליף את האוטו בשום רכב שמהווה אחוז נכבד מהרכבים שנעים על כבישינו בארצנו הקטנה.

וכנראה שגם הרכב הבא שלי יהיה מיני קופר (אס), גג פתוח!

פשוט דאג להחנות בחניונים סגורים, במקומות שיש בהם תנועה של אנשים אבל לא התכנסות,

אל תחנה בכניסה לפאבים, פיצוציות, מועדונים וכו'.. כי בדרך כלל מתכנסים אנשים בכניסה למקומות כאלו ונשענים על המכוניות שעומדים בכניסה וגורמים לאותם מכוניות לשריטות וונדאליזים.

תשתדל לא לחנות צמוד לרכבים אחרים לאורך ולרוחב, כי במקרה ומדובר לרוחב אז מישהו עם הרכב של העבודה יכול לפתוח על הרכב שלך בעוצמה כזו את הדלת שלו שתרצה להרוג אותו אם היית רואה אותו.

ולאורך מחשש שבזמן שמישהו יוצא יכול לשפשף את קצה הטמבון שלך או משהו בסגנון ולברוח...

תקפל מראות, ואפילו הייתי ממליץ לך לכסות את הרכב לשמור על צבע הרכב, הגג ומפני עיניים צרות.

בחירת מקום חניה , היא החלק העיקרי ביותר על שמירת הרכב!!

הייתי ממליץ לאחיך לקנות את הרכב, כיוון שהוא יהנה ממנו ולרכבים כאלו אין תחליף.

מקווה שעזרתי,

נאור

שנה טובה

• תוכן חדש...