Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברדיו דיסק JVC KDG-310

כיוונתי את הרדיו תדרים מארה"ב לאירופה

שמרתי תחנות בזיכרון

וכל זה הולך אחרי שאני מכבה את הרכב, כאילו לא עשיתי כלום

אני מכבה את הרדיו דיסק ואז את הרכב, מכבה את הרכב ישר בלי לכבות את המכשיר

שום דבר לא מצליח..למישהו יש רעיונות?

תודה מראש

פורסם
נראה כאילו החוטים מחוברים הפוך - מתח סוויץ' למתח קבוע ומתח קבוע למתח סוויץ'

או ששניהם מחוברים לסוויץ'

תודה, יש אפשרות שזה משהו אחר?

פורסם

מה אתה מבלבל את המוח האאא ?

צהוב הולך לפלוס קבוע....אדום בדרך כלל הולך לטריגר ACC סוויץ'

שחור זה מינוס - ואנטנה היא אנטנה !

בצורה שאתה הצעת לחבר המערכת לא תיכבה לו כאשר הוא סוגר את הסוויץ' אלא תשאר פועלת קבוע !

פורסם
מה אתה מבלבל את המוח האאא ?

צהוב הולך לפלוס קבוע....אדום בדרך כלל הולך לטריגר ACC סוויץ'

שחור זה מינוס - ואנטנה היא אנטנה !

בצורה שאתה הצעת לחבר המערכת לא תיכבה לו כאשר הוא סוגר את הסוויץ' אלא תשאר פועלת קבוע !

אני מחבר צהוב ואדום לפלוס קבוע... האם אני מבלבל את המוח?

אני לא אוהב שהמערכת נכבית עם הסוויץ', אלא רק כשאני מכבה אותה בעצמי.

כל אחד וההעדפות שלו...

אז בגדול, ישנן 2 אפשרויות "נכונות"

1. חיבור של שני הצבעים למקור מתח קבוע (מצבר) והכיבוי וההפעלה בשליטתך המלאה.

2. חיבור של צהוב למתח קבוע, ואדום לסוויץ', והכיבוי יהיה או ידני, או מאולץ ע"י סוויץ'.

פורסם
תבדוק שוב את החיבורים שלך..

קודם כל את השחור אתה מחבר לגראונד..

אדום עם צהוב אתה מחבר לפלוס קבוע

ומינוס זה האנטנה..

איפשהו אני חושב שאיבדת..

שחור הוא נחשב "גראונד" באוטו אבל הכוונה למינוס.

אם תחבר מינוס לאנטנה... אוי אוי.. לא מומלץ !

נושא החיווט נטחן מספיק, הנה ציטוט מאוטוסאונד:

הארקה \ מינוס (שחור) - זהו חוט ההארקה של המכשיר. חוט זה חייב להיות מחובר למרכב הרכב. וודאו שיש מגע טוב בין החוט למרכב.

פלוס קבוע (צהוב) - חוט זה יש לחבר לפלוס קבוע, כלומר כזה שלא מושפע ממצב המפתח בסוויטץ'. אם אינכם בטוחים מהו החוט המתאים ברכבכם, ניתן למצוא אותו ע"י מדידת המתח על החוט ה"חשוד". כאשר המפתח נמצא מחוץ לסוויטץ', המתח על החוט חייב להיות 12V+.

פלוס ממותג (אדום) - חוט זה מתחבר לנקודת הפלוס של הרכב, שעוברת דרך הסוויטץ'. כדי למצוא את החוט הנכון ברכב, הצטיידו במולטימטר ומדדו את המתח בשני מצבים: פעם ראשונה כאשר המפתח נמצא מחוץ לסוויטץ' ופעם נוספת כאשר המפתח נמצא בתוכו במצב "ON" או "+ACC" (???). במדידה הראשונה המתח על החוט המתאים יהיה 0V, ובמדידה השניה הוולטמטר אמור להראות 12V+. בחיבור כזה מכשיר הרדיו-דיסק ייכבה אוטומטית, ברגע שאתם מוציאים את המפתח מהסוויטץ'. אם ברצונכם להתקין את הרדיו-דיסק, כך שפעולתו לא תושפע ממצב המפתח, חברו את החוט האדום של המכשיר ביחד עם החוט הצהוב לפלוס הקבוע של הרכב (כפי שמוסבר לפני כן).

אנטנה - זהו קונקטור עגול בעל קוטר של כס"מ. הכניסו לתוכו את כבל האנטנה של הרכב.

אנטנה חשמלית (power antenna) - חוט זה מתחבר לחוט השולט על האנטנה החשמלית של הרכב (במידה וקיימת). כמה מיצרני הרדיו-דיסקים מאחדים חוט זה עם חוט ה-remote.

פיקוד (remote) - זהו כבל הפיקוד, שמשמש להדלקת המגבר\ים במערכת (אם קיימ\ים). בחלק מהמכשירים חוט זה מאוחד עם חוט האנטנה החשמלית.

ATT / MUTE - את החוט יש לחבר ליציאת ה-mute (או att) של הדיבורית הקבועה ברכב. חיבור חוט זה גורם להשתקת מכשיר הרדיו-דיסק, ברגע שמתחילה שיחה בטלפון הסלולרי.

ILL / DIMM - החוט אחראי לעוצמת התצוגה של המכשיר. החוט מתחבר לחוט בקרת האורות ברכב (12V+ כאשר האורות דולקים ו-0V כשהאורות כבויים). ברגע שהאורות נדלקים, תצוגת המכשיר נחלשת באופן אוטומטי כדי לא להסב את תשומת הלב של הנהג מהכביש

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/05-08-2003-DIY-HUInstall.html

Race Smart

פורסם
אני מחבר צהוב ואדום לפלוס קבוע... האם אני מבלבל את המוח?

אני לא אוהב שהמערכת נכבית עם הסוויץ', אלא רק כשאני מכבה אותה בעצמי.

כל אחד וההעדפות שלו...

אז בגדול, ישנן 2 אפשרויות "נכונות"

1. חיבור של שני הצבעים למקור מתח קבוע (מצבר) והכיבוי וההפעלה בשליטתך המלאה.

2. חיבור של צהוב למתח קבוע, ואדום לסוויץ', והכיבוי יהיה או ידני, או מאולץ ע"י סוויץ'.

גם סבבה אני דיברתי על חיבור נכון לגבי הבחור - שאמר שהוא מכבה עם הסוויץ' ואובד לו המידע....זאת אומרת שהוא רוצה כיבוי סוויץ', מי שלא רוצה כיבוי סוויץ' אכן צריך לחבר צהוב + אדום למקור מתח קבוע - טעות שלי תיקון מתקבל גל, המשך יום נעים

פורסם

אוקיי אוקיי תנו לי לתקן טעות קטנה...

יש מערכות או יותר נכון רכבים שהמינוס למערכת מגיע מהאנטנה..

וההצעה של החיבור של הצהוב עם האדום זה אכן בשביל שלא יצטרכו סוויץ..

אז עתיד תשים לב אני לא מבלבל סתם תמוח.. (את המוח)

ותודה על התיקון יותם...

פורסם

אין רכבים שהמינוס מגיע מהאנטנה - ואם יש כאלו מומלץ רצוי ואף מתבקש ליצור להם נקודת הארכה משל עצמם בעזרת בורג לגוף הרכב !!

פורסם

עתיד אתה טועה לי יש סיאט איביזה עם מערכת JVC והמינוס שלה מגיע מהאנטנה אבל בכל זאת יש גם את החיבור של הגראונד ושדרך אגב המערכת לא עובדת בלי החיבור של האנטנה לידיעתך!

פורסם

אין דבר כזה !!

אם מהמערכת יוצא חוט שחור - ומהצמה של הרכב יוצא חוט שחור אין קשר לאנטנה במקרה שלך אם המערכת לא עובדת בלי שהאנטנה בפנים יש לך בעיית הארכה ולכן המערכת מושכת מינוס מגוף הרכב דרך האנטנה.....הייתי ממליץ לך לנסות לתת לה מינוס עם בורג מגוף הרכב, במידה שהבעיית מינוס היא בצמה המקורית במידה והבעיה היא בHU הייתי ממליץ למצוא בורג כלשהו בגוף לפתוח מעט לשים עליו חוט ולסגור ככה תתן לה מינוס מגוף המערכת

אופציה יתכן טובה יותר היא לפתוח את המערכת ולאתר את הנתק בצורה מסודרת

פורסם

עתיד אין לי בעיה עם המערכת היא עובדת מצויין

לפותח השירשור יש בעיה תתמקד לעזור לו..

למרות שאפשר לעשות מה שאתה אומר אבל אין צורך כי היא מקבלת גם מינוס וגם מהאנטנה..

ככה לפחות זה באיביזה שלי ושל עוד חבר

• תוכן חדש...