Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

היום היה לי יום נאחס עם הרכב, נתחיל כך:

מניע בבוקר הכל סבבה, אחרי הצהריים הרכב לא מניע, כאילו נגמר המצבר, פותח מכסה ,על פניו הכל נראה תקין, אני נוגע בהדקים של המצבר, ההדק של ה פלוס רופף, מחזק אותו עם מפתח מתאים, הרכב מניע, אחרי 2 קילומטר,הרכב נכבה,לא רוצה להניע, כאילו אין מצבר, אני פותח מכסה ,להפתעתי גילתי שההדק החיובי של המצבר בגלל שסגרתי יותר מידיי - הוא פשוט נשבר, במקרה היה לי בבגאג אחד חדש , החלפתי והרכב מניע, נוסע נוסע, אחרי 10 דקות (מה עכשיו לעזאזל...?) הרכב מקרטע ומאבד טורים , אם אני לא לוחץ על הגז אז הוא נכבה.

עומד בצד, פותח מכסה, מחפש מה זה יכול להיות - אחרי 10 דקות גילתי צינור וואקום מנותק, חיברתי אותו, הרכב מניע אך מקרטע, בדקתי את כל צינורות הוואקום,כולם תקינים ומחוברים, המצבר טעון וההדקים מהודקים, במקרה היה לי פילטר דלק חדש, הרמתי את הרכב על גיק 2 דקות החלפתי את הפילטר, הנעתי, הכל טוב, אחרי 5 דקות הרכב מקרטע ונכבה שוב.

המצב כעת הוא כזה:

הרכב מניע, ונוסע אבל רק אם אני עוזב את הגז אז הוא מקרטע ובסוף נכבה, הגעתי הבייתה ושמתי לב,לקרבורטור 2 לועות , הלוע השנייה, אם אני מזיז את הקפיץ בתחתית הקרבורטור - מזיז אותו ידנית כשהרכב כבוי או דלוק, מטפטף טיפות דלק מהקפיץ עצמו בתחתית הקרבורטור, אין לי מושג אם זה קשור לקירטוע אבל יש נזילת דלק אם אני מוזיז את הלוע השנייה ידנית, כמו כן יש לי תחושה שהלוע השנייה בכלל לא נכנסת לפעולה היות והרכב לא סוחב מי יודע כמה.

דבר נוסף - הורדתי את הפילטר אויר בשביל להסתכל ,האטם הכי עליון של הקרבורטור ספוג בדלק - הוא ממש רטוב , על מה זה מעיד? האם זה צריך להיות ככה?

כמו כן כשהרכב מתחיל לקרטע אז יוצא עשן אפור מהאגזוז וריח מסריח.

מה דעתכם המומחים. האם זה קרבורטור\סתימת דלק\נזילת דלק\אויר ...מה?

פלאגים חדשים\מכסה מפלג חדש\רוטור חדש\כוהל תקין\מצבר תקין\משאבת דלק תקינה\פילטר דלק חדש\

כמו כן בדקתי כשלוחצים על הגז אז הדלק יוצא מהחריר בצורה אחידה - שפריץ אחיד ולא קירטוע - (מה שבד"כ מעיד על סתימת דלק בקרבורטור).

אם אני מזיז ידנית את הלוע השנייה מתחתית הקרבורטור אז הטורים עולים וכאילו יש הרבה יותר כוח אבל יש נזילה טיפה טיפה מהקפיץ,אבל בנסיעה יש לי תחושה שהלוע השנייה לא ממש עובדת.

מה זה יכול עוד להיות?

פורסם
שלום

היום היה לי יום נאחס עם הרכב, נתחיל כך:

מניע בבוקר הכל סבבה, אחרי הצהריים הרכב לא מניע, כאילו נגמר המצבר, פותח מכסה ,על פניו הכל נראה תקין, אני נוגע בהדקים של המצבר, ההדק של ה פלוס רופף, מחזק אותו עם מפתח מתאים, הרכב מניע, אחרי 2 קילומטר,הרכב נכבה,לא רוצה להניע, כאילו אין מצבר, אני פותח מכסה ,להפתעתי גילתי שההדק החיובי של המצבר בגלל שסגרתי יותר מידיי - הוא פשוט נשבר, במקרה היה לי בבגאג אחד חדש , החלפתי והרכב מניע, נוסע נוסע, אחרי 10 דקות (מה עכשיו לעזאזל...?) הרכב מקרטע ומאבד טורים , אם אני לא לוחץ על הגז אז הוא נכבה.

עומד בצד, פותח מכסה, מחפש מה זה יכול להיות - אחרי 10 דקות גילתי צינור וואקום מנותק, חיברתי אותו, הרכב מניע אך מקרטע, בדקתי את כל צינורות הוואקום,כולם תקינים ומחוברים, המצבר טעון וההדקים מהודקים, במקרה היה לי פילטר דלק חדש, הרמתי את הרכב על גיק 2 דקות החלפתי את הפילטר, הנעתי, הכל טוב, אחרי 5 דקות הרכב מקרטע ונכבה שוב.

המצב כעת הוא כזה:

הרכב מניע, ונוסע אבל רק אם אני עוזב את הגז אז הוא מקרטע ובסוף נכבה, הגעתי הבייתה ושמתי לב,לקרבורטור 2 לועות , הלוע השנייה, אם אני מזיז את הקפיץ בתחתית הקרבורטור - מזיז אותו ידנית כשהרכב כבוי או דלוק, מטפטף טיפות דלק מהקפיץ עצמו בתחתית הקרבורטור, אין לי מושג אם זה קשור לקירטוע אבל יש נזילת דלק אם אני מוזיז את הלוע השנייה ידנית, כמו כן יש לי תחושה שהלוע השנייה בכלל לא נכנסת לפעולה היות והרכב לא סוחב מי יודע כמה.

דבר נוסף - הורדתי את הפילטר אויר בשביל להסתכל ,האטם הכי עליון של הקרבורטור ספוג בדלק - הוא ממש רטוב , על מה זה מעיד? האם זה צריך להיות ככה?

כמו כן כשהרכב מתחיל לקרטע אז יוצא עשן אפור מהאגזוז וריח מסריח.

מה דעתכם המומחים. האם זה קרבורטור\סתימת דלק\נזילת דלק\אויר ...מה?

פלאגים חדשים\מכסה מפלג חדש\רוטור חדש\כוהל תקין\מצבר תקין\משאבת דלק תקינה\פילטר דלק חדש\

כמו כן בדקתי כשלוחצים על הגז אז הדלק יוצא מהחריר בצורה אחידה - שפריץ אחיד ולא קירטוע - (מה שבד"כ מעיד על סתימת דלק בקרבורטור).

אם אני מזיז ידנית את הלוע השנייה מתחתית הקרבורטור אז הטורים עולים וכאילו יש הרבה יותר כוח אבל יש נזילה טיפה טיפה מהקפיץ,אבל בנסיעה יש לי תחושה שהלוע השנייה לא ממש עובדת.

מה זה יכול עוד להיות?

שלום רב!

נתחיל מהסוף להתחלה!

הציר השני אינו אמור להפתח או לנוע בזמן לחיצה על דוושת התאוצה בסרק, אלא רק בעת לחיצה מעל מחצית הדוושה בזמן נסיעה בלבד, מ בין 60 ל80 ק"מ בערך הציר אינו נפתח בצורה מכנית אלא על ידי וואקום!!

שנית סבירות גבוהה שהקרבורטור שלך מציף!

אין לנסות להזיז ידנית את המצערת בלוע השני!

שלישית היום של היה נאחסי! בפרטים נוספים ללא שום התחייבות צור קשר בה.פ או בטלפון הרשום בפרופיל!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

למה הקרבורטור מציף?

הרי כלום לא השתנה מאתמול, פתאום ביום בהיר מתחשק לו להציף? האם זה קורה באקראיות?

האם יכול להיות שוואקום מסויים לא תקין?

למה נוזל דלק מהקפיץ של הלוע השנייה בתחתית הקרבורטור כשאני מזיז אותו ידנית?

מה שאני לא מבין זה שמצאתי צינור וואקום שמתחבר מאחורי הקרבורטור והוא היה מנותק מהמשאבה בצידו השמאלי של הקרבורטור מאחורה(אם מסתכלים על הקרבורטור מכיוון הגריל הקדמי של הרכב), אחרי שהחזרתי את אותו צינור, כלום לא השתנה,זה לא השפיע כלל.

פורסם

שלום.

יתכן שהמצערת השניה תפוסה במצב פתוח כי היא לא תקינה .

בחיטק צביקה תסביר לבחור למה ניתפסת המיצערת במצב פתוח.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

דווקא המצערת השנייה היא לא תקועה מכיוון שהיא מגיבה לכל נגיעה בקפיץ בתחתית הקרבורטור.

הרכב מקרטע בטירוף,אם אני לא מחזיק ונותן גז - הוא מקרטע ואחרי כמה שניות נכבה.

פורסם

ייתכן שהבעיות נובעות באמת מהקרבורטור, אבל מאוד ייתכן שמדובר גם על פלאגים סתומים שזקוקים להחלפה/ ניקוי, חוטי הצתה פגומים, פילטר דלק סתום ועוד.

פורסם
למה הקרבורטור מציף?

הרי כלום לא השתנה מאתמול, פתאום ביום בהיר מתחשק לו להציף? האם זה קורה באקראיות?

האם יכול להיות שוואקום מסויים לא תקין?

למה נוזל דלק מהקפיץ של הלוע השנייה בתחתית הקרבורטור כשאני מזיז אותו ידנית?

מה שאני לא מבין זה שמצאתי צינור וואקום שמתחבר מאחורי הקרבורטור והוא היה מנותק מהמשאבה בצידו השמאלי של הקרבורטור מאחורה(אם מסתכלים על הקרבורטור מכיוון הגריל הקדמי של הרכב), אחרי שהחזרתי את אותו צינור, כלום לא השתנה,זה לא השפיע כלל.

הסברתי לך בפרטי ואני חוזר גם בפומבי:

אין לגעת בלוע השניה במצב של מנוע עובד , פתיחת המצערת השניה היא על ידי וואקום בלבד, הוצאת הצינור בזמן פעולת המנוע בסרק, לא תשפיע על פעולת המנוע בסרק, ואעמידת המנוע בסרק, מעידה על שאיבת לכלוך, במערכת הסרק של הקרבורטור, והמחייבת את פתיחתו!

נקוי ושפוץ קרבורטור במקרה זה, תיהיה כמו סם מרץ לרץ מרתון!

ההשקעה הכספית תוחזר בחיסכון בדלק, המצדיק גם נסיעה לנתניה מחיפה!

הלכלוך שחדר לקרבורטור חדר עקב חדירת חתיכות גומי מצינור דלק ישן יבש ומתפורר!

בברכה

צביקה

פורסם

לצביקה:

הבעייה היא שהרגע בדקתי,אין לי ביטוח גרירה , רק שמשות וצד ג.

הייתי גורר את הרכב אליך אילו יכולתי.

בנסיעה אני אתקע איתו בוודאות בדרך.

כניראה שמדובר בקרבורטור.

אני אעדכן אתכם מחר.

פורסם
לצביקה:

הבעייה היא שהרגע בדקתי,אין לי ביטוח גרירה , רק שמשות וצד ג.

הייתי גורר את הרכב אליך אילו יכולתי.

בנסיעה אני אתקע איתו בוודאות בדרך.

כניראה שמדובר בקרבורטור.

אני אעדכן אתכם מחר.

ניתן להגביה טורים סרק זמנית, וניתן להגיע בנסיעה!

בברכה

צביקה

פורסם

בסובארו אכן יש שתי לועות וקרה שאחת לפעמים נתקעת, אם נתקעת במצב פתוח אז האוטו לא יעבוד נכון ואם במצב סגור אז לאוטו יהיה חסר כח, חוצמזה לפי מה שאתה מעלה אתה אכן צריך שיפוץ קרבורטור, זה ישלם לך לעשות אצל צביקה, לא מזמן אני הבאתי אליו DL ויצאה ממנו כחדשה ממש קוסם. מומלץ!

ערב טוב

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
אם יש לך ברכב צ'וק ידני סע עם צ'וק. מניסיון במקרים כאלו זה תמיד עובד והאוטו לא מקרטע.
סבירות גבוהה שהצוק אוטומטי!

בברכה

צביקה

פורסם

רשמים מהיום:

מניע בבוקר בנגיעה, נוסע , אחרי 3 קילומטר, ניכבה ומסרב להניע שוב, אחרי 2 דקות נגמר המצבר מרוב הנסיונות.

הלכתי הבייתה ברגל 3 קילומטר והבאתי רכב של האשה ,חיברתי כבלים,הרכב הניע, ישר נכבה, מניע וישר נכבה, הרמתי קצת טורים ע"י הבורג עם מברג, הנעתי והרכב לא נכבה יותר אך הטורים גבוהים - 2500 סל"ד.

נסעתי עד למוסך בקריית חיים - מוסך יחיד שאני סומך עליו , מוסך רימון למי שמכיר, הבעלים איש מבוגר בן 60+ עובד עם 2 בנים שלו , בחור ישר ואמין ויסודי ופדנט - אין הרבה כאלה.

פרק חלק עליון של הקרבורטור - מצוף לא תקין,דיזה מרכזית לא אוטמת טוב את הכניסה של הדלק איפה שהמצוף יושב, גרמושקה של קפיץ קדמי קרועה, אטם עליון גמור וקרוע, החלק העליון כניראה עבר שיוף בעבר וכעת הוא ממש לא ישר ולכן דלק עובר מתא לתא.

לגבי הקרבורטור עצמו הוא לא זקוק לניקוי היות ועבר כזה לפני כחצי שנה - כרגע נבדק ונמצא תקין ונקי.

לגבי החלק העליון שלו הוא פרק אותו ושם אותו לניקוי , כמו כן עבר שיוף עדין ליישור כללי.

כרגע החלקים יגיעו בשעה 14:00, הרכב סגור במוסך, אני אגיע לשם בסביבות 14:00 ונראה מה יהיה.

לגבי החלקים, היו לו שם משומשים של קרבורטורים של סובארו אך התעקשתי לחכות כמה שעות ולהזמין חלקים חדשים.

פורסם

היי

כאמור, החלקים הגיעו בשעה 15:00, אטם קרבורטור עליון, דיזה מרכזית , מצוף, גרמושקה לקפיץ, הכל סובארו מקורי.

הבחור התחיל לעבוד על הרכב ולהרכיב הכל בעדינות.

בשעה 17:00 הכל כבר מורכב, הרכב מניע, הבחור מציע לי להשאיר את הרכב לכיוונים ע"י המחשב מחר בבוקר וכמו כן לבדוק את כיוון הצוק כשהרכב קר על הבוקר.

כמו כן הוא שם לי את המצבר בטעינה 4 שעות ובדק טעינה וזליגה - הכל תקין מבחינה חשמלית.

כמה לפי דעתכם מגיע לו על התיקון ניקוי וההחלפה וכל מה שהוא עשה שם?

האם הרכב כעת לאחר החלפה\ניקוי\כיוון - האם הוא ייסע יותר טוב, האם זה אמור להשפיע על הסחיבה?

אני חייב לציין לטובה את המוסך הזה , משקיעים מהלב , עובדים לאט לאט ,כל רכב שם מתייחסים אליו כאילו זה הרכב שלהם, ניתן לסמוך עליהם .

יש להם גם כמה רכבים שהם משפצים , כמה דברים נדירים ראיתי שם.

מוסך רימון - קריית חיים , לייד הום סנטר - מתמחים בסובארו.

תודה לכל העונים.

• תוכן חדש...